Spring naar bijdragen
ZENODotus

examens :(

Aanbevolen berichten

Ik heb echt problemen met examens, en al zeker als ze mondeling zijn... Zo heb ik over enkele uren een mondeling examen van filosofie, en ik ben er weer als de dood voor.

Ik heb fasciliteiten voor de examens, dat ik mondelinge examens mag omzetten in schriftelijke examens, maar ik was te laat met me in te schrijven voor dit examen (er zijn in december bij het HIW (Hoger Instituut voor Wijsbegeerte) nog dingen verandert waardoor ik wat in de war raakte), dus moet ik dit examen mondeling doen.

Vorig jaar heb ik vier mondelinge examens blanco ingediend, gelukkig heb ik er nog twee in tweede zit opnieuw gedaan die goed gingen en één dat ik alsnog terug heb blanco ingediend omdat ik helemaal doorsloeg.

Het is namelijk zo dat ik tot de laatste minuut niet weet of ik de leerstof beheers, als ik de vragen krijg ga ik eerst door een black out, waarna ik even moet wachten tot de kennis zijn intrede doet, maar als ik op dat moment begin te paniekeren lukt het niet om examen te doen, thans als ik examen doe slaag ik wel meestal.

Hoe verzekeren jullie je ervan dat je de leerstof beheerst?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mondelinge examens zijn inderdaad vaak stressvoller dan schriftelijke, echter het klinkt niet alsof het beheersen van de leerstof jouw probleem is. hoe je weet dat je iets beheerst, is hetzelfde als bij een schriftelijk tentamen.

je probleem lijkt meer reproductie van de leerstof op het juiste moment, het kan fijn zijn om dat van te voren al te melden, zodat de examinator er rekening mee kan houden, en als er een vraag gesteld wordt, niet meteen het antwoord te willen geven, maar eerst even rustig na te denken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik had er ook altijd een hekel aan. Wat mij altijd enorm helpt bij spannende dingen, is gek genoeg mezelf er rustig van bewust te laten worden dat het NORMAAL is om nerveus te zijn.

Tja, en wanneer weet je of je goed voorbereid bent op een examen? Ik denk dat je dat niet weten kunt. De ene keer pakt het nu eenmaal positiever uit dan de andere keer, en je kunt niet bij de examinator in zijn hoofd kijken. Wat ook zo is, is dat de wereld echt niet vergaat als je een examen niet haalt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Pfff. 2e studiejaar met succes afgerond. Op naar het 3e jaar in sept. met als specialisatie "forensische psychologie".

Wat inhoudt: een discipline die zich toelegt op de evaluatie en de behandeling van criminele verdachten. Forensische psychologen [ of gerechtspsychologen] proberen te bepalen of beschuldigden in staat zijn om een rechtszaak te doorstaan, of ze een gevaar vormen voor de maatschappij als ze op borgtocht vrijgelaten worden, en of ze therapie nodig hebben.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid