Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

59 minuten geleden zei Fundamenteel:

God gaat het gros zelf afmaken met vuur. Wat zou ik dan janken voor wat dictators die daarvoor reeds de dood vinden? 

Ge kunt zo bij de assen van Hitler gaan snikken. Neen, ik heb meer gemeen met de slachtoffers dan de daders. 

Uiteraard moeten ze dood of anders gaan er nog meer onschuldige dood. Maar geen zorgen, ik zal het niet doen. Die zijn mijn vrijheid niet waard. 

In Nederland is oproepen tot haat strafbaar. Ik vind dit die richting op gaan. Ik ben benieuwd  wat moderatie daarvan vindt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

Op 13-7-2019 om 19:02 zei Mullog:

In Nederland is oproepen tot haat strafbaar. Ik vind dit die richting op gaan. Ik ben benieuwd  wat moderatie daarvan vindt.

Tjah, verkrachtingen en illegale migratie zou ook strafbaar moeten zijn. De gevolgen ervan minimaliseren maakt bezorgde burgers nu eenmaal als een kat in het nauw.

Op 13-7-2019 om 18:50 zei TTC:

Het is een continue reeks maar het noemt niet haat zaaien omdat er af en toe naar Christus wordt verwezen, en wat anderen zeggen wordt netjes naar de zwijgspiraal verdreven om de haatcampagne te kunnen verder zetten zonder enige vorm van diepgaander begrip.

Diepgaander begrip? Kijk eens naar de Europese grootsteden... in bijzonder Parijs. Dat die mensen Macron levend zouden villen maakt niet dat ik daartoe oproep. Dat is actie en reactie.

Opnieuw, ge kunt zo snikken bij de assen van Hitler en diens mensenrechten beschermen. Ik kom van een andere,slag.

 

modbreak Trajecto: Van letterlijk levend villen is vooralsnog geen sprake. Ook als dat niet uw stijl van het werkelijk handelen zal zijn proef ik wel een hoog gehalte aan rondlopen met denken in geweld wrok en vergelding via geweld. En dat brengt wel een soort van zich verbinden ermee; alleszins er in woord en houding anderen ertoe aanzetten. En snikken als hetgeen u hier allemaal constateert niet alleen donkere voorspellingen zijn, maar een plaatsvindend uitbarsten in dodelijk geweld, zult u niet doen.

Ik deel zeker een bezorgdheid, maar hier een dergelijk zwarte schildering van de zaken geven en daarmee eigenlijk ook de haatspiraal aanjagen kan ik niet zomaar gaan laten gebeuren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie

Nationalisten uiten al jaren hun ongenoegen en zorgen. Waar zijn de verontwaardigingen bij al die dode moeders, vaders, dochters, zonen en anderen? Getraumatiseerde nabestaanden? Dan is het oorverdovend stil. Tot iemand de daders doodwenst, dan is het hek van de dam. 

Wat zou ons het monetaire of de economie schelen als onze kerken in brand gestoken worden, zwembadterrorisme door oprukkend salafisme waar zelfs kinderen aangerand worden. Draai voor zulke mensen de kraan eens toe, zou ecomomisch ook al veel baten. 

Dit is agenda en zolang de pionnen van dat agenda in macht zijn zullen wij dit ondergaan. Merkel, Macron en consoorten haten Europa en de Europeaan. Dit is pure wraak om ons politiek af te rekenen in Hitlerstijl. Onze dood is hun brood. Maar dat geldt andersom ook.

Ich habe es das gewusst!!!!! 

modbreak Trajecto: Is het stil wanneer er aanslagen aanslagen met doden zijn? Dat is een vreemde uitspraak.

Ik zie hier al weer een soort van oproep tot doden. En met daders bedoel je zo te zien niet alleen degenen die terreur bedrijven maar op dezelfde lijn plaats je diverse politici. En je maakt vergelijkingen die om wel erg veel uitleg vragen om te weten wat je bedoelt. Iemand hoeft helemaal niet Merkel en Macron toe te juichen maar simpelweg hen met Hitler vergelijken vraagt zeer beslist meer duidelijkheid als je zo'n vergelijking al wilt trekken.

Aanzetten tot doden is beslist niet toegestaan op dit forum. Wat ik hier allemaal zie staan lijkt daar op zijn minst op, zo het niet ook precies zo bedoeld is. Dit gaat zo werkelijk niet. 

Ik ga nu waarschuwingspunten noteren en er wordt een ban van een week opgelegd. Mocht het zo zijn dat ik je verkeerd begrijp dan kun je natuurlijk een e-mail sturen naar het team van Credible. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
25 minuten geleden zei Fundamenteel:

Dan is het oorverdovend stil. Tot iemand de daders doodwenst, dan is het hek van de dam. 

Waar is je onderscheidingsvermogen? Het kwaad bestrijden betekent niet de mens bestrijden. God houdt van alle mensen. 

Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen. Efeziërs 6:12

 

bewerkt door Nicky O
Link naar bericht
Deel via andere websites
36 minuten geleden zei Fundamenteel:

Nationalisten uiten al jaren hun ongenoegen en zorgen. Waar zijn de verontwaardigingen bij al die dode moeders, vaders, dochters, zonen en anderen? Getraumatiseerde nabestaanden? Dan is het oorverdovend stil. Tot iemand de daders doodwenst, dan is het hek van de dam.

Vergeldt niemand kwaad voor kwaad. Bezorgt hetgeen eerlijk is voor alle mensen. Indien het mogelijk is, zoveel in u is, houdt vrede met alle mensen. Wreekt uzelven niet, beminden, maar geeft den toorn plaats; want er is geschreven: Mij komt de wraak toe; Ik zal het vergelden, zegt de Heere. Indien dan uw vijand hongert, zo spijzigt hem; indien hem dorst, zo geeft hem te drinken; want dat doende, zult gij kolen vuurs op zijn hoofd hopen. Wordt van het kwade niet overwonnen, maar overwint het kwade door het goede. (Rom.10:17-21, SV)

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei sjako:

Bestrijdt het kwaad met het licht van Jezus Christus. Dan ben je goed bezig.

Volgens de positieve desintegratie theorie van psychiater Dabrowski zit een meerderheid van de bevolking gevangen in wat hij de toxische omgeving noemt, wanneer we dit koppelen aan termen zoals de tirannie van de meerderheid, de zwijgspiraal, repressieve tolerantie, halve waarheden en het Dunning-Krugereffect dan krijgen we al een goed beeld waarom een aantal zich ernstig zorgen maakt. Deze zorg manifesteert zich niet enkel in het spreekwoordelijke nu maar gaat veel verder dan dat, ook het verleden in de vorm van karma en de toekomst zitten hierin vervat. Paradoxaal genoeg, binnen de toxische omgeving kan alles normaal lijken waardoor er niet eens een hulp- en/of zorgvraag bestaat, we maken er het beste van en proberen ons goed te voelen middels allerhande methoden die binnen die omgeving beschikbaar worden gesteld. Voor doorleefde OPS-lijders volstaat dit echter niet, ze zien immers dat er fundamenteel niets gedaan wordt aan de toxische omgeving die in al haar destructieve aspiraties ook kan uitmonden in een volgend wereldconflict. Een nieuwe GGZ die pleit voor derde orde veranderingen mag vanuit dat standpunt niet enkel welkom geheten worden maar zelfs broodnodig om veel erger te voorkomen, bizar genoeg volledig onderbouwd door het prachtige studiewerk van de oude GGZ.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 13-7-2019 om 16:44 zei Fundamenteel:

Het is eerder tragisch te noemen wanneer anderen hun falen in andersman schoenen schuiven. 

Nogmaals, ik hou die alternatieven niet tegen. Degene die ze tegenhouden moeten dood, maar jij bent liever tolerant met hen. Dat is dan uw keuze. Wij zijn geen komma tolerant naartoe fascisme en geen komma tolerant naartoe de collaborateurs ervan. Of ze het nu weten of niet is in deze tijd geen excuus. 

modbreak Trajecto: Spreken van mensen die dood moeten is niet de bedoeling. Dat klinkt als een oproep tot gaan moorden.

Degene die niet met Christus gestorven is ben jij Fundamenteel. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
34 minuten geleden zei Dolce Vita:

Degene die niet met Christus gestorven is ben jij Fundamenteel. 

Het zal wellicht wel een droom blijven maar het staat me vrij vanuit m’n hart te delen, wie kennis neemt van wat beschikbaar is weet dat we technisch gezien alle schulden ‘overnacht’ kunnen herleiden tot nihil, zonder dat de schuldeisers verlies lijden en zonder dat de schuldenaars iets hoeven te betalen. Dit kan door een non-conforme denkpiste te volgen, eenmalig toepasbaar of herhaaldelijk wanneer daar maatschappelijk toe besloten wordt. Gezien de omstandigheden is het echter weinig waarschijnlijk dat het ook zal gebeuren van waaruit het idee ontstaan is om er een film van te maken. De basis is eenvoudig, op een gegeven nacht zouden alle schulden verdwenen zijn en de wereld in verbijstering, verwondering en ongeloof wakker worden. De nacht nadien zou dan alles teruggedraaid worden zodat iedereen terug verder kan met z’n normale bezigheden, alsof er niets gebeurd is. Wat hiermee gezegd wil worden is dat onvoorwaardelijke liefde zich op verschillende manieren kan manifesteren maar toch niet altijd als dusdanig (h)erkend wordt, in sommige gevallen zelfs krachtdadig tegengewerkt zonder degelijk begrip waarom.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 30-5-2019 om 12:09 zei TTC:

Misschien ligt het aan al tal die verschillende ascensie symptomen, hij komt blijkbaar niet alleen maar verdeeld in 144.000 tweelingzielen. Sjako zou zeggen dat God's leger al gearriveerd is, denk ik.

144.000 tweelingzielen en hun gevolg (zij die Hem in hen ontvangen hebben).*:}

bewerkt door Dolce Vita
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Dolce Vita:

144.000 tweelingzielen en hun gevolg (zij die Hem in hen ontvangen hebben)

En wellicht gaan die tweelingzielen hetzelfde vertellen dan wat een aantal hier krachtdadig bestrijdt, nochtans is de bijbel het boek dat ze volgen. :)

Citaat

Deze idee van het ‘jubeljaar’ en de eraan verbonden kwijtschelding van schulden is geenszins nieuw. Ze reikt terug tot het oudtestamentische boek Leviticus. Het vijfentwintigste hoofdstuk van dit boek verhaalt dat God via Mozes de Israëlieten de opdracht geeft om elk vijftigste jaar tot ‘jubeljaar’ uit te roepen. Dat jaar moet een jaar van ‘vrijheid’ zijn: door schulden verloren gegane bezittingen moeten worden vrijgegeven en onvrije mensen moeten in vrijheid worden gesteld. Deze zeer radicale voorschriften zijn echter niet in het ijle tot stand gekomen. (bron)

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het idee van een Jubeljaar mag dan misschien wel warme gevoelens opwekken, wie hierover doordenkt zal toch bijna van staal mogen zijn om er niet onder te bezwijken. Immers, nuchter bekeken leven we in een wereld waarin om de 50 jaar een reset had kunnen plaatsvinden, omgerekend over een periode van pakweg 2000 jaar zouden we dat inmiddels al 40 keer verzuimd hebben. Dit is toch niet niks wanneer we oog krijgen voor het gerelateerde collectieve lijden doorheen de geschiedenis, zelfs amper bevattelijk en onwaarschijnlijk voor wie het aandacht schenkt. Vandaag komen dezelfde ideeën echter in andere woorden terug, in zekere zin veel eenvoudiger realiseerbaar aangezien alle financiële transacties volledig elektronisch verlopen. Daarom, bij geloof verzet bergen denk ik niet zozeer aan de Alpen maar aan virtuele getallen in rasters die we van plaats kunnen verwisselen, iets dat een aantal vervolgens wellicht een derde orde verandering wil noemen maar eigenlijk al zo oud is als de straat. Nee, het hebben van empathisch vermogen is daarom geen pretje, nog minder wanneer experten je steeds wandelen sturen wanneer je om co-creatieve hulp vraagt. Maar wie weet, als liefde mag gedijen dan is er veel mogelijk, zij het door velen misschien als onrealistisch gepercipieerd waardoor niets mogelijk blijkt. Maar hoe leg je deze eenvoud uit zonder dat je emoties en hart beroerd raken?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Volgens sommigen wordt wijsheid verkregen door ervaring, anderen beweren dat nu net onervaren mensen (kinderen) over wijsheid beschikken. Er schuilt een logica in, als ideologische systemen betekenen dat we in onwetendheid ondergedompeld worden, dan is het zich onttrekken hieraan alsof we terug kinds worden. Op deze manier (her)ontdekken we ook onze kinderlijke creativiteit maar dat is misschien niet naar de zin van zij die onwetend of cultureel geconditioneerd ‘het systeem’ verdedigen. Het is ook op deze manier dat er heel wat interculturele spanningsvelden ontstaan, net zoals derde orde veranderingen aan de basis helemaal niet zo moeilijk zijn. Er zijn ook hardleerse koppige kinderen, zij vragen zich ten diepste af wat volwassenen bezield om systemen te onderhouden waarin de logica verdwenen is, denkend en voelend.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Trajecto

Citaat

modbreak Trajecto: Is het stil wanneer er aanslagen aanslagen met doden zijn? Dat is een vreemde uitspraak.

Ik zie hier al weer een soort van oproep tot doden. En met daders bedoel je zo te zien niet alleen degenen die terreur bedrijven maar op dezelfde lijn plaats je diverse politici. En je maakt vergelijkingen die om wel erg veel uitleg vragen om te weten wat je bedoelt. Iemand hoeft helemaal niet Merkel en Macron toe te juichen maar simpelweg hen met Hitler vergelijken vraagt zeer beslist meer duidelijkheid als je zo'n vergelijking al wilt trekken.

Aanzetten tot doden is beslist niet toegestaan op dit forum. Wat ik hier allemaal zie staan lijkt daar op zijn minst op, zo het niet ook precies zo bedoeld is. Dit gaat zo werkelijk niet. 

Ik ga nu waarschuwingspunten noteren en er wordt een ban van een week opgelegd. Mocht het zo zijn dat ik je verkeerd begrijp dan kun je natuurlijk een e-mail sturen naar het team van Credible. 

Naar mijn mening wel. 8 op 10 gebeurt er iets, maar die 2 op 10 stelen telkens de show om die 8 op 10 onzichtbaar te maken.

Verder wil ik je bedanken mij een weekje op bezinning te sturen. Ik had dat niet zo mogen verwoorden, maar het is wel mijn onverbloemde mening. Ik zal nooit zelf zoiets spontaan verrichten, maar begrijp de woede van nabestaanden wel. Er sterven mensen door deze politiek he. Onze landen zijn niet meer wat ze zijn en datis naar mijn bescheiden mening omdat mensen te stil en te laf zijn. Bij Hitler hadden enkele gekken beter ook een lang verhaal kort gemaakt. Dat regime was ook maar een handjevol achter de schermen. En ze wensten ook een eigen leger en systematisch veranderde ze alles tot Europa aan een point of no return stond. Ik zie die geschiedenis zich herhalen. We zijn bijna terug 1939, joden worden reeds terug van straat gepest en de persvrijheid ontnomen. Het fascisme is terug en dat fascisme heet vandaag de EU. De EU doet dat niet rechtstreeks, maar ze schept een platform waar een klimaat heerst waar fascisten in kunnen broeien. Jullie As Soenah moskee is daar een perfect voorbeeld van. Pim Fortuyn ook, die vermoord is door zulk klimaat te scheppen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Fundamenteel:

maar ze schept een platform waar een klimaat heerst waar fascisten in kunnen broeien.

Heel bewust zullen ze dat waarschijnlijk  niet doen, dat is ook mijn mening , maar een platform voor polarisatie wordt wel gecreëerd, in het grootste deel van de huidige aardse maatschappij is dat overigens  gaande. Misschien is het een opmaat naar de grote Bijbelse verdrukking

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Fundamenteel:

Naar mijn mening wel. 8 op 10 gebeurt er iets, maar die 2 op 10 stelen telkens de show om die 8 op 10 onzichtbaar te maken.

Je kan er terug aan beginnen, een psychodramatische expositie kan helpen om meer inzicht te verwerven in het geheel.

tDDDoU5.png

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Mullog:

Heb jij een alternatief waarbij geen mensen sterven? 

Het is wij of zij. Ik heb gekozen. Hang jij maar vast aan een fake veilig gevoel. Ik ben daar van ontuchterd.

Peper dit in je molen: er is geen alternatief. Dit gaat om onze kinderen!!! 

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei antoon:

Heel bewust zullen ze dat waarschijnlijk  niet doen, dat is ook mijn mening , maar een platform voor polarisatie wordt wel gecreëerd, in het grootste deel van de huidige aardse maatschappij is dat overigens  gaande. Misschien is het een opmaat naar de grote Bijbelse verdrukking

Neen ze doen dat onbewust? Kom op nou Antoon. Polarisatie is een gevolg. Ik hoef niet te schetsen wat er afgelopen jaren gaande is. Steeds dezelfde fout maken hopend op een ander resultaat is waanzin, zei Einstein.

Als je fascisten een onschendbaarheidsgevoel geeft krijg je taferelen als in Amsterdam en Den Haag, of Molenbeek. Dat hadden Khadaffi en Saddam al langer door. Vele buurten zijn nu mini kalifaatjes en dat is te wijten aan het klimaat in de politiek. Inclusief zwembadterrrorisme.

3 uur geleden zei TTC:

Je kan er terug aan beginnen, een psychodramatische expositie kan helpen om meer inzicht te verwerven in het geheel.

tDDDoU5.png

Je kan ook wegkijken en alternatieven bedenken (die nooit toegepast worden) waarin de moordenaars gespaard worden.

Veel denk ik dat ik hier in een grootstad leef en jij daar een geheim portaal tot het land van Narnia hebt ofzo.

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Fundamenteel:

Als je fascisten een onschendbaarheidsgevoel geeft krijg je taferelen als in Amsterdam en Den Haag, of Molenbeek. Dat hadden Khadaffi en Saddam al langer door. Vele buurten zijn nu mini kalifaatjes en dat is te wijten aan het klimaat in de politiek. Inclusief zwembadterrrorisme.

We zijn weer op goede weg.

1 uur geleden zei Fundamenteel:

Je kan ook wegkijken en alternatieven bedenken (die nooit toegepast worden) waarin de moordenaars gespaard worden.

Ja, je kan ze zelfs in de Bijbel schrijven, kwestie van logica. Als A dan B, als A niet dan C.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 24-7-2019 om 13:28 zei TTC:

We zijn weer op goede weg.

Ja, je kan ze zelfs in de Bijbel schrijven, kwestie van logica. Als A dan B, als A niet dan C.

Ik ben niet veranderd na een weekje ban hoor. Nog steeds is mijn mening dat vorige generaties die ons dit aandeden beter opzij gaan staan. We willen geen alternatief voor een zelf veroorzaakt probleem. Er is een oplossing nodig, in de letterlijke zin van het woord. “Poef, verdwenen.”

modbreak Trajecto: Ja, dat klinkt wel naar schieten. Bedenk eens iets dat echt een andere weg inslaan kan betekenen zonder haat en geweld.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Fundamenteel:

Het is wij of zij. Ik heb gekozen. Hang jij maar vast aan een fake veilig gevoel. Ik ben daar van ontuchterd.

Peper dit in je molen: er is geen alternatief. Dit gaat om onze kinderen!!! 

Wat je zegt is dat het beleid niet deugt. Je vergelijkt de huidige regeringsleiders en de EU met Nazi Duitsland. Wat ik vraag is of je een alternatieve regeringsvorm hebt die beter zou kunnen functioneren. Wat je met dit antwoord aangeeft is dat je geen alternatief hebt. Als je zonder alternatief het bestuur sloopt creëer je feitelijk een anarchie waarin het recht van de sterkste geldt. Is dat wat je wilt?

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 minuten geleden zei Mullog:

Wat je zegt is dat het beleid niet deugt. Je vergelijkt de huidige regeringsleiders en de EU met Nazi Duitsland. Wat ik vraag is of je een alternatieve regeringsvorm hebt die beter zou kunnen functioneren. Wat je met dit antwoord aangeeft is dat je geen alternatief hebt. Als je zonder alternatief het bestuur sloopt creëer je feitelijk een anarchie waarin het recht van de sterkste geldt. Is dat wat je wilt?

Uw onwetendheid en kort termijn geheugen is niet de mijne om te nuanceren. Je vroeg niet naar een alternatief op deze politiek maar naar een alternatief waar geen doden zouden vallen...

Reageren is overbodig want je komt vanaf heden op mijn negeerlijst. Kwestie van een lang verhaal kort te maken. Ik hoef mij niet te verantwoorden op foute analyses, no way in hell.

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid