Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

5 uur geleden zei WdG:

Leuk zo'n mobiel die zijn eigen leven leidt??

Geweldig verhaal natuurlijk. Komt natuurlijk vaker voor. Wie liep nog meer de gevangenis uit? Wie werd mishandeld, maar genas direct? Overigens was dat ook de zwakheid in het vlees, waar Paulus aan "leed". Niks geen ziekte, maar beproevingen, omdat hij Jezus wilde volgen. Zo gaat het tegenwoordig ook. Christenen worden bespot, belachelijk gemaakt, geslagen, maar we weten zeker dat God met ons is. Wederom een bevestiging dat wonderen en genezingen gewoon voorkomen in deze tijd. Overigens was Yun niet de enige in zijn tijd en omgeving. Ken je Watchman Nee? Eveneens een Chinese prediker!

Je ziet, als de Bijbel verboden is, of als een land door boeddha, mohammed of een andere drekgod beheerst wordt, grijpt God Zelf in!

Het gaat niet om werken. Een boeddhist kan nog zo "vredelievend" lijken, met de nadruk op lijken, maar, zolang hij Jezus niet aanvaardt, baat het helemaal niks. Overigens is het opkomende boeddhisme een teken van de eindtijd. Misschien komt de anti-christ wel uit het boeddhisme. Iedereen richt zich op de islam, maar wees waakzaam. De tegenstander valt aan uit onverwachte hoek. De duivel manifisteert zich o.a. in het boeddhisme.

Watsman Nee heb ik wel een keer iets van gehoord. Yun had wel een  ontmoeting met zo iemand, maar ik weet niet of hij dat nou was.

De antichrist gaat uit de hoek van de vrij metselaars komen. Het is pure satanisme wat die lui bedrijven.

Hij was de enige die toen de gevangenis uitliep, maar in de bijbel lees je het ook. ?

bewerkt door Gaitema
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

11 uur geleden zei TTC:

Ja, het afwerpen van de eigen cocon maakt mensen vaak angstig, het is dan beter om alles kapot te slaan dan om getuige te worden van wat je allemaal hebt kapot geslagen. Voorts prediken we verder over onze nakende wedergeboorten, zelfs op een manier waardoor je begint te denken dat zoiets bij Albert Heyn in het rek ligt.

Je moet de cocon toch breken om er als vlinder uit te kunnen ontsnappen? Geen omelet zonder de schaal te breken he.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 12-6-2019 om 06:13 zei antoon:

BABYLON DE GROTE
Openbaring 14
19 b En God werd herinnerd aan Babylon de Grote, om haar de beker te geven met de wijn van zijn razende woede.


Openbaring  17
1 Eén van de zeven engelen die de zeven schalen hadden, kwam en zei tegen me: ‘Kom, ik zal je het oordeel laten zien over de grote hoer die op veel waterstromen zit. 
2 Met haar hebben de koningen van de aarde seksuele immoraliteit bedreven, en de bewoners van de aarde zijn dronken gemaakt met de wijn van haar seksuele immoraliteit.’

3 Hij bracht mij in de kracht van de geest naar een woestijn. En ik zag een vrouw op een scharlakenrood wild beest zitten dat vol godslasterlijke namen was en dat zeven koppen en tien hoorns had. 
4 De vrouw droeg purperen en scharlakenrode kleren en gouden sieraden, edelstenen en parels.
5 Op haar voorhoofd stond een naam geschreven, een mysterie: ‘Babylon de Grote, de moeder van de hoeren en van de walgelijke dingen van de aarde.’ 
Toen ik haar zag, was ik erg verbaasd. 


7 Daarop zei de engel tegen me: ‘Waarom ben je verbaasd? Ik zal je het mysterie vertellen van de vrouw en van het wilde beest waar ze op zit, met zijn zeven koppen en tien hoorns. 
8 a Het wilde beest dat je hebt gezien, was, maar is niet, en staat toch op het punt uit de afgrond op te stijgen, en het gaat de vernietiging tegemoet. 

9 Hier komt het aan op verstand en wijsheid. De zeven koppen betekenen zeven bergen, waar de vrouw op zit. 
10 Er zijn zeven koningen: vijf zijn gevallen, één is er en de andere is nog niet gekomen. Maar als hij komt, moet hij een korte tijd blijven. 
11 En het wilde beest dat was maar niet is, is ook een achtste koning, maar het komt voort uit de zeven en het gaat de vernietiging tegemoet.

12 De tien hoorns die je hebt gezien, betekenen tien koningen die nog geen koninkrijk hebben gekregen. Maar ze krijgen wel voor één uur autoriteit als koning met het wilde beest. 
13 Ze hebben één gedachte, en daarom geven ze hun kracht en autoriteit aan het wilde beest. 

15 Hij zei tegen me: ‘De waterstromen die je hebt gezien, waar de hoer zit, betekenen volken, menigten, landen en talen. 
16 De tien hoorns die je hebt gezien en het wilde beest, die zullen de hoer haten en zullen haar verwoesten en naakt maken. Ze zullen haar vlees opeten en haar helemaal met vuur verbranden. 
17 Want God heeft het in hun hart gegeven zijn gedachte uit te voeren, ja, hun ene gedachte uit te voeren door hun koninkrijk aan het wilde beest te geven, totdat de woorden van God vervuld zijn. 
18 De vrouw die je hebt gezien, betekent de grote stad die heerst over de koningen van de aarde.’
 

 

 

BABYLON DE GROTE HAAR VAL
18 Daarna zag ik een andere engel uit de hemel neerdalen met grote autoriteit, en de aarde werd verlicht door zijn glorie. 

2 Hij riep met een krachtige stem: ‘Ze is gevallen! Babylon de Grote is gevallen! Ze is een woonplaats geworden van demonen en een plaats waar elke onreine geest en elke onreine en gehate vogel zich schuilhoudt. 
3 Alle volken zijn het slachtoffer geworden van de wijn van de wellust van haar seksuele immoraliteit. De koningen van de aarde hebben seksuele immoraliteit met haar bedreven 
en de kooplieden van de aarde zijn rijk geworden door de kracht van haar schaamteloze weelde.’
8 Daarom zullen op één dag haar plagen komen: dood, rouw en hongersnood. Ze zal helemaal met vuur verbrand worden,+want Jehovah* God, die haar heeft geoordeeld, is sterk.

 

bv.


3 Hij bracht mij in de kracht van de geest naar een woestijn. En ik zag een vrouw op een scharlakenrood wild beest zitten dat vol godslasterlijke namen was en dat zeven koppen en tien hoorns had. De 7 koppen zijn.

  1. Egypte 
  2. Assyrie
  3. Babylon
  4. Medo perzie
  5. Griekenland
  6. Rome
  7. Engels/Amerikaanse overheersing

 

Hier begint nieuwe toevoeging
nog een voorbeeld
15 Hij zei tegen me: ‘De waterstromen die je hebt gezien, waar de hoer zit, betekenen volken, menigten, landen en talen. 

Babylon verleende zijn welvaart en onafhankelijkheid en overmacht aan een stelsel van kanalen en wateren dier er waren en die aangelegd werden
Cyrus de grote legde die kanalen/ rivieren in het geheim om en babylon kon ingenomen worden
het symbolische profetische Babylon de hoer/ valse religie  die op vele wateren zit waant zich veilig, de wateren zijn in dit geval volkeren en politiek  die haar gunstig gezind zijn
in de afgelopen 3/4 decennia is de macht van politiek die aan haar zijde staat  sterk tot geheel afgenomen, religie heeft weinig tot niets meer in te brengen

Citaat

In 539 v.Chr. werd Mesopotamië een deel van het Perzische Rijk en werd Babylon bezet door Cyrus II, koning van de Perzische Achaemeniden.[25] Hij slaagde erin door een tot dan ongeëvenaarde manoeuvre de onneembare wallen van de stad te belegeren en in te nemen. Van de beroemde wallen van Babylon was er slechts één die doorgang gaf naar de koninklijke stadskern en dat was dan nog via de bazaar. Daarnaast was er ook de afwatering naar de Eufraat, maar die werd door dikke metalen hekken afgesloten, waar iemand die lang genoeg de adem had in gehouden om onder water te zwemmen tegenaan stootte. Cyrus of zijn staf smeedden een plan om de Eufraat toch als toegang te kiezen. Aan elke toegangspoort liet hij een grote legermacht zijn kamp opslaan om het signaal af te wachten. Op een avond toen er feest in de stad was, begonnen zijn soldaten stroomopwaarts een kanaal te graven om de Eufraat af te leiden. Toen het rivierpeil voldoende was gedaald trok een kleine voorhoede de stad binnen en kon de poorten openen, waarop het hele leger binnenstormde. Herodotus maakt melding van dit wapenfeit.[26] Het wordt tevens in de Hebreeuwse Bijbel verhaald.[27][28] Cyrus nam de stad zonder veel verweer van de dronken feestvierders in.
 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Babylon_(stad)

Dit is hoe JG en ook ik denken dat het is 

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites
12 uur geleden zei Dolce Vita:

Het is natuurlijk best wel triest, maar je droge humor vind ik verfrissend en maakt me vrolijk. Ook ik heb vroeger op rupsen getrapt. Als je net die tik van de christelijke molen hebt gehad, dan denk je in het begin dat je onderscheidingsvermogen  top is.  Terwijl je zelf dan over het bloemenveld heenwalst.  Met je hoofd  boven het maaiveld maai je dan alle andere bloemen het hoofdje eraf. Kwestie van inzicht daarin opdoen en het over een andere boeg gooien. Sommigen blijven er altijd in hangen.

Het Elaboration Likelihood Model heb ik zeer bruikbaar gevonden binnen het kader van een sociaal innovatief herstelonderzoek, op deze manier kon ik vrij eenvoudig de overgang maken van 3D naar 4D-5D. Het is ook op deze manier dat ik de trotse bezitter ben geworden van een reeks stoornissen, met kenmerken zoals een haast ondraaglijke gewetenslast, intens verdriet en een gevoel van sociale marginalisatie. En hier stopt het niet, hierover iets trachten te zeggen staat mainstream garant voor een berg verzwarende rationalisaties en aantijgingen die niet laten vermoeden dat ik in deze 3D-wereld nog enige overlevingskans heb. 

1 uur geleden zei Fundamenteel:

Je moet de cocon toch breken om er als vlinder uit te kunnen ontsnappen? Geen omelet zonder de schaal te breken he.

Het is als die gekende pseudo-religieuze debatten waarin men letterlijk neemt wat metaforisch bedoeld wordt, niet moeilijk dat de destructie hoogtij viert.

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei TTC:

Het Elaboration Likelihood Model heb ik zeer bruikbaar gevonden binnen het kader van een sociaal innovatief herstelonderzoek, op deze manier kon ik vrij eenvoudig de overgang maken van 3D naar 4D-5D. Het is ook op deze manier dat ik de trotse bezitter ben geworden van een reeks stoornissen, met kenmerken zoals een haast ondraaglijke gewetenslast, intens verdriet en een gevoel van sociale marginalisatie. En hier stopt het niet, hierover iets trachten te zeggen staat mainstream garant voor een berg verzwarende rationalisaties en aantijgingen die niet laten vermoeden dat ik in deze 3D-wereld nog enige overlevingskans heb. 

Het is als die gekende pseudo-religieuze debatten waarin men letterlijk neemt wat metaforisch bedoeld wordt, niet moeilijk dat de destructie hoogtij viert.

Maar broeder, ik ben niet verantwoordelijk voor die ellende in de wereld. Jij van alle mensen in de wereld kan toch enigszins plaatsen hoe beïnvloedbaar ik ben met wat er gaande is in onze wereld? Iedereen heeft stoornissen, maar dat is bij de meesten een blinde vlek. Ik moest 33 worden om tot een schokkende samenvatting van mezelf te komen. 

Het is daarom dat ik wil terugkeren en vasthouden aan onze christelijke normen en waarden. Maar als ik zoiets aanhaal doe je alsof het de christen zijn/haar fout is dat  er bv geen jubeljaren meer zijn. Ik ben nooit tegen u geweest. Maar wees je alleen op de onmacht in deze wereld er wat aan te doen. Het intense verdriet kan maar verwerkt worden als wij deze delen met God. 

Als je werkelijk naar 5D wilt, moet je voorbij gatekeepers. Laten we dit even astraal bekijken. Hoe hoger je op de ladder komt, te zwaarder je kan vallen eens de last/bewustzijn te zwaar wordt. Dat gebeurt niet van uw eerste poging, maar vraagt bikkelharde toewijding. Zoiets moet je leren, ieder via zijn weg/methodes. Mijn ervaring daarin is, dat we daar beter van weg blijven en de zaken hier en nu veranderen zodat we waardig zijn vanuit een hoger bewustzijn te leven. Kijk dan toch hoe diep de mensheid gevallen is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Dat beloof ik:

Ik ben inmiddels in 6D en voorbij de watchdemons. Lekker hoor.

Schitterend :)

Gisteren 14 juni. Kijk naar het schilderij achter de paus. Een zevenkoppig beest en de hoer van Babylon in purper.

https://www.nowtheendbegins.com/pope-francis-calls-energy-elites-to-vatican-city-demands-carbon-tax-scheme-pay-for-climate-change/

Wat zou dat dan met die carbontax te maken hebben? ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
56 minuten geleden zei Fundamenteel:

Maar broeder, ik ben niet verantwoordelijk voor die ellende in de wereld. Jij van alle mensen in de wereld kan toch enigszins plaatsen hoe beïnvloedbaar ik ben met wat er gaande is in onze wereld? Iedereen heeft stoornissen, maar dat is bij de meesten een blinde vlek. Ik moest 33 worden om tot een schokkende samenvatting van mezelf te komen. Het is daarom dat ik wil terugkeren en vasthouden aan onze christelijke normen en waarden. Maar als ik zoiets aanhaal doe je alsof het de christen zijn/haar fout is dat  er bv geen jubeljaren meer zijn. Ik ben nooit tegen u geweest. Maar wees je alleen op de onmacht in deze wereld er wat aan te doen. Het intense verdriet kan maar verwerkt worden als wij deze delen met God. Als je werkelijk naar 5D wilt, moet je voorbij gatekeepers. Laten we dit even astraal bekijken. Hoe hoger je op de ladder komt, te zwaarder je kan vallen eens de last/bewustzijn te zwaar wordt. Dat gebeurt niet van uw eerste poging, maar vraagt bikkelharde toewijding. Zoiets moet je leren, ieder via zijn weg/methodes. Mijn ervaring daarin is, dat we daar beter van weg blijven en de zaken hier en nu veranderen zodat we waardig zijn vanuit een hoger bewustzijn te leven. Kijk dan toch hoe diep de mensheid gevallen is.

Ik weet niet waarom je alles zo moeilijk wil maken eigenlijk, de antwoorden staan vandaag gewoon op internet.

50 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Ik ben inmiddels in 6D en voorbij de watchdemons. Lekker hoor.

Ja, men wil blijkbaar absoluut de boekjes volgen, zo kunnen we nog wel eeuwen bezig blijven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Fundamenteel:

Maar broeder, ik ben niet verantwoordelijk voor die ellende in de wereld.

Om ons te begeven van 3D naar 5D kunnen we gebruik maken van verschillende denksporen, alsof je in je hersenen gaat zitten en een routeplanner volgt. Tijdens een dergelijke oefening kom je soms obstakels tegen die je tijdelijk kan parkeren om ze nadien vakkundig weg te werken, het zogeheten loslaten. Het is ook op deze manier dat we kunnen zien hoe we als maatschappij vastgeroest zitten in een systeem dat eigenlijk een loopje neemt met de mensheid. Maar dat zien we pas wanneer we de oefening effectief maken, niet wanneer daar geen aandacht en/of interesse voor bestaat. Pioniers zullen dan ook zeggen dat veel problemen in stand worden gehouden door de manier waarop we denken, net zoals ze getuige worden van een wereld die dagelijks hun ongeloof tart.

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei thom:

Wat ik zie, is dat alle religies er een eigen God van maken. Inclusief het christendom. En daarmee verder alleen 'de rest' verdoemen.

Of ze claimen allemaal dezelfde God alsof ze die kunnen bezitten om anderen te onderwerpen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei thom:

Dat is door de eeuwen heen wel gebleken, dat de mens dit graag doet.

Met je eens, het verhaal van roepen in de woestijn wordt steeds duidelijker naarmate een herstelonderzoek of religieuze introspectie vordert, zelfs in die mate dat de gnostici aller tijden wel eens een punt zouden kunnen hebben. En wie zou dit vervolgens dan willen ontkennen of verdonkeremanen? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Fundamenteel:

Schitterend

Het hedendaagse 3D-denken is dominant inflatoir door de manier hoe we onze economie georganiseerd hebben, de weerbarstigheid hiervan kan best niet onderschat worden. Eenvoudige oefeningen tonen dat aan, simpelweg door te gaan omdenken in de vorm van deflatie. En dan wordt het bizar, zo zal men bijvoorbeeld zeggen dat het vrijgekomen geld bij deflatie moet vernietigd worden omdat het zou kunnen leiden tot hyperinflatie. Op basis hiervan wordt het quasi onmogelijk gemaakt om een redelijk debat te voeren, alsof je telkens in een inflatoire fuik gezogen wordt waarin logica geen optie meer is. Plaats dit gegeven binnen een ‘open dialoog’ omgeving en snel zal blijken dat de theorie toch veel eenvoudiger is dan de praktijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 uur geleden zei TTC:

Ik weet niet waarom je alles zo moeilijk wil maken eigenlijk, de antwoorden staan vandaag gewoon op internet.

Ja, men wil blijkbaar absoluut de boekjes volgen, zo kunnen we nog wel eeuwen bezig blijven.

Ik maak het moeilijk? Ik? Neen daar ben ik niet mee akkoord. 

Ik zeg je al pagina's lang het simpel te houden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
34 minuten geleden zei Fundamenteel:

Ik maak het moeilijk? Ik? Neen daar ben ik niet mee akkoord. Ik zeg je al pagina's lang het simpel te houden. 

O, het repetitief doorvoeren van Jubel- en Heilige Jaren is nochtans een simpel concept, net zoals onkruid vergaat niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei Fundamenteel:

Als het zo simpel zou zijn, waarom maak je zulk jubeljaar dan niet waar? We houden u niet tegen.

Misschien ben je wel een lichtwerker? 

Citaat

Lichtwerkers zijn mensen die een speciale zielenopdracht ervaren, een innerlijk gevoelde roeping, om vanuit hun kracht en bewustzijn een bijdrage te willen leveren aan de huidige transformatie van de aarde als ook aan de daarmee samenhangende transformatieprocessen van hun medemensen. Lichtwerkers zijn helpers die de bewoners op aarde voorbereiden op en begeleiden naar het nieuwe tijdperk de hogere dimensies. Zij willen anderen helpen met hun spiritualiteit, geestelijke ontwikkeling en zielsgroei. (bron)

 

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei TTC:

Misschien ben je wel een lichtwerker? 

 

Misschien vallen we in herhaling door weer van de hak op de tak te springen? Jubeljaren zijn er niet meer omdat de goddelozen regeren. De goddelozen zijn wereldwijd verspreid in verschillende infrastructuren (organen) maar vormen 1 hiëarchie (lichaam). Deze moeten voorgoed uitgeroeid worden. En neen wij moeten dat niet doen, de hand van God is in motion. En als je dacht dat de toorn van de duivel erg is, wacht tot de Geest uitgestort wordt.... tick tock.

Laat het me dan nog eens herhalen en concreet maken: ik ben geen lichtwerker, noch kristalkind. Jezus is mijn voorbeeld en daarin is zelfloochening van doen. Onthechten van vleselijke lusten, menselijke ontwerpen. Door Zijn leer ben ik me dus zeer bewust van mijn zondige natuur. Want ik jaag nog veel de zonde na. Duisternis omringt mijn bestaan, en ik vind dat ergens niet erg. Ik heb nooit anders gekend, de kleur in mijn leven zijn welgeteld 3 mensen. Al de rest, must paint it black }-)

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei Fundamenteel:

Misschien vallen we in herhaling door weer van de hak op de tak te springen? Jubeljaren zijn er niet meer omdat de goddelozen regeren. De goddelozen zijn wereldwijd verspreid in verschillende infrastructuren (organen) maar vormen 1 hiëarchie (lichaam). Deze moeten voorgoed uitgeroeid worden. En neen wij moeten dat niet doen, de hand van God is in motion. En als je dacht dat de toorn van de duivel erg is, wacht tot de Geest uitgestort wordt.... tick tock. Laat het me dan nog eens herhalen en concreet maken: ik ben geen lichtwerker, noch kristalkind. Jezus is mijn voorbeeld en daarin is zelfloochening van doen. Onthechten van vleselijke lusten, menselijke ontwerpen. Door Zijn leer ben ik me dus zeer bewust van mijn zondige natuur. Want ik jaag nog veel de zonde na. Duisternis omringt mijn bestaan, en ik vind dat ergens niet erg. Ik heb nooit anders gekend, de kleur in mijn leven zijn welgeteld 3 mensen. Al de rest, must paint it black }-)

Jubel- en Heilige Jaren worden niet eens toegepast door de kerk en hun bijhorende politiek, ze zeggen dat we op Jezus moeten wachten om ons verstand te kunnen gebruiken. Het is als zeggen dat je een glas bier voor je hebt staan, maar dorst lijden omdat je niet toepast wat je reeds kent. Jezus was een kristalmens.

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei TTC:

Jubel- en Heilige Jaren worden niet eens toegepast door de kerk en hun bijhorende politiek, ze zeggen dat we op Jezus moeten wachten om ons verstand te kunnen gebruiken. Het is als zeggen dat je een glas bier voor je hebt staan, maar dorst lijden omdat je niet toepast wat je reeds kent. 

Niet Zijn kerk. Als je me wat uitgebreid op dit forum volgt zal mijn kritiek op “de kerk” je vast niet ontgaan zijn.

Volgens mij is het christendom onderweg aangepast en zo is het kind met badwater weg gegooid door te vervangen metheidense tradities. De evangelische kerk doet dat minder, maar gaat toch mee in kerstmis en pasen. 

Als je bier voor mijn neus zet dan moet ik dorst lijden en die vleselijke lust weerstaan he. Ik snap je beeldspraak wel. Maar bij met zet je daar beter bruiswater met versgeperste citroensap he. En dan geperst met de schil zodat die oliën erin vrijkomen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Fundamenteel:

Niet Zijn kerk. Als je me wat uitgebreid op dit forum volgt zal mijn kritiek op “de kerk” je vast niet ontgaan zijn. Volgens mij is het christendom onderweg aangepast en zo is het kind met badwater weg gegooid door te vervangen metheidense tradities. De evangelische kerk doet dat minder, maar gaat toch mee in kerstmis en pasen. Als je bier voor mijn neus zet dan moet ik dorst lijden en die vleselijke lust weerstaan he. Ik snap je beeldspraak wel. Maar bij met zet je daar beter bruiswater met versgeperste citroensap he. En dan geperst met de schil zodat die oliën erin vrijkomen.

We leven nu eenmaal nog in deze 3D-wereld met z'n strikt lineaire tijdsbeleving, als we vandaag dan toch dat Jubeljaar toepassen dan zal je ook zien dat tijd niet bestaat. En op die manier is Jezus nooit weggeweest, wat niet wil zeggen dat er geen mensen zijn die deze eenvoud niet begrijpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
31 minuten geleden zei Fundamenteel:

Volgens mij is het christendom onderweg aangepast en zo is het kind met badwater weg gegooid door te vervangen metheidense tradities.

Het is voor velen wellicht een harde dobber om te moeten (h)erkennen dat de afgelopen eeuwen er heel anders hadden kunnen uitzien, en een poging wagen om het daarbij horende collectieve lijden te bevatten is al helemaal een brug te ver. Maar eenmaal de interesse gewekt wordt het misschien zoeken naar schuldigen voor al het geschiedkundige leed, een zoektocht die op zich dan weer jaren kan duren binnen een kluwen van miljarden interacties waarover de meningen dan weer verdeeld zullen zijn. Het is een kwelling voor sociaal innovatieve denkers die vooral oog hebben voor onze toekomst,  paradoxaal genoeg gebruik makend van remedies die al eeuwen bestaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei TTC:

We leven nu eenmaal nog in deze 3D-wereld met z'n strikt lineaire tijdsbeleving, als we vandaag dan toch dat Jubeljaar toepassen dan zal je ook zien dat tijd niet bestaat. En op die manier is Jezus nooit weggeweest, wat niet wil zeggen dat er geen mensen zijn die deze eenvoud niet begrijpen.

Als je tijd als beweging gaat zien bestaat het wel degelijk. Wij (mensen) hebben onze dagen gewoon ingedeeld op een kalender en dat begrip tijd genoemd. Dus, we kunnen wel achteruit kijken, maar we kunnen er alleen maar mee vooruit gaan. De situatie nu in 3D gaat ergens naartoe pieken en 5D bewustzijn gaat uw honger niet stillen wanneer de supermarkten niet meer aangevuld worden en er geen water meer uit uw kraan komt. De series van the walking dead zullen er niets bij vergeleken zijn. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei Fundamenteel:

Volgens mij is het christendom onderweg aangepast en zo is het kind met badwater weg gegooid door te vervangen metheidense tradities. De evangelische kerk doet dat minder, maar gaat toch mee in kerstmis en pasen. 

En wie doen dat niet?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei TTC:

Het is voor velen wellicht een harde dobber om te moeten (h)erkennen dat de afgelopen eeuwen er heel anders hadden kunnen uitzien, en een poging wagen om het daarbij horende collectieve lijden te bevatten is al helemaal een brug te ver. Maar eenmaal de interesse gewekt wordt het misschien zoeken naar schuldigen voor al het geschiedkundige leed, een zoektocht die op zich dan weer jaren kan duren binnen een kluwen van miljarden interacties waarover de meningen dan weer verdeeld zullen zijn. Het is een kwelling voor sociaal innovatieve denkers die vooral oog hebben voor onze toekomst,  paradoxaal genoeg gebruik makend van remedies die al eeuwen bestaan.

Ja niet enkel de afgelopen eeuwen he, maar het moet nu wel degelijk anders. Er moet iets ongedaan gemaakt worden alvorens we terug kunnen groeien. De mensheid is tot iets gekneed wat de mens niet is en een handjevol heeft zich opgetrokken op de ellende en onderdrukking van anderen. Zodanig dat we inderdaad verdeeld zijn en je op een legioen botst die dat nog durven verdedigen en de boodschapper ervan intolerant noemen. Wie zei nu weer dat takt de kunst is iemand naar hel te sturen en deze naar de reis laten uitzien? 

Het remedie is simpel, maar mensen zijn te laf en bang het betrouwde los te laten. Liever de comfortabele leugen dan de ongemakkelijke waarheid.

1 minuut geleden zei sjako:

En wie doen dat niet?

I know. Maar JG is me een brug te ver. De evangelische doet het wel, maar laat anderen altijd compleet vrij het niet te doen. Maar dat ligt wellicht ook aan hoe de kerk geleid wordt. Daar is het dan echt “vrij” en toch zeker los van oordeel, en zelfs daar werd het me soms teveel. De teruggetrokkenheid in dat kleine cirkeltje houdt me in mijn element, maar de rust is nog niet 100% bereikt. Getting there though.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid