Spring naar bijdragen

Varen, varen over de baren.


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 276
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hey Petra, Ja, ik zing weer en ik kom net van de dock of the bay  af, het werd me nu te koud. Mensen een goed 2023 zover dat in je vermogen ligt. Ik kom binnenkort wat langer klets

Lees ik hier en merk ik dat Petra ook op visite geweest is op de ouwe schuit. Waarom hep niemand mij gewaarschuwd? Dragende kracht, daar kan ik mij niets meer bij voorstellen Petra. De Kaptein was een

@Willempie, gelukkig hep je nog van Bob Dylan. ik heb de lp nog van het Newport festival, geweldig.   Vandaag was ik even van boord af . We mosten zingen met een scratshkoor in Amersfoort, d

Nou, nou kaptein,slijmen is ook een kunst. Ik laat havermout nog anbranden, nee dat kennen we die jongen niet an doen. :$ Sokken stoppen en as de zeelui heimwee hebben dan droog ik hun tranen wel met m'n schort. Maar koken daar begin ik niet an, laat dat duidelijk zijn. Dat kennen we gerust an Willempie en Mystic overlaten. Maar wat vaar je al mooi naar het eiland toe, het is toch wel schitterend. Jammer dat het niet ging met Sara, maar ze hep al een ander vriendje een jongen van het eiland, er woont nog een hele stam. Dus ze is niet eenzaam. Kaptein maar ik zat te piekeren, motte we nu ook zending bedrijven? Ik hep nog wel een mooie kinderbijbel en as Sara daar nu uit verteld dan is dat misschien beter. Hoeven ze ook geen psalmen op hele noten te leren en de tridentijnse mis. Want dat verpest hun eigen cultuur maar. Wat vinden jullie ervan bootslui? En as ze het huwelijk niet geconsumeerd hebben dan ken je het toch nietig verklaren kaptein, of is dat lastig. violist je hep het huwelijk niet geconsumeerd toch!!!!!!! :@ Oh weet je niet wat dat is. :(

Maar goed onze verloren zoon, ik bedoel violist komt terug. Ik ga weer genieten van zijn prachtige muziek. Feest zal het zijn!! Kaptein ken je ons niet effe kielhalen zodat we weer een beetje schoon zijn. Eerst lekker boenen met groene zeep, ik zal wel effe luizen en vlooien doodknijpen. :( die ondingen.En dan onze beste kleren an.

Kaptein zou het leuk wezen om de hele nacht filmpies te kijken? Zal ik de eerste draaien? En ik hoor de Flash ook steeds roepen over Arden, ken je hem niet ophalen met zijn bemanning zijn we van dat gezeur af. Kunnen ze meteen wat leuke filmpies meebrengen.

Nou ik doe de aftrap......

Link naar bericht
Deel via andere websites

Kaptein kijk en toen ging het mis, de zeven provinciën had een lek toen die Flash an boord kwam. Hep hij nou de hele boel geënterd, (irritant trouwens dat Engels). Maar ik zal er niet teveel over zeggen want de jongens zijn dagen bezig geweest om het gat te dichten. Gelukkig had ik nog wat ouwe sokken, die hebben we er ook in gestopt.

Violist; jij houdt niet van films? Waar hou je dan wel van jongeman, ja leuke meissies dat weet ik. :@

Nou wel fijn dat we met jou mee naar het eiland gingen. Wat ben ik blij dat Sarah het daar goed naar d'r zin heeft. En ik voelde me er zo welkom, hadden jullie dat ook scheepslui?

En de Kaptein die het boek met gezangen van J. Worp op hele noten voorlas, het was net een preekkie. En jij violist die zo mooi speelde:'the servant song'. Ik hep er wel een traantje om gelaten maar daar schaam ik me niet voor. De vrouwen van het stamhoofd pakten me bij de hand en ik voelde het; we waren verbonden met elkaar. Ik mot me af en toe ook wat dienstbaarder opstellen naar mijn naaste. Dat jij me daar op mot wijzen kwajongen, dat lied raakte jou ook dus het verbaasd me niks dat je het nog speelt. Mystic met z'n gitaar erbij de mannen van het eiland op de trommels.

Misschien most het wel zo wezen, een gat in de boot en wij op het eiland. As ik terug ben in Nederland gaan ik het toch effe navragen. Misschien gaan ik wel effe naar de Paus, want die man hep mijn hart ook geraakt. Maar goed ik klets weer teveul. @Flash en je mannen; laten we het nu gezellig houden, je hep violist horen spelen; we gaan samen op weg. Er is al zoveel ellende op de wereld. Trouwens welk talent hep jij, niet zeggen ik hep geen talent . Iedereen hep talenten. Willempie hep je voorraad mee genomen van het eiland, we geven natuurlijk niet voor niks een mooi boek weg. Oh dat is de taak van de kaptein om dat te zeggen. Sorry hoor, ik klets weer voor mijn beurt. Maar as de zeven provinciën weer lekt dan vertrouw ik het niet meer. Willempie hep je toevallig Danoontjes mee genomen,dat schijnen enge dingen te zijn. Dus niet doen hoor!!! (H)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dwarreltje blijven bidden, ik begin maar te zingen dat gaat mij beter af. Flash hep opdracht gegeven dat biddende vrouwen niet lastig gevallen worden. En bezit hep ik niet alleen een ouwe schort. :#

Mannen gaan jullie maar muziek maken; violist pak je fiedel, redden wat er te redden valt. Ik ben benieuwd hoe dat vanavond afloopt. Kaptein waar hang je uit, ben je weer iemand an het kielhalen?

Tucker preek jij maar een stukkie en as je misselijk bent overboord kotsen en niet tegen de wind in.

Met welk lied kan ik die Flash dimmen.......effe denken. :E

Dwarreltje hep jij ook nog een muziekkie? We motten alle zeilen bijzetten. violist wat speul jij?

Link naar bericht
Deel via andere websites

De kaptein komt wel, het is effen een klus om het schip weer terug te vinden, maar de bootslui hebben het schip mooi in de verf gezet._:)_  De kaptein zal trots op jullie zijn jongens. Ja we mosten even weg want al die verf dampen is niet goed voor ons, dus we zijn nog effekes bij Sarah langs geweest. violist ik most nog effen de groeten an je doen. Ze is heel gelukkig op het eiland.  Maar ik kon jullie eerst niet vinden, maar er meerde een boot an op het eiland en die wist jullie positie. Trajecto heet de Kaptein, ik vond het heel geschikt van hem dat hij mij de weg wees. 

Misschien kan de Kaptein het ook niet vinden, kaptein het is https://credible.nl/  zoveel noorderbreedte en zoveel zuiderbreedte; ja Credible is het. Ik mot nog wel effen wennen an het behangetje, maar ik hoop dat jullie niet weer op een zandbank belanden. Want dan gaan ik weer naar mijn Arie. Toch hep ik jullie gemist, allemaal, ik ben trots op de bemanning van de zeven provinciën, jullie weten niet half hoe goed het hier is. Aer  kan je geen brieffie sturen waar ze wezen motten, de meesten lezen het ouwe adres nog en dat klopt niet.

violist, Flash, Mystic, Dwarreltje, Tucker, Willempie en al die andere bootslui kennen jullie het wel vinden? Anders trommel ik wat eiland bewoners op en de Kaptein van dat andere schip die Trajecto wil ook vast mee zoeken.  Wat maken we toch een zorgelijke reis mee, ik had het me zo anders voorgesteld. En ik was zo bang dat jullie niet terug kwamen. Waar mot ik dan tegen an zeuren, Arie kan daar nog geen dag tegen. maar ik mot vertrouwen houden; we komen weer samen. Oh nou schiet me weer een liedje te binnen.  Effe zoeken.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hep je het gevonden violist, kwajongen. Ja natuurlijk miste iedereen je, maar de helft is nog rond an het scharrelen op het eiland van Sarah en daar maak ik me wel zorgen om. Hep je de viool bij je? Misschien dat je een stukkie wil spelen want ik hep een beetje last van mijn zenuwen, en dan kalmeer ik misschien. De kaptein is druk bezig om alles op de juiste koers te krijgen en dat is een bult werk. Gisteren hep ik wat netten en ouwe schilderijen opgehangen, want het was veuls te modern voor zo'n ouwe schuit. Hoe vindt je het violist. Een stuk gezelliger hè?

As je speult komen ze misschien van het eiland disse kant op.  Geweldig klinkt dit violist en andere scheepslui, (ik hep mijn bril niet op dus ik zie niet zo gauw wie het zijn).  Wie benne jullie jongens!!!! Jullie speulen fantastisch!!_:)_  

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

violist dat is een prachtig stukkie muziek. Ik hep het veel gezongen het staat ook in de JHdH bundel. Honderd vijftig jaar geleden dat Johannes de Heer deze bundel samenstelde. Volop met straat deuntjes maar het raakte de mensen. En ik hep gehoord dat ds de Liefde deze liederen zong met zijn mensen in  o.a Amsterdam.  En er hand en spant diensten uitvoerde net als het Leger des Heils. Geloven in woord en daad, zoals het zou moeten zijn.

 

Zelf hep ik ook nog zo'n stukkie muziek, ik hep speciaal voor jouw de noten erbij gezet. ken je ze zo speulen denk je?  Dit vind ik ook zo mooi en eigenlijk voor het hele forum van toepassing.Dit is toch niet opdringerig? As dat zo is...roep me tot de orde mannen en vrouwen. Dwarrel je hep een drukke tijd achter de rug, kan je het nog bolwerken? Doe het maar kalmpies an, je mag ook best een weekkie in de kajuit blijven; ik breng je wel warme chocomelk of hep je liever eistea (dat is engels). En een lekker bordje havermout.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nou, ik verlaat het schip niet. Ik was een tijdje verloren tussen de vaten rum in het ruim. Ik had nog zo gevraagd of er alsjeblieft geen rum aan boord zou zijn maar ik begrijp het wel. Er zijn nu eenmaal mensen die er beter tegen kunnen dan ik. Nadat ik weer een beetje tot mezelf kwam dacht ik eerst dat ik op een ander schip was beland maar dat bleek toch niet zo te zijn. Het schip is blijkbaar wel van koers veranderd. Waarheen zijn we nu op weg, kapitein? Ach, misschien maakt het ook niet zoveel uit. Zolang we nog maar varen. Is er aspirine aan boord? Dan ga ik maar weer wat koken. Wat is het morgen? Zondag?  Dat wordt dan een feestmenu. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid