Spring naar bijdragen

Aliens vanuit bijbelsperspectief


Aanbevolen berichten

Pyro,

Er zijn geen andere buitenaardse wezens dan God en zijn engelen.

Big Bang=onrealistisch want alles is door God geschapen, dat is te zien aan intelligent ontwerp in alles en de grote orde.

Big bang=grote wanorde.

The chaos theorie is not an option.

al eens de bijbel opengeslagen en gebaldert naar Genessis 6:4, danwel Genessis 6 vers 1-6

In Exodus regent het Manna.

in beide gevallen vooral die uit Genessis, kan je concluderen dat er ruimtewezens kwamen die reusachtige mensen voortbrachten, de Nephilim.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 84
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

al eens de bijbel opengeslagen en gebaldert naar Genessis 6:4, danwel Genessis 6 vers 1-6

In Exodus regent het Manna.

in beide gevallen vooral die uit Genessis, kan je concluderen dat er ruimtewezens kwamen die reusachtige mensen voortbrachten, de Nephilim.

We lezen in Genesis over reuzen, inderdaad. En ook over mensen a la Methuselem die heel oud werden totdat werd gesteld dat de jaren van de mens 120 zouden zijn. En over zwangerschap die aanzienlijk moeilijker zou gaan zijn.

In het licht van de kennis van dit moment wijst dat op biogenetische experimenten met het DNA en dergelijke. De parameters voor lengte en leeftijd waren nog niet definitief ingesteld voor de mensheid. En klaarblijkelijk is er wat gerommeld aan het voortplantingsmechanisme. Wie weet is het een en ander behoorlijk mislukt zodat er een zondvloed nodig was om de ellende weer uit te wissen. Zijn er aliens in het spel geweest? Dat zou best kunnen, maar we weten dat niet zeker. En hoe dan ook is het niet de kern betekenis van wat het Genesis verhaal ons duidelijk wil maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

En zoals hierboven genoemd wordt, er zij aanwijzingen voor multiversum. Als snaartheorie de verklaring waar is moet het zelfs zo zijn dat wij niet het enige universum zijn. Ik heb A universe from nothig gelezen en daaruit volgt dat 'niets' altijd leidt tot iets. Ik heb echter net m'n middelbare school afgerond dus het is beter om het boek zelf te lezen want heel veel wijzer kan ik je niet maken op dit gebied. ;)

Er zijn aanwijzingen voor een mulitversum, hoogst speculatief nog. Verder, maar ik ben geen expert op dit gebied, is het zeker niet zo dat de snaartheorie meerdere universa omhelst. Wel omhelst het meerdere dimensies, maar das heel wat anders. Het een impliceert niet het andere.

En ik heb volgens mij al eens gereageerd op je referentie aan "A universe from nothing". Dat hele proces staat bol van de natuurwetten. Waar komen die vandaan? :) EDIT: ook dat vraag om een god of the gaps. Minstens :P

Zoals ik volgens mij al gezegd heb: natuurwetten beschrijven iets. Het zijn dus geen gebiedende wetten. Natuurlijke wetten impliceren dus niet een wetmaker. De natuurwetten zijn er dus 'gewoon'. Dat die natuurwetten zo zijn dat wij eruit voortkomen vindt ik wel opvallend. Als je er een multiversum bijhaalt wordt het een stuk minder opvallend (je zou het dan eerder verwachten). Het erbij halen van multiversum wordt vaak echter als 'cop-out' gezien. Mijn punt is slechts dat hier geen sprake van is, omdat er aanwijzingen voor zijn.

En ik hou niet van god-of-the-gaps/argument vanuit onwetendheid. ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Oke je blijft dus om mijn vraag heendraaien. Jammer. Had ik niet van je verwacht.

Het nut van daarover nadenken: boeiende vragen vinden (geen antwoorden) om die vervolgens te onderzoeken.

Kennis kan de mensheid in stand houden ja.

"The dinosaurs went extinct because they didn't have a space programme." - Larry Niven

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vroeg niet of kennis de mensheid *kan* *in stand houden*. Ik vroeg of kennis de mensheid *gaat* *redden*.

Ik wil je best antwoorden hoor. 'God' is een term, voor de één een label om het grote mysterie uit te drukken, voor de ander om het grote Waarom uit te drukken (ik heb nl niet de illusie dat de wetenschap daar ooit een antwoord op ka/wil geven). Het is een houvast de verbinding van t alles aan te geven. Om over wat daadwerkelijk van belang is te praten. En dat lijkt voor de huidige lichting atheisten zoals jij hard nodig, want jullie leven blijkbaar in de illusive dat kennis de mensheid gaat redden. Dat gaat ze nl niet. Kennis is slechts dat, kennis. In de handen van slechte mensen een dodelijk wapen, in de hand van goede mensen een middel om mensen te redden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Was jij dan niet degene die eerder maar weigerde te snappen dat wetenschap NIET de hongerigen gaat voeden? Of was dat weet die andere atheist wiens nick met n H begint?

Volgens mij was dat Spons.

Als dat zo is, mea culpa.

Ik ben een bovenal christelijke edoch licht agnostische panenetheist, zo je wilt.

Okeh

Link naar bericht
Deel via andere websites

Aliens vanuit bijbel perspectief:

Als we het mee eens zijn wat wij bedoelen met het term alien. Dan zegt de bijbel helemaal NIETS over aliens. Ook lees ik diverse vragen of het leven e.d.

In de bijbel staan alle antwoorden wat belangrijk is om te weten. De rest is niet voor ons. Niet voor niets geeft De Eeuwige aan dat wat buiten onze wereld valt is 'zijn' wereld. Wij hebben al moeite genoeg met onze wereld. Er zijn dingen die gewoonweg niet belangrijk genoeg of mogen weten. Dit word ook genoemd in de bijbel.

Over wetenschap gesproken, wisten jullie dat zowel einstein als newton hebreeuws hadden geleerd (newton zichzelf in een week) en bestudeerden de bijbel om te kunnen onderzoeken. Ze geloofden namelijk allebei dat de bijbel dingen al wist wat de wetenschap nog moest ontdekken. Leuk weetje dacht ik zo :)

Ipv wat vele denken staan religie en wetenschap niet uit elkaar. Ze staan hand in hand.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Bron mbt Einstein? Ik weet wel dat ie n uurtje per week Joodse theologie inclusief Hebreeuws kreeg als jochie, maar verder?

Je geeft het antwoord al gedeeltelijk zelf. Hierbij leerde hij dus hebreeuws.

Einstein was bekend met hebreeuws maar of hij het vloeiend kon spreken en schrijven is onbekend. Wel is bekend dat hij het kon lezen en een aantal zinnen kon spreken (The Hebrew University of Jerusalem, Israel) Dit laat hij blijken tijdens een toespraak.

Er zijn diverse sites en boeken waar je het kunt vinden, makkelijk te vinden via google.

Bron mbt Einstein en dat hij een uurtje per week les kreeg? Klinkt interessant. Gr.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid