Spring naar bijdragen
Redactie

Wittebroodsconcerten - Elise Mannah

Aanbevolen berichten

In september trouwde zangeres Elise Mannah. En kort na die grote verandering in haar leven doet ze in oktober alweer wat ze de afgelopen jaren met hart en ziel deed; optreden en het publiek meenemen langs het leven met al haar ‘ups’ en ‘downs’. Voor Elise is het een bijzondere tour, die dan ook toepasselijk onder de noemer ‘Wittebroodsconceren’ plaatsvindt in vier prachtige kapellen, verspreid in het land.

Elise Mannah is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een breed gewaardeerde zangeres. Er komt dan ook veel samen in haar muziek; ze zingt herkenbaar over het leven. Soms gevoelig, soms opgewekt en soms met een kwinkslag. Afgelopen jaar bracht de van oorsprong Alkmaarse bovendien, na de albums ‘Altijd’ en ‘Overal’, de cd ‘Luisterliedboek’ uit; een cd uit met vertolkingen uit het Nieuwe Liedboek voor Kerken.

Dat Elise gewaardeerd wordt, bleek niet alleen uit de nominaties voor de Zilveren Duif Awards die ze vorig jaar kreeg, maar ook uit de stortvloed aan reacties en gelukwensen rond haar kersverse huwelijk. En die waardering is wederzijds. Elise Mannah deelt deze periode in haar leven daarom graag met het publiek. Ze staat daarbij niet alleen stil bij de roze, maar ook de grijze wolken in het leven. Verschillende liedjes van haar albums passeren de revue; soms sprankelend en feestelijk en soms gevoelig en ernstig. Verdriet en geluk liggen soms dicht bij elkaar in het leven. De Wittebroodsconcerten worden daarom avonden over leven en liefde; geloof en hoop en... een trouwjapon.

De aanleiding is al bijzonder, maar de komende solo concerten vinden ook nog eens stuk voor stuk plaats op prachtige lokaties: vier schitterende kapellen in Gouda, Drachten, Egmond en Amersfoort. Elise wordt muzikaal ondersteund door pianist Henk Doest en David Wilschut op saxofoon en gitaar.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid