Spring naar bijdragen

Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.


Aanbevolen berichten

45 minuten geleden zei MysticNetherlands:

De door mijn lichaam opgeslagen energie welke uit genuttigd voedsel wordt gehaald.

Interessante materie, het menselijke lichaam (en voedsel) een wonder, fascinerend hoe dat allemaal werkt.

45 minuten geleden zei MysticNetherlands:

Waarom? Euh, kun je ajb niet altijd zo vaag zijn en heen en weer springen?

Is niet vaag, je haalt energie uit voedsel om daar vervolgens iets mee te doen in het leven, niet? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 716
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nu wil ik natuurlijk de pret niet drukken, maar laten we ook niet meteen de loftrompet afsteken over de geloofwaardigheid van Vredestichter.  Het is alsof een reeks van negatieve ervaringen op di

Vredetsichter, je hoeft van mij je spullen niet te pakken, hoor.

Ja, dat moet je nu net tegen diabeten zeggen.

23 minuten geleden zei MysticNetherlands:

Waarom zou qi over fysieke banen moeten lopen? De delen van het lichaam waar geen qii loopt zijn dood? En waarom zouden vaak totaal ergens anders litggende organen daaraan gekoppeld zijn? En waarom zouden die enige relatie moeten hebben met 'de elementen'  water, vuur etc?

Dat proberen we uit te zoeken, ik denk bv niet dat materie kwantumtechnisch 'dood' kan zijn. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 12-9-2017 om 18:05 zei TTC:

Dan hoef ik er niet aan te beginnen, dat is een voordeel.

Het is natuurlijk niet zo dat we morgen plots wakker worden met kanker, het is een proces waardoor de kanker zich ontwikkelt maar dat misschien pas veel later ontdekt wordt. En voorkomen is altijd beter dan genezen, dat is de grondgedachte. Niet alles is herstelbaar, daarover geen twijfel zoals het experiment heeft aangetoond.

De centrale ayurvedische gedachte is dat een ziekte eerst in de geest ontstaat en zich pas na herhaald genegeerd te worden in het lichaam manifesteert. De Ayurveda stelt dat het lichaam onverbiddelijk gehoorzaamt aan de geest. De geest wordt daarbij beschouwd als de regisseur van de energieën die het lichaam doen leven. Die energieën worden gezamenlijk aangeduid als de ziel. De behandelwijze bestaat uit het bepalen van de ideale energieverdeling van de patiënt bij de geboorte (prakriti), het achterhalen van de precieze energie-onevenwichtigheid (vikriti), waar deze onevenwichtigheid vandaan kwam en in een zachtaardig programma de energiebalans weer te herstellen. De Ayurveda vertrouwt daarbij op het eigen herstellend vermogen van de mens. (bron)

Alleen.... bij "de geest" denkt men altijd het eerst aan de geest van de mens zelf, terwijl het concept "geest"  veel veelomvattender is dan dat. 

Overigens is de werking van homeopathische verdunning allang aangetoond, maar de betreffende wetenschappers worden monddood gemaakt of erger.  De intellectuele terreur van onwetenden en/of belanghebbenden reikt behoorlijk ver. 

Citaat

 

Nobelprijswinnaar Prof. Luc Montagnier:
Intellectuele terreur van onwetenden
De sterke verdunningen zijn reëel, het zijn nabootsingen van de originele moleculen

In een opmerkelijk interview dat gepubliceerd is in SCIENCE-magazine van 24 december 2010, zegt Nobelprijswinnaar professor Luc Montagnier dat zijn onderzoek naar DNA uitwijst dat de hoge verdunningen geen onzin zijn. Hij zegt:
- De sterke verdunningen zijn juist. Sterke verdunningen van iets zijn niet niets. Het zijn waterstructuren die de originele moleculen nabootsen. Wij gaan in ons onderzoek tot verdunningen van 10-18. Er is dan geen enkel molecuul meer aanwezig, maar we kunnen wel een signaal opvangen.
- Er heerst in Europa angst over dit onderwerp. Men durft onderzoek vaak niet te publiceren vanwege de intellectuele terreur van mensen die er geen verstand van hebben. Dit is geen pseudowetenschap, geen kwakzalverij, het gaat hier om reële fenomenen die verdere studie verdienen.
Hij verwijst ook nog naar prof. Benveniste. De terreur tegen hem ging zo ver dat hij alles verloor: zijn laboratorium, zijn baan, zijn onderzoeksgeld en zijn prestige (zie verderop).

Het interview
Titel: French Nobelist Escapes "Intellectual Terror" to Pursue Radical Ideas in China 
Kenmerk: 24 DECEMBER 2010 VOL 330 SCIENCE 

Hier een kopie: 
https://www.alternative-training.com/do ... AGNIER.pdf

Update juni 2016: video nu in het Engels

Baanbrekend onderzoek door Nobelprijswinnaar prof Luc Montagnier
Samen met 10 andere vooraanstaande wetenschappers

Stapsgewijs, herhaald, schudden/verdunnen, net zoals in de homeopathie
Hierdoor kan levend materiaal digitaal worden vestuurd 

Dit gaat de geneeskunde veranderen

[......]

Samenvatting
Het is een voortzetting van het onderzoek van Benveniste, die ze om die reden hebben afgebrand (zie elders op deze pagina). want niet alleen homeopathie is taboe, ook het onderzoek naar verdunningen! 
Schudden/verdunnen, stapsgewijs, zoals in de homeopathie, tot voorbij Avogadro, er zit geen molecuul meer in. Op die manier kan men levend materiaal digitaal versturen! Montagnier heeft 10 wetenschappers om zich heen verzameld. Ze zijn overdonderd door het resultaat, vinden het ongeloofljk, en zeer spannend en interessant. Het gaat de geneeskunde veranderen. Montagnier ziet vele toepassingen, voor diagnose en behandeling. Hij is al bezig deze uit te werken. 

Men noemt dit DIGITALE BIOLOGIE of DIGIBIO

Montagnier is spreker op diverse congressen (aids, kanker, hersenziekten). Hij werkt samen met de firma Neuromed in Italie (parkinson, alzheimer, ms, autisme). En hij spreekt op congressen over homeopathie. Samen met een aantal van de andere wetenschappers met wie hij samenwerkt. Hij gaat verder met zijn onderzoek bij de Universiteit van Casablanca. 

 

 

 


Lees en kijk verder op: http://www.infowebweistra.eu/homeopathie-wetenschap.htm#UpdateMontagnier

1Cor.15: 40-45: "Er zijn hemelse en aardse lichamen,  maar de glans der hemelse is anders dan die der aardse (...). Is er een natuurlijk lichaam dan bestaat er ook een geestelijk lichaam."
 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 12-9-2017 om 14:32 zei TTC:

Dat heeft er allemaal mee te maken, het is niet iets dat je leert op een eenmalig workshopje achter de hoek natuurlijk. Is iets ernstiger dan wat je lijkt te denken.

Zo is dat.

Paulus wekte de gestorvene Eutychus tot leven door met zijn eigen lichaam te bedekken. Hij gaf Eutychus van zijn eigen energie en dit deed zijn ziel terugkeren in zijn  lichaam.  Een goede magnetiseur (en die zijn zeldzaam) van tegenwoordig wekt weliswaar geen doden tot leven, maar kan wel o.a. pijn verlichten.  Tegenwoordig kennen we wat Paulus deed met Eutychus misschien wel gewoon in de vorm van een defibrilator.  Ook dat is energie.  Ieder atoom is electrisch geladen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 12-9-2017 om 13:08 zei MysticNetherlands:

Je zou bijna zeggen: alleen maar;) Wetenschap zegt dat er nauwelijks bewijs voor Qi. Elkaar een beetje aanraken en aandacht geven is natuurlijk altijd goed, maar meer dan dat is t niet.

Dat is wat men in het van oudsher door het kerkendom gedomineerde Europa denkt en leert, maar waar is het niet. Als je in China bent en je moet open hart chirurgie ondergaan, is de kans groot dat de anesthaesie gedeeltelijk maar soms zelfs geheel gebeurt door je energiebanen te onderbreken cq bewerken met behulp van acupunctuur.  Het eeuwenlang door het kerkendom gedomineerde deel van de wereld loopt op dit punt net zo ver achter als het islamgedomineerde deel van de wereld op andere gebieden zoals bijvoorbeeld landbouw. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21570137

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167527311003494

http://www.praktijkerick.nl/blog/post/acupunctuur-een-nieuwe-trend

 

 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ken deze studie niet. Zit achter de paywall en zelf geen academische proxy meer, dus kan t onderzoek, geheel uitgevoerd door Chinezen, niet lezen. Uiteraard is PubMed een gerenommeerd platform, maar niet altijd over reviewed en ook al niet met gestandaardiseerd review criteria. Geen idee of dit onderzoek gerivuewed is.

Wel kan ik je zeggen dat diverse mediastudies aangeven dat acupunctuur eigenlijk nooit war anders doet dan placebo, maar wel licht pijn onderdurkt (in overeenstemming met je artikel), en nog 1 of 2 effecten (Ik dacht bloeddruk verlagen, kweenie zekerr). Thats it. Of dit komt doordat de theorie van qi klopt waag ik te betwijfelen. Dan zouden immers alle danwel op zijn minst beduidend meer geclaimde effecten van acupunctuur, Reiki en whatever aangetoond moeten kunnen worden in een klinische testomgeving. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei TTC:

Bestaat er dan niet zoiets als levensenergie?

Nou, dat denk ik wel. De Bijbel noemt het rouach en betekend levensadem soms ook wel vertaald als geest. 

Over Adam werd gezegd dat Jehovah de rouach of levensadem in de neusgaten van Adam blies en hij werd een levende ziel.

Nu betekent dat niet dat ik voor reiki ben natuurlijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Om Tim Minchin te citeren:

"Pharmaceutical companies are the enemy
They promote drug dependency
At the cost of the natural remedies
That are all our bodies need
They are immoral and driven by greed.
Why take drugs
When herbs can solve it?
Why use chemicals
When homeopathic solvents
Can resolve it?
I think it's time we all return-to-live
With natural medical alternatives.

And try as I like,
A small crack appears
In my diplomacy-dike.
By definition, I begin
Alternative Medicine, I continue,
Has either not been proved to work,
Or been proved not to work.
Do you know what they call alternative medicine
That's been proved to work?
Medicine." 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wek de dood op.

Zeer interessant discussie! De meerderheid van vandaag zullen niet geloven.

Eerst wil ik een vers uit het Bijbel delen.

Johannes 20:29 Jezus zeide tot hem: Omdat gij Mij gezien hebt, Thomas, zo hebt gij geloofd; zalig zijn zij, die niet zullen gezien hebben, en nochtans zullen geloofd hebben.

Ik ga een beetje uit eigen ervaring mee delen naar jullie lezers toe.

Eerst vooral Nederlands schrijven was nooit ik nooit goed in. Mijn excuses er voor.

Mijn pa Eric, mijn moeder Marta, mijn broer Junior, mijn broer Macauley, mijn broer Harris, mijn zus Vitoria en ik Eduardo.

Bijna 7 jaar geleden.... in maart 2010. Wij zijn met 7 mensen thuis. Mijn ouders en mijn drie broers, mijn zusje de jongste en ik als oudste zoon. 

Het was zondag smorgens. Tijdens de prediken in de Protestantse kerk in Gent (België). De pastoor voelde van God dat hem en de gemeente moesten bidden voor elkaar. Omdat op die dag was het kwaad waarmee we de duivel bedoelen. Die wou mensen van de kerk uit het leven nemen. Een iemand uit mijn gemeente (kerk) had auto-ongeluk gehad waarmee heel haar auto volledig verpletterd was. Dat vrouw had gelukkig niets aan. God had haar gered uit het dood. Dat allemaal gebeurde na de prediken de zondag middag.

Op het zelfde dag ...

Mijn broertje Macauley die toen 10 jaar was. Wou met de buurjongen spelen. Die stak de straat over en deed het deur dicht.

Mijn jongste broertje Harris die toen 4  was. Volgde mijn broer Macauley en stak het straat over....

Ik weet nog de exacte moment waar dat iedereen van mijn thuis was.

Mijn pa was boven in de badkamer. Mijn moeder was beneden in de keuken. Mijn broer Junior die 5 jaar jonger is dan ik lag te slapen boven in de kamer. Toen was die  14j. Mijn zusje Vitoria was 3j in de living tv aan het kijken. Ik was Playstation aan het spelen. Toen hoorde we uit het niets een enorme knal.

Dan kwam mijn broer Macauley huilend naar binnen. "Mãe mãe" wat moeder wilt zeggen in het Portugees.

Harris is dood. Harris is dood. We waren lopend naar buiten gegaan. Dat beeld zag ik. Ik als oudste broer zag Mijn jongste broertje Harris op het grond. We begon te bidden. Want wij wisten toen hoe Machtig ons God is. Die de dood uit het leven kon brengen. 

Ik weet niet hoe lang dat was geduurd. Blijkbaar was een Zatte bestuurder die mijn broertje Harris om ver had gereden. Dat mijn broertje helemaal het straat niet had over gestoken. Dat hoordden we allemaal van de buren die het zag allemaal gebeuren. De bestuurder reed wat verder en verplaatsen de plaats achter het stuur met zijn vrouw die wat nuchter was en reden weg. Natuurlijk hadden de buren het gezien en hadden de plaatnummer onthouden.

Op dat moment dachten we allemaal enkel in Harris en God. Brandweerman die in ons straat woonde. Had bevestigde dat Harris dood was. Dat we niets meer kon aan doen om tegen te vechten. Die werd 5m om hoog gevlogen door de zatte bestuurder.

Als Christelijke hadden we hem vergeven voor zijn daden. We namen Harris uit het grond en mijn moeder pakte Harris vast. 

Helemaal zonder leven. Zijn hart die niet meer klopde, zijn adem die we niet meer hoorde. Mijn moeder uit haar heel geloof en bad tot God de Vader. Toen mijn moeder God aanwezigheid voelde in haar. 

Voelde zij dat God haar hand nam en streelden Harris zijn lichaam en Harris begon te ademen. Dankzij God zijn kracht. Ik was aan het bidden voor Harris zijn leven en daarna God te bedanken.

De brandweer keek vreemd. En vroeg hoe is dat mogelijk??? We zeiden dat is God. Die heeft het recht van het leven te geven en te nemen wanneer Die het wilt.

Ziekenwagen en politie kwamen toe. Nam mijn broer Harris en mijn moeder mee. Het resultaat dat Harris niets had gebroken alles wat perfect. In de ziekenhuis Harris vroeg aan me. Om een Kinder gospel liedje horen van een kindje die in de hemel zal wonen. Braziliaanse gospel liedje.

2 dagen later ...

Harris was toen thuis en riep me apart naar hem toe. Die vroeg of ik nog wist over zijn accident op die dag. Ik zei dat ik alles wisten. Dan zei die dat die in de hemel was gegaan na de accident. Die zag 2 engelen die hem nam naar de hemel en zag 2 gigantische boeken. Dan zei de engel lachend naar hem. Dat die moest terug keren naar het aarde. Wegens zijn familie die aan het bidden was. Dat zijn dag niet gekomen was. Die beschreef het Engel zoals op de Bijbel staat geschreven. Natuurlijk zei ik door naar mijn ouders en de gemeente zelf.

Hopelijk hebben begrijpen.

 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei sjako:

Nou, dat denk ik wel. De Bijbel noemt het rouach en betekend levensadem soms ook wel vertaald als geest. Over Adam werd gezegd dat Jehovah de rouach of levensadem in de neusgaten van Adam blies en hij werd een levende ziel. Nu betekent dat niet dat ik voor reiki ben natuurlijk.

Het is fascinerend om nader te onderzoeken en overeenkomsten te vinden, met 'prana' wordt mi verwezen naar wat je hier als 'levensadem' benoemt.

Met prana zou er als het ware energie worden ingeademd en vormt het de levenskracht die iedereen nodig zou hebben om op mentaal, emotioneel en fysiek niveau te kunnen functioneren. Deze levensstromen zouden met elkaar in contact staan via de verschillende chakra's die op hun beurt weer met elkaar verbonden zijn via een stelsel van energiekanalen, nadi's genoemd. Het prana zou naar de verschillende delen van het lichaam kunnen worden gestuurd of weer in goede bewegingen gebracht kunnen worden. (bron)

13 uur geleden zei Dolce Vita:

Zo is dat. Paulus wekte de gestorvene Eutychus tot leven door met zijn eigen lichaam te bedekken. Hij gaf Eutychus van zijn eigen energie en dit deed zijn ziel terugkeren in zijn  lichaam.  Een goede magnetiseur (en die zijn zeldzaam) van tegenwoordig wekt weliswaar geen doden tot leven, maar kan wel o.a. pijn verlichten.  Tegenwoordig kennen we wat Paulus deed met Eutychus misschien wel gewoon in de vorm van een defibrilator.  Ook dat is energie.  Ieder atoom is electrisch geladen.

Zo 'eenvoudig' is dat, op den duur wordt geneeskunde iets dat sterk lijkt op alchemie, het vinden van de juiste formule een kunst. Maar hier stopt het natuurlijk niet, wat voor het ene goed is kan ook iets anders uitlokken waardoor meer medicijnen noodzakelijk worden. Voor meer informatie zie de bijsluiter. :) 

13 uur geleden zei Dolce Vita:

Alleen.... bij "de geest" denkt men altijd het eerst aan de geest van de mens zelf, terwijl het concept "geest"  veel veelomvattender is dan dat. 

Als geesten in een fles, het etiket moeilijk leesbaar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei MysticNetherlands:

Is vaag in de zin van dat ik met jou een gefocust gesprek probeer te houden maar jij all over the place bent

Ook herval is mogelijk natuurlijk, hoe kan ik weten waar jij je energie aan besteed? Wil je daarmee iets opbouwen of nu net afbreken? Wat is hierin het wonder?

Link naar bericht
Deel via andere websites
31 minuten geleden zei TTC:

Ook herval is mogelijk natuurlijk, hoe kan ik weten waar jij je energie aan besteed? Wil je daarmee iets opbouwen of nu net afbreken? Wat is hierin het wonder?

Sorry TTC, ik hier niets mee, ik heb echt geen idee wat je bedoelt. Ik snap je meestal maar 20% van de tijd. Zal wel aan mij liggen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor de wikiliefhebbers is het wellicht een goed idee eens te lezen wat energie is. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Energie

 

En pak dan meteen Van Dale erbij, zodat je weet dat je Nederlands gebruikt en geen zelfverzonnen betekenissen aan een woord geeft:


ener·gie (de; v)

1 (natuurkunde) vermogen om arbeid te verrichten: kernenergie, windenergie, zonne-energie

2 volhardende geestkracht; = veerkracht

 

De manier waarop het woord nogal een misbruikt wordt in de paranormale en de verwesterde-oosterse-denkwijzen is geen van beide hiervoor genoemde betekenissen, maar is een onbegrepen verhaspeling van de eerste betekenis, sterk gevoed door een nog groter onbegrip voor wat arbeid in natuurkundige zin is.

 

Dat geeft natuurlijk niets. Iedereen mag zelf een idioom verzinnen om zijn gedachten te communiceren, maar het is vrij onzinnig communiceren als je geen duidelijkheid geeft over het gehanteerde idioom en de beoogde betekenis daarvan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei MysticNetherlands:

Sorry TTC, ik hier niets mee, ik heb echt geen idee wat je bedoelt. Ik snap je meestal maar 20% van de tijd. Zal wel aan mij liggen

Er zijn mensen die heel wat energie besteed hebben aan onderzoek opdat wij ons welzijn kunnen bevorderen/onderhouden, er gebeuren dus elke dag wonderbaarlijke genezingen maar dat vinden we inmiddels normaal. Er zijn ook mensen die al dit werk met een ruk kunnen teniet doen, zelfs zonder enige kennis van zaken en/of ervaring. Het is moeilijk te ontkennen dat energie bestaat, kunnen we dat ook bewijzen of zien we enkel het resultaat ervan? En wie/wat bepaalt hoe we deze energie aanwenden? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 uur geleden zei Dolce Vita:

Als je in China bent en je moet open hart chirurgie ondergaan, is de kans groot dat de anesthaesie gedeeltelijk maar soms zelfs geheel gebeurt door je energiebanen te onderbreken cq bewerken met behulp van acupunctuur.  

Ik betwijfel dat de kans groot is (en ik kom regelmatig in Chinese ziekenhuizen, gelukkig echter niet voor open hart chirurgie ;) ). Net even kort gezocht, maar vind alleen maar een paar vage referenties naar artikelen over volledig door acupunctuur bewerkstelligde anesthesie, die vaak een foutieve URL opleveren. Wel een link naar een BBC programma dat de indruk wekte, maar ook een geval van CAMA was. Zoals ik al zei, de meta studies vinden dat t pijn kan verlichten (maar lang niet zo extreem als medicatie), nog een paar andere milde effecten heeft, maar that's it. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 years later...
Op 21-7-2017 om 16:32 zei vredestichter:

Wat is de motivatie van mensen om dit te ontkennen of dit toe te schrijven aan een of andere toevalligheid, of natuurverschijnsel.

Maar geen eer willen geven aan Jezus, zelfs als er in zijn naam gebeden wordt ??

Demonisch bedrog. Lees meer daarover in Over de duivel (uit geestelijke ervaringen van de asceten) - Geloofsgesprek.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid