Spring naar bijdragen

Goede werken - hoe zit dat nou


Aanbevolen berichten

Beide is belangrijk, die voor het geld zorgen en de gene die het uit moet voeren voor goed doel.

Geld heb je ook nodig om gods werk te doen.

Ik denk dat God vooral mensen nodig heeft om Zijn werk te doen. Het is voor God geen probleem om een wonder te doen en voor extra geld te zorgen. Het is echter veel moeilijker om mensen te vinden die zichzelf willen geven door zich in te zetten voor Gods werk. Want als je Gods werk doet, krijg je een Hemelse beloning en geen Wereldse beloning in de vorm van een dikke bankrekening. Hoewel God er altijd voor zal zorgen dat je niks tekort zal komen, zolang jij op Hem vertrouwt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dat werken een gevolg zijn van het (juiste) geloof (en dus niet een noodzakelijkheid) is ook maar één van de vele moderne interpretaties. Het is niet voor niks dat Luther niks had met Jakobus en het boek het liefst helemaal uit de Bijbel liet schrappen.

En welke niet-moderne interpretatie zou jij eraan geven dan?

Geen :) Ik weet gewoonweg niet hoe ik hier mee om moet gaan.

Bedoel je daarmee te zeggen dat Luther eigenlijk betrouwbaarder is dan Jakobus?

Nee dat bedoel ik niet te zeggen, al zou het misschien een mogelijkheid zijn. Luther wordt toch gezien als de vader van het protestantisme en dat hij hier zo'n worsteling over had zou iets kunnen zeggen over de stelligheid waarmee (sommige) protestantse gelovigen hier tegenwoordig uitleg over geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb
Voor mijn idee doen we als protestanten wel eens te moeilijk over 'goede werken'. In plaats van het er steeds over te hebben, laten we ze maar eens gaan doen!

En dat staat in de Bijbelstudie. Toch?

Link naar bericht
Deel via andere websites
... ben alleen het gepraat over de verhouding tussen geloof en goede daden een beetje zat. En de preken die zorgvuldig om de hete brij heen proberen te varen...

... Maar de vraag alleen al wijst op te veel aandacht voor 'het geloof' als entiteit op zich in plaats van het goede doen voor een ander.

Hum... Dat is toch precies wat er in deze Bijbelstudie staat? Of heb je alleen de titel gelezen (De vraag alleen al...)?

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid