Spring naar bijdragen

Vuurtje stoken... waar kan ik nog lucht happen?


Aanbevolen berichten

Het is ook niet de verantwoordelijkheid van de gemeente, maar de verantwoordelijkheid van de buren zelf om goed met elkaar om te gaan. De gemeente en politie komen er pas bij kijken als de buren er samen al alles aan gedaan hebben maar er met elkaar niet meer uitkomen. Bovendien, waarom de ambtenarij nodeloos belasten als je het zelf ook kan? Het eerste kost je klauwen met geld en het laatste helemaal niets (en je hebt er misschien zelfs een goeie buur bij :D ).

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 62
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Gemeentes kunnen overigens weinig doen (aan flinke escalaties) aan burenruzies blijkt uit een uitzending van Zembla.

Dat zal ongetwijfeld, de mensen zullen het uiteindelijk zelf leefbaar moeten maken met elkaar.

Maar zolang jij nog niet eens bij je buurman aan durft te geven dat je ergens last van ondervindt gaat er dus helemaal niets maar dan ook niets veranderen.

Kortom twee opties voor jou persoonlijke situatie;

1. Je praat met je buurman en kijkt wat er uit komt met kans op een oplossing.

2. Je praat op fora over je buurman in plaats met je buurman en er zal never nooit niet een oplossing voor je probleem komen.

Je kiest stelselmatig voor optie 2. Dat is natuurlijk je goed recht. Maar als ik zou weten dat mijn buurman zo zit te klagen en te drammen op fora over mij zonder het mij gewoon te vertellen dan zullen we daar zeker een gesprek over hebben.

Gelukkig communiceer ik wel met de andere buurtbewoners en de buurtbewoners met mij.

Zo ergerde een achterbuurman zich aan wat hout wat ik op mijn tuinhuis had neergelegd (en waar hij dus tegenaan keek. De buurman kwam langs en vroeg of ik het anders wou oplossen aangezien hij het niet zo leuk vond. Diezelfde avond heb ik het nog verwijderd en vervolgens kwam de achterbuurman een tijdje later weer langs om me te bedanken.

Een samenleving wordt niet gemaakt door wetgeving en overheden. Die maak je samen met je omgeving. En juist als christen zou je je daar bewust van moeten zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Er zijn zoveel mensen die hier stoken. Dan wordt je zelf de zwarte piet als je daar op een fatsoenlijke wijze wat van zegt. 1 op de 5 mensen heeft een houtkachel.

Nederlands Dagblad over houtrook:

http://www.houtrookvrij.nl/nieuws/hout- ... f-oktober/

WHO over houtrook:

http://www.euro.who.int/en/publications ... th-america

In het ND staat dat houtrook 12 maal zo erg is dan gewoon roken. Roken is op vele plaatsen verboden geworden, dus gaan we maar over op houtrook waarbij het bereik nog veel groter is dan de stoker alleen.

Er zijn mensen in Nederland die geen geurloze huis en tuin meer hebben omdat mensen de houtkachel als hoofdverwarming gebruiken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 months later...
De overlast is nu voorbij en ik wil het vuurtje niet nogmaals gaan opstoken.

Oprecht fijn voor je dat de rookoverlast voorbij is.

We hopen er maar het beste van: de vuurkorf aansteken is vooral een "zomerding" (de OP werd ook in juni geplaatst). Hopelijk wéten de buren intussen ook dat ze hinder veroorzaken, zodat ze daar in het nieuwe stookseizoen rekening mee kunnen houden...
Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid