Spring naar bijdragen

Christen Unie? Geluidsoverlast


Aanbevolen berichten

Ik woon ook al weer twee en een half jaar in een flat. Wij horen wekelijks onze onderbuurvrouw (3 verdiepingen lager) van die gezellige dubstep/ragga/dancehall luisteren. Nu ben ik vooral 's avonds thuis, maar mijn vrouw zit daar dus nogal eens de hele dag in. Een rustig gesprek zit er meestal niet echt in en als er een gesprek is gaat dat meestal van 'we leven in een vrij land', 'dan ga je maar ergens anders wonen' naar 'dit is een flat, daar hoor je elkaar'.

Idemdito met vroeger onze directe buurman, waar we goed bevriend mee waren. Hij begreep niet wat Nederlanders toch hadden met rust en stilte. In de zomer leefde hij op het balkon, en het nummer 'Welcome to Jamrock' ken ik erg goed :D

Onze bovenbuurman is een oude rocker, daar hoor ik Guns 'N Roses, REO Speedwagon, Metallica en AC/DC van. Leuke muziek hoor, maar dat zet ik dan zelf wel op. Gesprekken met buren werken (dat doet mijn vrouw, ik ben te bang slaag te krijgen :D) met wat aandringen best aardig. Wel moet ik zeggen dat ik bij 'Dit is een flat, daar hoor je elkaar' een prachtige uitspraak vind. Voor mij is dat exact de reden om mijn muziek niet zo hard te draaien en rustig te zijn, terwijl dit voor anderen slechts een mededeling is in dezelfde hoek als 'Rot op, stel je niet aan'.

Natuurlijk verwacht niemand absolute stilte. Geluiden mogen, maar wanneer je als buur continue geluid van je buren hoort is er wat mis. Of met de isolatie, of met het gehoor van de buur.

Link naar bericht
Deel via andere websites

En uitzonderingsregels bedenken in de trant van "'s nachts mag je X dB veroorzaken maar gedurende 5 minuten mag het ook Y dB zijn", ten eerste krijg je daar ongelooflijk gedetailleerde wetgeving van, terwijl we al zoveel regels hebben, ten tweede is de handhaving daarvan niet te doen (ga maar eens bewijzen dat jij 5 minuten geluid hebt gemaakt en dat het er geen 7 waren) en ten derde los je daarmee het probleem van onmin met je buren niet op.

Ik weet niet of het te gedetailleerd is. Het probleem is dat wanneer je het algemeen houdt, er een afhankelijkheid ontstaat met de mening van een rechter. bv: (uit het stuk van de rijdende rechter) artikel 4.1.6. van de APV Lelystad is het behoudens door B&W te verlenen ontheffing verboden “toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben of handelingen te verrichten op een zodanige wijze dat voor een omwonende of overigens voor de omgeving geluidshinder wordt veroorzaaktâ€. Maar geluidshinder is heel vaag en het kan betekenen dat wanneer mijn buurman zich stoort aan mijn grasmaaier ik die nooit meer mag gebruiken.

Kijk eens hoeveel regels de verkeerswet bevat. Wellicht is het zo slecht nog niet om een heel stel harde indicatoren te hebben voor geluidsoverlast.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Bij ons op de flat moet het na 23:00 u gewoon stil zijn (of iig geen geluidsoverlast). Veel last hebben wij niet van onze buren. Wat ik zelf nog het meest irritant vindt is dat mensen soms niet eens langskomen om te vragen of het minder mag maar meteen de politie bellen. Via een boze agent moet je dan horen dat er iemand last van je heeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid