Spring naar bijdragen

Hoe gaan we om met gelovigen die verschillend denken en geloven?


Aanbevolen berichten

50 minuten geleden zei Vrijheid:

Aan sjako:

Niet liegen je verdedigt je zelf,en je staat buiten het Christendom.Het zogenaamde wachtoren genootschap heeft niets maar dan ook niet met het Christelijk Geloof te maken zo ook niet met het Christendom net als de mormonen.Beide organisatie,s gebruiken uit het Christelijk geloof wat hen uit komt,maar Christenen zijn het niet totaal niet:*

 

Hier zie ik gebeuren waarvoor het topic bedoeld was, om het te overdenken of we zulk gedrag nu niet eens opzij kunnen zetten.

Ik schreef onder andere:

"Of is het zo dat we onze eigen visie en opvatting als standaard hier willen brengen; en verwachten we dat een ander daaraan voldoet of gaat voldoen?

Kunnen we onze opvatting over een ware kerk of enige kerk die dan de eigen kerk is, wat opzij zetten en een uitwisseling opbouwen met anderen die niet hetzelfde denken?"

Hier gebeurt het dus weer: simpelweg bot groeperingen buiten het christendom menen te kunnen plaatsen en eigenlijk niet meer willen praten met degenen die geloven zoals die groeperingen voorstaan.

Is dat niet jammer? Is dat echt wat we willen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 314
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hoe gaan we om met gelovigen die verschillend denken en geloven. We gaan er niet mee om, we ruziën er alleen maar mee. Zoals ook met nieuwe leden die hier posten; daar gaan we ook niet mee om. We

Een andere mogelijkheid: Het huidige rabbijnse jodendom en het christendom zijn twee loten aan dezelfde stam, beide niet volstrekt nieuw, maar wel degelijk met vergelijkbare eigenschappen naast alle e

We kunnen vrij objectief vaststellen dat WTG getuigen van mening zijn dat alles wat niet van het WTG komt afgodendienst is en van satan komt. Andere geloven denken niet zo en kunnen elkaar ondanks ver

8 minuten geleden zei sjako:

kreeg hij niet de macht om Job alles af te pakken en ziek te maken dan? Satan kan heel goed de dingen naar zijn hand zetten. Hij wordt de heerser over deze wereld genoemd.

Door conservatieve christenen.

9 minuten geleden zei sjako:

De oerprofetie zegt toch dat hij de kop vermorzelt zal worden. Satan voer in Petrus toen hij zei dat Jezus niet moest sterven. Satan en de duivel zijn hetzelfde.

Volgens christenen is dat een oerprofetie, volgens joden niet.

Satan is een medewerker van God, de duivel de grote tegenstander. Joden kennen geen duivel. En kan dus niet gelijk zijn aan Satan.

Dat is allemaal christelijke interpretatie van later. Ken je geschiedenis.

11 minuten geleden zei sjako:

denk dat elke denominatie erkent dat dit een profetie over de Messias is. Dat zeggen niet alleen JG.

Nogmaals: veel christenen hebben daar helemaal niet naar gekeken en denken vanuit een andere optiek.

En nogmaals: je gebruikt dit om je argument kracht bij te zetten dat jouw visie correct is. Maar dat geldt dan toch ook voor de leer van de drie-eenheid. Als zovelen dat geloven, dan zal het toch wel waar zijn ? Waarom dat verschil bij jou ?

Argument technisch doe je dat niet goed.

En nog steeds staat de vraag open: zijn de teksten die in de toekomende tijd staan dan blijkbaar niet zeker ?

15 minuten geleden zei sjako:

Je hebt geen idee waar deze tekst wel over gaat.

Ik ben de eerste om toe te geven dat ik echt niet weet wat van elke tekst de betekenis is. Wat ik wel weet is dat een zin in de voltooide tijd geen profetie kan inhouden.
 

15 minuten geleden zei sjako:

maar probleem op een forum is dat er meer mensen meelezen. Als ik die idiote beschuldigingen niet weerleg zullen sommigen denken die zwijgt stemt toe.

Snap ik, maar het blijft zinloos.

14 minuten geleden zei Trajecto:

Hier gebeurt het dus weer: simpelweg bot groeperingen buiten het christendom menen te kunnen plaatsen en eigenlijk niet meer willen praten met degenen die geloven zoals die groeperingen voorstaan.

Is dat niet jammer? Is dat echt wat we willen?

Ja, dat is jammer, dat zouden we niet moeten willen.

Sterker nog: dat zou ook niet moeten met mensen die niet geloven. Zo zou hier op het forum ook niet gesteld moeten worden dat ongelovigen gelijk zijn aan honden. Dat vind ik persoonlijk van een zelfde triestigheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
19 minuten geleden zei Trajecto:

Is dat niet jammer? Is dat echt wat we willen?

Ja Trajecto, dat is zeker jammer. Het zou zo fijn zijn als we gewoon met elkaar kunnen redeneren. Met de meeste gaat dat ook gelukkig. Het is niet aan ons om te oordelen. Je kan het niet eens zijn met een leer, dat kan. Maar elkaar met respect behandelen is een basis 'vrucht' van de Geest. Dat is liefde, in het Grieks agapé.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Sjako,

 

Zou je nog kunnen reageren op een aantal openstaande vragen:

1. Als alles zo klip en klaar in de Tenach staat, waarom moet Paulus zich dan beroepen op geheime kennis ?

2. Het miljarden-argument. Als miljarden mensen geloven in de profetieën, dan gebruik je dat als onderbouwing. Waarom geldt dat argument dan niet als miljarden mensen geloven in de drie-eenheid

3. Als teksten in de voltooide tijd staan, dan is dat omdat Jesaja er zo zeker van is. Dus teksten met een toekomende tijd zijn niet zo zeker

 

Ik las net even iets op Wikipedia over JG.

Daarin staat het volgende:

Zij geloven dat alle andere religies "onwaar" en vals zijn en uit Satan de Duivel voortspruiten. Volgens hen aanbidden daarom alle niet-Jehova's getuigen direct of indirect Satan de Duivel. Zij geloven dat als God binnenkort ingrijpt alle niet-Jehova's getuigen zullen worden vernietigd.

4. Klopt dit ? Er wordt een bron binnen de JG genoemd.

En ik kom ook tegen op de volgende site: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jehova's_getuigen_en_disciplinering

Afgoderij, zoals door het bezoeken van een kerkdienst.

En dat, terwijl jij net nog stelt:

9 uur geleden zei sjako:

Het is niet aan ons om te oordelen. Je kan het niet eens zijn met een leer, dat kan. Maar elkaar met respect behandelen is een basis 'vrucht' van de Geest

5. Getuigt het van respect om alle andere geloven als afgoderij af te doen ? Of klopt de site niet, en waarom heeft dan niemand dat aangepast.

Zou je op alle 5 punten kunnen reageren ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei sjako:

@HJW

Het gesprek wordt mij te grimmig. Beetje jammer.

Nee hoor . Helemaal niet grimmig. Ik stel gewoon een aantal vragen. Jij reageert niet en dan stel ik ze gewoon nog een keer. Ik vind het belangrijke vragen.

Daarnaast zie ik op sites wat zaken staan over JG en ik stel de vraag of dit klopt. Je krijgt dus alle ruimte om zaken recht te zetten of aan te geven dat het anders ligt.

Is in het geheel niet grimmig.

Link naar bericht
Deel via andere websites

De sfeer op dit forum is wel degelijk grimmig, als er uitspraken worden gedaan als:  "snoeihard"  en  "medogenloos"  zijn t.o.v. het oordeel wat God zal brengen over de goddeloze mensheid.  Dat is gewoon een Bijbelse waarheid. Maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden, want dan ben je bezig, volgens weer een ander met " eigendunkelijke godsdienst".  Ook de Jehova Getuigen worden afgedaan als 'niet christelijk' en ga zo maar door. En als er gezegd wordt dat de leer van de Alverzoening on bijbels is en dus vals,  ben je aan het oordelen wordt er dan gezegd.  In een sub forum als Bijbelstudie wordt openlijk gezegd dat God niet bestaat , en alleen maar kritiek heeft op Zijn Woord en handelwijze met de mensheid.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei sjako:

@HJW

Het gesprek wordt mij te grimmig. Beetje jammer.

Ik vind het, zeker in het kader van dit topic, terechte vragen en ook correct gesteld. Het zou, wederom in het kader van dit topic, zeer wenselijk zijn als je een inhoudelijk antwoord gaf op de vragen van HJW. Ikzelf ben vooral benieuwd naar het inhoudelijke antwoord op vraag vier en vijf. Alvast hartelijk dank voor de tijd en moeite. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ook mis mis ik 1 essentieel item. De wijze waarop we de ware van de valse religies kunnen gaan scheiden. Stel, in het meest gunstige geval, heeft 1 religie gelijk en denkt zoals God wil dat je denkt. Hoe komen we dit ooit te weten? Welke criteria hanteren we om het kaf van het koren te scheiden? Misschien hebben de JG-en wel gelijk? Misschien de oud-Katholieke kerk? Of de Federatie van Oud Gereformeerde Gemeenten had gelijk...En wat te denken van de Koptisch-orthodoxe Kerk? De Zevendedagsadventisten?
Dat verschillend denken en geloven geldt natuurlijk voor alle denominaties en religies op aarde en in het meest gunstige geval heeft er 1 gelijk. Voordat ik een (af)god (of zelfs de duivel!) ga kiezen, wil ik deze manier mezelf eigen maken. Een weloverwogen kritische keuze maken dus...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op vraag 4 en 5 is lastig antwoord te geven omdat het krom gesteld wordt. Volgens mij sluit je je bij een bepaalde kerk aan omdat je gelooft dat ze de Waarheid vertellen. Jezus zei dat je de ware religie zou herkennen aan hun vruchten. Ik zie bij de JG goede vruchten. Natuurlijk is er altijd wel iets te vinden waar je commentaar op zou kunnen hebben, het zijn ook mensen.

Het zou vrij moeten zijn van valse leerstellingen, zei zouden het Koninkrijk moeten prediken over de hele wereld, het zou gekenmerkt moeten worden door liefde onder elkaar, moreel rein enz. Als je naar veel religies kijkt dan zijn die doorspekt met valse leerstellingen zoals Hellevuur, drieeenheid, beeldenaanbidding, onsterfelijke ziel, heidense feestdagen zoals kerst etc. Het zou vreemd zijn om het predikingswerk over te laten aan een religie die verkeerde leerstellingen leert. We veroordelen de organisaties die dat doen, maar individuele personen binnen die kerken niet. Het is uiteindelijk aan Jehovah wie het eeuwige leven in mag gaan en wie niet. Maar in de tijd van Noach was er ook maar één ark en de Eindtijd zou zijn als de dagen van Noach, dus trek zelf maar de conclusie. In Openbaring wordt gesproken over de Babylon de Grote. Dit blijkt het stelsel van valse religie te zijn. De oproep is om uit te gaan van haar om niet mee te delen in haar plagen. Dus een onderzoek is wel op zijn plaats of je niet een onderdeel van Babylon de Grote bent.

En wij wonen inderdaad geen diensten van andere kerken bij. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
41 minuten geleden zei sjako:

Op vraag 4 en 5 is lastig antwoord te geven omdat het krom gesteld wordt. Volgens mij sluit je je bij een bepaalde kerk aan omdat je gelooft dat ze de Waarheid vertellen. Jezus zei dat je de ware religie zou herkennen aan hun vruchten. Ik zie bij de JG goede vruchten. Natuurlijk is er altijd wel iets te vinden waar je commentaar op zou kunnen hebben, het zijn ook mensen.

Het zou vrij moeten zijn van valse leerstellingen, zei zouden het Koninkrijk moeten prediken over de hele wereld, het zou gekenmerkt moeten worden door liefde onder elkaar, moreel rein enz. Als je naar veel religies kijkt dan zijn die doorspekt met valse leerstellingen zoals Hellevuur, drieeenheid, beeldenaanbidding, onsterfelijke ziel, heidense feestdagen zoals kerst etc. Het zou vreemd zijn om het predikingswerk over te laten aan een religie die verkeerde leerstellingen leert. We veroordelen de organisaties die dat doen, maar individuele personen binnen die kerken niet. Het is uiteindelijk aan Jehovah wie het eeuwige leven in mag gaan en wie niet. Maar in de tijd van Noach was er ook maar één ark en de Eindtijd zou zijn als de dagen van Noach, dus trek zelf maar de conclusie. In Openbaring wordt gesproken over de Babylon de Grote. Dit blijkt het stelsel van valse religie te zijn. De oproep is om uit te gaan van haar om niet mee te delen in haar plagen. Dus een onderzoek is wel op zijn plaats of je niet een onderdeel van Babylon de Grote bent.

En wij wonen inderdaad geen diensten van andere kerken bij. 

Dank je wel voor het antwoord. Ik vind het nog een beetje ontwijkend.

Daarom de vragen samengevat om geen onduidelijk over te laten en ik zeker weet dat ik het juist interpreteer;

- Gelooft het WTG dat alle andere religies "onwaar" en vals zijn en uit Satan de Duivel voortspruiten?

Aanvullende vraag;

- Waarom wonen WTG aanhangers geen diensen/vieringen van andere kerken bij, zelfs niet als het een uitvaart is van een kennis/familielid/vriend?

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei sjako:

@Thorgrem Je zult het er mee moeten doen. Als je goed leest weet je het antwoord.

Nee, nogmaals we wonen geen diensten van andere kerken bij.

Prima, dan ga ik ervan uit dat mijn interpretatie juist is. Hartelijk dank voor het antwoord wat je wel hebt willen geven.

 

Als we dan naar het antwoord wat jij wel gaf en dat bezien in het kader van dit topic. Je vraag respect voor jouw geloof maar per definitie vind jij het geloof van een ander afgodisch en van satan afkomstig. Kan je mij uitleggen waarom je van de ander dan nog wel respect verwacht?

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Thorgrem Ik zeg dat we voor individuele mensen respect hebben, voor de organisaties niet. Je zult Jehovah's Getuigen nooit betrappen dat ze onrespectvol met mensen om gaan. Paulus waarschuwde al dat er veel valse religies zouden opkomen en ook vrij snel. Kijk eens naar de Katholieke kerk. Ze hebben nu niet een beste reputatie toch. Je merkt het ook aan de reacties hier. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 minuten geleden zei sjako:

Juist niet. Heb keurig antwoord gegeven.

Nou......ik mis nog het antwoord op de eerste 3 vragen. Zou je daar nog op in kunnen gaan.

Je andere antwoorden zijn inderdaad wat ontwijkend, zoals Thorgrem al opmerkte.

Dus de vraag blijft nog open: komen alle andere religies voort uit satan/duivel zoals op de site vermeld staat of klopt dat niet.

Woon je geen diensten bij van andere geloven omdat dat afgoderij is, zoals de andere site vermeldt ?

Daar kun je toch gewoon op antwoorden, zijn toch geen rare vragen.

1 minuut geleden zei sjako:

@Thorgrem Ik zeg dat we voor individuele mensen respect hebben, voor de organisaties niet. Je zult Jehovah's Getuigen nooit betrappen dat ze onrespectvol met mensen om gaan. Paulus waarschuwde al dat er veel valse religies zouden opkomen en ook vrij snel. Kijk eens naar de Katholieke kerk. Ze hebben nu niet een beste reputatie toch. Je merkt het ook aan de reacties hier.

Vraagje:

als ik aan zou geven dat ik wel respect heb voor jou als individu, maar dat ik zou vinden (vind het niet, maar het gaat even om de vraag) dat  je aan afgoderij doet door JG te zijn......zou je je dan gerespecteerd voelen of juist niet ? Kun je je geloof los zien van de persoon ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Thorgrem:

Prima, dan ga ik ervan uit dat mijn interpretatie juist is. Hartelijk dank voor het antwoord wat je wel hebt willen geven.

 

Als we dan naar het antwoord wat jij wel gaf en dat bezien in het kader van dit topic. Je vraag respect voor jouw geloof maar per definitie vind jij het geloof van een ander afgodisch en van satan afkomstig. Kan je mij uitleggen waarom je van de ander dan nog wel respect verwacht?

Waarde heb je nou nog niet in de gaten dat ze buiten het Christendom staan en geen Christenen zijn.totaal niet.

Tegen mensen buiten hun organisatie zijn ze vol haat;ex wachttoren genootschap mensen waren blij dat ze van die haat af waren.

Lees de documentatie over het wacht toren genootschap/jehova getuigen,zachts gesproken huiveringwekkend.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

@HJW ik vind dat ik zo duidelijk ben geweest.

@Vrijheid weet je waar ik van huiver. Van kerken die kruistochten organiseren, mensen op de brandstapel hebben gezet, die jongetjes die goed kunnen zingen gaan castreren opdat de maar hoog blijven zingen, die ware aanbidders al eeuwen vervolgt net zoals jij doet, bisschoppen die voor miljoenen hun appartement laten verbouwen en ik weet het nog al wat meer.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@HJW

Die andere vragen zal ik nog beantwoorden.

Op die laatste vraag. We gaan netjes, beleefd en respectvol om met mensen. Heb jij wel eens een Getuige aan de deur gehad die je niet netjes behandeld? Kan me niet voorstellen. En soms moet je wel eens duidelijk zijn om door te dringen. Maar als iemand het niet eens is met een leerstelling, dan leg ik met alle liefde onze visie uit. We hebben een hele positieve boodschap die getrouw is aan de Bijbel. Meestal worden wij niet respectvol behandeld, maar ja, dat kunnen we verwachten. We doen het voor de oprechte mensen die de waarheid wél zien en dat zijn er gelukkig nog heel veel.

Er zijn sites van vooral uitgeslotene die ons zwart willen maken. Niks nieuws onder de zon. Nero gaf de Christenen ook de schuld van de grote brand in Rome. Jezus waarschuwde hier al voor. In Johannes 17:14 Ik heb hun uw woord gegeven, maar de wereld heeft hen gehaat, omdat zij geen deel van de wereld zijn, evenals ik geen deel van de wereld ben. 15 Ik verzoek u niet, hen uit de wereld te nemen, maar over hen te waken vanwege de goddeloze.  

Link naar bericht
Deel via andere websites
33 minuten geleden zei sjako:

. Heb jij wel eens een Getuige aan de deur gehad die je niet netjes behandeld? Kan me niet voorstellen.

Neen jij kan je dat niet voorstellen om dat je tot die organisatie behoord die aan bellen en zeggen dat ze van de gemeente zijn.als mensen dan door krijgen dat het JG,   en de deur dicht willen doen wordt er binnen gedrongen huisvredebreuk dus,mensen die niets met deze organisatie te maken willen hebben worden vol haat uit gescholden,enz enz enz.

Echte Christenen doen dat niet,men kan dat alleen verwachten van het soort niet christenen als de leden van het wachttoren genootschap de zogenaamde JGs.

Voorts heb je het woord respect te veel in de mond dan is het tegendeel waar.

De getuigenissen van de ex JG ,s liegen er niet om hoe ze jaren lang in alle opzichten in slavernij zijn gehouden;zij kunnen hun geluk niet op dat ze het echte Christelijke Geloof terug hebben.|:):E(P)|:)|

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 minuten geleden zei sjako:

@HJW

Die andere vragen zal ik nog beantwoorden.

Op die laatste vraag. We gaan netjes, beleefd en respectvol om met mensen. Heb jij wel eens een Getuige aan de deur gehad die je niet netjes behandeld? Kan me niet voorstellen. En soms moet je wel eens duidelijk zijn om door te dringen. Maar als iemand het niet eens is met een leerstelling, dan leg ik met alle liefde onze visie uit. We hebben een hele positieve boodschap die getrouw is aan de Bijbel. Meestal worden wij niet respectvol behandeld, maar ja, dat kunnen we verwachten. We doen het voor de oprechte mensen die de waarheid wél zien en dat zijn er gelukkig nog heel veel.

Dat was niet de vraag. Ja, mensen zijn keurig netjes aan de deur. Visie wordt keurig uitgelegd. Maak je geen zorgen.

Heel veel ? 0,012% in Nederland is JG. Klinkt niet als echt heel veel.

Maar de vraag is:

Zijn alle andere religies niet waar en zijn alle andere religies ontsproten aan de duivel ? Aanbidden alle niet-JG's direct danwel indirect de duivel ? Want als dat het geval is, respecteer je dan die mensen die oprecht dat geloven ? Zou jij je gerespecteerd voelen als ik je, heel vriendelijk en met respect voor jou als persoon, zou vertellen dat je de duivel aanbid ?

Je geeft aan niet te weten wie er gered wordt. Is het mogelijk dat er niet-JG's behouden blijven ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei HJW:

Heel veel ? 0,012% in Nederland is JG. Klinkt niet als echt heel veel.

Nee, wereldwijd komen er zo'n 2000 gemeenten per jaar bij. En beter een kleine, zuivere gemeente dan een grote die dat niet is. Staat er niet dat de meeste op de brede weg lopen?

En nogmaals voor de zoveelste maal, wij gaan er niet over wie er gered gaan worden en wie niet. Je kan nog zoveel aan me trekken, dit is het antwoord.

De meeste mensen begrijpen helemaal niet wie ze aanbidden. Ze begrijpen de hele leerstelling van de drieëenheid niet. En als de drieëenheid niet waar, wat aanbid je dan? Verzin daar nu zelf het antwoord eens op, dat kan jij best.

15 minuten geleden zei Vrijheid:

die aan bellen en zeggen dat ze van de gemeente zijn

Haha, je brengt me nog op ideeën. Niemand gelooft deze leugens natuurlijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid