Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

En misschien wel het belangrijkste; DANKZIJ DE EU IS ER IN EUROPA AL SINDS DE TWEEDE WERELDOORLOG GEEN OORLOG MEER GEWEEST.

Laat ons hopen dat het zo blijft, men had WOII ook kunnen vermijden. Over een aantal zaken hoor je de EU toch maar weinig zeggen, nochtans is het perfect vergelijkbaar.

7OtQGYG.png

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 289
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Her en der grootse paniek, en wellicht ook een aantal die zich nu een breuk lachen omdat het geld met bakken hun richting uitkomt?
Bijzonder verontrustend allemaal! Zeker omdat er nieuwe bail-in regels van toepassing zijn waardoor spaarders bij bankfaillissementen zware verliezen zullen slikken. De VS heeft de banken geherkapitaliseerd in 2008, Europa deed dat niet. Italiaanse banken kampen met 360 miljard euro aan slechte leningen en er zou een steunpakket van 40 miljard euro in de maak zijn. Hoe die steun er precies uit ziet, is op dit moment niet duidelijk. Maar het toont wel aan hoe groot de stress is op dit moment binnen de sector. Ik vertrouw het boeltje niet. De beurskoersen zijn duidelijk: hier zijn grote problemen op komst. Een waarschuwing die je maar beter ernstig neemt.

http://beurs.com/2016/06/27/is-ernstige ... xit/118393

Ja,en die paniek komt er toch wel. Ook zonder een Brexit. De banken zijn nimmer gecorrigeerd en de bankiers hebben alleen maar nog dommere dingen bedacht, die volgens Joris Luyendijk uit zullen lopen op een nog veel grotere crisis. In februari 2015 vertelde hij in het programma "Boeken" hierover. De uitzending is nog te bekijken en naar mijn mening zeer de moeite waard voor wie hem nog niet heeft gezien of het boek "Dit kan niet waar zijn" niet heeft gelezen: http://www.jorisluyendijk.nl/terugkijke ... ro-boeken/

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ja,en die paniek komt er toch wel. Ook zonder een Brexit. De banken zijn nimmer gecorrigeerd en de bankiers hebben alleen maar nog dommere dingen bedacht, die volgens Joris Luyendijk uit zullen lopen op een nog veel grotere crisis. In februari 2015 vertelde hij in het programma "Boeken" hierover. De uitzending is nog te bekijken en naar mijn mening zeer de moeite waard voor wie hem nog niet heeft gezien of het boek "Dit kan niet waar zijn" niet heeft gelezen: http://www.jorisluyendijk.nl/terugkijke ... ro-boeken/

Heb nog een voordracht van hem bijgewoond, als antroposoof bekijkt hij dat op een heel andere manier. Het is allemaal niets onder de zon, telkens opnieuw hetzelfde verhaal. Of hoe je mensen gek kan maken onder het mom van 'economische' kennis ...

Panic of 1907

De Paniek van 1907 (Panic of 1907) was een economische crisis die in het najaar van 1907 in de Verenigde Staten uitbrak. De paniek, gepaard gaand met een bankrun in oktober 1907 volgde op een aantal geruchtmakende faillissementen in de zomer van dat jaar en het ineenzakken van de aandelen in United Copper. Deze aandelen daalden fors in waarde na een mislukte poging van F. Augustus Heinze om de waarde ervan te manipuleren. Een run op de banken die investeringen in United Copper en Heinze's plan hadden zorgde voor een paniekstemming die leidde tot de ondergang van de Knickerbocker Trust Company en breidde zich daarna uit tot kleinere en regionale banken over heel de VS.

Vele investeerders en ook de "gewone man" haalden hun bankrekeningen leeg omdat gevreesd werd voor het ten ondergaan van deze financiële instituten. Met een economische crisis die snel om zich heen greep nam John Pierpont Morgan het initiatief om samen met een groep van invloedrijke bankiers uit New York een oplossing te vinden voor de paniekstemming. Door geld in de falende banken te pompen moest het vertrouwen in deze banken hersteld worden. Onder andere John D. Rockefeller stortte zo'n $10 miljoen in een aantal banken in New York.

Een beurskrach op Wall Street werd afgewend en het publieke vertrouwen in de banken keerde tegen het eind van de maand en begin november 1907 weer terug. De nasleep van de Paniek van 1907 leidde in 1913 tot het aannemen van de Federal Reserve Act die tot de oprichting van de Federal Reserve aanleiding gaf. Ook in de Europese financiële centra brak paniek uit. In Nederland ontstond een beperkte bankrun. Toen bij het Rotterdamse filiaal van De Nederlandsche Bank de bankbiljetten dreigden op te raken, reisde de president-directeur met een aantal van zijn medewerkers sjouwend met koffers vol geldpapier per trein van Amsterdam naar de Maasstad, waar zij nog op tijd arriveerden om totale paniek te voorkomen. De door de bankcrisis veroorzaakte recessie duurde in Nederland tot 1909.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Paniek_van_1907

Link naar bericht
Deel via andere websites

En misschien wel het belangrijkste; DANKZIJ DE EU IS ER IN EUROPA AL SINDS DE TWEEDE WERELDOORLOG GEEN OORLOG MEER GEWEEST.

Dit is natuurlijk je reinste flauwekul. Maar zelfs al zou het een voor een binnen-Europese oorlog behoedende factor geweest zijn, dan hebben ze dat ruimschoots gecompenseerd door zich met allerlei landen in het Midden Oosten te gaan bemoeien, en op dit moment culminerend in het tot het uiterste blijven provoceren van Rusland.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Denk je dat we er nog wat tegen kunnen doen?

Aan technische mogelijkheden ontbreekt het niet, wel aan politieke bereidheid. Een en ander wordt bevestigd in de laatste rapporten van het IMF, bijzonder is wel dat de bevolking hier niets over hoort in heel deze zaak. Voor iedereen beschikbaar nochtans:

My aim in this paper to assess the possible and appropriate role for monetary finance of fiscal deficits. And I will argue that all the really important issues are political, since the technical issues surrounding monetary finance are already well understood (or should be) and that the technical feasibility and desirability in some circumstances of monetary finance is not in doubt.

https://www.imf.org/external/np/res/sem ... /adair.pdf

Link naar bericht
Deel via andere websites

En misschien wel het belangrijkste; DANKZIJ DE EU IS ER IN EUROPA AL SINDS DE TWEEDE WERELDOORLOG GEEN OORLOG MEER GEWEEST.

Dit is natuurlijk je reinste flauwekul.

Welke oorlog heb ik gemist?

De cloe zit hem in "dankzij de EU", Mullog.

Misschien hoop jij nu dat ik over Bosnië begin, zodat jij kunt zeggen dat Joegoslavië geen lid was van de EU, en nu wel en dat dat zo vreselijk goed is. Nochtans breken dat soort oorlogen niet uit door wel of niet lidmaatschap ergens van, maar wel door een vijfde kolonne het Westen in te sluizen, en worden oorlogen ook niet voorkomen door een centralere regering. Door de dictatuur van Europa dreigt daar zelfs nu wéér oorlog uit te breken. https://nl.wikipedia.org/wiki/Bosnische_Burgeroorlog

Ruim dertien jaar na het vredesakkoord van Dayton wordt in 2009 in Bosnië weer openlijk gepraat over de mogelijkheid van een nieuwe oorlog. De Bosnische Serviërs dreigden op 22 februari zich uit alle federale staatsorganen terug te trekken en op die manier de landelijke overheid lam te leggen.

Dit nadat de Bosnisch-Servische premier Milorad Dodik de dag ervoor boos was weggelopen van een overleg met de leiders van Bosniakken en Kroaten. De drie etnische groepen van Bosnië hebben onoverbrugbaar lijkende geschillen over een hervorming van de grondwet. „Als wij het niet eens worden, blijft alleen de optie oorlogâ€, aldus Bosniakkenleider Sulejman Tihic. Tijdens de oorlog in Bosnië van 1992 tot 1995 vielen meer dan 100.000 doden.

Sinds die oorlog hebben de twee entiteiten, Republika Srpska en de Bosniak-Kroatische federatie, vergaande autonomie. De EU eist juist een versterking van de centrale overheid als voorwaarde voor verdere toenadering tot Brussel. De Serven willen daar niets van weten: zij willen juist een uitbreiding van hun mogelijkheden om beslissingen op landelijk niveau met hun veto te blokkeren.

Ook wil Dodik dat de Serviërs in de nieuwe grondwet de mogelijkheid krijgen zich af te scheiden van Bosnië, met het oog op een mogelijke aansluiting bij 'moederland' Servië. Tihic wil daar niets van weten: „Niemand mag zich van Bosnië afscheiden of Bosnië opdelen.â€

De Bosniakken vormen bijna de helft van de Bosnische bevolking van 4 miljoen, de Serviërs een derde en de Kroaten 15 procent. De Bosniakken waren de drijvende kracht achter de afscheiding van Bosnië van Joegoslavië in 1992. In Belgrado was toen de Servische president Slobodan Milosevic de sterke man.

De Serviërs wilden niet in een door Bosniakken gedomineerd Bosnië leven en begonnen op hun beurt een afscheidingsoorlog onder leiding van Radovan Karadzic en generaal Ratko Mladic.

Wij zouden ook niet in een door moslims gedomineerd gebied willen leven, met een daarop aangepaste grondwet. Helaas is dat in steeds grotere gebieden van West-Europa al wel het geval, alleen dan met een nog niet op papier aangepaste grondwet. Kijk maar naar de "shariarechtbanken" in Engeland, https://www.vn.nl/zo-werken-de-shariaraden-in-engeland/ ;

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/in ... eland.html

en de shariapolitie in Duitsland.http://www.nu.nl/buitenland/3870239/zel ... ertal.html

Of gewoon naar hoe men in Nederland bezig is macht over te hevelen naar de islam:http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/02/van_aartsen_haagse_moslimmilit.html ; http://nieuwspraak.nl/blog/2016/05/25/s ... -ah-50402/ ;

What’s next, borden ophangen met ‘Koop niet bij Joden’? Gele sterren op de deuren van de AH plakken? De ruiten ingooien bij grootgrutters die toch ‘foute’ producten verkopen? In ieder geval is er eerst morgen een demonstratie op het Plein in Den Haag. Komt die kristallnacht daarna wel…

En van ongelovigen moet het bewustzijn in de wereld het niet hebben. Die vinden het maar al te vaak heel er goed dat "de marokkaanse gemeenschap" of "de moslimgemeenschap", de "dingen zelf oplost en aanpakt". Klinkt heel goed, maar in werkelijkheid is het je geweten sussen door lafheid te verpakken in sociale "goedheid". Slaap zacht.

Overigens zijn ongelovigen in delen van Nederland al tweederangsburgers of zelfs minder. Wij hebben geen gele ster maar wel al een denkbeeldig rood kruis. Wij zijn daar al een aantal malen getuige van geweest. Autochtone Nederlanders (althans die niet-moslim zijn) zijn in die gebieden en situaties allang de nieuwe joden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Welke oorlog heb ik gemist?

Bedoel je in Nederland? Want in Europa heb je dan heel wat gemist. En daarbuiten nog veel meer waar het "vreedzame" Europa bij betrokken is.

En, zoals Anja al aanstipt, gaan we nog heel wat verwoesting meemaken als de hetze tegen Rusland zo doorgaat. Zelfs de Duitse minister van buitenlandse zaken begint daar nu al tegen te waarschuwen. Denk je zelf ook niet dat Europa gewoon aan de leiband loopt van de Verenigde Staten? Het lijkt het sterk op dat de V.S. aansturen op oorlog met Rusland. Dat kan dan lekker hier in Europa uitgevochten worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ Anja / Willempie

Natuurlijk zijn al jullie theorieën onweerlegbaar waar.

Maar volgens mij kloppen mijn feiten. Mochten we straks onder de EU en daarmee de NATO met z'n allen in een oorlog met de Russen belanden dan nog is er binnen de EU sinds de tweede wereldoorlog geen conflict geweest wat met geweld is opgelost (wat niet wil zeggen dat er geen conflicten zijn geweest).

Over Bosnië schrijf je

Door de dictatuur van Europa dreigt daar zelfs nu wéér oorlog uit te breken

De zin waar je dan in de Wiki refereert zal deze wel zijn

Ruim dertien jaar na het vredesakkoord van Dayton wordt in 2009 in Bosnië weer openlijk gepraat over de mogelijkheid van een nieuwe oorlog.
Ik weet niet of het je opgevallen is maar we leven inmiddels in 2016 en het verstommen van die openlijke oorlogszuchtige taal heeft mede te maken met toetreding tot de EU en de NATO.

Ongetwijfeld zijn er moslim uitwassen in wijken in Europa. Maar ik heb door een heel erg christelijk Napels gelopen in wijken waar ik ook liever niet wilde zijn en om heel eerlijk te zijn zou ik ook niet in Staphorst willen wonen. Overal waar religieus fundamentalisme is, is onverdraagzaamheid. De schatting is dat in de EU in 2030 circa 7% van de bevolking islamitisch is (bron: Pew Research Center in Washington). Hoe die dan de macht moeten grijpen is mij niet helemaal duidelijk. Zeker niet als je weet dat een deel van die moslims net zo praktiserend is als de gemiddelde christelijke Nederlander (niet dus). De meest succesvolle in het grijpen van macht is nog Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam, maar of dat dat nou zo gevaarlijk is...

Ik schrijf nergens dat Europa vreedzaam is (god betere het als het wel zo zou zijn) maar intern doen we het goed. En ik loop liever aan een Amerikaans handje met mijn Europese vrienden zodat we nog wel wat invloed hebben dan als Nederland in mijn uppie aan de de handen van Duitsland, Frankrijk en Amerika (en nog wel een paar).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Positief aan deze ontwikkelingen is dat ik mijn voorliefde voor de EU die ik al 10+ jaar verloren was weer teruggevonden heb. :D

Dat er maar mooie hervormingen mogen komen, ik geloof nu wel dat de wil ervoor aanwezig is binnen alle lagen van de EU en dat we weer met zijn allen (minus VK) aan een geweldig welvarend en cultureel rijke EU mogen werken.

europe-flag-35.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
@ Over Bosnië schrijf je
Door de dictatuur van Europa dreigt daar zelfs nu wéér oorlog uit te breken

De zin waar je dan in de Wiki refereert zal deze wel zijn

Ruim dertien jaar na het vredesakkoord van Dayton wordt in 2009 in Bosnië weer openlijk gepraat over de mogelijkheid van een nieuwe oorlog.
Ik weet niet of het je opgevallen is maar we leven inmiddels in 2016 en het verstommen van die openlijke oorlogszuchtige taal heeft mede te maken met toetreding tot de EU en de NATO.

Nou nee, dat ze elkaar nog niet opnieuw te lijf hebben kunnen gaan, komt door de ergste overstromingen in 120 jaar, Mullog. http://www.opbouwwerkbosnie.org/bosnie.html

De VS en hun tassendrager EU hebben niet alleen in Afghanistan een rotzooitje gebracht.

https://ejbron.wordpress.com/2013/07/22 ... rzegovina/

Na het einde van de burgeroorlog in Bosnië en Herzegovina (december 1995) gaf Washington toestemming tot het betalen van 500 miljoen dollar voor de oprichting van het nieuwe leger van de Federatie Bosnië en Herzegovina, waartoe moslims en Kroaten behoren. Daarvan werden alleen al voor de technische middelen 140 miljoen dollar beschikbaar gesteld uit oude arsenalen van het Pentagon. Met de komst van de NAVO en het Pentagon had Izetbegovic zijn woord gegeven voor altijd een einde te maken aan de militaire samenwerking met Teheran. Pas daarna gaf Bill Clinton het bevel de beloofde 500 miljoen dollar voor het leger van Izetbegovic beschikbaar te stellen.

Het programma werd in Washington “School en bewapen†genoemd. De eerste partij uitrusting – tanks, gepantserde infanterievoertuigen en 46.000 M16 machinegeweren – werd in augustus 1996 geleverd. Van Amerikaanse zijde werd het programma door de vertegenwoordiger van de CIA, James Purdy, begeleid. In diezelfde periode kocht Darajevo illegaal veertig 155 mm kanonnen van Turkije en Maleisië. Al deze wapens kwamen in de stad Zenica terecht, waar het belangrijkste kamp voor de opleiding van islamitische soldaten en in het geheim ook van terroristen werd opgebouwd.

De soldaten waren moslims, de opleiders kwamen uit de VS. Onder hen bevonden zich gepensioneerde medewerkers van de CIA en de militaire inlichtingendienst. De oorspronkelijke scholing vondplaats in supermoderne computerklassen en daarna in het open veld. Het ontbrak niet aan militaire techniek: de moslims bezaten nu 181 tanks, 150 gepantserde infanterievoertuigen en 647 stuks artillerie. Aan het programma “School en bewapen†namen Saoedi-Arabië, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië en Brunei deel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Natuurlijk zijn al jullie theorieën onweerlegbaar waar.

Maar volgens mij kloppen mijn feiten. Mochten we straks onder de EU en daarmee de NATO met z'n allen in een oorlog met de Russen belanden dan nog is er binnen de EU sinds de tweede wereldoorlog geen conflict geweest wat met geweld is opgelost (wat niet wil zeggen dat er geen conflicten zijn geweest).

Je hebt natuurlijk wel gelijk dat er tussen de aartsvijanden Duitsland en Frankrijk nu al zeventig jaar geen oorlog is geweest. De EU, als uitloper van de kolenunie (als ik dat goed benoem) heeft daar zeker toe bijgedragen, vanwege de handelsbelangen. Op een ander niveau woeden er nog steeds oorlogen tussen het V.K. (samen met de V.S. en Shell) en Frankrijk (met in mindere mate Italië) maar die worden uitgevochten in Afrika met Afrikaanse troepen. Dat heeft ook met handelsbelangen te maken (olie en mijnbouw). Binnen Europa mag het dan redelijk stil zijn, op dit moment, maar daarbuiten woeden de oorlogen vrolijk verder. Er is m.i. sprake van verschuiving door schaalvergroting als je begrijpt wat ik bedoel. Ik druk me vaak niet zorgvuldig en duidelijk genoeg uit. Mijn gebrek.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Natuurlijk zijn al jullie theorieën onweerlegbaar waar.

Maar volgens mij kloppen mijn feiten. Mochten we straks onder de EU en daarmee de NATO met z'n allen in een oorlog met de Russen belanden dan nog is er binnen de EU sinds de tweede wereldoorlog geen conflict geweest wat met geweld is opgelost (wat niet wil zeggen dat er geen conflicten zijn geweest).

Je hebt natuurlijk wel gelijk dat er tussen de aartsvijanden Duitsland en Frankrijk nu al zeventig jaar geen oorlog is geweest. De EU, als uitloper van de kolenunie (als ik dat goed benoem) heeft daar zeker toe bijgedragen, vanwege de handelsbelangen. Op een ander niveau woeden er nog steeds oorlogen tussen het V.K. (samen met de V.S. en Shell) en Frankrijk (met in mindere mate Italië) maar die worden uitgevochten in Afrika met Afrikaanse troepen. Dat heeft ook met handelsbelangen te maken (olie en mijnbouw). Binnen Europa mag het dan redelijk stil zijn, op dit moment, maar daarbuiten woeden de oorlogen vrolijk verder. Er is m.i. sprake van verschuiving door schaalvergroting als je begrijpt wat ik bedoel. Ik druk me vaak niet zorgvuldig en duidelijk genoeg uit. Mijn gebrek.

En daar heb jij dan weer gelijk in. Dat op allerlei niveaus vanwege allerlei belangen oorlogen worden uitgevoerd. Ik vind het wel prettig dat we de gewoonte om dit in Europa te doen binnen de EU achter ons hebben gelaten. Ik wil daarmee zeker niet goedpraten wat we elders doen maar aan de andere kant wil ik ook onze belangen elders niet zomaar verkwanselen. Een soort van dilemma.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Positief aan deze ontwikkelingen is dat ik mijn voorliefde voor de EU die ik al 10+ jaar verloren was weer teruggevonden heb. :D

Dat er maar mooie hervormingen mogen komen, ik geloof nu wel dat de wil ervoor aanwezig is binnen alle lagen van de EU en dat we weer met zijn allen (minus VK) aan een geweldig welvarend en cultureel rijke EU mogen werken.

europe-flag-35.gif

Ook positief aan deze ontwikkelingen is dat wij strakjes weer onze natuurgeneeskundige geneesmiddelen, die door "Europa" onder druk van big pharma ineens verboden werden, óók in het Verenigd Koninkrijk kunnen kopen, en niet meer alleen in Zwitserland. :D Goed voor het Verenigd Koninkrijk en goed voor veel natuurgeneeskundigen (waaronder ook natuurgeneeskundig artsen).

Link naar bericht
Deel via andere websites
@ Over Bosnië schrijf je
Door de dictatuur van Europa dreigt daar zelfs nu wéér oorlog uit te breken

De zin waar je dan in de Wiki refereert zal deze wel zijn

Ruim dertien jaar na het vredesakkoord van Dayton wordt in 2009 in Bosnië weer openlijk gepraat over de mogelijkheid van een nieuwe oorlog.
Ik weet niet of het je opgevallen is maar we leven inmiddels in 2016 en het verstommen van die openlijke oorlogszuchtige taal heeft mede te maken met toetreding tot de EU en de NATO.

Nou nee, dat ze elkaar nog niet opnieuw te lijf hebben kunnen gaan, komt door de ergste overstromingen in 120 jaar, Mullog. http://www.opbouwwerkbosnie.org/bosnie.html

Eens even kijken.... In 2009 roepen ze om oorlog. In 2014 besluiten ze dat deze oorlog niet doorgaat vanwege een overstroming. En in 2016 zitten ze nog zo in de wederopbouw, hoogst waarschijnlijk met hulp van de EU, dat ze hem nog even uitstellen. Ik ben bereid veel redeneringen te volgen, maar de logica van deze begint me toch een beetje te ontgaan.

Tsja, en de Amerikanen, om precies te zijn de CIA, hebben Al Qaida getraind en bewapend. Daar hadden ze op 9/11 ook opeens spijt van. Inmiddels levert Amerika veel wapens aan Jordanië om in Syrië opstandelingen te steunen. Laten die Jordaniërs die wapens nu op de zwarte markt verkopen, ongetwijfeld ook aan IS, om de eigen zakken te vullen. En de lijst van dit soort gestuntel is eindeloos. Niet alleen voor de Amerikanen maar ook voor de Russen, de Chinezen en eigenlijk voor ieder land dat zich met geo-politiek gaat bemoeien.

Ik zou niet weten hoe je dit op lost maar ik weet wel hoe je het zeker niet op lost, namelijk door organisaties die nog een deel onder controle proberen te houden zomaar te ontmantelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Welke oorlog heb ik gemist?

Meestal komt het vuurwerk pas op het eind. Stel dat in al deze chaos een aantal ook beslissen om de USD als reservemunt te verlaten, wat denk je dan dat er gaat gebeuren? Weinig mensen lijken de ernst van de situatie te kennen, en dan spreken we nog niet over de troosteloze ontkenning daarvan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik zou niet weten hoe je dit op lost maar ik weet wel hoe je het zeker niet op lost, namelijk door organisaties die nog een deel onder controle proberen te houden zomaar te ontmantelen.

De beste manier om dit op te lossen is terug naar de schoolbanken gaan en economie studeren, gelukkig weten een aantal waar dat over gaat maar of het zal volstaan?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Welke oorlog heb ik gemist?

Meestal komt het vuurwerk pas op het eind. Stel dat in al deze chaos een aantal ook beslissen om de USD als reservemunt te verlaten, wat denk je dan dat er gaat gebeuren?

Gadaffi was zo ver. ;)

Weinig mensen lijken de ernst van de situatie te kennen, en dan spreken we nog niet over de troosteloze ontkenning daarvan.

Klaarblijkelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Hoezo? Voor elk probleem dat zich voordoet kun je wel economen voor of tegen vinden.

Normaal gezien is een econoom een psycholoog, in het andere geval krijg je de wildste verhalen van de 'Rational Fools' (zoals Amartya Sen het verwoordde). Er bestaan ook oplossingen waar de bevolking niets over hoort, zou politiek daar ook geen weet van hebben dan? Pro forma, economie is net iets meer dan een veredeld monopolyspel:

De homo economicus als de beperkte mens, de mens met oogkleppen, is het onderwerp van een vermaard geworden artikel van Sen uit 1977: ‘Rational fools’. Dit is het artikel over ‘de traditionele economische theorie’ waarin de ‘rationele egoïst’ meent dat mensen altijd alleen maar aan hun eigen belang denken, als een wetmatigheid. De rationele gek denkt dat het een algemene neiging is, terwijl het alleen zijn eigen blinde drang is om zijn belang veilig te stellen. Het valt buiten het voorstellingsvermogen van de rationele egoïst dat er zoiets als altruïsme zou kunnen bestaan, dat mensen zich betrokken kunnen voelen bij het lot van grote groepen andere mensen, dichtbij of veraf.

https://reversedebtsystem.wordpress.com ... artya-sen/

Link naar bericht
Deel via andere websites
Hoezo? Voor elk probleem dat zich voordoet kun je wel economen voor of tegen vinden.

Er zijn ook experten die men voor 'rebel' verklaard, doorgaans heeft men geen flauw idee waar het dan over gaat. Psychologen kennen dit fenomeen beter als het Dunning-Krugereffect, er zijn veel voorbeelden te geven zoals oa Steve Keen:

De professor lacht met het feit dat men hem beschouwt als een ‘rebel-econoom’. “Ik ben daar trots op want de mainstream-economen zijn gewoon gekâ€, aldus Keen in De Tijd. Waar zit volgens hem het probleem? Teveel klassieke theorieën gaan er van uit dat het kapitalisme een systeem is dat inherent stabiel van aard is. Volgens Keen is het tegendeel juist waar. Hyman Minsky, de man achter de theorie rond de inherente instabiliteit van het systeem, is dan ook een van de grote voorbeelden waarop Keen zich beroept. Overigens hoeft instabiliteit niet slecht te zijn. “Instabiliteit is juist een bron van creativiteit.†Een nieuwe instabiele periode, oftewel een nieuwe crisis, is dan ook onvermijdelijk.

http://beurs.com/2016/06/27/steve-keen- ... cht/118453

'Terug naar de schoolbanken' is geen achteloos advies en/of boutade om er bij te horen, het mag wel degelijk ernstig genomen worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Boris Johnson stelt zich niet kandidaat voor leiderschap Conservatieve Partij

http://www.nu.nl/brexit/4285987/boris-j ... artij.html

Wel heel laf. Mensen ophitsen om voor Brexit te stemmen als vooraanstaande politicus en nu het dan zo ver is niet door willen pakken als leider. Dat terwijl het Britse volk juist nu een leider nodig heeft en nu stuurloos dreigt rond te dobberen.

Als een 10 jarig jongetje heel stoer de bal door een ruit trappen en vervolgens heel hard wegrennen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid