Spring naar bijdragen

Goot 500: Kerk en recht


Aanbevolen berichten

Meer dan twintig rechtbrengers uit de hele wereld komen zaterdag 2 november naar Ede om hun verhaal te delen tijdens het Goot 500 Event van Tear. Zij gaan in op de vraag hoe individuen en kerken recht kunnen brengen.

De dag is verdeeld in drie blokken en begint om 10.00 met de vraag: 'Waarom gerechtigheid?' Sprekers als Govert Buijs, Inger van Nes en Joel Edwards nemen bezoekers mee in hun verhaal waarom gerechtigheid ertoe doet.

In het tweede deel van de dag, van 12.00 tot 13.30 uur staat de vraag centraal: 'Hoe motiveer je kerken? Theresa Malila uit Malawi strijdt in samenwerking met lokale kerken tegen misbruik in haar land en spreekt daarover op het event. Muzikant Gharib neemt bezoekers mee in zijn vlucht vanuit zijn land Syrië naar Nederland. Andere gasten zijn: historicus en politicus Roel Kuiper, ‘witteboordenactivist’ Antonie Fountain en kunstenaar Otto de Bruijne.

Het laatste blok met sprekers en muzikanten is van 14.00 tot 16.15 uur en sluit af met de vraag: 'Hoe kunnen individuen andere mensen worden?’. Zac Niringiye zet zijn vrijheid op het spel zet om de corruptie in zijn geliefde land Oeganda te stoppen en laat de ironie daarvan voelen. Eelco Fortuijn richtte GoedeWaar.nl op zodat de consument verschil kan maken. Frank Mulder vertelt over zijn woongemeenschap in de Utrechtse wijk Overvecht, waarmee hij recht brengt in zijn eigen wijk. Andere gasten: Indiase ontwikkelingswerker en voorganger CB Samuel, muzikant Lydia van Maurik, sociaal ondernemer Roland Waardenburg, kunstenaar Sergej Visser en filosoof Evert-Jan Ouweneel.

Wat is de Goot 500?
De Goot 500 bestaat uit zowel een magazine en een event op 2 november. De Goot 500 is een onderdeel van een serie van activiteiten rond het 40-jarig jubileum van Tear. Wij willen zo recht vieren en met kleine en grote verhalen mensen inspireren ‘anders rijk te zijn’.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid