Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Ik schuld je nog de reactie van mijn zus. Helaas was ze niet bereid er erg diep op in te gaan. Haar reactie was, in het kort, dat de theorie wel kan kloppen maar dat de financiële elite veel corrupter is dan wij ons kunnen voorstellen. Ik vrees dat je daar weinig aan hebt. Het spijt me.

Hebben daar veel aan Willempie, het bevestigt slechts wat we reeds wisten en ook de reden waarom de vraag werd gesteld. De maatschappelijke ellende wordt hiermee slechts bevestigd, de situatie is dan ook veel dramatischer dan we denken. Vervolgens staan we verbaasd en verongelijkt te kijken wanneer IS een bom gooit? Hoeveel tragischer kan een situatie nog worden, alsof er geen boek geschreven werd? Toch dank Willempie, gewaardeerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 289
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Da's een goeie. Helikoptergeld misschien? De leiders van de EU weten het inmiddels ook niet meer. Fatalisme is geen oplossing, dat snap ik ook wel. Maar ik heb sterk de indruk dat de problemen dermate uit te hand lopen dat er ontzettend drastische en schokkende veranderingen in het vooruitzicht liggen. Ik hoop op oplossingen maar stel mijn uiteindelijke hoop toch op de terugkeer van Jezus als de rechtmatige Koning van deze wereld. De belofte is dat dan rechtvaardigheid in deze wereld wordt hersteld. Als de nood hoog is, is de redding nabij.

Het idee van 'helikoptergeld' bevestigt slechts wat in de Bijbel staat geschreven Willempie, een aantal tracht hiermee het hedendaagse systeem te redden maar in werkelijkheid betekent dit de grote doorbraak voor de bevolking/mensheid. Uiteindelijk heeft dat iets van een tragische grap, alsof Satan - onwetend dat hij is - zichzelf in de voeten begint te schieten. Maar hier stopt het jammer genoeg niet, gedenk nog wat Bertolt Brecht daarover zei : "die Bürger werden eines Tages nicht nur die Worte und Taten der Politiker zu bereuen haben, sondern auch das furchtbare Schweigen der Mehrheit." (vertaling: de burgers zullen op een dag niet meer alleen de woorden en daden van de politici te berouwen hebben, maar ook het verschrikkelijke zwijgen van de meerderheid.)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Wat mij betreft zit het probleem eerder in de euro. De euro had een monetaire basis moeten hebben, maar het heeft een politieke basis gekregen. Een gezamenlijke munt kun je alleen hebben met landen die op een vergelijkbaar punt zitten in hun economie. Voor landen die daar niet zitten (bv Portugal, Spanje, Griekenland) gaan de regels dan erg knellen. En die regels moeten knellen, anders gaat de waarde van de euro volledig onderuit, met alle gevolgen vandien.

Zelfs de Euro is nog veel te kortzichtig HJW, het is allemaal geweten maar niet door iedereen. Dat verhaal van het langverwachte 'financiële omslagpunt' kent wellicht ook iedereen, het is nu bidden tot God dat het niet gebeurt of het hek is helemaal van de dam. Wat die kortzichtige Euro betreft:

Een meer ambitieuze hervorming zou het verder bouwen op eerdere ideeën zijn door in de loop van de tijd een wereldmunt te ontwikkelen. Ter ere van Keynes zou deze bijvoorbeeld de Bancor kunnen worden genoemd.’ Hoewel het IMF denkt dat de invoering van deze wereldmunt pas op de lange termijn zal kunnen plaatsvinden, wordt er één voorbehoud gemaakt waardoor dit mogelijk toch veel sneller zou kunnen gaan gebeuren: ‘… mits een dramatische verandering in de wil voor meer internationale samenwerking.’ Een dergelijke ‘dramatische verandering’ zou er natuurlijk heel goed kunnen komen als inderdaad blijkt dat het huidige zogenaamde economische ‘herstel’ vals blijkt -zelfs in de reguliere media wordt hier nu langzaam gewag van gemaakt- en de volgende, waarschijnlijk veel ernstigere fase van de wereldwijde financiële/economische crisis vrijwel alle landen in grote problemen zal brengen.

http://economicdepression2012.wordpress ... -einddoel/

Link naar bericht
Deel via andere websites
Wat mij betreft zit het probleem eerder in de euro. De euro had een monetaire basis moeten hebben, maar het heeft een politieke basis gekregen. Een gezamenlijke munt kun je alleen hebben met landen die op een vergelijkbaar punt zitten in hun economie. Voor landen die daar niet zitten (bv Portugal, Spanje, Griekenland) gaan de regels dan erg knellen. En die regels moeten knellen, anders gaat de waarde van de euro volledig onderuit, met alle gevolgen vandien.

Hieronder bevestigend van wat je stelt, het antwoord ligt vooral in een verruimende visie en een mentaliteitswijziging. Het einde der tijden?

Euro als goudstandaard

Even terug in de tijd… Cruciaal aan het ontsnappen aan de Grote Depressie in de jaren dertig was voor veel landen simpelweg het loslaten van de goudstandaard. De Engelsen deden dat in 1931, de Amerikanen in 1933 en Nederlanders in 1936. Voor de landen in de eurozone is de euro als het ware te beschouwen als de goudstandaard van deze tijd. Maar anders dan een relatief eenvoudige ontkoppeling van goud is het uittreden uit de eurozone een stuk complexer. Volgens sommigen zou dat voor een uittredend land financiële zelfmoord zijn. Toetreden tot de euro kan wel, uittreden bijna niet.

http://www.z24.nl/columnisten/hendrik-o ... eem-650003

Link naar bericht
Deel via andere websites
Maar ik heb sterk de indruk dat de problemen dermate uit te hand lopen dat er ontzettend drastische en schokkende veranderingen in het vooruitzicht liggen.

Dit is een mooie Willempie, die schok is voor rechtgeaarde economen helemaal geen schok, dat zou nu net het herstel betekenen. Er zijn ook veel scheefgeaarde economen, die halen elke dag het nieuws opdat we zouden beginnen nadenken over hun irrationele getuigenissen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Omdat het hier dan toch over Noorwegen ging, in het verlengde Ijsland. Je mag blijkbaar vooral niet ruimer denken dan EU-fossielen in maatpak, creatieve zielen zien ook een verband met fossiele brandstof. :)

Brussel heeft nieuwe taak: Onheilspellende boodschappen en angst aanwakkeren

Die onheilspellende boodschappen en dat angst aanwakkeren, één van de sterkere punten van anti-referendum politici in de EU, hebben ook plaatsgevonden in het geval van Noorwegen, toen dat land een referendum in 1994 hield. Saillant detail: Noorwegen, samen met IJsland, Liechtenstein en Zwitserland kennen, als niet-EU landen binnen Europa, de hoogste levensstandaarden in de wereld. IJsland was ook het enige land dat de bankiers in de gevangenis gooide, in plaats van een bail out voor hen te regelen en het gaat in Noorwegen zó goed dat het land besloten heeft de verkoop van auto’s die op fossiele brandstoffen rijden, binnen tien jaar uit het straatbeeld te bannen.

https://jdreport.com/brussel-heeft-nieu ... nwakkeren/

Link naar bericht
Deel via andere websites
Tel je zegeningen zei mijn moeder vroeger, blijkbaar toch erg moeilijk voor veel mensen.

Ja, het is een beetje als zoeken naar de zeven verschillen:

(1) er zijn vandaag mensen die de oerknal simuleren

(2) er zijn vandaag mensen die amper twee getallen fatsoenlijk kunnen optellen

Groep (2) heeft geen flauw benul waar groep (1) in Godsnaam mee bezig is, verder doen ze heel gewichtig, dragen doorgaans een stropdas en zeggen de bevolking te willen dienen. Groep (1) gaat terug naar het verleden, al doende komen ze informatie tegen waar groep (1) schijnbaar nog nooit van gehoord heeft. De conclusie zou kunnen zijn dat (1) evolutie niet bestaat en/of (2) dat Satan dan toch bestaat. Voor ons moeder was het veel eenvoudiger, ze zei: "gebruik je verstand!". :)

Hoge schuldenniveaus en kwijtscheldingsprogramma’s zijn van alle tijden. Zo’n 2000 jaar voor aanvang van onze jaartelling – ten tijde van de Egyptische farao’s en het koninkrijk van Mesopotamië – speelde dit ook al. Bekend is bijvoorbeeld de code van Hammurabi, koning van Babel, daterend uit 1762 voor Christus. In deze code is vastgelegd dat onder bepaalde omstandigheden schulden worden kwijtgescholden. Destijds waren de kwijtscheldingen functioneel om de stabiliteit van de leefgemeen­schap te continueren. Heersers wilden de sociale cohesie behouden door te voor­komen dat mensen te veel schulden of eigendommen hadden. Vandaag de dag kan schuldannulering een pragmatisch onderdeel zijn van een monetaire reset.

http://www.economie-macht-maatschappij. ... bilee.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik stop met dit topic. Het spijt me, maar ik trek dit niet en heb er geen tijd voor. HJW: ik respecteer jouw bijdragen en jouw visie. Ik laat het denk ik het beste in zijn waarde door te laten wat het is. Ik zou willen dat het allemaal zo zal gaan als jij het hoopt dat het gaat, dat de mensen hier tot inkeer komen in deze wereld. Dat zou mooi zijn. Ik vrees aan de hand van wat ik in de bijbel zo in het geheel lees, dat de werkelijkheid pas zo in een nieuwe wereld pas zal zijn. Maar die hoop deel ik. Dit was mijn laatste bijdrage. ik haal mijn laatste bijdragen weg

Ik kom nog terug op je vraag van eerder Gaitema, je weet nog wel.

Is goed.

Ik heb hier mijn mening wel gegeven.

Met vragen over wat je zei, blijf ik wel zitten.

Open er gerust een topic over

Link naar bericht
Deel via andere websites
De Zuid afrikaanse Rand zit anders sinds een tijdje weer aardig in de lift. En dat met 8% rente op de bank voor "fixed deposits" van 24 maanden :)

http://www.xe.com/currencycharts/?from= ... UR&view=1M

Het is gekkenwerk, wist je al dat je met negatieve rente nog meer monetaire winst kan genereren?

En er dan mee naar de kapper ;)

http://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/oh ... per-dienst

270px-Prince_Bernhard_and_Mobutu_Sese_Seko_1973.jpg

Eigelijk is er niets veranderd sinds Mobutu, die gewoon kwam shoppen en naar de kapper in NY met de Concorde.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Is goed. Ik heb hier mijn mening wel gegeven. Met vragen over wat je zei, blijf ik wel zitten. Open er gerust een topic over

Zal iets opmaken in spelvorm waarin je zelf een speler bent, altijd leuk. Het onderstaande alvast als vingerwijzing, kunnen dan zelf zien/ervaren of dat klopt.

Gaston Bachelard stelde dat de geschiedenis van de wetenschap gekenmerkt wordt door een confrontatie met epistemologische obstakels die de vooruitgang van het denken verhinderen. Deze worden niet opgeworpen door de complexiteit van de wereld of de beperkingen van de mens, maar door de manier waarop wordt gedacht. Voor Bachelard werd wetenschappelijkheid dan ook gekenmerkt door een epistemologische breuk met het alledaagse denken. Met de economische crisis indachtig kunnen we een aantal concreet operationele suggesties doen die de stellingen van Bachelard bekrachtigen, het exploreren van verschillende denksporen biedt ons veel meer opties waarin we een consensus dienen te vinden. Tegelijk zal duidelijk worden hoe een gegeven systeemconfiguratie leidt tot de geopperde epistemologische obstakels, dit zijn ingeburgerde overtuigingen die verzaken aan elementaire (economische) logica.

https://eilandmodel.wordpress.com/denksporen/

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ook interessant. :)

Slaven gezocht en gevonden, waar is de nooduitgang?

Ik word gek! Ik vroeg me al in het vorige artikel, ‘Alienation of EU Alien nation’ af of ik, nu nog wandelend buiten de deuren van de Europese psychiatrische inrichting in Brussel, aan een psychische stoornis lijd, maar die gedachte begint nu wel ernstige vormen aan te nemen. Ik denk namelijk dat het waar is.

https://jdreport.com/slaven-gezocht-en- ... oduitgang/

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid