Spring naar bijdragen

De Islam; een mensvriendelijke en verdraagzame religie!!??


Aanbevolen berichten

Door vele moslims die hier in het westen leven wordt beweerd dat hun religie mensvriendelijk en verdraagzaam is.

Doch blijkbaar is het anders gesteld in landen waar de moslims in de meerderheid zijn

Op 23 april 2013 publiceerde “Lakome†in de Marokaanse religieuze krant Akhbar Al Youm een artikel betreffende:

†DE DOODSTRAF VOOR DE MAROKKAANSE MOSLIMS DIE VAN GODSDIENST VERANDERENâ€

De Hoge Raad van de Oulémas voorgezeten door Mohamed VI "Bevelhebber der gelovigen" heeft een decreet uitgevaardigd dat bevestigd dat de moslim die verandert van godsdienst de doodstraf verdiend.

Dit decreet werd aangevraagd door de Ministriële Delegatie van de mensenrechten, geleid door El Mahjoub El Haiba, in het kader van de voorbereiding van het periodieke rapport voor de burgerlijke en politieke rechten

De krant voegt er aan toe dat de Raad der Olémas dit "gerechterlijk advies" gegeven heeft als officieel antwoord aan de interministriele delegatie ,

p.s.

• Oulémas : Geestelijke moslim leiders te vergelijken met de leden van het Sanhedrin ten tijde van Christus

• Mohamed VI : Koning van Marokko en tevens bevelhebber der gelovigen

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 151
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Daarin heb je gelijk Olorin.

Maar de boodschap dat de islam vrede is geloof ik al lang en breed niet meer. Er zullen best gematigde moslims zijn die goed en respectvol persoonlijk contact onderhouden met niet-moslims. Maar als religie/ideologie zie ik het inmiddels als dood en verderf. Er zijn simpelweg te veel excessen om het nog langer excessen te noemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

nee hoor er staat niets in de koran iig over doodstraf en daarnaast hebben ze in een heleboel amerikaanse staten nog doodstraf en china ook, rusland weet ik niet.

het enigste wat ik weet uit de koran en van nuchter verstand is dat er maar 1 god is voor iedereen, daarnaast is er christus en maria ofwel esua en mirjam.

de koran heeft het verder alleen over de weg naar god, en een heel verhaal an sich daarmee gepaard.

en benadrukt de dag van de opstand. uit de doden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Heb jij veel negatiefs gehoord over Soefie Islam op dit vlak?
Ik ben het in de grond wel met je eens. Maar toch de vraag: hoeveel soefie's zijn er wereldwijd en wat is nu eigenlijk hun aandeel in de Islam?

Volgens mij betrekkelijk klein.

Je kunt de Quakers ook niet als representatieve groep nemen als je het over het christendom hebt.
Link naar bericht
Deel via andere websites
Nee, maar ik stelde ook niet dat Soefie representatief zou zijn.
Maar als we de Islam als religie willen bekijken is het dus lastig om de Soefie erbij te halen als relevante groep om ook naar te kijken. Zeker aangezien ze erg klein zijn en door het overgrote deel van de moslims vaak als ketters worden beschouwd.
Link naar bericht
Deel via andere websites
Maar als we de Islam als religie willen bekijken is het dus lastig om de Soefie erbij te halen als relevante groep om ook naar te kijken.

Dat maakt het lastig idd, maar toch kun je vind ik niet stellen dat de Islam als geheel agressief is. Er is kennelijk een vorm van Islam mogelijk die dat niet is.

Overigens neem ik nu hun als voorbeeld, Sunni islam zou ik bijvoorbeeld ook niet als geheel agressief willen noemen.

Zeker aangezien ze erg klein zijn en door het overgrote deel van de moslims vaak als ketters worden beschouwd.

Klopt, maar dat zul je altijd hebben. Vraag het aan bepaalde radicale Salafisten en ze zullen dat ook vinden van een groot deel van de Sunni Islam.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Is toch algemeen bekend dat op apostasie de doodstraf staat in de islam/koran? http://quran.com/9/11-12

Het is toch ook algemeen bekend dat die doodstraf meestal niet wordt uitgevoerd? En dat de groep moslims die wel wil dat die doodstraf wordt uitgevoerd, een minderheid is binnen de gehele Islam?

Klopt. Je hebt eerst enkele dagen om weer te bekeren, anders word je alsnog geëxecuteerd. Dus logisch dat het weinig voorkomt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Salafisten zijn soennie.

Klopt, vandaar ook mijn illustratie.

Uhm... moeilijk te zeggen hoe groot het aandeel van salafisme binnen de soennitische islam is maar ik denk dat het vrij groot is. Het is in elk geval de staatsreligie van Saoedi-Arabië en de andere landen op het Arabisch schiereiland. Het is ook de religie van Hamas, de Moslimbroederschap en Al-Qaida. Het is zeker geen marginale stroming binnen de soennitische Islam.

Persoonlijk heb ik meer de sji'itische Islam die mijn inziens een grotere openheid heeft naar filosofie en dus ook een sterkere wijsgerige traditie heeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Nog ongeacht de stelling nou klopt of niet:

Die raad heeft geen universeel gezag over de gehele Islam, maar over het beleid binnen Marokko.

Graag had ik van u een land vernomen waarin het grootste gedeelte van de inwoners islamieten zijn en waar het toegestaan is om als islamiet naar een (om het even welke)andere godsdienst over te gaan zonder dat men met vervolging en de dood bedreigd wordt.

Want in dergelijke landen is het zelfs niet eens toegestaan om tegen anderen over zijn eigen niet islamitische overtuiging te spreken .

Doet men dit wel dan wordt men als buitenlander het land uitgezet , is men landgenoot dan wacht op zijn minst de gevangenis meestal gepaard gaand met slagen.

Soms heeft men minder geluk en staan ergere zaken te wachten met inbegrip van de dood.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid