Spring naar bijdragen

Belgische bisschoppen roepen op om asielzoekers op te vangen


Aanbevolen berichten

Jan van Ginkel,

Ik zie een grote rol voor je weggelegd in

òf stand-up comedy, je hebt humor, en t is de onbedoelde soort, en dat is geloof ik weer in...

òf generaal van n christelijke leger ergens in n islamitisch gebied, kun je tenminste je vingergewijs omzetten in daadkracht.

In beide gevallen hoop ik dat je t te druk hebt om hier nog te posten. Succes!

Oh en mocht (je christen zijn en) vol opgekropte woede zitten over t leed van christenen in islamitische gebieden: ik deel je woede. Ik hoop dat je net zo veel woede hebt over de islamitische slachtoffers in diezelfde gebieden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 55
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Wat ik hier en op andere Christelijke fora opmerk, is dat er wel heel veel wordt ingevuld van wat God zou denken en doen. De ene Christen legt de andere uit wat Gods bedoelingen en wensen werkelijk zijn. Spijtig dat Hij er zelf niet is om ons dat voor eens en altijd eenduidig aan te geven. Ook Joden en moslims wisselen daar vermoedens over uit met elkaar, die dan weer verschillen met die van Christenen. God, mocht je bestaan, wees eens eenduidig voor eens en altijd. Voor een almachtige moet dat niet zo moeilijk zijn, denk ik. Een overtuigend bewijs is voldoende en het lost alle conflicten en oorlogen veroorzaakt door religie op.

(voor de duidelijkheid: ik ben niet gelovig in goden, maar ik apprecieer wel bepaalde waarden en bijhorende handelingen van Christenen, die ik humanistisch vind).

Link naar bericht
Deel via andere websites
De katholieke kerk is steenrijk, ze beschikken over miljarden:

http://www.ibtimes.co.uk/how-rich-vatic ... ay-1478219

De katholieke Kerk bezit veel ontroerende goederen. Onverkoopbaar maar op papier aardig wat geld waard. En ja, als kerk heb je nou eenmaal veel kerken nodig. Net zoals een ziekenhuis ook daadwerkelijk een ziekenhuis nodig heeft. Ook daar zit veel geld in. Over ziekenhuizen gesproken, hoeveel ziekenhuizen denk je dat de katholieke Kerk bezit en bemand? En hoeveel verzorgingstehuizen, hoeveel gaarkeukens en hoeveel scholen? Eigenlijk weet iedereen wel dat de katholieke Kerk veruit de grootste liefdadigheidsorganisatie is ter wereld.

Vergeet ook niet al de kunst en het goud dat in vele kerken prijkt.

Want die kunst drop je gewoon in de Sahara en dan kunnen de mensen daar van eten. De wereld zit niet te wachten op religieuze kunst. Als de katholieke Kerk al haar kunstschatten zou verkopen zou het waardloos zijn door de marktwerking. Daarnaast zou het een grove belediging zijn voor elke katholiek in heden en verleden. Generaties lang een kerkgebouw opbouwen en inrichten om vervolgens alles weg te geven en voor de lokale geloofsgemeenschap dus verloren.

Maar waarom begin je niet gewoon met seculier Nederland? Laten we het rijksmuseum en al die andere musea maar gewoon verkopen inclusief inhoud?

Ik moet concluderen dat jullie wereldbeeld sterk gebaseerd is op illusies en een gebrek heeft aan realiteitszin.

Het staat je vrij te concluderen wat je wil. Mijn korte observatie is dat je denkt als een kind van 12 en werkelijk geen benul hebt waarover je praat. Dat is je discussieniveau op dit moment.

Jullie beseffen niet dat deze houding er voor zorgt dat de kerken leegstromen en de christelijke wereld steeds meer terrein verliest.

Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Maar graag zie ik een diepgaande onderbouwing voor deze stelling. Het voorgaande overtuigde niet echt op zijn zachts gezegd. :)

Nu zijn het nog de kerken in Irak, Syrië en Kosovo die lucht invliegen, straks hier. Ik raad jullie aan eens een gesprek aan te gaan met Kopten of Assyriërs om een idee te krijgen van de situatie.

Ook die kerken in Irak, Syrië en Kosovo zijn die van (katholieke) broeders en zusters. Mij is het dus om het even of het hier of daar is. Het is even erg.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Wat ik hier en op andere Christelijke fora opmerk, is dat er wel heel veel wordt ingevuld van wat God zou denken en doen. De ene Christen legt de andere uit wat Gods bedoelingen en wensen werkelijk zijn.
Dat valt mij ook op.
Spijtig dat Hij er zelf niet is om ons dat voor eens en altijd eenduidig aan te geven. Ook Joden en moslims wisselen daar vermoedens over uit met elkaar, die dan weer verschillen met die van Christenen. God, mocht je bestaan, wees eens eenduidig voor eens en altijd.
Toch zijn er ook heel ceel zaken waar men t wel over eens is.
Voor een almachtige moet dat niet zo moeilijk zijn, denk ik.
Dat zal er dus wat anders moeten spelen (zo mocht je gelijk hebben).
Een overtuigend bewijs is voldoende en het lost alle conflicten en oorlogen veroorzaakt door religie op.
Als je al gelijk hebt (ik denk t niet) hoeven we leen nog maar alle niet-religieuze of zelfs anti-religieuze oorlogen en conflicten op te lossen. Als ik zo naar de afgelopen 100 jaar in aantallen slachtoffers reken, kunnen we dan dus nog zo'n 80% van de conflicten voor rekening nemen.
voor de duidelijkheid: ik ben niet gelovig in goden, maar ik apprecieer wel bepaalde waarden en bijhorende handelingen van Christenen, die ik humanistisch vind).
Mooi, hebben we iig toch n (hele grote) gemeenschappelijke basis.
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Het is inderdaad een mooi initiatief om vluchtelingen op te vangen, maar kan men dat vragen van de gewone (niet breed hebbende) Europese burger?

Legt men hiermee niet teveel druk op de (meeste) burger(s), die zelf al genoeg lijdt van de crisis in deze tijden? Nederland is in mijn ogen (dit zeggend als hard werkende burger voor minimumloon) allang geen welvarend land meer en alles is gewoonweg stront bezopen duur en de banen liggen niet voor het oprapen. Studeren heeft amper zin, want de banen zijn er niet. Je eigen hachje redden als alleenstaande is als een opgave op zich. Dan kan je nog zo welwillend zijn voor de medemens in problemen, maar iemand opvangen met traumatische oorlogservaringen lijkt me nou niet echt een bepaald iets om als uitgangspunt in de schoenen te schuiven van de Europese burger. Denk je dat jij als individu in het algemeen het leven van een vluchteling kan veranderen? Een hele mooie gedachte, maar ik durf het persoonlijk niet aan.

Wat voor toekomst hebben de vluchtelingen in Nederland? Psychisch gezien is het algemeen bekend dat mensen het meeste baat hebben bij een dag-indeling en zelfredzaamheid met een baan(tje) (al dan niet voor minimumloon). De gewone burger heeft al moeite met een baan(tje) te vinden om in levensonderhoud te voorzien om zo uit de uitkering te komen; hoe moet dat dan voor de vluchtelingen?

Wonen, geen werk, wel een uitkering...geen maatschappelijke hulp. Mede hierdoor een verhoogd risico op criminaliteit, klein en groot.

Het opvangen alleen is dus in feite allemaal maar een tijdelijke oplossing, ter bescherming. Mensen komen naar Europa vanwege oorlog, maar de problemen in de oorlogsgebieden worden gewoonweg niet hard opgelost. Men probeert het, maar tevergeefs. De problemen worden (of zijn al) in feite dus slechts 'verschoven' naar Europa, zonder dat het eens af is gelopen met al het onzinnige oorlogsgeweld en barbaarsheid in het Oosten van de wereld.

Wat heeft de gemiddelde vluchteling voor toekomst in Europa? Zullen ze ooit als individueel mens huisje, boompje, beestje kunnen hebben zonder dat er ooit iets veranderd dan het leven van een uitkering en het ontbreken van een zinvol aandeel in de maatschappij? Staan er initiatieven op voor vluchtelingen om werk te creeren in Europa, om werk te promoten? Of blijven we allemaal lekker hangen op de bank in een luie maatschappij met een uitkering, zonder toekomstbeeld of enige zelfredzaamheid? Een 'afwachtende' maatschappij in plaats van een 'actieve', passievolle maatschappij?

Het verplichten van bijvoorbeeld minimaal 20 uur in de week vrijwilligerswerk verrichten naast je uitkering (mits je kan aantonen dat je hiertoe niet in staat bent) vind ik een heel positief idee voor eigenlijk iedere burger. Met financiële consequenties als het werk geweigerd wordt. Van werken kan men namelijk alleen maar beter worden, groeien als individueel mens, zowel psychisch als lichamelijk.

Hopelijk wordt vooral DAAR aan gedacht voor de toekomst van Nederland en de rest van Europa, voor zowel de Europeaan als de vluchteling. Met zijn allen opstaan, van de bank af overdag en het land zelf een positieve richting geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid