Spring naar bijdragen

Fietsen voor voedsel


Aanbevolen berichten

Ondervoeding is nog altijd één van de grootste doodsoorzaken voor miljoenen kinderen onder de 5 jaar. Noodhulporganisatie Medair zet zich dagelijks in om dit aantal te verminderen. Op zaterdag 31 augustus a.s. fietsen inwoners van Amersfoort en Veenendaal voor voedsel om zo hun steentje bij te dragen.

Financieel gesponsord door familie en vrienden fietsen de deelnemers 50km met een voedselpakket op hun rug. De inhoud van het pakket moet worden afgeleverd op verschillenden plekken langs de route, waar het in ontvangst genomen wordt door vrijwilligers.

De deelnemers van de fietstocht krijgen zo een beeld van het werk dat Medair doet, waarbij medewerkers vaak kilometers moeten afleggen om een gebied te kunnen bereiken. De wegen zijn daar alleen in veel minder goede conditie dan de fietspaden van de Utrechtse Heuvelrug, als er al wegen zijn.

Met de opbrengst van de actie, kan Medair in werkelijkheid weer mensen voorzien van voedsel, schoon drinkwater en medicijnen in landen als Tsjaad en Somaliland (Somalië).

Medair staat letterlijk met de poten in de modder op de meest afgelegen plekken van onze wereld, om de meest kwetsbaren mensen te helpen. Zij distribueren voeding, geven voorlichting over hygiëne en behandelen zieke mensen.

Ook iets doen? Fiets mee of steun Medair met een financiële bijdrage. Kijk op www.medair.org/fietsvoorvoedsel of kom in actie met een eigen idee! Help Medair helpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid