Spring naar bijdragen

de engellen.


Aanbevolen berichten

ik ben niet echt goed in typen ik moet beter opletten geen spellingsfouten te maken.

maar ik wilde graag het hebben over de engellen en wat daarbij komt kijken.

\

de engelllen hebben een vaste locatie gekregen waar ze horen te zijn om niet van die koers af te gaan

maar er zijn best wat engellen, naast die aria zag en jozef en bilaem en michael in judas.

geloof jij in ingellen en zo niet hoe combineer je dat dan met de bijel.

ik geloof er wel in, en dank dat het een manifestatie of meerdere zijn van de heilige geest(en) die de weg tonen voor gods plan,

ook vandaag de dag zijn er nog engellen en ouderen zouden dagdromen, de bijbel vooral het nt is ingeluid door engellen.

wat vind je hiervan?

Link naar bericht
Deel via andere websites
ik ben niet echt goed in typen ik moet beter opletten geen spellingsfouten te maken.

Een oprecht goed bedoelde tip:

- Begin elke zin met een hoofdletter.

- Gebruik een spellingscontrole. In Firefox zit er standaard eentje, maar je kunt ook je post eerst in een tekstverwerker tikken en dan vervolgens hier plakken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik geloof in engelen. Schepselen van God die niet van onze aarde zijn. Niet 'fysiek' zijn en onder meer als boodschappers door God gebruikt worden. Met als uitzondering de groep die tegen God in opstand gekomen zijn en we demonen noemen.

Ik zie ze maar voor het gemak als hemelse bedienden van onze hemelse Koning.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

DE ENGELEN .

 De bijbel spreekt ons veelvuldig over engelen .

In het oude testament wordt er meer dan honderd maal gesproken over engelen, in het nieuwe testament ongeveer een tweehonderd maal .

Het zijn bovennatuurlijke wezens die onzichtbaar zijn voor de mens . De bijbel is onze enige informatiebron wat hen betreft . Daar de bijbel in de eerste plaats handelt over de verhouding tussen God en de mens, is de informatie die ons over de engelen gegeven is fragmentarisch, en beperkt ze voornamelijk tot de rol van engelen in menselijke aangelegenheden .

 Het begrip “engelâ€:

Het woord “engelâ€, komt van het Griekse woord angelos, dat boodschapper betekent .

Het Hebreeuwse woord “mal’ak†kan zowel vertaald worden door boodschapper als door engel , soms betekent het gewoon boodschap .

Deze engel, of boodschapper, kan zowel slaan op een menselijke boodschapper : ( Mal. 3:1 en Matth. 11:7-10 ), als op een hemelse bode, vaak voorgesteld met vleugels ( Matth. 1:20,24 en Lucas 1:11,26 )

Soms is er sprake van een aartsengel . (1Thess.4:16, Judas 9, Openb. 12:7-9 )

 De engelen waren er voordat er mensen waren :

Job:38:1-7 vertelt ons dat de engelen – hier morgensterren en zonen Gods genoemd – jubelden bij de schepping van de aarde en de mens . Het is dus duidelijk dat ze bestonden voor de schepping van de mens .

 De natuur van de engelen :

Uit de beperkte informatie die de bijbel ons geeft blijkt :

A Dat de engelen geschapen wezens zijn : Nehemia 9:6

B Dat het geestelijke wezens zijn : In Lucas 20:36 zegt Jezus dat de opgestane mensen aan de engelen gelijk zullen zijn .

 Welke rol spelen de engelen ? :

Hebreeën 1:14 : Zijn zij niet allen dienende geesten, die uitgezonden worden ten dienste van hen, die het heil zullen beërven?

A Ze treden op bij de centrale heilsfeiten : ze kondigen Jezus’ geboorte aan, dienen Hem tijdens zijn leven (Verzoeking: Matth.4:11), Zijn erbij in Getsemane (Luc.22:43) en treden op bij zijn opstanding . ( Matth. 28:1-7 )

B Ze brengen Gods bevelen over : ( Hand.8:26 – 7:53 / Gal. 3:19 )

C Ze beschermen het volk van God : ( Ps. 91:1-2, 10-12 / Ps.34:8 / 2Kon.6:15-17 )

D Ze hebben een actief deel in de heilsgeschiedenis . ( Openb..7:1-3 / Daniël 10:10-14 )

F Ze zullen Christus vergezellen bij zijn wederkomst . ( Matth. 24:30-31 / 25:31 / 13:39,49-50 )

 Engelen mogen niet aanbeden worden . : ( Openb.22:8-9 )

 De satan is een gevallen engel ( Joh. 8:44 ) , en heeft gevallen engelen onder zich . :

( Op.12:7-9 / 2Petrus 2:4 / Judas 6 )

Bron : eigen bijbelstudie .

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hier volgen de teksten die ik aangehaald heb in de studie hierboven .

TEKSTEN IN VERBAND MET “ ENGELEN “

 Het begrip “engel†:

Maleachie 3:1 : Zie, Ik zend mijn bode, die voor mijn aangezicht de weg bereiden zal; plotseling zal tot zijn tempel komen de Here, die gij zoekt, namelijk de Engel des verbonds, die gij begeert. Zie, Hij komt, zegt de Here der heerscharen.

Matth.:11:7-10 : Terwijl dezen heengingen, begon Jezus tot de scharen te zeggen van Johannes: Wat zijt gij in de woestijn gaan aanschouwen? Een riet, door de wind bewogen? 8 Maar wat zijt gij gaan zien? Een mens in weelderige kleding? Zie, die weelderige kleding dragen, zijn aan de hoven der koningen. 9 Maar waarom zijt gij dan gegaan? Om een profeet te zien? Ja, Ik zeg u, zelfs meer dan een profeet. 10 Deze is het, van wie geschreven staat: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw weg voor U heen bereiden zal.

Matth.1:20 : Toen die overweging bij hem opkwam, zie, een engel des Heren verscheen hem in de droom en zeide: Jozef, zoon van David, schroom niet Maria, uw vrouw, tot u te nemen, want wat in haar verwekt is, is uit de heilige Geest.

Matth.1:24 : Toen Jozef uit zijn slaap ontwaakt was, deed hij, zoals de engel des Heren hem bevolen had en hij nam zijn vrouw tot zich.

Luc.1:11 : En hem verscheen een engel des Heren, staande ter rechterzijde van het reukofferaltaar.

Luc.1:26 : In de zesde maand nu werd de engel Gabriel van God gezonden naar een stad in Galilea, genaamd Nazareth,

1Thess.4:16 : want de Here zelf zal op een teken, bij het roepen van een aartsengel en bij het geklank ener bazuin Gods, nederdalen van de hemel, en zij, die in Christus gestorven zijn, zullen het eerst opstaan;

Jud.9 : Maar Michael, de aartsengel, durfde, toen hij met de duivel in twist gewikkeld was over het lichaam van Mozes, geen smadelijk oordeel uitbrengen, doch hij zeide: De Here straffe u!

Op.12:7-8 : En er kwam oorlog in de hemel; Michael en zijn engelen hadden oorlog te voeren tegen de draak; ook de draak en zijn engelen voerden oorlog, 8 maar hij kon geen standhouden, en hun plaats werd in de hemel niet meer gevonden.

 De engelen waren er voordat er mensen waren . :

Job 38:1-7 : Toen antwoordde de Here Job uit een storm en zeide: 2 Wie is het toch, die het raadsbesluit verduistert met woorden zonder verstand? 3 Gord nu als een man uw lendenen, dan wil Ik u ondervragen, opdat gij Mij onderricht. 4 Waar waart gij, toen Ik de aarde grondvestte? Vertel het, indien gij inzicht hebt! 5 Wie heeft haar afmetingen bepaald? Gij weet het immers! Of wie heeft over haar het meetsnoer gespannen? 6 Waarop zijn haar pijlers neergelaten, of wie heeft haar hoeksteen gelegd, 7 terwijl de morgensterren tezamen juichten, en al de zonen Gods jubelden?

 De natuur van de engelen . :

Neh.9:6 : Gij toch zijt alleen de Here, Gij hebt de hemel, de hemel der hemelen en al zijn heer gemaakt, de aarde en al wat daarop is, de zeeen en al wat daarin is; ja, Gij geeft hun allen het leven, en het heer des hemels buigt zich voor U neder.

Col.1:15-17 : Hij is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene der ganse schepping, 16 want in Hem zijn alle dingen geschapen, die in de hemelen en die op de aarde zijn, de zichtbare en de onzichtbare, hetzij tronen, hetzij heerschappijen, hetzij overheden, hetzij machten; alle dingen zijn door Hem en tot Hem geschapen; 17 en Hij is voor alles en alle dingen hebben hun bestaan in Hem;

Luc.20:36 : Want zij kunnen niet meer sterven; immers, zij zijn aan de engelen gelijk en zij zijn kinderen Gods, omdat zij kinderen der opstanding zijn.

 Welke rol spelen de engelen ? :

A Matth.4:11 : Toen liet de duivel Hem met rust en zie, engelen kwamen en dienden Hem.

Luc.22:43 : En Hem verscheen een engel uit de hemel om Hem kracht te geven.

Matth.28:1-7 Laat na de sabbat, tegen het aanbreken van de eerste dag der week, ging Maria van Magdala en de andere Maria het graf bezien. 2 En zie, er kwam een grote aardbeving, want een engel des Heren daalde uit de hemel neder en kwam nader, en hij wentelde de steen weg en zette zich daarop. 3 Zijn uiterlijk was als een bliksem en zijn kleding wit als sneeuw. 4 En de bewakers werden door vrees voor hem bevangen en zij werden als doden. 5 Doch de engel antwoordde en zeide tot de vrouwen: Weest gij niet bevreesd; want ik weet, dat gij Jezus zoekt, de gekruisigde. 6 Hij is hier niet, want Hij is opgewekt, gelijk Hij gezegd heeft; komt, ziet de plaats, waar Hij gelegen heeft. 7 En gaat terstond op weg en zegt zijn discipelen, dat Hij is opgewekt uit de doden. En zie, Hij gaat u voor naar Galilea; daar zult gij Hem zien. Zie, ik heb het u gezegd.

B Hand.8:26 En een engel des Heren sprak tot Filippus en zeide: Sta op en ga tegen de middag de weg op, die van Jeruzalem afdaalt naar Gaza. Deze is eenzaam.

Hand.7:53 gij, die de wet ontvangen hebt op beschikking van engelen, doch haar niet hebt gehouden.

Gal.3:19 Waartoe dient dan de wet? Om de overtredingen te doen blijken is zij erbij gevoegd, totdat het zaad zou komen, waarop de belofte sloeg, en zij is op last van God door engelen in de hand van een middelaar gegeven.

C Ps.91:10-12 geen onheil zal u treffen, en geen plaag zal uw tent naderen; 11 want Hij zal aangaande u zijn engelen gebieden, dat zij u behoeden op al uw wegen; 12 op de handen zullen zij u dragen, opdat gij uw voet niet aan een steen stoot.

Ps.34:7 De Engel des Heren legert Zich rondom wie Hem vrezen, en redt hen.

2Kon.6:15-17 Toen de dienaar van de man Gods des morgens vroeg opstond en naar

buiten trad, zie, een leger omringde de stad, zowel paarden als wagens. En zijn knecht

zeide tot hem: Ach, mijn heer! wat moeten wij doen? 16 Maar hij zeide: Vrees niet, want zij, die bij ons zijn, zijn talrijker dan zij, die bij hen zijn. 17 Toen bad Elisa: Here, open toch zijn ogen, opdat hij zie. En de Here opende de ogen van de knecht en hij zag en zie, de berg was vol vurige paarden en wagens rondom Elisa.

D Dan.10:10-14 En zie, een hand raakte mij aan en deed mij op knieen en handen sidderend oprijzen. 11 En hij zeide tot mij: Daniel, gij zeer beminde man, let op de woorden die ik tot u spreek, en ga rechtop staan, want nu ben ik tot u gezonden. Toen hij dit tot mij sprak, stond ik bevende op. 12 En hij zeide tot mij: Vrees niet, Daniel, want van de eerste dag af, dat gij uw hart erop gezet hadt om inzicht te verkrijgen en om u voor uw God te verootmoedigen, zijn uw woorden gehoord, en ik ben gekomen op uw woorden. 13 Maar de vorst van het koninkrijk der Perzen stond eenentwintig dagen tegenover mij; doch zie, Michael, een der voornaamste vorsten, kwam mij te hulp, zodat ik daar, bij de koningen der Perzen, de overhand behield; 14 en ik ben gekomen om u te verstaan te geven wat uw volk in het laatst der dagen overkomen zal; want wederom is het een gezicht aangaande de toekomst.

Op.7:1-3 Daarna zag ik vier engelen staan aan de vier hoeken der aarde, die de vier winden der aarde vasthielden, opdat er geen wind zou waaien over de aarde, of over de zee, of over enige boom. 2 En ik zag een andere engel opkomen van de opgang der zon, hebbende het zegel van de levende God; en hij riep met luider stem tot de vier engelen, aan wie gegeven was aan de aarde en de zee schade toe te brengen, 3 en hij zeide: Brengt geen schade toe aan de aarde, noch aan de zee, noch aan de bomen, voordat wij de knechten van onze God aan hun voorhoofd verzegeld hebben.

E Matth.24:30-31 : En dan zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen aan de hemel en dan zullen alle stammen der aarde zich op de borst slaan en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken des hemels, met grote macht en heerlijkheid. 31 En Hij zal zijn engelen uitzenden met luid bazuingeschal en zij zullen zijn uitverkorenen verzamelen uit de vier windstreken, van het ene uiterste der hemelen tot het andere.

Matth.25:31 : Wanneer dan de Zoon des mensen komt in zijn heerlijkheid en al de engelen met Hem, dan zal Hij plaats nemen op de troon zijner heerlijkheid.

Matth;13:39: de vijand, die het gezaaid heeft, is de duivel; de oogst is de voleinding der wereld; de maaiers zijn de engelen.

Matth.13: 49-50 : Zo zal het gaan bij de voleinding der wereld. De engelen zullen uitgaan om de bozen uit het midden der rechtvaardigen af te zonderen, 50 en zij zullen hen in de vurige oven werpen; daar zal het geween zijn en het tandengeknars.

Op.22:8-9 : En ik, Johannes, ben het, die deze dingen hoorde en zag. En toen ik ze gehoord en gezien had, wierp ik mij neder voor de voeten van de engel, die ze mij toonde, om te aanbidden. 9 Maar hij zeide tot mij: Doe dat niet! Ik ben een mededienstknecht van u en van uw broederen, de profeten, en van hen, die de woorden van dit boek bewaren; aanbid God!

Joh.8:44 : Gij hebt de duivel tot vader en wilt de begeerten van uw vader doen. Die was een mensenmoorder van den beginne en staat niet in de waarheid, want er is in hem geen waarheid. Wanneer hij de leugen spreekt, spreekt hij naar zijn aard, want hij is een leugenaar en de vader der leugen.

Op.12:7-9 : En er kwam oorlog in de hemel; Michael en zijn engelen hadden oorlog te voeren tegen de draak; ook de draak en zijn engelen voerden oorlog, 8 maar hij kon geen standhouden, en hun plaats werd in de hemel niet meer gevonden. 9 En de grote draak werd op de aarde geworpen, de oude slang, die genaamd wordt duivel en de satan, die de gehele wereld verleidt; hij werd op de aarde geworpen en zijn engelen met hem.

2Petr.2:4 : 4 Want indien God engelen, die gezondigd hadden, niet gespaard heeft, maar hen, door hen in de afgrond te werpen, aan krochten der duisternis heeft overgegeven om hen tot het oordeel te bewaren;

Judas 6 : en dat Hij engelen, die aan hun oorsprong ontrouw werden en hun eigen woning verlieten, voor het oordeel van de grote dag met eeuwige banden onder donkerheid heeft bewaard gehouden;

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er zijn 2 soorten engelen moet nog vermeld worden: de cherubim en de serafim.

Ik denk niet dat engelen dikke blote jongetjes met vleugels. zijn. In ieder geval hebben ze niet standaard een lichaam. Ik geloof dat engelen altijd bij ons zijn (http://www.destentor.nl/regio/engelen-b ... -1.3262926, een bekend verhaal). Ik weet niet of het letterlijk bedoeld wordt, maar:

Hebreeën 13:2:

Vergeet de herbergzaamheid niet; want hierdoor hebben sommigen onwetend engelen geherbergd.

Blijkbaar komen ze wel vaker gewoon als mensen, net als bij Abraham.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...

Ik wil niet de nare persoon zijn, maar het woord 'Engel' komt niet voor in de bijbel gelezen vanuit de grondtekst. Het woord is door mensen bedacht en voor het gemak zo vertaald. Het woord waaruit het geïnspireerd is, is malach wat letterlijk boodschapper betekend. Zo zijn er door de bijbel vele mensen geweest die als Malach werden vertaald. Food for thought?

Cherubs, keroevs, serafim zijn geen engelen. Dit is essentieel. Er woord in de bijbel wel één van deze 'wezens' beschreven maar dit word symbolisch bedoeld.

Ik zeg altijd maar, alles wat boven, onder, dood of buiten deze aarde leeft is de wereld van De Eeuwige. Wij mensen hebben het al moeilijk genoeg met het leven hier. Voor mij is het daarom ook zo min mogelijk beschreven in de bijbel over andere wezens behalve 'wij'.

Link naar bericht
Deel via andere websites

engelen zijn Gods dienaren, ze bevechten kwaad, verspreiden licht, beschermen Gods kinderen en helpen Gods Woord over de Wereld te verspreiden.

Na de Middeleeuwen is de Engelogie in het strop geraakt. Hoeveel Engelen er op de punt van een naald passen wordt veelal gegeven als voorbeeld van middeleeuwse trivialiteit in vraagstelling, degenen die dit zeggen zijn veelal echtet aanzienlijk blinder dan de middeleeuwers omdat ze God's heerscharen niet meer zien en ervaren!

Link naar bericht
Deel via andere websites
wat is nu je punt? engelen worden genoemd, maar in t hebreeuws is t woord anders! hoe shocking:p

ps. lees Tobith maar eens;)

Als je goed had gelezen zeg ik dus dat engelen NIET worden genoemd.

Engelen worden NERGENS is de bijbel genoemd letterlijk zowel niet in oude als nieuw testament. Wij mensen hebben hier een beeld van gemaakt.

Wij mensen hebben de neiging om dingen moeilijker en meer complex te maken ipv hoe het allemaal bedoeld is. Duivel, engel etc allemaal gecreëerde woorden. Geloof mij niet, onderzoek zelf en je zult uiteindelijk hetzelfde lezen en begrijpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Duivel staat wel in Openbaringen 12:9 toch?

Vanaf hier verschillen wij en trouwens de meeste op dit forum van mening als we het hebben over new testament en new testament. Als je goed leest wanneer het geschreven is, door welke mensen hier goedkeuring voor hebben gegeven (ja in die tijd kon je niet zomaar massaal boeken drukken) en dat bij het hedendaagse new testament er een meeting is geweest door bepaalde leiders die hebben bepaald wat wel of niet in de hedendaagse bijbel komen te staan. Concilie van nicea e.d. als voorbeeld.

Grappig dan wel als feitje dat in het oude testament geen één keer word gesproken over een duivel of als een satan als soort anti-god. Mens gecreëerd woord. viewtopic.php?f=14&t=29229&p=1135475#p1135475 Seth schrijf ik eigenlijk al erover.

Het woord “duivel†stamt van het Griekse “diabolos†(διάβολος), dat “aanklager†betekent. Dit woord komt overeen met het Hebreeuwse “satanâ€. Er staat geen Duivel er staat letterlijk diabolos. Daarnaast moet je het van dit woord onderzoeken. Wie schreef het, welke tijd, woord vaker gebruikt in welke vorm e.d. Het woord duivel maar belangrijker het begrip van het woord duivel is zo verkeerd geïnterpreteerd door de meesten. http://nl.wikipedia.org/wiki/Lucifer_(religie)

Tussen de twee laatste alinea's zie ander topic hierboven geplaats. Goed lezen en grondtekst gebruiken. Geloof niet zomaar wat anderen je voorschotelen. Onderzoek zelf.

Het klinkt heel naar wat ik zeg maar de meeste mensen nemen voor waar wat een dominee zegt en ouders, tantes e.d. Ook zei zijn maar mensen die dingen nemen voor wat ze zijn. Denk zelf na en onderzoek vanuit de bron. Je ziet gelukkig teeds meer dat binnen het 'christelijke' wereld verandering komt tussen wat mensen gemaakt hebben en wat er nou feitelijk staat.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid