Spring naar bijdragen

ETS-studiedag over ´Huwelijk en seksualiteit’


Aanbevolen berichten

Zaterdag 30 november organiseert de Evangelische Toerusting School (ETS) een studiedag in Veenendaal over het thema ‘Huwelijk en seksualiteit’. Spreker is ds. Piet Passchier.

Te vaak wordt volgens Passchier dit thema eenzijdig negatief benaderd: “al vele eeuwen lang is het woordje ‘niet’ één van de meest gebruikte woorden in de kerk als het gaat over huwelijk en seksualiteitâ€, aldus de spreker. In plaats daarvan wil hij aandacht geven aan de Bijbelse boodschap als het gaat om dit onderwerp: “Gods prachtige bedoeling met het huwelijk en de daaraan verbonden seksualiteit, zoals Hij die aan Zijn schepping heeft meegegeven.â€

ETS-studiedagen
De studiedag over huwelijk en seksualiteit is de eerste van drie praktijkgerichte ETS-studiedagen die dit cursusjaar rondom het thema ‘Ethiek en pastoraat’ worden georganiseerd. Op zaterdag 29 maart 2014 is prof. dr. Patrick Nullens de spreker op de tweede studiedag. Nullens zal een inleiding christelijke ethiek verzorgen met als thema ‘zoeken naar het goede’. De derde studiedag is op zaterdag 14 juni 2014 en gaat over ‘ethische dilemma’s rond het begin en einde van het leven’ met als spreker anesthesioloog drs. Paul Lieverse.
De drie jaarlijkse ETS-studiedagen zijn een aanvulling op het curriculum van de 4-jarige Bijbelcursus en bedoeld om cursisten praktisch toe te rusten voor een taak in kerk en gemeente.

De ETS-studiedagen vinden van 10:30 tot 16:00 uur plaats in het kerkgebouw ‘De Goede Reede’, Vondellaan 2 in Veenendaal. ETS-cursisten en studiepashouders van het Evangelisch College kunnen gratis aan de studiedagen deelnemen. Ook niet-cursisten zijn van harte welkom. Voor hen bedragen de aanmeldingskosten per studiedag € 17,50. Gemiddeld worden de ETS-studiedagen bezocht door circa 150 bezoekers.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid