Spring naar bijdragen

Gebed voor studenten bij start academisch jaar


Aanbevolen berichten

In samenwerking met IFES, Navigators, Agape en VPE-studentenwerk roept EA-EZA kerken in Nederland op om op zondag 31 augustus te bidden voor studenten. De organisaties vragen zowel kerken waaruit jongeren vertrekken om te gaan studeren als stadskerken die studerende jongeren ontvangen om hier bij de start van het academische jaar aandacht aan te geven.

Christen-zijn in de dynamische studentenwereld is niet altijd makkelijk, maar biedt ook unieke kansen om niet-christen-jongeren met het christelijk geloof in aanraking te brengen. Studentenwerkers ervaren in de dagelijkse praktijk de noodzaak van gebed en een goede aansluiting tussen kerk en student. Om de onderlinge betrokkenheid tussen kerken en hun studenten te vergroten en om kerken bewust te maken van de bijzondere positie die studenten innemen, vragen de organisaties om voorbede.

EA-EZA biedt kerken hiervoor concrete gebedspunten. Als kerken er meer aandacht aan willen geven, kunnen zij via www.ea.nl/biddenvoorstudenten ook enkele preekschetsen, een opzet voor een dienst, achtergrondartikelen en filmpjes downloaden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid