Spring naar bijdragen

Is de islam wel zo vredelievend?


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 553
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik zie dat de topicvraag nog niet beantwoord is.

Eerder vroeg ik me dan ook af, of de kans op wereldvrede groter is m.b.v. religie(s)

(islam, of jodendom, of christendom, of hindoeïsme) dan met een humanistisch seculiere (wetenschappelijk verantwoorde) benadering?

Ik denk nl. dat islam, evenals christendom etc. vredelievend kan zijn, maar van het tegendeel hoef ik hier ook niemand te overtuigen denk ik.

Link naar bericht
Deel via andere websites

De vraag is in hoeverre die vraag nu werkelijk nuttig is. Mensen blijven er toch wel verschillende denkwijzen en wereldbeelden op na houden, zowel theïstisch als atheïstisch.

Natuurlijk zul je waarschijnlijk meer vrede krijgen als iedereen op dezelfde wijze denkt en of gelooft, maar dat gaat nooit gebeuren en zoiets proberen af te dwingen levert geen al te fraaie resultaten op.

Dus kun je beter gewoon proberen in vrede met elkaar samen te leven en hen te straffen die met geweld en haatzaaierij proberen de rust en de beschaving te verstoren. Of ze nu religieus zijn of niet-religieus.

Daarbij, als je de ander minder vaak zwartmaakt, uitscheldt of buitensluit, zal de ander misschien ook minder snel haat ontwikkelen en dus minder snel naar geweld grijpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid