Spring naar bijdragen

Het vereren van de Heilige Maagd Maria


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 252
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

En "er is maar één God en Hij bestaat uit drie personen", zei de kapelaan. "Kijk, eindelijk iemand waar je normaal mee kunt praten." (ook Finkers). 

Zingen jullie dat tijdens de metten? Bij ons, de katholieken, wordt het magnificat namelijk tijdens de vespers gezongen. Toch bijzonder, zulke verschillen. Het tweede gezang is een berijmde ve

Om dezelfde reden waarom mensen ook hier elkaar vragen voor elkaar te bidden en zo elkaar tot voorspraak te zijn. En om dezelfde reden waarom mensen ook hier met elkaar vriendschappen sluiten en elkaa

36 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Daarmee ondervang je het probleem van generaties lang zonder zonde zijn. Echter hoe verklaar jij dan:

En Maria zeide: Mijn ziel maakt groot den Heere; En mijn geest verheugt zich in God, mijn Zaligmaker; (Luk.1:46-47, SV)

Blijkbaar is Maria net zo afhankelijk van het werk van Jezus.

Klopt, want zonder het Offer had zij niet verlost kunnen zijn van de erfzonde. Zij was en is net zo afhankelijk van Christus als wij. Het enige verschil is dat zij de volmaakte vruchten van het Offer op voorhand al ontvangen had. Haar zondeloosheid was daarom beslist geen eigen verdienste.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei TTC:

Straks? Waarom duw je altijd alles naar de toekomst?

Omdat de opstanding ten tijde van Jezus zichtbare 'wederkomst' zal plaatsvinden. Kan je goed zien in bijv Mat 13:39 ev

De vijand die het onkruid zaaide, is de Duivel. De oogst betekent het einde van een tijdperk, en de oogsters zijn engelen. 40  Zoals het onkruid wordt verzameld en verbrand, zo zal het ook gaan aan het einde van het tijdperk. 41  De Mensenzoon zal zijn engelen eropuit sturen, en ze zullen alle struikelblokken en iedereen die wetteloos leeft, uit zijn Koninkrijk verzamelen 42  en in de brandende oven gooien. Daar zullen ze jammeren en knarsetanden. 43  In die tijd zullen de rechtvaardigen zo helder als de zon stralen in het Koninkrijk van hun Vader. Laat iedereen die oren heeft, goed luisteren.

Voor de meesten geldt dus dat ze opstanding krijgen aan het einde van het tijdperk (of samenstel van dingen). Alleen voor de gezalfden geldt dat ze nu al een opstanding krijgen in de hemel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei sjako:

Omdat de opstanding ten tijde van Jezus zichtbare 'wederkomst' zal plaatsvinden. Kan je goed zien in bijv Mat 13:39 ev De vijand die het onkruid zaaide, is de Duivel. De oogst betekent het einde van een tijdperk, en de oogsters zijn engelen. 40  Zoals het onkruid wordt verzameld en verbrand, zo zal het ook gaan aan het einde van het tijdperk. 41  De Mensenzoon zal zijn engelen eropuit sturen, en ze zullen alle struikelblokken en iedereen die wetteloos leeft, uit zijn Koninkrijk verzamelen 42  en in de brandende oven gooien. Daar zullen ze jammeren en knarsetanden. 43  In die tijd zullen de rechtvaardigen zo helder als de zon stralen in het Koninkrijk van hun Vader. Laat iedereen die oren heeft, goed luisteren. Voor de meesten geldt dus dat ze opstanding krijgen aan het einde van het tijdperk (of samenstel van dingen). Alleen voor de gezalfden geldt dat ze nu al een opstanding krijgen in de hemel.

Hebben hier al veel geleerd, vooral hoe de malaise slinks in stand gehouden wordt.

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Robert Frans:

Klopt, want zonder het Offer had zij niet verlost kunnen zijn van de erfzonde. Zij was en is net zo afhankelijk van Christus als wij. Het enige verschil is dat zij de volmaakte vruchten van het Offer op voorhand al ontvangen had. Haar zondeloosheid was daarom beslist geen eigen verdienste.

Als dit zo zou zijn, waarom wordt ze dan niet geschaard onder de "allen" uit:

Want zij hebben allen gezondigd, en derven de heerlijkheid Gods; (Rom.3:23)

of onder de "niet enenuit:

Gelijk geschreven is: Er is niemand rechtvaardig, ook niet een; (Rom.3:10)

En waarom hoort ze niet bij de "wij" uit:

Want wij hebben geen hogepriester, die niet kan medelijden hebben met onze zwakheden, maar Die in alle dingen, gelijk als wij, is verzocht geweest, doch zonder zonde. (Heb.4:15)

Zondeloze mensen hebben geen Zaligmaker nodig.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Fritsie:

Die "bron" is niet vervuild, die wordt vervuild!

Lastige discussie. Er is een ding wat de bijbel niet verteld, wanneer de geest van ieder mens ontstond, voor het in een lichaam in de baarmoeder van een moeder kwam. Behalve van Jezus. Hij daalde neer van de troon om mens te zijn. Maar ik las in een boek over een bijna dood ervaring dat ieder mens ouder is dan zijn lichaam en elders dat hij al God de rug heeft toegekeerd, al voor hij op de aarde kwam in navolging van Adam. Dat is de erfzonde in werkelijkheid en verder is onze stervelijke lichamen ontstaan als gevolg van de zondeval waarin Adam en Eva voorgegaan zijn. Wij hebben hen erin gevolgd.

Wat wel zou kunnen zijn, dat Maria als een engel uit de hemel kwam om de moeder van Jezus te worden. In dat geval heeft ze mogelijk geen deel gehad aan de zondeval. Engelen hebben immers nooit God de rug toegekeerd. 

Het vervelende is, de bijbel zegt over dit alles HELEMAAL NIKS! :(

bewerkt door Gaitema
Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Gaitema:

Lastige discussie. Er is een ding wat de bijbel niet verteld, wanneer de geest van ieder mens ontstond, voor het in een lichaam in de baarmoeder van een moeder kwam. Behalve van Jezus. Hij daalde neer van de troon om mens te zijn. Maar ik las in een boek over een bijna dood ervaring dat ieder mens ouder is dan zijn lichaam en elders dat hij al God de rug heeft toegekeerd, al voor hij op de aarde kwam in navolging van Adam. Dat is de erfzonde in werkelijkheid en verder is onze stervelijke lichamen ontstaan als gevolg van de zondeval waarin Adam en Eva voorgegaan zijn. Wij hebben hen erin gevolgd. Wat wel zou kunnen zijn, dat Maria als een engel uit de hemel kwam om de moeder van Jezus te worden. In dat geval heeft ze mogelijk geen deel gehad aan de zondeval. Engelen hebben immers nooit God de rug toegekeerd. 

Betekent dat niet dat jij ook een engel zou kunnen zijn?

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Gaitema:

Lastige discussie. Er is een ding wat de bijbel niet verteld, wanneer de geest van ieder mens ontstond, voor het in een lichaam in de baarmoeder van een moeder kwam.

Die vind zijn begin immers in God. Hoe kun je dat nu niet lezen?

bewerkt door Kaasjeskruid
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid