Spring naar bijdragen

Kan iemand mij vertellen...


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 348
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Maar Eigenmening

Wanneer je natuurlijk de Hadith afwijst, wat op zich natuurlijk in Nederland jouw volste recht is, we hebben immers gelukkig godsdienstvrijheid etc., zou ik met die visie op de Islam niet naar een Islamitisch land gaan...hoogstens Turkije of Tunesie ofzo;)

Ik reis juist heel veel naar islamitische landen sinds ik Arabisch spreek en zal dat ook altijd blijven doen ongeacht mijn overtuiging. Ik wijs de hadith niet af maar er bestaat zoiets als betrouwbare of valse overlevering dat algemeen geaccepteerd is net zoals bepaalde apocriefen bijvoorbeeld die allang achterhaald zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Pardon? Dit soort opmerkingen hoef ik niet meer te zien. Eigenmening heeft gelijk: heb je niets toe te voegen, zwijg dan liever.

ik laat me door niemand het zwijgen opleggen.

Wel door een forumadmin of een forumbeheerder.

jullie zijn ook gewoon normale mensen hoor, maar als jullie je extra "power" willen gebruiken prima. Ik kan er niet mee zitten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Omdat ongelovigen het totaal niet zullen begrijpen en ik praat er ook over bij de moskee, moslims via facebook en met een groepje gereformeerden en Jahova's die ik buiten de kerk spreek. Ik wilde nu ook eens kijken wat christenen die ik niet persoonlijk ken en als ik anoniem ben hierover zouden zeggen. Misschien komt iemand met iets heel wijs en doorslaggevends wat mij weer verder helpt.

Het grootste verschil tussen christendom en islam is dat het christendom leert dat je van God vergeving van zonden krijgt door genade alleen omdat Jezus de straf voor al onze zonden gedragen heeft. Jezus kon de straf voor de zonde alleen dragen omdat hij twee naturen heeft namelijk God en mens.

Op het moment dat je niet gelooft dat Jezus gelijkertijd God en mens is, wordt het ook moeilijk om in de vergeving van zonden uit genade te geloven. Dat is vanuit mijn optiek ook de reden voor de opkomst van de islam. Uiteraard denk jij daar anders over, maar goed je vraagt het op een christelijk forum.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Pardon? Dit soort opmerkingen hoef ik niet meer te zien. Eigenmening heeft gelijk: heb je niets toe te voegen, zwijg dan liever.

ik laat me door niemand het zwijgen opleggen.

Wel door een forumadmin of een forumbeheerder.

jullie zijn ook gewoon normale mensen hoor, maar als jullie je extra "power" willen gebruiken prima. Ik kan er niet mee zitten.

Die behoefte om extra power te gebruiken heb ik niet anders had je nu al een ban van 24 uur gehad. Als de crew (moderator, forumadmin of beheerder) je een aanwijzing geeft is het niet slim om te reageren met "ik laat me niet het zwijgen opleggen".

En nu graag weer on-topic.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Eigenmening;

Kan iemand me vertellen.....wat wil je eigenlijk van ons horen?

Je bent een "soort van moslima", zoals er ook heel veel "soort van christenen" zijn.

En dat herken ik wel een beetje; het "soort van" niet ten diepste (meer) overtuigd zijn.

Tolerant zijn, wereld gelijkvormig waar de Bijbel het over heeft,ik herken het allemaal.

Je man gaat er voor, net bekeerd en radicaal. Net bekeerde christenen reageren nogal eens hetzelfde.

Nee hoewel ik een "soort van" ben heb ik toch meer met Jezus dan met Mohammed, maar wanneer ik in Iran geboren was was dat waarschijnlijk andersom geweest. Ik kan je niets anders vertellen dan dat het N-T lezen nog niet zo'n gek idee is.

En misschien is het vloeken op Credible maar ik denk dat we een "soort van zelfde God" dienen al geloof ik dat de rol van Jezus meer betekend dan dat moslims geloven.

Eigenlijk wat ik in mijn vorige reacties zown beetje zei: iets doorslaggevends waarom iemand niet in de Islam geloofd want ik begrijp dat niet goed en vind het me moeilijk voor te stellen. Wat maakt dan het doorslaggevende verschil in het Christendom? Ik wil zelf niet zo denken van ik heb meer met die en die maar ik wil echt oprecht zijn want als ik mijn eigen voorkeuren volg kom ik uit bij mn begeerte en niet bij God en dat is niet mijn bedoeling.

Jezus heeft wel een grote betekenis maar ik zie hem niet als goddelijk, het is wel een mooie gedachte maar ik kan dat ook niet geloven door de overeenkomst met zoveel heidense religies waarin de(zoon)God ons in een menselijk lichaam komt leiden. Voor mijn gevoel en logica is het zegmaar neerbuigend naar God toe.

Het is al heel wat en bijzonder dat je als moslim(a) bereid bent te praten (discussiëren) over je overtuiging en daarbij nog andere geestelijke boeken te lezen dan de koran.

Ik zou je dan ook aanraden het NT verder te lezen en in gebed God om hulp te vragen om u te leiden in hetgeen je verder te doen staat.

Het is een vast gegeven in het leven dat men pas iemand echt leert kennen en waarderen wanneer men gedurende langere tijd met hem omgaat en zodoende kan vaststellen in hoeverre zijn eigen daden overeenstemmen met zijn woorden .

Het gezegde “aan zijn vruchten herkent men de boom “ is dan ook steeds een waarheid gebleken en daarom is deze Jezus Christus dan ook de meest uitzonderlijke figuur van allen die voorgeven een geestelijk leider of profeet te zijn . Dit omdat elke vrucht van iedere levensfase in zijn leven onberispelijk is, wat zeker noch bij Mohammed, noch bij Boeddha, noch bij Confucius, ..enz het geval was.

Hij is de ENIGE die ooit kon zeggen, “Wie overtuigd mij van zonde? â€, of met andere woorden ; wie kan mij aantonen waar ik eens gedurende gans mijn leven daden heb verricht die ingaan tegen mijn eigen leer en dus tegen de liefde jegens God of jegens de mens(heid)?

Men heeft Hem in gans zijn leven nooit op bedrog of één leugen kunnen betrappen en daarom is het dan ook wederom met een overgrote graad van zekerheid dat Hij de waarheid spreekt als Hij zelf beweert de Messias en de Zoon van God te zijn. Ook al is dit voor de mens een moeilijk te bevatten gegeven, maar zo zijn er vele.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Hallo Eigenmening,

Welkom, leuk dat je langskomt op het forum.

Je bent uit eigen overweging moslim geworden. Moslim zijn is niet iets tijdelijks maar iets wat je de rest van je leven bent. Godsdienstvrijheid bestaat immers niet binnen de islam en je geloofsgenoten zullen je dus houden aan je moslim zijn.

Jammer dat je partner aan het radicaliseren is. Maar ook dat is niet heel ongebruikelijk binnen de islam. Aangezien hij je man is moet je het er maar mee doen denk ik. Wellicht kan je een gematigde invloed op hem uitoefenen, ik hoop het voor je. Anders ziet je toekomst er eigenlijk niet zo heel rooskleurig uit.

Sterkte.

Dankjewel!

Moslim zijn betekent hetzelfde als monotheist zijn en dat blijf ik derest van mijn leven.

Het moslim zijn impliceert wel degelijk veel meer dan je hier omschrijft.

God is geen spelletje of iets waar je alleen op een bepaalde dag of fase in het leven aandacht aan schenkt. Als je opeens niet meer in God geloofd denk ik dat je eigenlijk nooit echt overtuigd bent geweest van zijn bestaan.

Ik denk niet dat wij kunnen oordelen over de oprechtheid van het geloof van iemand die in zijn/haar leven zo veel heeft meegemaakt dat hij/zij niet meer kan geloven.

Dat er geen godsdienstvrijheid in de Islam zou bestaan klopt trouwens niet want er bestaat juist geen dwang in de godsdienst en al zou ik helemaal ongelovig worden is er ook niks aan de hand. Er bestaat een gefabriceerde hadith waarin dit voorkwam maar daar zijn moslims zich al sinds de fabricage zelf van bewust dus je kan beter niet altijd de media geloven ;)

Bespaar me de theorie. In het kader van mijn opleiding heb ik verschillende imams gesproken en een moskee bezocht. Er bestaat geen godsdienst vrijheid in de islam, niet in de praktijk in ieder geval. Zelfs in Nederland maak je kans om omgebracht te worden indien je openlijk de islam afzweert. Vandaar dat er dus vele moslims zijn die feitelijk niets meer doen met de islam, maar nog altijd moslim zullen blijven en dat ook aan hun kinderen doorgeven. De islam is doordrenkt van dwang en indien je man radicaliseert zal je dat zeker gaan ontdekken.

Ik zou willen dat mijn man zou radicaliseren, radicaal betekent dat iemand zich op de oorspronkelijke bronnen richt en dat zou heel fijn zijn. Er gaan een paar maanden aan vooraf maar als mijn man en ik er echt niet uitkomen ga ik erover nadenken om bij de moskee een scheiding uit te spreken.

Ik wens je heel veel succes en zou als ik jou was me maar eens gaan inlezen over blijf van mijn lijf huizen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
@ eigenmening

maar hoe kijk je dan aan naar mensen die van moslim uit christelijk worden?

Die ben ik nog maar 1 keer in levende lijve tegengekomen maar hij wist het zelf niet te onderbouwen en heeft zich daarvoor nooit in de Islam verdiept. Als ik op internet lees zijn het nooit mensen die heel veel kennis over het geloof hadden eigenlijk en dezelfde dingen over moslims zeggen als veel ongelovigen waaruit ook hun onwetendheid weer blijkt. Ik begrijp zelf niet waarom je zomaar voor een geloof zou kiezen zonder alle andere religies onderzocht te hebben want zonder het naast elkaar te leggen kun je nooit met zerkeheid zeggen dat het de juiste is...

Ik zou wel graag een bekerings verhaal horen vanuit de Islam naar het Christendom van iemand die echt weet waar hij het over heeft en ik heb hier ook op internet veel naar gezocht maar kan niks vinden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou wel graag een bekeringen verhaal horen vanuit de Islam naar het Christendom van iemand die echt weet waar hij het over heeft en ik heb hier ook op internet veel naar gezocht maar kan niks vinden.

Wanneer weet iemand echt waar hij/zij het over heeft? Het is voor mij bijzonder makkelijk om de beweegredenen van voormalig christenen die zich bekeerd hebben tot de islam compleet af te schieten onder het mom hij/zij wist er niets van en had zich nooit daadwerkelijk verdiept.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ken er een hoor. En verder zullen er velen zijn die er niet over willen praten omdat, ondanks dat topicstarter anders beweert, ze met de dood bedreigd zijn, in elkaar geslagen zijn, hun huis in de fik gestoken is, al dood zijn etc. De hadiths spreken elkaar tegen, maar er zijn genoeg Islamitische rechtbanken etc die apostase nog met de doodstraf berrechten hoor.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ eigenmeing

mensen die van het christendom naar de islam overgaan zijn goed te herkennen aan duidelijke tekenen, zoals kleding en het volgen van rituelen en bepaalde eetgewoontes. Dat is omgekeerd natuurlijk veel lastiger te zien. Bovendien zijn mensen die christelijk worden vanuit een islamitische achtergrond hun leven vaak niet zeker meer. Wat fijn te horen dat er van jou uit gezien geen dwang mag bestaan in de Islam en dat een moslim die besluit dat Jezus zijn verlosser is christen mag worden, maar helaas is het natuurlijk niet zo dat de alle moslims dat vinden, helaas worden zulke mensen meestal flink bedreigt.

Wanneer tien provent van de moslims maar vindt dat er straf op zou moeten staan..is dat al meer dan genoeg om je flink zorgen te maken wanneer je moslim-af wordt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
@ eigenmening

maar hoe kijk je dan aan naar mensen die van moslim uit christelijk worden?

Die ben ik nog maar 1 keer in levende lijve tegengekomen maar hij wist het zelf niet te onderbouwen en heeft zich daarvoor nooit in de Islam verdiept. Als ik op internet lees zijn het nooit mensen die heel veel kennis over het geloof hadden eigenlijk en dezelfde dingen over moslims zeggen als veel ongelovigen waaruit ook hun onwetendheid weer blijkt. Ik begrijp zelf niet waarom je zomaar voor een geloof zou kiezen zonder alle andere religies onderzocht te hebben want zonder het naast elkaar te leggen kun je nooit met zerkeheid zeggen dat het de juiste is...

Ik zou wel graag een bekerings verhaal horen vanuit de Islam naar het Christendom van iemand die echt weet waar hij het over heeft en ik heb hier ook op internet veel naar gezocht maar kan niks vinden.

Ik ken persoonlijk een voormalig imam die christen geworden is maar omdat hij meermalen met de dood bedreigd is zal je niet veel over hem vinden op het internet: te gevaarlijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Interessante observaties. Je schrijft dat je niet altijd moslim bent geweest. Wat was je daarvoor?

Verder wat betreft de mening van de geleerden. Ik heb op mijn werk een islamitische collega gehad met wie ik heel goed over geloof kon praten. Naar aanleiding van de discussie heb ik me toen ook verdiept in bepaalde aspecten van de koran. Het lukte me die zelfstandig te interpreteren dankzij mijn ervaring met andere oude teksten - die van de bijbel :E

De koran vertoont daar structurele overeenkomsten mee.

Die collega vertelde toen inderdaad dat de meeste islamieten de betekenis interpretatie van de koran overlaten aan de geleerden. Dat wordt veilig gevonden omdat zij meer leergezag hebben dan leken. Hij zelf vertrouwde ook meer op de geleerden, vooral waar het om meerderheids standpunten ging. Maar gaf wel toe dat sommige islamieten de koran geheel op eigen gezag uitlegden.

Het is een heel diepgaand boek ja. Qua levensleiding is het Christelijk geloof voor mij echter genoeg (P) . Wel verdiep ik me gerust in allerlei levensbeschouwelijke zaken buiten mijn eigen religie. Ik herken me in dat opzicht wel een beetje in wat jij schrijft.

Ik zie echter geen reden te geloven dat Mohammed een profeet moet zijn geweest om de koran te kunnen schrijven.

Wat is volgens jou de wil van God? dat je volgens een boek leeft dat heel zwaar is? Dat bedoel ik niet rot hoor. Als Christenen weten we trouwens dat ons geloof een breuk met onze natuurlijke familie kan betekenen, deze situatie wordt in het NT benoemd.

Ik geloof wat Jezus zegt, dat Hem volgen en Zijn leer toepassen een lichte last is en een zacht juk. Anderzijds vraagt het alles van je en leidt het niet tot een makkelijk leventje. Wij hebben ons meer tegenover God te verantwoorden dan tegenover mensen.

Oke dankjewel dit vind ik wel een goede reactie waar ik iets aan heb.

Ik ben Atheistisch opgevoed maar ging rond mijn 10e wel alleen naar de kerk van het dorp waar wij toen woonde, ik wilde voor mijn 12e verjaardag daar heel graag gedoopt worden maar toen gingen we naar een stad verhuizen en ging ik naar de middelbare school (een hele racistische school)en eigenlijk waren mijn vrienden en vriendinnen allemaal ongelovig of christelijk daar maar thuis ging ik gewoon veel boeken lezen en dingen op internet opzoeken waardoor ik op een gegeven moment steeds meer van de Islam overtuigd raakte. Ik durfde dit ook heel lang niet op school te vertellen maar mijn familie (de kant van de familie waar ik nu geen contact meer mee heb) groeide er wel in mee.

De Quraan wordt in eerste instantie door zichzelf uitgelegd en daarna door de hadith (zoals Mohammed dat zelf ook aangaf) en ik ben het ermee eens dat een leek het niet zomaar kan gaan interpreteren. De geleerden van tegenwoordig lijken alleen de mening van geleerden uit het verleden boven de interpretatie van de Quraan en Mohammed te plaatsen en dat vind ik persoonlijk nogal een afknapper.

Vanwegen de inhoudt van de Quraan en de hadith denk ik wel dat Mohammed een profeet was omdat die kennis niet zomaar verzonnen kan zijn. In de Bijbel staat ook dat je een valse profeet bijvoorbeeld kunt herkennen aan dat zijn woorden niet uitkomen en er geen goede daden uit blijken maar daardoor geloof ik ook vanuit de Bijbel juist weer wel dat Mohammed een profeet moest zijn geweest. Ik wil wel graag weten waarom mensen dan weer denken van niet?

Het kan wel een breuk met familie betekenen (met 1 helft is dat al gebeurt) maar ik denk eerder dat het ze alleen maar pijn zal doen om te weten dat ik geloof dat ze op deze manier naar de hel gaan..

Dat is ook het enige wat ik er zwaar aan vind en niet de manier van leven eigenlijk maar zoals jij ook zegt moeten we ons aan God verantwoorden en niet aan mensen. Daarom wil ik ook oprecht zijn jegens God en dat is denk ik ook Zijn wil.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Omdat ongelovigen het totaal niet zullen begrijpen en ik praat er ook over bij de moskee, moslims via facebook en met een groepje gereformeerden en Jahova's die ik buiten de kerk spreek. Ik wilde nu ook eens kijken wat christenen die ik niet persoonlijk ken en als ik anoniem ben hierover zouden zeggen. Misschien komt iemand met iets heel wijs en doorslaggevends wat mij weer verder helpt.

Het grootste verschil tussen christendom en islam is dat het christendom leert dat je van God vergeving van zonden krijgt door genade alleen omdat Jezus de straf voor al onze zonden gedragen heeft. Jezus kon de straf voor de zonde alleen dragen omdat hij twee naturen heeft namelijk God en mens.

Op het moment dat je niet gelooft dat Jezus gelijkertijd God en mens is, wordt het ook moeilijk om in de vergeving van zonden uit genade te geloven. Dat is vanuit mijn optiek ook de reden voor de opkomst van de islam. Uiteraard denk jij daar anders over, maar goed je vraagt het op een christelijk forum.

Ja ik vind het ook een goed antwoord maar hoezo moest iemand anders voor de zonden opdraaien en moest er perse bloed vergoten worden? Ik geloof dat God zo Barmhartig, Genadig en Liefdevol is dat dat niet nodig was.. In Romeinen 3 staat ook dat Genade gratis is.

Een andere vraag die bij mij naar boven komt is wat dan nog de zin van het leven is? als het echt helemaal niet meer van de daden afhangt?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Het is al heel wat en bijzonder dat je als moslim(a) bereid bent te praten (discussiëren) over je overtuiging en daarbij nog andere geestelijke boeken te lezen dan de koran.

Ik zou je dan ook aanraden het NT verder te lezen en in gebed God om hulp te vragen om u te leiden in hetgeen je verder te doen staat.

Opzich lezen veel moslims veel over andere overtuigingen en dan vooral de Bijbel en die staat ook in veel moskeeen maar in de Bijbel komt het verschil (dat ik in de praktijk veel zie en hoor) niet zo zeer naar voren dus daarom hoor ik het liever van christenen zelf.

Derest doe ik al dagelijks.

Men heeft Hem in gans zijn leven nooit op bedrog of één leugen kunnen betrappen en daarom is het dan ook wederom met een overgrote graad van zekerheid dat Hij de waarheid spreekt als Hij zelf beweert de Messias en de Zoon van God te zijn. Ook al is dit voor de mens een moeilijk te bevatten gegeven, maar zo zijn er vele.

Dit geloven moslims ook, alleen niet dat het woord zoon letterlijk opgevat moet worden alsin ''geboren'' uit God met een geslachtsorgaan omdat God natuurlijk geen stoffelijk lichaam heeft. Maarja jouw verhaal geloof ik ook op precies dezelfde manier.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ Eigenmening

Het probleem is niet dat God niet kan vergeven, in tegedeel, Hij is almachtig en kan dus doen wat Hij wil.

Het probleem is alleen dat de mens niet meer in staat was die genade te accepteren. De mens heeft immers een vrije wil, alleen was daardoor zo ver van God weggedreven dat de mens die genade en relatie met God niet meer aankon. Door Christus verlossend stereven is de mens bevrijdt van de zonde en kan God wel weer benaderen. God heeft de mens genade geschonken, zodat die genade kan ontvangen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk niet dat wij kunnen oordelen over de oprechtheid van het geloof van iemand die in zijn/haar leven zo veel heeft meegemaakt dat hij/zij niet meer kan geloven.

Heb je nooit van Job gehoord?

Bespaar me de theorie. In het kader van mijn opleiding heb ik verschillende imams gesproken en een moskee bezocht. Er bestaat geen godsdienst vrijheid in de islam, niet in de praktijk in ieder geval. Zelfs in Nederland maak je kans om omgebracht te worden indien je openlijk de islam afzweert. Vandaar dat er dus vele moslims zijn die feitelijk niets meer doen met de islam, maar nog altijd moslim zullen blijven en dat ook aan hun kinderen doorgeven. De islam is doordrenkt van dwang en indien je man radicaliseert zal je dat zeker gaan ontdekken.

Dit zul je absoluut niet van een Imaam of bij een moskee gehoord hebben.. eerder op de tv.

Ik heb genoeg kennis van de Islam en de praktijk daarvan en ik heb geen enkele reden om bang te zijn. Mijn man is nog geen jaar geleden bekeerd dus hij is nu fanatiek en begrijpt nog niet alles, ik hoop dat de tijd hem meer inzicht zal geven en als hij afdwaalt kunnen we bij de moskee gaan praten of scheiden dus ik snap niet zo goed waarom je een probleem maakt dat er niet is.

Ik wens je heel veel succes en zou als ik jou was me maar eens gaan inlezen over blijf van mijn lijf huizen.

Sorry dit slaat nergens op, moet er zelfs om lachen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou wel graag een bekeringen verhaal horen vanuit de Islam naar het Christendom van iemand die echt weet waar hij het over heeft en ik heb hier ook op internet veel naar gezocht maar kan niks vinden.

Wanneer weet iemand echt waar hij/zij het over heeft? Het is voor mij bijzonder makkelijk om de beweegredenen van voormalig christenen die zich bekeerd hebben tot de islam compleet af te schieten onder het mom hij/zij wist er niets van en had zich nooit daadwerkelijk verdiept.

Voor zover ik me in het Christendom heb verdiept komen de dingen die bekeerde moslims zeggen wel overeen met de bronnen van het Christendom maar de dingen die bekeerde christenen over de Islaam zeggen komen helemaal niet overeen met de bronnen van de Islaam.

Link naar bericht
Deel via andere websites
@Eigenmening,

Welkom op Credible.nl! Om voor mij duidelijk te laten worden wat de Islam inhoudt: Ik heb mij laten vertellen dat moslim(a')s geloven dat de Bijbel zoals wij die kennen een verwaterde overlevering is en dat de evangeliën verdraaid zijn door Paulus en de drie-eenheid verzonnen is tijdens het concilie van Nicaea. Klopt dat? Geloven jullie dat echt?

Nee de drie-eenheid is verzonnen in Babylon en vanuit daar samen met het mensdom over de hele aarde verspreidt. Daarom is het ook in iedere inheemse religie en tegenwoordig (miss tijdens het concilie van Nicaea gebeurt)in veel stromingen van het Christendom terug te vinden. Dit is bijvoorbeeld ook op dezelfde manier bij het Tibetaans Boeddhisme gebeurt dat in de orriginele schriften ook niets van een drie-eenheid laat blijken zoals de Bijbel.

Oh, ik dacht dat je religies bestudeerd had, maar het lijkt erop dat je voornamelijk wat propaganda materiaal van (bv.) de Jehovah's getuigen hebt bestudeerd. Ik denk niet dat je tegenwoordig namelijk nog veel wetenschappers kunt vinden die dit verhaal over hoe de drie-eenheid is ontstaan, zullen onderschrijven. In de 19e eeuw was deze mening een tijdje populair onder mensen die een hekel hadden aan het christendom, maar de feiten ondersteunen dit verhaal in het geheel niet. Op dit moment is populair, dat het de invloed van grieks/filosofisch denken op het (joodse) christendom is.

Maar ook dat is op basis van de feiten niet houdbaar. Je zou bv. "Lord Jesus Christ" van Larry Hurtado kunnen lezen. Hij, Richard Bauckham ("Jesus and the God of Israel" of "God Crucified") en James Dunn (sorry, heb ik geen boekverwijzing voor) en wellicht N.T. Wright ("The Victory of God") zijn op dit moment de geschiedkundigen/theologen die zich het meeste met de Jezus-aanbidding (Jezus als God) in het vroege christendom bezig zijn. En de feiten wijzen erop, dat Jezus al heel vroeg (nog voordat Paulus' rond de jaren 40-50 van de eerste eeuw z'n brieven schreef) als God werd gezien en aanbeden. Het idee van Jezus-is-God komt uit de allervroegste (joodse) kerk, van de eerste christenen (die allemaal jood waren). En dat is ook gewoon in de bijbel terug te lezen.

Veel Christenen waarvan de bekendste denk ik de Jahova getuigen zijn geloven dat ook.

Jehovah's getuigen zijn geen christenen (al noemen ze zich wel zo).

Paulus heeft denk ik idd zijn eigen visie beschreven.. of hij het bewust verdraaid heeft weet ik niet, hoop het niet voor hem.

Paulus vertelt niet veel anders dan wat je bv. in het Johannes-evangelie kunt lezen, of in een willekeurige andere (niet van Paulus) brief in het nieuwe testament, maar ook bv. in het Markus-evangelie. Sterker nog, Jezus' verheven status kun je zelfs in de (hypothetische) Q-reconstructies terugvinden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Een andere vraag die bij mij naar boven komt is wat dan nog de zin van het leven is? als het echt helemaal niet meer van de daden afhangt?

Dat is dan ook niet het geval, totaal niet. Iedereen, Moslim, Jood, atheist, Hindoe, Christen etc wordt volgens mij (en de Bijbel) aan t eind beoordeelt adhv zijn/haar daden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou wel graag een bekeringen verhaal horen vanuit de Islam naar het Christendom van iemand die echt weet waar hij het over heeft en ik heb hier ook op internet veel naar gezocht maar kan niks vinden.

Wanneer weet iemand echt waar hij/zij het over heeft? Het is voor mij bijzonder makkelijk om de beweegredenen van voormalig christenen die zich bekeerd hebben tot de islam compleet af te schieten onder het mom hij/zij wist er niets van en had zich nooit daadwerkelijk verdiept.

Voor zover ik me in het Christendom heb verdiept komen de dingen die bekeerde moslims zeggen wel overeen met de bronnen van het Christendom maar de dingen die bekeerde christenen over de Islaam zeggen komen helemaal niet overeen met de bronnen van de Islaam.

Welke bronnen? Heb je het dan over de JG propaganda websites of andere 19e-eeuwse boeken van schrijvers die het christendom een hak wilden zetten?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik ken er een hoor. En verder zullen er velen zijn die er niet over willen praten omdat, ondanks dat topicstarter anders beweert, ze met de dood bedreigd zijn, in elkaar geslagen zijn, hun huis in de fik gestoken is, al dood zijn etc. De hadiths spreken elkaar tegen, maar er zijn genoeg Islamitische rechtbanken etc die apostase nog met de doodstraf berrechten hoor.

Dat kan maar wat was uiteindelijk de reden van die persoon dan? Mensen die aangeven voor het gevoel kan ik begrijpen en die geven daarmee al aan dat het niet om logica en feiten gaat maar verder... ik zou het graag horen.

Over derest kan ik alleen maar zeggen dat je beter de tv uit kunt zetten en het gesprek met moslims zelf kunt aangaan en bijvoorbeeld ook eens kunt gaan reizen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
@ eigenmening

maar hoe kijk je dan aan naar mensen die van moslim uit christelijk worden?

Die ben ik nog maar 1 keer in levende lijve tegengekomen maar hij wist het zelf niet te onderbouwen en heeft zich daarvoor nooit in de Islam verdiept. Als ik op internet lees zijn het nooit mensen die heel veel kennis over het geloof hadden eigenlijk en dezelfde dingen over moslims zeggen als veel ongelovigen waaruit ook hun onwetendheid weer blijkt. Ik begrijp zelf niet waarom je zomaar voor een geloof zou kiezen zonder alle andere religies onderzocht te hebben want zonder het naast elkaar te leggen kun je nooit met zerkeheid zeggen dat het de juiste is...

Ik zou wel graag een bekerings verhaal horen vanuit de Islam naar het Christendom van iemand die echt weet waar hij het over heeft en ik heb hier ook op internet veel naar gezocht maar kan niks vinden.

Ik ken persoonlijk een voormalig imam die christen geworden is maar omdat hij meermalen met de dood bedreigd is zal je niet veel over hem vinden op het internet: te gevaarlijk.

Dit is natuurlijk een heel vreemd verhaal, al mocht hij bedreigd worden (ik zou niet weten door wie) kan hij zijn verhaal tog ook anoniem doen? Er zijn genoeg mensen die zijn verhaal zouden willen horen en hopen dat hij dan met iets redelijks komt, als hij er kennis van heeft weet hij dat zelf ook heel goed. In de Islam is godslastering alsin spotternij heel gevoelig en dat ervaar ik zelf ook als heel emotioneel maar kritiek is juist heel welkom en vooral op de universiteiten en in de moskeeen wordt de kritiek die er is ook wekelijks behandeld.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid