Spring naar bijdragen
Redactie

Oasedag

Aanbevolen berichten

Trek jezelf een dag terug in de stilte

In 2015 starten de Zendings-Diaconessen in Amerongen met Oasedagen. Een Oasedag is een dag apart, om stil te zijn en op zoek te gaan naar wat God te zeggen heeft. Er zijn een paar groepsmomenten, afgewisseld met tijd om alleen te zijn.

Leidinggevend diacones zr. Greet  Verhoeven: “Oasedagen vormen een onderbreking in het drukke leven van alledag. Mensen zijn even los uit hun eigen context, om zich te kunnen concentreren op God en zichzelf. Dat werkt vaak genezend en weldadig. We hopen dan ook dat mensen na een Oasedag echt anders weggaan dan ze gekomen zijn. “

Elke Oasedag heeft een Bijbels thema. Er worden een paar impulsen voor stilte gegeven, waarna deelnemers zich in een eigen kamer kunnen terugtrekken. ’s Middags is er de mogelijkheid om het thema creatief te verwerken. Dat kan via schilderen, schrijven, wandelen of anderszins.

De Oasedagen zijn overgewaaid uit de diaconessengemeenschap in Zwitserland. Daar voorzien ze in een behoefte.  Deelnemers die een Oasedag optimaal willen beleven, hebben de mogelijkheid er vóór of na een paar individuele stiltedagen in het gastenverblijf aan te koppelen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid