Spring naar bijdragen

Duizend jarige vredesrijk


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 751
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Liberale protestanten zullen zich min of meer bij de katholieke visie aansluiten, met dien verstande, dat a) het 1000-jarig rijk tot het rijk der verbeelding behoort; en b ) dat er door velen in de vr

Wat meer orthodoxe protestanten zullen dat volgens mij ook doen. Waarbij ze dat 1000-jarig rijk niet naar het rijk der fabelen verwijzen, maar wel zullen zeggen dat dat getal (1000) een symbolische be

In katholiek verstaan wordt, zo had ik begrepen, met het duizendjarig Rijk de Kerk zelf bedoeld. Gods vrede is immers hier volmaakt op aarde door de werkelijke tegenwoordigheid van Christus in het sac

Posted Images

13 minuten geleden zei Willempie:

Omdat die wordt afgedaan als een sprookjesboek. 

Er zijn ook mensen die er inspiratie in vinden en dat volledig uitwerken in plannen die ze elders presenteren. Vaak zeggen ze niet dat hun inspiratie uit de Bijbel komt, ze willen immers vermijden dat ze geassocieerd worden met allerhande malafide praktijken die 'religie' zo typeert. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Stel dat er op een dag een helikopter vliegt boven deze gemeenschap en een extra duizend dollar in bankbiljetten uitwerpt, die, vanzelfsprekend, snel worden verzameld door de leden van de gemeenschap. Laten we verder veronderstellen dat iedereen ervan overtuigd is, dat dit een unieke gebeurtenis is die nooit zal worden herhaald. (Milton Friedman)

Link naar bericht
Deel via andere websites
19 minuten geleden zei TTC:

Stel dat er op een dag een helikopter vliegt boven deze gemeenschap en een extra duizend dollar in bankbiljetten uitwerpt, die, vanzelfsprekend, snel worden verzameld door de leden van de gemeenschap. Laten we verder veronderstellen dat iedereen ervan overtuigd is, dat dit een unieke gebeurtenis is die nooit zal worden herhaald. (Milton Friedman)

Dan breekt de hel los.

Link naar bericht
Deel via andere websites
29 minuten geleden zei TTC:

Velen zullen als briesende leeuwen tekeer gaan wanneer die helikopter over vliegt, zeker wanneer ze dit idee hun ongebreidelde aandacht geven. 

Degene die briesend tekeer gaat is de satan, omdat hij weet dat zijn tijd steeds korter wordt. We zien momenteel ook veel mensen briesend tekeer gaan en dan kun je afvragen door welke geest die mensen worden beheerst.

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Willempie:

Degene die briesend tekeer gaat is de satan, omdat hij weet dat zijn tijd steeds korter wordt. We zien momenteel ook veel mensen briesend tekeer gaan en dan kun je afvragen door welke geest die mensen worden beheerst.

Het verhaal is nog iets tragischer Willempie, zelfs dat helikoptergeld is een truc van Satan om z'n systeem in voege te kunnen houden. Of hoe Satan zichzelf in de voeten schiet, toch zijn er maar weinigen die dat lijken te begrijpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Over het TINA-principe.

Citaat

Dat er op grote lijnen consensus is over het probleem is mooi, maar het zou veel mooier zijn indien er ook consensus is over de oplossing. Die is er slechts deels (hierover meer verderop in dit artikel). De WRR pleit namelijk niet voor een volledige overstap naar het geldsysteem zoals Ons Geld beoogt. Waar het rapport wel in slaagt is het doorbreken van het TINA-principe (there is no alternative; lees = er is geen alternatief mogelijk voor het huidige systeem). (bron)

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
Op ‎10‎-‎9‎-‎2017 om 21:03 zei Gaitema:

Ik zou graag van iedereen persoonlijk willen weten wat zij verstaan onder het 1000 jarige vredesrijk. In het bijzonder de gereformeerde en katholieke visie, want die ken ik nog niet. Het is geen vraag om na beantwoorden afgeschoten te worden. Ik wil gewoon zelf oprecht weten hoe het te lezen valt. Aangezien ik zelf nog niet dat absoluut zeker weet.

Yeshua komt spoedig terug om zijn Rijk te vestigen (zoals wij ook bidden in het ‘Onze Vader’, zie Mat. 6: 10: ‘’Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde’’), om als nageslacht van Koning David als Koning en Heer te regeren over de hele aarde (Zach. 14: 9: ‘’De HEERE zal Koning worden over heel de aarde. Op die dag zal de HEERE de Enige zijn en Zijn Naam de enige’’., Ps. 89: 4-5, Jer. 23: 5).

Ca. 2000 jaar geleden verwachtte men een leeuw, maar kreeg men een Lam. Thans verwacht men een Lam, maar krijgt men een Leeuw (Judas 1: 14-15: ‘’… Ook over hen heeft Henoch, de zevende vanaf Adam, geprofeteerd, toen hij zei:  Zie, de Heere is gekomen met Zijn tienduizenden heiligen, om over allen het oordeel te vellen en alle goddelozen onder hen terecht te wijzen voor al hun goddeloze daden, die zij op goddeloze wijze bedreven hebben, en voor al de harde woorden die zij, goddeloze zondaars, tegen Hem gesproken hebben’’).

Er is een degelijk verschil tussen het Duizendjarig Rijk en de nieuwe aarde. Zo zal op de nieuwe aarde geen zee meer zijn (Openb. 21: 1: ‘’En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer’’), maar in het duizendjarig rijk is wel sprake van de zee. Lees Zacharia 14:8: ‘’Op die dag zal het geschieden dat er levend water vanuit Jeruzalem zal stromen, de ene helft ervan naar de zee in het oosten en de andere helft ervan naar de zee in het westen: ’s zomers en ’s winters zal het plaatsvinden’’ en Jesaja 11:9. In het nieuwe Jeruzalem heeft men de zon en de maan niet meer nodig (Openb. 21: 23-25: ‘’En de stad heeft de zon en de maan niet nodig om haar te beschijnen, want de heerlijkheid van God verlicht haar,  en het Lam is haar lamp. En de naties die zalig worden, zullen in haar licht wandelen, en de koningen van de aarde brengen hun heerlijkheid en eer erin. En haar poorten zullen overdag nooit gesloten worden,  want daar zal geen nacht zijn’’ en 22: 5: ‘’En daar zal geen nacht zijn, en zij hebben geen lamp en ook geen zonlicht nodig, want de Heere God verlicht hen. En zij zullen als koningen regeren in alle eeuwigheid’’) . Er zal geen nacht meer zijn. We hebben in Jesaja 4:5 gezien dat er in het duizendjarig rijk wel gesproken wordt van dag en nacht in Jeruzalem: ‘’dan zal de HEERE over elke plaats op de berg Sion en over de samenkomsten ervan overdag een wolk scheppen en rook, en 's nachts een schijnsel van vlammend vuur; ja, over alles wat heerlijk is, zal een beschutting zijn.’’

Openbaring 20:1-10 geeft een beschrijving van het duizendjarig rijk.
Uit dit gedeelte blijkt onder andere:
a. Er komt een duizendjarig rijk. Er wordt zesmaal melding gemaakt van "duizend jaren".
b. Satan wordt die duizend jaren gebonden, opdat hij de volkeren niet meer kan verleiden.
c. Degenen die als gelovigen in de grote verdrukking gestorven zijn zullen weder levend gemaakt worden.
d. Deze levend gemaakte mensen zullen met Christus als koningen heersen.
e. Satan wordt na het duizendjarig rijk voor een korte tijd losgelaten om de volkeren te verleiden tot de oorlog tegen Jeruzalem.

Degenen die Yeshua navolgen in volharding zullen in 't duizendjarig rijk met Hem regeren over de heidenen (Openb. 2: 26-27, Openb. 5: 10: ‘’ En U hebt ons voor onze God gemaakt tot koningen en priesters, en wij zullen als koningen regeren over de aarde’’). Yeshua zal vanuit Jeruzalem regeren (Jes. 24: 23b: ‘’de HEERE van de legermachten zal regeren op de berg Sion en in Jeruzalem’’, Ez. 48: 35, Joël 3: 21b, Zach. 2: 10-11a).

Alle volken zullen naar Jeruzalem optrekken om Gods wegen te leren kennen. Er zal geen oorlogsmateriaal meer gemaakt worden en men zal de oorlog niet meer leren. Er zal volkomen gerechtigheid zijn op de gehele aarde. Zelfs de dieren zullen in vrede met elkaar leven. De aarde zal vol zijn van de kennis des Heeren (Jes. 2: 2-5, Jes. 11: 1-9).

Er zal een overvloed zijn aan regen, beken en waterstromen. Ook zal het licht van de maan en de zon zevenvoudig zijn. Dientengevolge wordt er vele malen per jaar geoogst. Er zal een overvloed zijn aan wijn en melk. Zelfs de woestijn zal vruchtbaar worden en bloeien als een narcis (Jes. 30: 26, Jes. 35: 1, Jes. 35: 6b-7a, Amos 9: 13, Joël 3: 18)

Ook geloven wij dat de Thora weer in zijn volle omvang zal fungeren als grondwet van Gods Koninkrijk. Wat is immers een Koninkrijk zonder grondwet?
Zie Jes. 1: 26, Jes. 2: 3-5, Jes. 42: 4, Jes. 51: 4-8, Jes. 66: 15-18, Micha 4:1-3, Openb. 11: 15, Zach. 14: 9, Zach. 14: 16-19.

In de herbouwde tempel zal priesterdienst worden verricht door de zonen van Zadok uit de stam Levi om God bloed en vet te brengen. Lees voor een volledig overzicht Ezechiël 40 t/m 44. Hoewel het offer door Yeshua reeds gebracht is worden er in de nieuwe tempel toch dierenoffers gebracht (Ez. 40: 41-42).
Ook de dierenoffers in de tijd van het Oude Testament konden geen zonden van mensen wegnemen (Hebr. 10: 4: ‘’Want het is onmogelijk dat het bloed van stieren en bokken de zonden wegneemt’’). Deze offers waren slechts een verwijzing naar het offer van Yeshua hetgeen toen nog moest plaatsvinden. Zo zullen ook de offers in het duizendjarig vrederijk geen verzoening kunnen doen over de zonden van mensen. Deze offers zien terug op het dan volbrachte offer door Yeshua.
Dit laat nog een duidelijk verschil zien tussen de nieuwe aarde en het Duizendjarig Vrederijk: Op de nieuwe aarde zal namelijk geen tempel meer zijn (Openb. 21: 22: ‘’Ik zag geen tempel in haar, want de Heere, de almachtige God, is haar tempel, en het Lam’’), maar zoals we besproken hebben is er in 't duizendjarig rijk wel een tempel (Ezechiël de hoofdstukken 40 t/m 43 en 47). Daarnaast zal er op de nieuwe aarde geen dood meer zijn (Openb. 21: 4: ‘’En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan’’). In het duizendjarig rijk is de dood er nog zoals we besproken hebben. Lees Jesaja 65:20: ‘’want een jonge man zal sterven als een honderdjarige, maar een zondaar, al is hij honderd jaar, zal vervloekt worden’’en Jesaja 66:23-24. Ook zal er op de nieuwe aarde niets vervloekts zijn (Openb. 22:3: ‘’En geen enkele vervloeking zal er meer zijn. En de troon van God en van het Lam zal daar zijn, en Zijn dienstknechten zullen Hem dienen’’). In 't duizendjarig rijk is de vloek wel aanwezig. Lees Jesaja 65:20; Jesaja 66: 23-24 en Zacharia 14: 16-19.
 

 

bewerkt door Shalom-al-Israel
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Shalom-al-Israel:

( ... )

Ca. 2000 jaar geleden verwachtte men een leeuw, maar kreeg men een Lam. Thans verwacht men een Lam, maar krijgt men een Leeuw (Judas 1: 14-15: ‘’… Ook over hen heeft Henoch, de zevende vanaf Adam, geprofeteerd, toen hij zei:  Zie, de Heere is gekomen met Zijn tienduizenden heiligen, om over allen het oordeel te vellen en alle goddelozen onder hen terecht te wijzen voor al hun goddeloze daden, die zij op goddeloze wijze bedreven hebben, en voor al de harde woorden die zij, goddeloze zondaars, tegen Hem gesproken hebben’’).

( ... )


Dit laat nog een duidelijk verschil zien tussen de nieuwe aarde en het Duizendjarig Vrederijk: Op de nieuwe aarde zal namelijk geen tempel meer zijn (Openb. 21: 22: ‘’Ik zag geen tempel in haar, want de Heere, de almachtige God, is haar tempel, en het Lam’’), maar zoals we besproken hebben is er in 't duizendjarig rijk wel een tempel (Ezechiël de hoofdstukken 40 t/m 43 en 47). Daarnaast zal er op de nieuwe aarde geen dood meer zijn (Openb. 21: 4: ‘’En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan’’). In het duizendjarig rijk is de dood er nog zoals we besproken hebben. Lees Jesaja 65:20: ‘’want een jonge man zal sterven als een honderdjarige, maar een zondaar, al is hij honderd jaar, zal vervloekt worden’’en Jesaja 66:23-24. Ook zal er op de nieuwe aarde niets vervloekts zijn (Openb. 22:3: ‘’En geen enkele vervloeking zal er meer zijn. En de troon van God en van het Lam zal daar zijn, en Zijn dienstknechten zullen Hem dienen’’). In 't duizendjarig rijk is de vloek wel aanwezig. Lees Jesaja 65:20; Jesaja 66: 23-24 en Zacharia 14: 16-19.

Hier idem dito: letterlijk gekopieerd en geplakt vanaf een andere website. Dus hoor je de bron te vermelden. Dat is:

https://sites.google.com/site/thoragenade/stelling-22---messiaanse-rijk?tmpl=%2Fsystem%2Fapp%2Ftemplates%2Fprint%2F&showPrintDialog=1

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 minuten geleden zei Bastiaan73:

Hier idem dito: letterlijk gekopieerd en geplakt vanaf een andere website. Dus hoor je de bron te vermelden. Dat is:

https://sites.google.com/site/thoragenade/stelling-22---messiaanse-rijk?tmpl=%2Fsystem%2Fapp%2Ftemplates%2Fprint%2F&showPrintDialog=1

Klopt, dat is mijn website. Dank voor het vermelden

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei Shalom-al-Israel:

Klopt, dat is mijn website. Dank voor het vermelden

Ik denk dat je niet moet bedanken. Het gaat erom dat het in dit forum niet de bedoeling is lappen tekst te kopieren en te plaatsen, zonder bronvermelding. De vraag is of het de bedoeling is met bronvermelding?! Mijn advies is dat niet te doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei WdG:

Ik denk dat je niet moet bedanken. Het gaat erom dat het in dit forum niet de bedoeling is lappen tekst te kopieren en te plaatsen, zonder bronvermelding. De vraag is of het de bedoeling is met bronvermelding?! Mijn advies is dat niet te doen.

Komaan, het is zijn eigen website. En ik kan zijn bijdrage waarderen. Regels dienen niet om de regels zelf te dienen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 19-1-2019 om 15:45 zei TTC:

Dan kunnen we weer verder met de eindtijd, er stelt zich vandaag de vraag of het Duizend Jarige Vredesrijk voor of na WOIII z'n intrede zal kennen.

Erna. De wereld zal het misschien de WOIII noemen terwijl het gaat om de grote verdrukking. Het was dan ook niet zo gek dat sommigen dachten dat de WOII grote verdrukking was.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei sjako:

Erna. De wereld zal het misschien de WOIII noemen terwijl het gaat om de grote verdrukking. Het was dan ook niet zo gek dat sommigen dachten dat de WOII grote verdrukking was.

Over die theorie zijn al veel misvattingen geweest, het is als zeggen dat de maan een bepaalde kleur moet hebben alvorens we ons verstand mogen gebruiken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Gaitema:

Komaan, het is zijn eigen website. En ik kan zijn bijdrage waarderen. Regels dienen niet om de regels zelf te dienen.

Welkom terug, beste broeder. Is alweer een tijdje geleden! Hoe gaat het met je? Op zich ben ik het met je eens. Het was ook maar een technisch advies, om te voorkomen dat dit nieuw forum-lid in de problemen komt. Mij maakt het totaal niet uit.

Ik wens je in ieder geval een hele fijne dag en Gods Zegen!

3 minuten geleden zei sjako:

Erna. De wereld zal het misschien de WOIII noemen terwijl het gaat om de grote verdrukking. Het was dan ook niet zo gek dat sommigen dachten dat de WOII grote verdrukking was.

Vertel eens iets over Gog en Magog. En, deze WO III is "Armageddon"? Ik geloof het niet. Ik denk dat er voor Armageddon nog een flinke oorlog komt, die inderdaad WO III zou kunnen zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 minuten geleden zei Gaitema:

Komaan, het is zijn eigen website. En ik kan zijn bijdrage waarderen. Regels dienen niet om de regels zelf te dienen.

We weten idd dat hij vanuit zijn eigen website citeert. Ben het op diverse punten niet met hem eens. 

 

3 uur geleden zei Shalom-al-Israel:

c. Degenen die als gelovigen in de grote verdrukking gestorven zijn zullen weder levend gemaakt worden.
d. Deze levend gemaakte mensen zullen met Christus als koningen heersen.

Met punt c. ben ik het wel eens, maar dat zijn niet perse degenen die de grote verdrukking overleven, dus de grote schare. De grote schare is de groep die levend door de grote verdrukking heen komt. Beetje te vergelijken met Israël die door de Rode Zee heen wordt geloosd door een wonder. De grote verdrukking wordt ook gebruikt door God om mensen te veroordelen en die zullen het niet overleven. 

d. Dit zijn de 144.000. Zie voorgaande discussie. Die staan los van de grote schare. Deze zijn de uitverkorenen of heiligen Gods.

16 minuten geleden zei WdG:

Vertel eens iets over Gog en Magog. En, deze WO III is "Armageddon"? Ik geloof het niet. Ik denk dat er voor Armageddon nog een flinke oorlog komt, die inderdaad WO III zou kunnen zijn.

Ik zeg niet dat WO III Armageddon is, maar een opmaat ernaar toe. Gog en Magog is een coalitie van 'landen' dat zich gaat richten tegen Gods volk. Ze trekken op over de breedte van de aarde en omsingelen 'de legerplaats van de heiligen en de geliefde stad'. Dit gebeurd nadat het duizendjarige Rijk van Jezus is geëindigd. Opb 20:2 en Ezechiël benoemd dat het aantal tegenstanders van Gods Rijk omvangrijk zal zijn. Maar hen zal volledige vernietiging wachten Opb 20:8, 10, 14.

3 uur geleden zei Shalom-al-Israel:

Degenen die Yeshua navolgen in volharding zullen in 't duizendjarig rijk met Hem regeren over de heidenen

Het duizendjarig Rijk is na Armageddon en de grote verdrukking. Die heidenen zijn dan al weg. Iedereen zal door Jehovah worden onderwezen (Jesaja 2:1-5). Ze gaan regeren over de opgestane Christenen, het OT volk, de 'onrechtvaardigen' die wellicht nog een kans krijgen of Jezus alsnog aan te nemen als hun Messias. Na het 1000-jarig rijk geeft Jezus het Rijk weer aan Zijn Vader. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 minuten geleden zei sjako:

Het duizendjarig Rijk is na Armageddon en de grote verdrukking. Die heidenen zijn dan al weg. Iedereen zal door Jehovah worden onderwezen (Jesaja 2:1-5). Ze gaan regeren over de opgestane Christenen, het OT volk, de 'onrechtvaardigen' die wellicht nog een kans krijgen of Jezus alsnog aan te nemen als hun Messias. Na het 1000-jarig rijk geeft Jezus het Rijk weer aan Zijn Vader. 

Hebben dat verhaal al eens gehad, met de grote verdrukking als een tijdloos concept aangezien verschillende elementen buitenspel gezet worden.

image.png.64f3f1612cd571d11ba4d8e3da7804f3.png

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Shalom-al-Israel:

Dit laat nog een duidelijk verschil zien tussen de nieuwe aarde en het Duizendjarig Vrederijk: Op de nieuwe aarde zal namelijk geen tempel meer zijn

Klopt, maar dat is na het 1000-jarig Rijk. De tempel is dan niet meer nodig (nu al niet meer, want Jezus is onze Hogepriester). God zal bij de mensen zijn en iedere traan wegwissen, geen dood meer geen pijn. 

1 minuut geleden zei TTC:

Hebben dat verhaal al eens gehad, met de grote verdrukking als een tijdloos concept aangezien verschillende elementen buitenspel gezet worden.

Ik denk niet dat je schema het er duidelijker op maakt vrees ik.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid