Spring naar bijdragen

Het hiernamaals


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 278
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

warningM.pngAdmod note:
Beste mensen. Onze bezem is na het uitpoetsen van dit topic behoorlijk gesleten. Moddergooien (liefst met een stukje Bijbeltekst erin), elkaar beschuldigen, halve (on)waarheden vertellen al dan niet over elkaar. Dat moet echt sterk verbeteren als we een leuk forum willen behouden. Mochten we vergeten zijn een lelijke post te verwijderen, schreeuw dan geen moord en brand hier, maar maak gewoon een TR aan.
Link naar bericht
Deel via andere websites

Behalve dan die ene keer dat hij zijn zelfbeheersing verloor in de tempel: 'hij gooide de tafels van de geldwisselaars en de stoelen van de duivenverkopers omver'.

Geheel terecht trouwens. Als socialist zijnde sta ik ook niet te wachten op dergelijke kapitalistische praktijken in de tempel. De zorg is geen markt, de tempel evenmin. ;)

Overigens is ook dit verhaal een rechtstreekse koppeling met het oude testament (Jesaja). Jesaja geeft een voorafschaduwing van dit verhaal, of zo je wil, Jezus vervult deze profetie. Of zo je wil, de schrijver van het evangelie refereert bewust aan de profeet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het woord van God klinkt overal, was er van den beginne, was God en is God. Gods woord bevindt zich in gedachtengolven om ons heen en heeft vele schrijvers geïnspireerd tot schrijven, waaronder de auteurs van de verzameling boeken en geschriften die "de bijbel" of "biblio" wordt genoemd. Verder is het woord van God te vinden in gesprekken, boeken en geschriften van andere auteurs dan de bijbelse, tv- en radio uitzendingen, websites en forums op het internet en in de stilte. Gods woord is overal, Gods woord is de alpha en de omega. Alles wat de mens heeft voortgebracht zal vergaan inclusief alle boeken en geschriften en het internet, maar Gods woord zal blijven bestaan van eeuwigheid tot eeuwigheid…

Ik hoop dat Mammavanmeisje gerustgesteld is. Vertrouw op je liefdevolle Vader in de hemel. Leg je zorgen bij Hem neer en draag je kinderen aan Hem op in Jezus naam. Wees lief voor ze en vertel ze vanaf het moment dat ze het kunnen begrijpen dat God liefde is en ze een verbinding met Hem aangaan als ze zelf lief zijn voor anderen. Geloof dat God almachtig is en volmaakt. Dat er niets is wat uit Zijn kracht is voortgekomen dat voor altijd in onvolmaaktheid kan blijven. God heeft iedereen lief en zal Zich voor ons allemaal blijven inspannen tot iedere ziel is teruggekeerd in het Vaderhuis. Tot wij de volmaaktheid weer hebben bereikt die ons eigen was voor de zondeval.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Behalve dan die ene keer dat hij zijn zelfbeheersing verloor in de tempel: 'hij gooide de tafels van de geldwisselaars en de stoelen van de duivenverkopers omver'.

Geheel terecht trouwens. Als socialist zijnde sta ik ook niet te wachten op dergelijke kapitalistische praktijken in de tempel. De zorg is geen markt, de tempel evenmin. ;)

Terwijl de kerken tegenwoordig vol staan met markten, als er geen dienst wordt gehouden. Zal Jezus een doorn in het oog zijn, al die kerken die hun gebouw beschikbaar stellen in het teken van de commercie ;)
Overigens is ook dit verhaal een rechtstreekse koppeling met het oude testament (Jesaja). Jesaja geeft een voorafschaduwing van dit verhaal, of zo je wil, Jezus vervult deze profetie. Of zo je wil, de schrijver van het evangelie refereert bewust aan de profeet.
Werd er niet voorspeld dat Jezus geweldloos zou zijn?
Link naar bericht
Deel via andere websites
De aanwezigheid van een "troll" is daar mede debet aan en dat kunnen wij als leden niet weten.

Het verdraaien van woorden zit in zijn aard. Alleen is de goddelijke Liefde in zijn woorden niet te herkennen omdat ze geen opheldering verschaffen. Hij doet zich voor als vrome gelovige maar is vol van haat en afgunst. Hij verstoort graag geestelijke gesprekken door met een veelheid aan woorden uit de bijbel te citeren. Vele gelovigen zijn misleid door zijn dwalingen die hij kwistig rondstrooit in de kerken. Hij is weerspannig tegen God maar God houdt ook van hem. Ook hij zal zwichten voor Gods liefde al gelooft hij dat nog niet. Ook hij zal zijn knie buigen voor Jezus Christus die de verlosser van de wereld is. Hij zal al zijn aanhang verliezen en daarna terugkeren naar de Vader waar hij in zijn glorie wordt herstelt. Daarom durven zelfs de engelen geen smadelijk oordeel over hem uit te spreken. De eerste zullen de laatste zijn zo is het volgens de goddelijke Wil bepaald.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Je hanteert niet de Bijbel maar citeert hele stukken van Jozef Rulof en die Bertha Dudde en jouw gedachtengang wordt dus onderbouwt door bepaalde mensen?

Wat Jozef Rulof geschreven heeft vind ik werkelijk tenenkrommend. Ik distantieer mij volledig van wat hij geschreven heeft en snap niet zo goed dat jij denkt dat mijn gedachtegoed met dat van hem overeenstemt.

Wat Bertha Dudde geschreven heeft wijkt volgens mij niet af van wat ik geschreven heb dus snap ik dat je het verband legt. Echter heb ik geen tekst van haar geciteerd zoals je beweert maar alleen geschreven wat in mijn gedachten opkomt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Beste Mohawk,

Je citeert 2 Kor. 3 waar staat dat de letter dood in tegenstelling tot de Geest die levend maakt.

De letter staat hier voor de wet.

(2 Kor. 3:6)

6 Die ons ook bekwaam gemaakt heeft, om te zijn dienaars des Nieuwen Testaments, niet der letter, maar des Geestes; want de letter doodt, maar de Geest maakt levend.

(2 Kor. 3:14)

14 Maar hun zinnen zijn verhard geworden; want tot op den dag van heden blijft hetzelfde deksel in het lezen des Ouden Testaments, zonder ontdekt te worden, hetwelk door Christus te niet gedaan wordt

Met 'de letter' wordt hier de oud-Israëlitische literatuur bedoeld. De geschriften die in die tijd door de Joden als door God geïnspireerde geschriften werden beschouwd. Dat zijn er meer dan wij kennen uit het Oude Testament van de Bijbel. Bijvoorbeeld het boek Henoch, waarin onder andere de val van de engelen uitvoerig wordt beschreven. Met 'Nieuwen Testaments' wordt het profeteren uit de Geest van Christus bedoeld zoals in een voorgaande brief aan de gemeente van Korinthe (Griekenland) was duidelijk gemaakt. In 1 Korintërs 14 wordt de oud-Israëlitische literatuur 'vreemde talen' genoemd.

Je beschuldigd mij van het plaatsen van citaten maar wat ik in werkelijkheid doe is profeteren!

(1 Kor. 14:1-9)

1 Jaagt de liefde na, en ijvert om de geestelijke gaven, maar meest, dat gij moogt profeteren.

2 Want die een vreemde taal spreekt, spreekt niet den mensen, maar Gode; want niemand verstaat het, doch met den geest spreekt hij verborgenheden.

3 Maar die profeteert, spreekt den mensen stichting, en vermaning en vertroosting.

4 Die een vreemde taal spreekt, die sticht zichzelven; maar die profeteert die sticht de Gemeente.

5 En ik wil wel, dat gij allen in vreemde talen spreekt, maar meer, dat gij profeteert; want die profeteert, is meerder dan die vreemde talen spreekt, tenzij dan, dat hij het uitlegge, opdat de Gemeente stichting moge ontvangen.

6 En nu, broeders, indien ik tot u kwam, en sprak vreemde talen, wat nuttigheid zou ik u doen, zo ik tot u niet sprak, of in openbaring, of in kennis, of in profetie of in lering?

7 Zelfs ook de levenloze dingen, die geluid geven, hetzij fluit, hetzij citer, zo zij geen onderscheid met hun klank geven, hoe zal bekend worden, hetgeen op de fluit of op de citer gespeeld wordt?

8 Want ook indien de bazuin een onzeker geluid geeft, wie zal zich tot den krijg bereiden?

9 Alzo ook gijlieden, indien gij niet door de taal een duidelijke rede geeft, hoe zal verstaan worden hetgeen gesproken wordt? Want gij zult zijn als die in de lucht spreekt.

(1 Kor. 14:29)

29 En dat twee of drie profeten spreken, en dat de anderen oordelen.

(1 Kor. 14:39-40)

39 Zo dan, broeders, ijvert om te profeteren, en verhindert niet in vreemde talen te spreken.

40 Laat alle dingen eerlijk en met orde geschieden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik leef dagelijks vanuit de Bijbel en dat is precies de reden waarom satan geen plaats krijgt in mijn leven.

Dat is precies de reden waarom satan wél een plaats krijgt in je leven. De Bijbel valt ook onder 'de letter'. Ook het Nieuwe Testament, dat in de loop van de tijd aan verandering onderhevig is geweest, schept veel verwarring.

Als je volgens eigen zeggen volledig volgens de Bijbel leeft heb je als vrouw geen recht van spreken.

(1 Kor. 14:34-36)

34 Dat uw vrouwen in de Gemeenten zwijgen; want het is haar niet toegelaten te spreken, maar bevolen onderworpen te zijn, gelijk ook de wet zegt.

35 En zo zij iets willen leren, laat haar te huis haar eigen mannen vragen; want het staat lelijk voor de vrouwen, dat zij in de Gemeente spreken.

36 Is het Woord Gods van u uitgegaan? Of is het tot u alleen gekomen?

Het lijkt mij voor de hand te liggen dat 1 Kor. 14:34-46 toegevoegde regels zijn. Dat deze dus later zijn toegevoegd door lieden die er belang bij hadden de vrouwen buiten spel te zetten. Een God van liefde sluit niemand buiten, ook de vrouwen niet. Het past een God van liefde niet Zich minachtend over vrouwen uit te laten en daarom beschouw ik deze woorden als vals, misleidend en een inbreng van Gods tegenstander.

Gelukkig staat in de brief aan de Galaten iets anders geschreven.

(Galaten 3:28)

28 Daarin is noch Jood noch Griek; daarin is noch dienstbare noch vrije; daarin is geen man en vrouw; want gij allen zijt een in Christus Jezus.

Dit past beter bij een God van liefde Die geen onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen. De Bijbel is een gevaarlijk boek voor degene die geen onderscheid kan maken tussen wat wel en niet van Gods geest afkomstig is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Jij noemt de leer van de herschepping pure fantasie en hersenspoeling, en dat is voor jouw verantwoordelijkheid, maar je citeert niet één keer uit de Bijbel en je noemt "moeilijke woorden" een fantasie, maar je schrijft voor mij echt onbegijpelijke citaten neer.

Nergens heb ik geschreven wat je me hier toedicht en nergens heb ik citaten gebruikt. Dat je wat ik heb geschreven, in antwoord op de vraag van Mammavanmeisje, niet begrijpt komt omdat dit afwijkt van wat je in de kerk en door boeken is onderwezen. Waar voorgangers en schrijvers zonder onderscheidend vermogen schriftgedeelten uitleggen zonder dat hun geest door God wordt geleid.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Als je gaat profeteren neem ik helemaal de kuierlatten.

Man wat maak je je toch druk over je citaten die je hebt gebruikt. Ga toch over tot de orde van de dag en de waan van de dag en houd je bezig met de opstanding van de Here Jezus wat we nu gedenken.

Ik ga niet in op al je teksten, want ik heb ook een Bijbel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Als je volgens eigen zeggen volledig volgens de Bijbel leeft heb je als vrouw geen recht van spreken.

Zeg dat maar tegen het beheer van dit forum dan kunnen ze alle vrouwen als leden eraf gooien.

Man wat ben je walgelijk met de Bijbel bezig en heb je de teksten over de vrouw niet begrepen.

GRRRRRRR!!!!!

Link naar bericht
Deel via andere websites
Als je gaat profeteren neem ik helemaal de kuierlatten.

Waarom kun je daar niet tegen? Profeteren is volgens de Bijbel een gave waar iedereen naar zou moeten streven. Of neem je de Bijbel toch niet zo serieus als je beweert?

Waarom ga je zo tegen een broeder tekeer die gelooft dat Jezus de Christus is en verlosser van de wereld? Die gelooft dat Jezus in het vlees gekomen is, gekruisigd is en de derde dag is opgestaan uit de dood.

Galaten 5:13-15

13 Want gij zijt tot vrijheid geroepen, broeders, alleenlijk gebruikt de vrijheid niet tot een oorzaak voor het vlees; maar dient elkander door de liefde.

14 Want de gehele wet wordt in een woord vervuld, namelijk in dit: Gij zult uw naaste liefhebben, gelijk uzelven.

15 Maar indien gij elkander bijt en vereet, ziet toe, dat gij van elkander niet verteerd wordt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Tja, die hedendaagse zogenaamde profeten toch.

Dit schijnt tegenwoordig nogal populair te zijn in bepaalde kringen, uiteraard ook gevolgd door allerlei "tekenen en wonderen".

Waarom zou profeteren met allerlei tekenen en wonderen gepaard moeten gaan? Beschouw je de crash van dit forum onlangs soms als teken? En welke kringen bedoel je dan? Ik ben geen lid van een kring, groep, gemeente of door mensen gestichte kerk. Ik ben een deeltje van het lichaam van Christus, verder hoor ik nergens bij.

Link naar bericht
Deel via andere websites
GRRRRRRR!!!!!

(Jacobus 3:13-15)

13 Wie is wijs en verstandig onder u? die bewijze uit zijn goeden wandel zijn werken in zachtmoedige wijsheid.

14 Maar indien gij bitteren nijd en twistgierigheid hebt in uw hart, zo roemt en liegt niet tegen de waarheid.

15 Deze is de wijsheid niet, die van boven afkomt, maar is aards, natuurlijk, duivels.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Tja, die hedendaagse zogenaamde profeten toch.

Dit schijnt tegenwoordig nogal populair te zijn in bepaalde kringen, uiteraard ook gevolgd door allerlei "tekenen en wonderen".

Waarom zou profeteren met allerlei tekenen en wonderen gepaard moeten gaan? Beschouw je de crash van dit forum onlangs soms als teken?

Dag Gaitema alias Mohawk. Je hebt het over jezelf en je eigen bijgelovigheid. Niet over Ineke. Lastig he, die projecties toch. Ben je er inmiddels al achter dat tegenslag niet altijd betekent dat "het kwaad" je "achtervolgt"? Of ben je nog niet zo ver?

En welke kringen bedoel je dan? Ik ben geen lid van een kring, groep, gemeente of door mensen gestichte kerk. Ik ben een deeltje van het lichaam van Christus, verder hoor ik nergens bij.

Heb je je laten ont-dopen dan, toen je de kerken verliet die je eerder bezocht? Wat zal het een zegen zijn als iedereen gewoon zijn eigen identiteit aanhield op het internet, in plaats van al die opsplitsingen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dag Gaitema alias Mohawk. Je hebt het over jezelf en je eigen bijgelovigheid. Niet over Ineke. Lastig he, die projecties toch. Ben je er inmiddels al achter dat tegenslag niet altijd betekent dat "het kwaad" je "achtervolgt"? Of ben je nog niet zo ver?

Anja, ik begrijp niet wat je bedoeld ...

Wie of wat is Gaitema?

Waarom ben ik bijgelovig?

Waarom denk ik dat "het kwaad" mij achtervolgt?

Heb je je laten ont-dopen dan, toen je de kerken verliet die je eerder bezocht? Wat zal het een zegen zijn als iedereen gewoon zijn eigen identiteit aanhield op het internet, in plaats van al die opsplitsingen.

Verklaar je nader. :?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid