Spring naar bijdragen

WWJD II De Houtsnijder


Aanbevolen berichten

Het leven is vol van keuzes. Groot en klein; voor het oog onbenullig of diep ingrijpend. En elke keuze begint eigenlijk met een vraag; wat wil ik doen? NEEMA presenteert met de DVD ‘WWJD II – De Houtsnijder’ een film die de kracht van vragen laat zien, en dan met name één vraag... wat zou Jezus doen?

Een aantal jaren geleden trok de vraag ‘What Would Jesus Do?’ (wat zou Jezus doen?) wereldwijd de aandacht. De vraag werd een beweging op zich en maakte mensen bewust van hun keuzes in het licht van Gods wil. Die vraag, ‘wat zou Jezus doen?’ werd onlangs ook de leidraad in een gelijknamige film (WWJD).

NEEMA geeft deze maand het vervolg uit op DVD: ‘WWJD II – De Houtsnijder’. De vraag ‘wat zou Jezus doen?’ speelt een belangrijke rol in het aangrijpende verhaal. Ze bepaalt namelijk het leven van de oude houtsnijder Ernest, gespeeld door John Ratzenberger (CHEERS, TOY STORY). Als zijn werk, dat in een kerk staat, vernield wordt door de gefrustreerde Matthew (gespeeld door Dakota Daulby), neemt hij de tiener in huis. Matthew reageerde zich af om zijn gezinssituatie: zijn ouders liggen in scheiding en zijn moeder Rita (gespeeld door Nicole Oliver) weet zich geen raad met haar zoon.

WWJD II The Woodcarver / De Houtsnijder ~ Trailer from Neema on Vimeo.

 

Als de oude, wijze Ernest aan Matthew voorleeft hoe hij zijn beslissingen laat afhangen van ‘wat zou Jezus doen?’, wordt er iets in gang gezet. Iets dat het leven van het gebroken gezin voorgoed zal veranderen...

‘WWJD II’ daagt je met haar verhaal en de leidende vraag ‘wat zou Jezus doen?’ uit. Goede films doen dan ook meer dan alleen een verhaal vertellen. Ze maken iets in ons los of wijzen op waarheid in ons leven.
Een films als ‘WWJD II’ doet beiden, en is daardoor ook een spiegel. Ze laat door haar verhaal iets zien van God en wat het betekent om Zijn liefde in de praktijk te zien werken. De vraag of je iets van Gods hart kunt proeven, blijft een grote. Maar wie deze film ziet, krijgt een antwoord. En een vraag om vervolgens mee op pad te gaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid