Spring naar bijdragen

Gods voorzienigheid is willekeur?


Aanbevolen berichten

34 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Je komt een aardig eind in de richting. Maar als je zo redeneert, zul je moeten inzien dat alles wat gebeurt, afhankelijk is van mensen en niet van God's voorzienigheid. Je kunt verrichte werken betitelen met 'zo had God het gewild' en 'zo had hij het niet gewild', de consequentie daarvan is dat de wil van de mens bepaalt wat er wordt gedaan.
Mocht je die ondergeschikt zien aan God's wil, dan is de zin "het wordt hoog tijd dat de mensen hun mouwen opstropen" onzin.
Als er doden vallen wordt, zou je moeten redeneren dat  het hoog tijd wordt dat God de mensen de wil en de middelen geeft om huizen te bouwen. 

Volgens mij ben jij in het evenbeeld van God geschapen. Dat betekent dat jij vrije wil hebt en zijn scheppende kwaliteiten. Waarom zou er anders voortplanting zijn? Of heb je handen om huizen mee te bouwen. Hoe zou je anders de appel hebben kunnen eten als je de keuze niet hebt? Want God's wil had dat verboden. De mens heeft er voor gekozen om de dood tot zich te nemen en nu klaag je erover? Zei de lieve heer niet, "Als jij de appel eet zul je sterven?" Erger nog, hoe is het anders mogelijk dat de mens in de dag van vandaag zonder liefde kan handelen? Maar wees blij God stuurde zijn zoon zodat er weer licht kwam in de wereld en men de weg terug naar de Vader kon vinden. God's voorzienigheid is dat jij hem weer leert kennen en zijn heilige geest probeert jou op alle manieren te laten zien dat zijn Woord waar is. En God geeft de mens elke dag de middelen en wil om huizen te bouwen, maar wordt er geluisterd? 

En nu moet ik mijn zoon van school halen. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 629
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ik zie dat niet helemaal het zelfde als onze schelden. Wij schieten echt uit onze slof, maar Hij zegt raak wie ze zijn. Ik heb er moeite mee Jezus van schelden te betichten. Daar is Hij me te veel God

Ik denk dat het één van de grootste vraagtekens is omtrent God. Afhankelijk welke definitie je hanteert van God. Grijpt Hij of Zij actief in? Deelt Hij gunsten en straffen uit? Ik kreeg laatst in chri

Er staat nog meer over deze kwestie in de Bijbel: En dit is de vrijmoedigheid, die wij tot Hem hebben, dat zo wij iets bidden naar Zijn wil, Hij ons verhoort. (1Joh.5:14)

Op ‎9‎-‎10‎-‎2017 om 07:12 zei Dat beloof ik:

Echter, jij stelt dat God dit huis voor jou heeft geregeld, terwijl je heel goed weet dat tegelijkertijd elders in de wereld mensen veel harder in nood zitten, die dus kennelijk niet worden geholpen met een huis.  Je roemt Gods voorzienigheid, terwijl die in veel urgenter gevallen achterwege blijft

Inmiddels is duidelijk dat @Gaitema (kennelijk vanwege deze discussie) de spanningen die voor hem uit dit dilemma vloeien, niet kan verwerken. Dit had thuis, zoals hij het netjes omschrijft 'invloed op zijn functioneren als man en vader'. Zijn therapeut heeft hem dringend geadviseerd met het forum te stoppen. Dat is een wijs advies. Als iemand een confrontatie met andere meningen niet aankan, en dit leidt tot spanningen in de privésfeer, moet je altijd voor die privésfeer kiezen.

Heel triest dat dit is gebeurd. Als er meer mensen zijn die daar mee zitten is mijn advies: stop met deze discussie, het is het niet waard om daar thuis ruzie over te krijgen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 10/12/2017 om 23:59 zei Dolce Vita:

@Mystic,  

Ik kwam nog even terug om je dit Juweel te geven. Het is wel in het Engels en de geluidskwaliteit is slecht, maar er staat ondertiteling bij, helaas wel in het Engels.  Ik hoop dat je het Engels machtig bent, en dat je het kunt waarderen.  De geheimzinnige kracht van liefde.......een demonstratie. De moeite van het meermaals goed beluisteren en bekijken meer dan waard.

Wie geen Engels verstaat en toch wil weten wat er wordt gezegd, daar wil ik morgen wel een korte samenvatting in het Nederlands voor geven.  De demonstratie is sowieso al bijzonder genoeg om naar te kijken, maar de uitleg is zeker ook belangrijk. Nu echt slapen.

Ik ben om....

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid