Spring naar bijdragen

Desperation Band


Aanbevolen berichten

Of het nu bij artiesten als Michael W. Smith, de Newsboys of InSalvation was; bij het lied ‘I Am Free’ bleef niemand stil staan. De song maakt iets los bij mensen, en dat is wat de oorspronkelijke schrijvers van het lied, de Desperation Band, al jaren doen. Op 17 November zijn ze in Nederland voor een eenmalig, avondvullend optreden in Hilversum!

De Desperation Band, onder leiding van Jon Egan, ontstond in 2001 vanuit een studentenbeweging in de New Life Church in Colorado Springs. Heette het oorspronkelijk alleen ‘Desperation’; al snel veranderde de naam in de ‘Desperation Band’ toen bleek dat de groep massale aandacht trok door haar muziek. Dat is niet zo verwonderlijk, want die muziek staat bol van de passie en een verlangen naar een diepere relatie met God. De Desperation Band wordt dan ook regelmatig in één adem genoemd met groepen als Hillsong United en Gateway. De muziek ontstaat vanuit haar eigen kerk, maar raakt wereldwijd een snaar. En sinds het recente album ‘You Hold It All’ (verkrijgbaar in Nederland via Hope Products), spreekt de band bewust jong én oud aan om duidelijk te maken dat de kerk één lichaam is.

De muziek van de Desperation Band komt voort uit de pieken en dalen van het leven; vaak in de eigen kerk. Het lied ‘Overcome’ werd bijvoorbeeld een statement van de band toen haar kerk, de New Life Church, gebukt ging onder een publiek schandaal en een dodelijke schietpartij. Het zijn dergelijke verhalen die de passie van de groep deels verklaren, maar de diepste passie blijft het verlangen om mensen in aanraking te brengen met de levende God! Met songs als ‘I Am Free’, ‘Overcome’ en ‘My Savior Lives’ zijn veel mensen al bekend met de muziek van de Desperation Band. Nu is er een unieke gelegenheid om de groep een avond mee te maken en te ontdekken waarom deze aanbiddingsmuziek over de hele wereld is gegaan!

Het concert op 17 november vindt plaats in de Thousand Hills Church in Hilversum (Neuweg 148).

Kaarten voor het concert kosten  € 10 en zijn verkrijgbaar via www.events4christ.nl of 0297-237171.

De muziek van de Desperation Band is in Nederland verkrijgbaar via Hope Products: www.hopeproducts.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid