Spring naar bijdragen

Credible maakt "hoekje" voor LHBT


Aanbevolen berichten

Beste Crediblers,

Vanaf vandaag heeft Credible twee nieuwe subfora speciaal voor vragen over homosexualiteit, bi-sexualiteit en transgender. Vanuit aan informatieve bijeenkomst opgezet door het COC bleek eens te meer hoe moeilijk LHBT jongeren het hebben binnen het Christendom. Credible wil hen graag een plaats bieden om vragen te stellen in een veilige omgeving. Om dit mogelijk te maken hebben we vanaf vandaag:

  1. Homoseksualiteit en geloof. Een onderdeel waarin je vrij je vragen kan stellen, maar je post wordt pas zichtbaar nadat deze is goedgekeurd.
  2. Veilige haven. Een onderdeel waarin je kan deelnemen als je lid bent van de groep LHBT-poster, hiervoor kan je een aanvraag doen. Als blijkt dat een gebruiker niet passend mee kan doen in een gesprek wordt deze verwijderd uit de groep en krijgt geen toegang meer om te posten. Dit deel is NIET zichtbaar voor gasten.

Om beide onderdelen goed te kunnen begeleiden hebben wij Quest, IDN en Hongerige Wolf bereid gevonden om de moderatie wachtrij te beheren. Zij kunnen vanuit hun ervaring berichten goedkeuren en openbaar zetten voor de discussie. Zij zijn geen crewlid, zoals moderators en hebben alleen rechten om de moderatie wachtrij te beheren. Crewleden hebben volledige moderatie rechten op deze onderdelen en zullen ook streng modereren waar nodig op advies van Quest, IDN en Hongerige Wolf.

Daarnaast bestaat er voor gebruikers de gelegenheid om viadecrew apenstaart credible punt nl te gebruiken om anoniem hun vraag/ verhaal te plaatsen in een van deze delen.

Wij hopen op deze manier een plaats voor LHBT-jongeren te kunnen bieden om de vragen waar zij mee zitten te kunnen stellen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Is het creëren van twee complete subfora voor dit onderwerp niet een beetje overdreven, in de zin van uit verhouding in vergelijking met de rest van het forum? Ik vind het goed dat hier op credible over gesproken wordt en ik denk dat aparte regels voor dit gesprek ook zeker kunnen helpen. Maar zouden twee topics niet ook voldoende zijn geweest?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Topics kunnen we geen rechten op inrichten. Rechten moeten per subfora worden ingesteld. Het is ook een beetje afwachten hoe het gaat lopen natuurlijk. Als blijkt dat een van beide niet wordt gebruikt, dan kunnen we die ook verwijderen. Veilige haven is meer bedoelt als een equivalent van Persoonlijke problemen, maar met meer beperkingen. Homoseksualiteit en geloof is meer bedoelt voor algemene gesprekken met elkaar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid