Spring naar bijdragen

Creativiteit in christelijke denkwereld.


Aanbevolen berichten

47 minuten geleden zei HJW:

Zouden wij dat ook kunnen ?

Ja, dat lukt wel. Je kan een hele serie fonteinen naast elkaar zetten die water opspuwen en daarmee een barrière maken voor het water dat de open geul in wil stromen. Dan krijg je ongeveer het effect van het plaatje. Het kost alleen veel energie. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Twee pastoors lopen na de mis zo'n beetje te kuieren achter de kerk op het kerkhof en bespreken de laatste ontwikkelingen in de religie.
"De veranderingen gaan zo snel tegenwoordig," zegt de een. "Het komt nog eens zover, dat ook pastoors mogen trouwen. Wat denk jij, maken wij dat nog mee?"

"Nee," zegt de ander, "Wij niet. Maar misschien onze kinderen."

 

Bron:http://www.rkforum.activeboard.com/t16157659/pastoorsmoppen/

Er zijn ook veel moppen over de relatie tussen de pastoor en zijn huishoudster. Deze heb ik al lang geleden eens gehoord:

 

Een dorpspastoor kreeg bezoek van een jongere collega. Tijdens het eten merkte de jonge pastoor op dat de oude pastoor geil zat te kijken naar zijn huishoudster. De jonge pastoor zei dit en de oude pastoor verzekerde dat er niks tussen hem en zijn huishouder was. Een week later zegt de huishoudster dat er een zilveren lepel ontbreekt. De oude pastoor belt naar de jonge en zegt: "Ik zeg niet dat je die lepel hebt gestolen, maar sinds je bezoek missen we een lepel" Het antwoord van de jonge pastoor was: "Ik zeg niet dat je een relatie hebt met je huishoudster, maar als je in je eigen bed sliep had je hem al gevonden!

Bron: http://www.leukste-moppen.nl/categorie-kerken.html.

(Beetje aangepast naar mij herinnering)

Ik las ook een variant dat een dominee op bezoek kwam bij de pastoor. Maar dat maakt het mopje dan wel heel onwaarschijnlijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 3/3/2017 om 11:07 zei Lobke:

@violist,

Precies! Als een streng gelovige iets verkeerd doet wordt dat enorm benadrukt. Door andere gelovigen maar ook door anti-theïsten. Men vindt dat moraal niet persé iets christelijks is, maar zodra ze in de fout gaan worden ze op hun christelijke moraal gewezen.;)

Maar goed, streng gelovigen claimen vaak dan ook de waarheid in pacht te hebben.... vandaar ook dat ze dus scherp onder de loep gehouden worden

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

ik dacht vroeger wel eens wanneer ik een plank te kort had afgezaagd of Jezus dat nooit zou zijn overkomen. Hetzelfde met het op de duim slaan.....God en mens tegelijk, maar dan een mens zonder zonde, dus ook zonder fouten. Alhoewel, toen Hij met de farizeeërs aan het discussiëren was, was hij even vergeten dat zijn ouders wel eens ongerust over zijn wegblijven zouden kunnen worden, niet aan gedacht, heel menselijk. Dat Hij een goede reden voor zijn wegblijven had veranderde daar niets aan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Violist,

Ja dat menselijke dat heeft me geraakt, niet het Goddelijke. Inderdaad knap eigenwijs om je vader en moeder zo ongerust te maken. Welk kind heeft dat nooit gedaan.;)

Ontopic---Vleermuizen plaag,

Drie dominees bespreken de overlast van vleermuizen in hun kerken. "Ik heb alles geprobeerd, herrie, katten, gif spuiten, maar ze zijn niet weg te krijgen." De tweede beaamt dit. "Ik ook. We hebben ze zelfs proberen uit te roken, maar zonder succes." Zegt de derde triomfantelijk: "Ik ben ze kwijt! Ik heb ze gedoopt en lid van de kerk gemaakt en daarna heb ik er geen enkele ooit nog teruggezien.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid