Spring naar bijdragen
Redactie

IONA

Aanbevolen berichten

De Keltische/progressieve rockband Iona is vernoemd naar het eiland Iona, en laat zich door de geschiedenis hiervan inspireren. De muziek heeft een sterk Keltische inslag, zowel qua melodieën als qua teksten, die deels Engels en deels Keltisch zijn. De muziek van Iona wordt vaak onder de stroming Celtic gerekend, maar heeft ook raakvlakken met Progressieve Rock en Symfonische Rock.

Iona is afkomstig uit Engeland en werd in 1989 opgericht door Dave Bainbridge en David Fitzgerald en Joanne Hogg. In de jaren daarvoor waren zij alle drie lid van de begeleidingsband van Adrian Snell. In 1990 voegt de Nederlander Frank van Essen zich bij de Britse formatie. Frank van Essen is een grote naam in de Nederlandse gospelwereld. In de kerken worden zijn songs luidkeels meegezongen. Hij maakt ook uitstapjes naar het rockgenre en speelt mee met Intwine en F33L3R. Van Essen’s eerste band luistert naar de naam Judah. Zijn carrière zit in een stroomversnelling en eind jaren tachtig wordt hij als sessiemuzikant gevraagd door verschillende artiesten. Hij treedt op met gospelartiesten als Margaret Becker, Rick Cua, en Marcel McArthur.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid