Spring naar bijdragen
Redactie

Randy Stonehill en Matthew Ward tournee

Aanbevolen berichten

Nederland mag zich opmaken voor een unieke tour, waarin muziekgeschiedenis en twee bijzondere persoonlijkheden samenkomen. Randy Stonehill en Matthew Ward, gospelartiesten van het eerste uur, keren terug naar ons land voor een reeks concerten die ze voor het eerst samen op het podium brengt.

Concerten waarbij Matthew Ward of Randy Stonehill zelf optreden, zijn al bijzonder. Maar de twee samen op één avond is een uniek gegeven. De concerten (21 augustus in Zwolle, 23 augustus in Houten en 24 augustus in Rotterdam) geven beiden volop de ruimte om hun eigen muziek en een schat aan ervaring te delen met het publiek. En die verhalen zijn er volop!

Matthew Ward zit al ruim 40 jaar in ‘het vak’ en maakte als jongeman deel uit van The Second Chapter of Acts; dat vandaag de dag nog steeds zeer gewaardeerd wordt. Veel songs van de groep gelden nu als klassiekers en de fenomenale stem van Ward, die veel van de muziek vormde, heeft in de jaren niets aan kracht en impact ingeboet! Na een uitstekend bevallen solo optreden in Nederland, enkele jaren geleden, keert Matthew nu terug met een optreden dat niet alleen zijn bekendste solowerk laat horen, maar natuurlijk ook de Second Chapter of Acts klassiekers van weleer!

Randy Stonehill staat te boek als één van de grondleggers van wat we tegenwoordig moderne gospelmuziek noemen. De goedlachse Amerikaan heeft al veel beschrijvingen van zijn muziek gehoord; van een ‘kruising tussen James Taylor en Keith Green’ tot ‘Dylan met een glimlach’. Hij maakt muziek waarin zijn persoonlijke geloof, beeldende verhalen, satire en maatschappelijke beschouwingen allemaal samenkomen. De rasartiest keert op verzoek terug na een kersttour, enkele jaren geleden. Intussen legt hij de laatste hand aan nieuwe muziek die deze zomer klaar zal zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid