Spring naar bijdragen

Fatwa tegen nieuwjaar en kerst


Aanbevolen berichten

De viering van het nieuwe jaar is dit jaar niet besteed aan de Indonesische stad Banda Atjeh. Met een fatwa, een religieus decreet, zijn alle festiviteiten in de ban gedaan. Vorige week was het ook al verboden om kerstwensen over te brengen aan christenen.

De shariapolitie trad streng op tegen mensen die toch Nieuwjaar willen vieren. Maandagavond doorzochten sharia-agenten winkels en stalletjes van straatverkopers. Daarbij werden grote hoeveelheden vuurwerk en zelfs trompetten in beslag genomen.

'Er mag geen enkele viering zijn. Het is haram (verboden),' aldus een woordvoeder.

De provincie Atjeh op het Indonesische eiland Sumatra is van oudsher religieus zeer conservatief. Het is de enige regio in Indonesië waar door de islamitische wetgeving sharia geïnspireerde wetten van kracht zijn.

Op andere plekken in Indonesië is het wel feest. Om 18.00 uur Nederlandse tijd beginnen de festiviteiten in de hoofdstad Jakarta.

Bron: ANP/ Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid