Spring naar bijdragen

Blijde gebeurtenis of bijbelse vervulling?


Aanbevolen berichten

Nadat in 2016 voor het voltallige Amerikaans Congres door een senator de Paus werd voorgedragen als de morele wereldleider en dit door alle leden van het congres op een oorverdovend applaus werd ontvangen. Hebben wij nu op 31 oktober de “herdenking” van 500 jaar reformatie na Luther waarbij een gemeenschappelijke verklaring van de RKK en de Lutherse gemeenschap tot samenwerking en samenhorigheid centraal staat

Op de site "www. 2017gemeinsam.de "   van de Evangelische Kerk in Duitsland kan men onder meer lezen dat de Lutheranen en rooms-katholieken het kwaad betreuren dat zij elkaar in de tijd van de Reformatie hebben aangedaan. En ze zich nu  geroepen voelen om samen in de verkondiging en de dienst aan de wereld te getuigen van de genade van God.
Dat komt voort uit de liturgie die is opgesteld voor gebruik in oecumenische diensten rond het Reformatiejaar 2017 van lutheranen en rooms-katholieken.
 Waarbij het uitgangspunt het document ”Van conflict naar gemeenschap” uit 2013 is ; een gezamenlijke geschiedschrijving van de internationale Reformatie.
Deze  liturgie wordt op 31 oktober  gebruikt gedurende de herdenkingsdienst  van 500 jaar Reformatie in het Zweedse Lund, en is een  gezamenlijk initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk en de Lutherse Wereldfederatie  waarin onder anderen paus Franciscus voorgaat.
 

 

Gemeenschappelijk Godsdienst vieren; Hoe mooi!!
En het wordt nog mooier. Want de (hedendaagse)Lutheranen en rooms-katholieken betreuren het kwaad dat zij elkaar in de tijd van de Reformatie hebben aangedaan. Ze zijn geroepen om samen in de verkondiging en de dienst aan de wereld te getuigen van de genade van God.

En het mooiste van al is dan nog dat de rooms katholieken op geen enkel punt, die Luther aanklaagde omdat deze afwijken en tegengesteld zijn aan Gods Woord, toegevingen doen en deze nog altijd een onderdeel vormen van hun doctrine.(*). Waarbij de toegevingen en toenadering qua leer enkel en alleen gebeuren vanuit protestantse zijde en zij hierdoor het werk en de strijd van Luther verlaten en verraden hebben .

Als Luther op vandaag zou leven en zou zien hoe men nu het 500 jarig bestaan van zijn hervorming “viert” Dan zou hij niet enkel de katholieken terug bestraffen maar ook de afvallig protestanten die met Rome flirten
Niet de eenheid of het gemeenschappelijk godsdienst vieren staat voor God centraal . Het moet niet een eenheid zijn omwille van de (menselijke) eenheid, bekomen door meerderheidsbesluiten en religieus lobbywerk , maar wel een éénheid in Christus en zijn Woord. (Zie joh 17: 3 / 6/8/14/17/20/21)


De RKK is er op vandaag dan ook mooi in geslaagd om het hervormingswerk van Luther binnen zijn zogenaamde volgelingen volledig te ondergraven en zodoende haar macht en invloed te versterken en in haar oude glorie te herstellen.
Het grootste bastion van de reformatie is hiermede gevallen en vele andere zullen dan ook nog volgen. Een belangrijke stap hiermede dan ook gezet in de richting van haar ( de RKK) streven om de ,in de Bijbel voorspelde, machtspositie op wereldvlak te bekomen.

We hebben dit jaar dan ook het jaar van de hereniging en samenwerking met hen die zich onder de Pauselijke leer willen plaatsen. En morgen, als de samenwerking met de RKK en de Staat als  één machtsblok een feit zal zijn, het jaar van verwerping en vervolging van hen die Gods Wood boven de menselijke traditie plaatsen.


(*)Meer info betreffende deze onveranderlijke leerstellingen van de RKK kan men vinden op : welkomstpagina van http://www.promiseministry.nl (klikken op de afbeelding 2017-500 jaar na Luther)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 127
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mooi dat de Lutheranen en katholieken steeds meer nader tot elkaar komen. De gemeenschappelijke verklaring omtrent de rechtvaardiging tussen de katholieke Kerk en de Lutherse wereldfederatie heeft ove

Ik ken geen groep die zoveel andere (christelijke) groeperingen schoffeert dan de JG, dat is de reden waarom ik er ben uitgestapt en me eens heb toegelegd op theologie en inmiddels bezig ben aan mijn

Beste ik heb ook nergens het woord hel gebruikt, dat is wat Sjako uit mijn woorden interpreteert, juist zoals hem goed geleerd is, en hoe hij nu als een klein kind zijn leer verdedigt door mijn leugen

Posted Images

Mooi dat de Lutheranen en katholieken steeds meer nader tot elkaar komen. De gemeenschappelijke verklaring omtrent de rechtvaardiging tussen de katholieke Kerk en de Lutherse wereldfederatie heeft overigens recent ook navolging gekregen tussen calvinisten en de katholieke Kerk. Prachtig dat men steeds beter naar elkaar leert luisteren en ziet dat het allemaal niet zo zwart/wit is.

 

Citaat

En het mooiste van al is dan nog dat de rooms katholieken op geen enkel punt, die Luther aanklaagde omdat deze afwijken en tegengesteld zijn aan Gods Woord, toegevingen doen en deze nog altijd een onderdeel vormen van hun doctrine.(*). Waarbij de toegevingen en toenadering qua leer enkel en alleen gebeuren vanuit protestantse zijde en zij hierdoor het werk en de strijd van Luther verlaten en verraden hebben .

Je weet dat dit een regelrechte leugen is? Zo is bijvoorbeeld de de verwerpelijke praktijk van de handel in aflaten daadkrachtig de nek omgedraaid in de katholieke Kerk. Dat was een van de punten die Luther aan droeg. Is het koosjer om valse getuigenissen aan te dragen denk ik dan? Waarom doe je dat?

 

Maar deze ontwikkelingen classificeer ik dus als blijde gebeurtenissen. Het is fijn dat christenen van goede wil inmiddels verder komen dan zwart/wit en ook kleuren kunnen zien. Wellicht komt er ooit een glorieuze dag dat enkele scheuren in het christendom weer hersteld kunnen worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nou nou, de handel in aflaten werd niet alleen door Luther afgewezen maar ook gewoon door de enige heilige Kerk. Simonie is al sinds Simon de tovenaar problematisch.

Nee hoor, het klopt, de leer van de RKK is onveranderlijk, want door Christus gegeven. De leer van de volgelingen van Luther verandert wel, want een menselijk misbaksel.

 

 

(dat wil je toch horen, derde bernard?)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste flash Gordon en Thorgrem  jullie hebben gelijk als je vaststelt dat enerzijds de RKK onveranderlijk is in haar leer en de volgelingen van Luther samen met de meeste Protestantse gemeenschappen op vandaag hun oorspronkelijke (reformatorische) leer verlaten hebben. Waardoor naast de Lutheranen ook nog andere genootschappen zoals de calvinisten en ook anglicanen, orthodoxen….enz, zich onder de Roomse paraplu zullen scharen.

Dit was dan ook de aanzet van deze topic om aan te tonen dat datgene  wat zich op vandaag de dag aan het voltrekken is ,en wat jullie nu zelf vaststelden, totaal overeenstemt met hetgeen Gods woord voorzegt wat er zal gebeuren.

Namelijk dat de RKK  als de morele wereldleider van een oecumenisch verbond samen met een militaire, politiek- economische wereldmacht (de USA) haar onveranderlijke leer aan de wereld zal opdringen en uiteindelijk zal opleggen. Een leer die op een on-Bijbelse en zichzelf toegeëigende autoriteit stoelt en haar zogenaamd de macht geeft om Gods basiswet, vervat in de Tien Geboden, te veranderen. Waardoor ze uiteindelijk het teken van die autoriteit, namelijk de zondagsrust en zondagsplicht, aan de wereld zal opleggen en hen die daartegen in opstand komen met Middeleeuwse methodes zal bestraffen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat een hoop aannames die werkelijk geen of slechts zijdelings voedingsbodem in de realiteit hebben. Interresant dat er groeperingen zijn die denken nog zo’n vijandsbeeld nodig te hebben om hun rol betekenis te geven. Een beetje alsof we eeuwen terug gaan in de teletijdmachine van professor Barabas. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op ‎21‎/‎10‎/‎2017 om 07:16 zei Thorgrem:

Wat een hoop aannames die werkelijk geen of slechts zijdelings voedingsbodem in de realiteit hebben. Interresant dat er groeperingen zijn die denken nog zo’n vijandsbeeld nodig te hebben om hun rol betekenis te geven. Een beetje alsof we eeuwen terug gaan in de teletijdmachine van professor Barabas. 

Deze, “aannames” zoals u ze noemt, vinden hun oorsprong in Gods Woord.

Waarbij reeds eeuwen terug door ALLE reformatoren werd vastgesteld dat Gods Woord duidelijk aangeeft dat er  een grote macht zal ontstaan die “grote woorden en godslastering spreekt” (Openb 13:5-8) en er op uit zal zijn om zowel “tijden als wetten” te veranderen.

Omdat deze macht voortkomt uit Gods gemeente, die voorgesteld wordt als de bruid van God, en zich van Hem afkeert wordt zij als een hoer bestempeld. Het is een macht  die zich tegen Christus keert en zodoende ook als antichrist wordt benoemd.

Aan de hand van de vele kenmerken die de Bijbel aangeeft werd door ALLE Reformatoren zonder enige uitzondering feitelijk  vastgesteld dat de RKK door haar uitspraken, gedrag en wetten de enige gemeenschap is die hieraan voldoet.

Anderzijds is er in de schrift ook sprake dat terzelfdertijd zich een wereldlijke macht zal vormen die een samenwerkingsverband zal aangaan met voorgenoemde macht. Dit  doordat zij zich ten dienste van haar zal stellen om haar wetten aan de wereld op te leggen.(Openb 13:11-17). Door de tijd, omstandigheden van haar opkomst en haar  manier van handelen te bestuderen werd dan ook vastgesteld dat de USA het duidelijkst beantwoord aan de Bijbelse beschrijving van deze wereldse macht.

De  plaats is hier te beperkt om dieper in te gaan op de fundamenten waarop deze door u genoemde “aannames “ gebouwd zijn. Daarom is het misschien goed om deze Bijbelse  “rode draad” in gedachten te houden en zich op de feiten te concentreren die zich reeds hebben voorgedaan en zich op vandaag (snel) verder aan het ontwikkelen zijn .

Want uiteindelijke is “de tijd “ de rechter en zal deze aantonen of deze aannames al dan niet betrouwbaar zullen zijn en de RKK, net zoals 500 jaar geleden, haar autoriteit meer en meer zal uitbouwen. Om uiteindelijk haar leer door middel van haar samenwerkingsverbond met de staat bij middel van wetten aan de wereld op te dringen en op te leggen..    

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

De RKK is inderdaad niet op de Bijbel gestoeld, de Bijbel is product van de RKK. Zonder de RKK bestaat geen christendom en het is dus een historische wetmatigheid dat al het christendom, zelfs de geperverteerde takken daarvan, zich uiteindelijk zal herenigen in de RKK.

Je kan je daar tegen verzetten zoveel je wil, het is een niet te winnen achterhoedegevecht Bernard 3. Oh en maak jezelf wijs wat je wil, niemand is in die strijd van je geïnteresseerd, het speelt zich uitsluitend af in je fantasie.

 

Geniet er van.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Flash Gordon:

De RKK is inderdaad niet op de Bijbel gestoeld, de Bijbel is product van de RKK. Zonder de RKK bestaat geen christendom en het is dus een historische wetmatigheid dat al het christendom, zelfs de geperverteerde takken daarvan, zich uiteindelijk zal herenigen in de RKK.

Je kan je daar tegen verzetten zoveel je wil, het is een niet te winnen achterhoedegevecht Bernard 3. Oh en maak jezelf wijs wat je wil, niemand is in die strijd van je geïnteresseerd, het speelt zich uitsluitend af in je fantasie.

Eerder gaf je aan dat als iemand zijn eigen creatie maakte en het voor hem goed voelde, dat het dan goed was.

Nu noem je enkele takken van het christendom geperverteerd. Hoe rijm je dat met elkaar ?

Overigens ben ik het met je eens dat het een achterhoedegevecht is. Dus daar geen verschil van mening.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei HJW:

Eerder gaf je aan dat als iemand zijn eigen creatie maakte en het voor hem goed voelde, dat het dan goed was.

Nu noem je enkele takken van het christendom geperverteerd. Hoe rijm je dat met elkaar ?

Overigens ben ik het met je eens dat het een achterhoedegevecht is. Dus daar geen verschil van mening.

Oh maar ook geperverteerde takken zijn prima als je je er gied bij voelt. Maar dat maakt ze niet minder geperverteerd.

Wat op zich al niet zo belangrijk is natuurlijk, het christendom is ook maar wat het is. Een geperverteerde tak daarvan is hooguit een rariteit van een rariteit

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Flash Gordon:

Oh maar ook geperverteerde takken zijn prima als je je er gied bij voelt. Maar dat maakt ze niet minder geperverteerd.

Wat op zich al niet zo belangrijk is natuurlijk, het christendom is ook maar wat het is. Een geperverteerde tak daarvan is hooguit een rariteit van een rariteit

In een ander topic stelde je:

De waarheid in katholieke taal verteld is dat er geen heil is buiten de Kerk. Diezelfde waarheid in boeddhistische taal is dat er geen ontsnapping is aan het wiel van wedergeboorte en dood dan door nirwana te bereiken

 

Mag dan gesteld worden dat de geperverteerde tak ook "diezelfde waarheid" is ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei HJW:

In een ander topic stelde je:

De waarheid in katholieke taal verteld is dat er geen heil is buiten de Kerk. Diezelfde waarheid in boeddhistische taal is dat er geen ontsnapping is aan het wiel van wedergeboorte en dood dan door nirwana te bereiken

 

Mag dan gesteld worden dat de geperverteerde tak ook "diezelfde waarheid" is ?

Niet noodzakelijk. De taal doet er niet toe, de gecommuniceerde waarheid wel. Het opvallende van die geperverteerde takken is de gerichtheid op vijandschap en strijd. Hoe de weg genoemd wordt doet er niet toe, waar ze toe leidt wel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 uur geleden zei Flash Gordon:

De RKK is inderdaad niet op de Bijbel gestoeld, de Bijbel is product van de RKK. Zonder de RKK bestaat geen christendom en het is dus een historische wetmatigheid dat al het christendom, zelfs de geperverteerde takken daarvan, zich uiteindelijk zal herenigen in de RKK.

Beste HJW en flash Gordon het opzet van deze topic was om in de eerste plaats aan de hand van hetgeen in de Bijbel voorzegt is te wijzen op de fenomenen die zich op vandaag in dit verband voordoen.

In tegenstelling tot wat u beweert zeggen de bijbelschrijvers zelf dat dit boek het (geïnspireerde) Woord van Gods is; niet het product van de RKK.  Doch in dit Bijbelboek is te vinden dat er weldegelijk een macht zal zijn die haar eigen leer boven deze van de Bijbel zal plaatsen en allen zal bekladden, vervolgen en uiteindelijk zelfs zal (laten) doden die haar autoriteit niet zullen aanvaarden.

Aan de hand van de gebeurtenissen (afwijkende leer, vervolging en moord) vanaf de eerste eeuwen na Christus tot aan hun tijd  kon door de Reformatoren vastgesteld worden dat het de RKK was die bedoeld werd met deze macht, alsook wat er verder met haar zou gebeuren.       Waarbij de boeken “Daniël” en “Openbaring” (door God zelf gegeven Openb. 1:1) een zeer goede beschrijving bleken te bevatten.

Daaruit blijkt dat de Roomse macht eerst nog ernstig zou verzwakt worden (gevangenneming en afzetting van de Paus door Generaal Berthier in 1798 en inbeslagname van haar staten en Rome 1860-1870) maar daarna terug als een sfinx  uit haar as zou herrijzen. Om vervolgens, net als in de Middeleeuwen, als de sterkste religieuze wereldleider haar wetten en leer aan de mensheid  op te dringen en op te leggen. En hen die haar tegenstaan en tegenwerken door middel van een sterke wereldlijke macht zou vervolgen en straffen.

Indien de Bijbel gelijk heeft dan moet, om dit alles te kunnen verwezenlijken, de RKK dan ook haar status en macht van vóór haar val terug kunnen bekomen.  Dit betekent dan ook dat ze haar religieus leiderschap terug dient te bekomen en de (meeste) groepen ontstaan uit de reformatie zich terug onder haar vleugels dienen te scharen. Waarbij ook een staat aan haar zijde dient te staan die een zeer grote ( de grootste) macht en invloed op de wereld heeft. 

Ook moet haar autoriteit bevestigd worden, waarbij het door haar zelf benoemde aandachtspunt  tot bewijs van haar autoriteit, namelijk het willens en wetens wijzigen is van de door Christus eigenhandig geschreven Tien Basisgeboden (*), aan de mensheid kan opgelegd worden  .

Op vandaag blijkt dat de fundamenten van deze ontwikkeling reeds grotendeels zijn gelegd en zijn er zowel binnen de religieuze groepen als op politiek- economisch vlak  vele tekenen op te merken waarbij de Bijbelse voorzegging in vervulling blijken te gaan.

En als God het noodzakelijk vind om, door het visioen dat hij aan Johannes gaf,  aan de mensheid mede te delen wat er in de toekomst staat te gebeuren (openbaring 1:1-2). Dan is het toch aan de volgeling van Christus om dit ernstig te nemen en oplettend te zijn wat er vandaag aan de dag zich aan het vervullen is.

-----------------------------------------------

(*)

Vraag: Weet u nog een andere manier om te bewijzen dat de ( Rooms- katholieke) kerk de macht heeft om feestdagen of voorschriften te geven, om heilige dagen in acht te laten nemen?

Antwoord: Indien de kerk zulke macht niet had, dan zou zij niet datgene hebben kunnen doen, waarin alle moderne gelovigen het met haar eens zijn: zij zou het houden van de zondag, de eerste dag van de week, niet in de plaats hebben kunnen stellen van het houden van de zaterdag, de zevende dag van de week, een verandering die niet berust op het gezag van de Heilige Schriften.

                                                   Stephan Keenan, A. Doctrinal Cathechism p. 176

 

 

 

(*) Wij Rooms Katholieken, hebben precies hetzelfde gezag om de zondag te heiligen in plaats van de zaterdag zoals wij voor ieder ander artikel in onze geloofsbelijdenis hebben, namelijk op het gezag van de kerk…terwijl u die protestant bent helemaal geen gezag voor die wijziging heeft; want er is geen gezag in de Bijbel voor de zondagsheiliging; en u wilt niet erkennen, dat het gezag hiervoor ergens anders vandaan kan komen. In feite volgen u en wij de traditie betreffende deze aangelegenheid; maar wij volgen haar gelovende dat het een deel van Gods woord is, en dat de Rooms Katholieke kerk haar goddelijk aangewezen beschermster en vertolkster is; u volgt de Rooms Katholieke kerk, terwijl u haar de gehele tijd veroordeelt als een feilbaar en verraderlijke gids, die vaak Gods gebod krachteloos maakt ‘ (citaat uit Mattheüs16:6)

The Brotherhood of St Paul The Clifton Tracts Vol4 tract4,p15 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei bernard 3:

Aan de hand van de gebeurtenissen (afwijkende leer, vervolging en moord) vanaf de eerste eeuwen na Christus tot aan hun tijd  kon door de Reformatoren vastgesteld worden dat het de RKK was die bedoeld werd met deze macht, alsook wat er verder met haar zou gebeuren.       Waarbij de boeken “Daniël” en “Openbaring” (door God zelf gegeven Openb. 1:1) een zeer goede beschrijving bleken te bevatten.

 

12 uur geleden zei Flash Gordon:

Niet noodzakelijk. De taal doet er niet toe, de gecommuniceerde waarheid wel. Het opvallende van die geperverteerde takken is de gerichtheid op vijandschap en strijd. Hoe de weg genoemd wordt doet er niet toe, waar ze toe leidt wel.

Beste Bernard3. Zie bovenstaande opmerkingen van Flash Gordon. Ik vraag me ernstig af of die Reformatoren niet tot een voortschrijdend inzicht zouden zijn gekomen, als ze de kerkgeschiedenis tot in onze dagen hadden kunnen blijven volgen. Dat men niet tot het inzicht zou zijn gekomen dat het reformeren van de Kerk lijkt op het bestrijden van de Hydra van Lerna... Dat ook in de eigen gelederen het kwaad dat men wil(de) bestrijden de kop kan opsteken, en wel des te meer naarmate de strijd daartegen toeneemt...

Ik schat in dat ook Flash Gordon wel zal willen toegeven dat er ook binnen de RKK geperverteerde takken bestaan (bestonden) met een opvallende gerichtheid op vijandschap en strijd... Ook dat die aanwezigheid (de weg waartoe e.e.a. leidt) mede een rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de Reformatiebeweging. Maar ook dat hij legio voorbeelden zal kunnen aandragen waarbij iets vergelijkbaars gebeurde aan de Reformatiezijde van de scheidslijn Rome-Reformatie.

Dat uiteindelijk die Reformatoren mogelijk tot het inzicht zouden zijn gekomen dat een Reformatie van die Kerk begint en eindigt bij een Reformatie van zichzelf. En niets meer dan dat. Als toepassing van de volgende waarschuwing van Jezus:

"... Het hemelse koninkrijk lijkt op iemand die goed zaad op zijn akker zaaide. Maar 's nachts toen de mensen sliepen, kwam zijn vijand en zaaide onkruid tussen het koren ... Zijn knechten zeiden: Wilt u dat we het onkruid ertussenuit gaan halen? Nee, zei hij, want als jullie het ertussenuit halen, trek je ook het koren mee uit. Laat het onkruid maar samen met het koren opgroeien tot de oogst. En als de oogsttijd is gekomen, zal ik tegen de maaiers zeggen: Haal eerst het onkruid bijeen en bind het tot bossen samen om het te verbranden; verzamel dan het koren en sla het op in mijn schuur.'" (uit Matteüs 13:24-30, GNB1996)

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei Hendrik-NG:

 

 Ik vraag me ernstig af of die Reformatoren niet tot een voortschrijdend inzicht zouden zijn gekomen, als ze de kerkgeschiedenis tot in onze dagen hadden kunnen blijven volgen. Dat men niet tot het inzicht zou zijn gekomen dat het reformeren van de Kerk lijkt op het bestrijden van de Hydra van Lerna... 

Persoonlijk sta ik heel veel dichter bij de RKK dan bij bet Protestantisme. Mijn oma en moeder zijn van oorpsrong katholiek en in mijn moeder is dat altijd in haar hart aanwezig gebleven. Maar wij, de kinderen, zijn niet gelovig opgevoed, mijn vader was atheist, vanwege zijn nare ervaringen als kind tijdens de oorlog als kind met zijn zwarte kousen opa en oma kon hij niet meer geloven.

Wat protestanten steeds doen (ik weet niet van welke denominatie die lieden zijn gekomen) is het Heilige van God in het hart van mensen ontheiligen, met hun ziekelijke achterdocht willen ze grijpen wat er in iemands hart is en wat juist tot het Heiligdom van God alleen behoort. Ik schreef laatst aan zo'n persoon die mij per email als een hyena trachtte te ontleden, dat de grootste zonde die een "christen" kan doen, is een "wedergeboren" christen trachten te bekeren..... (en dat vanwege de catweazleachtige angst spookbeelden die ze hebben van van alles en nog wat). Dit ben ik bij katholieken nog nooit tegengekomen, daar heeft de liefde gezegevierd.

Gods Liefde overstijgt alle kennis. En dat kan een protestant kennelijk niet "vatten"......  En als het protestantisme zich er niet van bekeerd om hun kennis daar boven te zetten, dan begaat ze schadelijke zonde. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Dolce Vita:

Persoonlijk sta ik heel veel dichter bij de RKK dan bij bet Protestantisme. Mijn oma en moeder zijn van oorpsrong katholiek en in mijn moeder is dat altijd in haar hart aanwezig gebleven. Maar wij, de kinderen, zijn niet gelovig opgevoed, mijn vader was atheist, vanwege zijn nare ervaringen als kind tijdens de oorlog als kind met zijn zwarte kousen opa en oma kon hij niet meer geloven.

Wat protestanten steeds doen (ik weet niet van welke denominatie die lieden zijn gekomen) is het Heilige van God in het hart van mensen ontheiligen, met hun ziekelijke achterdocht willen ze grijpen wat er in iemands hart is en wat juist tot het Heiligdom van God alleen behoort. Ik schreef laatst aan zo'n persoon die mij per email als een hyena trachtte te ontleden, dat de grootste zonde die een "christen" kan doen, is een "wedergeboren" christen trachten te bekeren.....

Gods Liefde overstijgt alle kennis. En dat kan een protestant kennelijk niet "vatten"...... 

Ik betwijfel als je alle protestanten zo over 1 kam kan scheren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 22-10-2017 om 08:56 zei bernard 3:

Deze, “aannames” zoals u ze noemt, vinden hun oorsprong in Gods Woord.

Waarmee je de bijbel bedoeld, die verzameling boeken die je dankzij de katholieke Kerk kan lezen vandaag de dag.

Citaat

Waarbij reeds eeuwen terug door ALLE reformatoren werd vastgesteld dat Gods Woord duidelijk aangeeft dat er  een grote macht zal ontstaan die “grote woorden en godslastering spreekt” (Openb 13:5-8) en er op uit zal zijn om zowel “tijden als wetten” te veranderen.

Daarmee zal vast een persoon als Ellen White bedoeld worden toch?

 

Citaat

Omdat deze macht voortkomt uit Gods gemeente, die voorgesteld wordt als de bruid van God, en zich van Hem afkeert wordt zij als een hoer bestempeld. Het is een macht  die zich tegen Christus keert en zodoende ook als antichrist wordt benoemd.

Mijn vermoeden klopt dus?

Citaat

Aan de hand van de vele kenmerken die de Bijbel aangeeft werd door ALLE Reformatoren zonder enige uitzondering feitelijk  vastgesteld dat de RKK door haar uitspraken, gedrag en wetten de enige gemeenschap is die hieraan voldoet.

Je gaat nog steeds niet in op je leugen die je in je eerste openingsbericht neerschreef. Bijzonder dat je dat zo makkelijk negeert. Maar ik vergeet niet, kan bovendien ook makkelijk teruglezen. Kom eerst maar eens verantwoording geven voor je valse getuigenis, wellicht kunnen we daarna verder praten.

 

Interessant ook dat de mensen in dit topic de toenadering van christelijke denominaties bemoedigend vinden en toejuichen. Schijnbaar is er helemaal geen probleem, slechts voor de mensen die er voor kiezen (want het is een keuze) om al scheldend aan de zijlijn te staan.

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Karin-:

Ik betwijfel als je alle protestanten zo over 1 kam kan scheren.

Dat doe ik ook niet. Maar het is wel zo dat ik dit op ééntje na (namelijk de voorganger van de Kerk van de Nazarener  bij ons) bij bijna alle protestanten die ik ben tegengekomen op tv en internet door ondervinding heb moeten constateren.  En het houdt ergens op.   De zeer gunstige uitzondering, de dominee van de Nazarener dus, ziet zich echter zelf ook regelmatig geconfronteerd  met de angstspookbeelden van het deel van zijn gemeenteleden met de meest gereformeerde of protestantse achterrgrond.  En sorry, neem er alsjeblieft geen aanstoot aan hoe ik het benoem, ik weet het verschil niet tussen protestants, gereformeerd, hervormd, luthers, reformatorisch en noem maar op: ik begrijp  namelijk werkelijk helemaal n i e t s  van de verschillen, en van al die termen, en wat ik ook wel niet allemaal heb geprobeerd om die te leren, het lukt niet,  in mij zit op de een of andere manier een blokkade tegen die kerkmuren, alle uitleg over de verschillende protestantse denominaties in boeken of door mensen, dringt niet tot mijn hersenen en hart door. En inmiddels ben ik zover dat ik heb ingezien dat die blokkade in mij er is omdat de wapenrusting van Christus (helm en borstschild) de informatie over die scheuringen tegenhoudt.  De mensen binnen al die denominaties hebben de grootste moeite om over de kerkmuren heen te komen, en daar heb ik dan alvast geen last van.  En wie probeert het hart van  Christus eruit te rukken, omdat hun angstspookbeelden in hun hoofd zitten, die zet ik gewoon buiten. Uit mijn mail, uit mijn pb. Wegwezen. Lekker buiten spelen. Die lopen tegen het borstschild op. Want het hart weet wat het verstand niet kan grijpen.   Mijn God is groter dan hun angstspookbeelden. Alleen de Vader doorgrondt het hart.  Daar moeten ze met hun ziekelijke achterdocht uit blijven. Ze hebben in andermans hart niets te zoeken. 

En ik  houd werkelijk mijn hart vast voor "christelijken" die wellicht nog gerust tot een beeldenstorm bereid zullen blijken te zijn. Ben er een paar tegengekomen op FB. Dat waren hele gewone huis tuin en keuken protestanten, die bang zijn voor een beeldje, en die Boeddha willen vernietigen. Net Islamitische Staat. Mesjogge. En ze zijn niet te corrigeren. Al breng je op een hele rustige en vriendelijke manier een tekst uit de Bijbel en leg je het rustig uit aan de hand van Paulus, dan nog vallen ze je als een stel hyena's aan.  Een en al ego ( noemen zich een koningskind, hebben een kroon in hun header, etcetera), en angst.     Op internetfora waren het meestal buitenkerkelijke protestanten (niet meer kerkgaand dus) maar die ik op FB tegenkwam zitten op zondag gewoon in de kerk.  

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Dolce Vita,

Ervaringen zijn persoonlijk, ook de jouwe.  Hoeveel protestanten ken je om te zeggen dat ze -het Heilige van God in het hart van mensen ontheiligen, met hun ziekelijke achterdocht willen ze grijpen wat er in iemands hart is en wat juist tot het Heiligdom van God alleen behoort. Of dat ze allemaal last hebben van angstspookbeelden.

Je schrijft nogal wat, als dit niet een oordeel is over kerkgenootschappen waar je de mensen nauwelijks kent.

Ik herken het niet zo.

Ik zie mooie dingen binnen de rooms-katholieke kerk maar ook binnen het protestantisme. Ook zaken waar ik me niet zo in kan vinden, maar dat heeft bij meer met dogma's te maken dan met mensen.

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
40 minuten geleden zei Dolce Vita:

Dat doe ik ook niet. Maar het is wel zo dat ik dit op ééntje na (namelijk de voorganger van de Kerk van de Nazarener  bij ons) bij alle protestanten die ik ben tegengekomen op tv en internet heb moeten constateren.   De zeer gunstige uitzondering, de dominee van de Nazarener dus, ziet zich echter zelf ook regelmatig geconfronteerd  met de angstspookbeelden van het deel van zijn gemeenteleden met de meest gereformeerde of protestantse achterrgrond.  En sorry, neem er alsjeblieft geen aanstoot aan hoe ik het benoem: ik begrijp  namelijk werkelijk helemaal n i e t s  van de verschillen, en van al die termen, en wat ik ook wel niet allemaal heb geprobeerd om die te leren, het lukt niet,  in mij zit op de een of andere manier een blokkade tegen die kerkmuren, alle uitleg over de verschillende protestantse denominaties in boeken of door mensen, dringt niet tot mijn hersenen en hart door. En inmiddels ben ik zover dat ik heb ingezien dat die blokkade in mij er is omdat de wapenrusting van God (helm en borstschild) de informatie over die scheuringen tegenhoudt.  De mensen binnen al die denominaties hebben de grootste moeite om over de kerkmuren heen te komen, en daar heb ik dan alvast geen last van. 

 

Misschien vind jij mij nu te persoonlijk worden. Als dat zo is, mijn excuses.
Ik weet niet waarom, maar deze reactie voelt oprechter en meer open aan van jou.
Iedereen heeft muren als een zelfbescherming mechanisme. 
Vandaar dat je misschien nogal fel reageert hier op het forum.
Ik voel mij persoonlijk niet aangetrokken hoor, want ik herken mij daar in.
Dus sorry is niet nodig. :)
Ik weet nog goed dat Jehova lieden mij vertelde dat ik in het vuur gegooid zou worden, omdat ik had gezondigd. Ik was toen 16.
Ik werd daar altijd zo boos om, want God houd van zijn kinderen.
Ik kon gewoon niet begrijpen dat mensen zoiets konden zeggen midden op straat.
En dan de Katholieke kerk die bij de doop van mijn zusje haar een folder mee gaf met regels waaraan ze nu moest voldoen.
Onderdanig zijn aan de mannen in haar leven als voorbeeld. Ze was zeven jaar.
Vandaar dat ik persoonlijk ook moeite heb om welke geloofsstroming te volgen en mij alleen kan vinden in de woorden van Jezus.
Maar ik heb in vele stromingen gelopen van gelovige en overal zijn parels te vinden. 
Je herkent een goed persoon niet aan hun geloof, maar aan hun daden en medeleven.
Iemand die jou accepteert om wie jij bent en jou ook gunt om die persoon te zijn.

Soms zie je God meer in een atheist dan in een Christen, dus verhard je hart niet.
Een glimlach delen is altijd beter dan een sneer.
 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nog maar een anekdote (het zal wel niet helpen, maar ja). In mijn huis hangen twee mooie schilderijen van Boeddha. Op tafel staat een wierookdoos (en in de la van de tafel onder de glasplaat ligt zowel Indiase wierook als kerkwierook en ik vind dat lekker ruikten)  en in het midden van de kamer hangt een kruisbeeld mét Jezus erop (dat hangt toevallig iets hoger dan de Boeddhaschilderijen). Ik draag sinds 1999 een gouden kruisje aan een ketting om mijn nek.  Op mijn nachtkastje hangt (over het hoofdbord van het bed) de rozenkransketting van mijn oma, en waarschijnlijk is die rozenkrans nog veel ouder en is het een familie-erfstuk. We weten dat niet helemaal zeker, maar zo ziet het er wel uit en mijn moeder meende zich te herinneren dat dit al van haar overgrootmoeder is geweest. De familie vond het in een kast en wilde het weggooien. Toen herinnerde mijn tante zich dat ik gelovig ben en kwam me vragen of ik het wilde hebben. 

Vroeger bevond ik mij wel eens in wat men noemt "new age" kringen. Zelf was ik te kritisch daarvoor, dus ik was er wel maar hoorde daar nooit helemaal bij en vond dat ook prima. Zelf ging ik liever op kloosterretraite in Doetinchem. Maarrrrr......op een gegegen moment kwam ik iemand uit dat wereldje tegen toen ik zelf allang christen was.  Na een ontmoeting elders, nodigde die persoon zichzelf bij mij thuis uit (zo ging het ongeveer). Ze wist dat ik christen was,  en ze zag het Boeddhaschilderij en de wierookdoos en zei " oh, gelukkig, een wierookdoos, en Boeddha, pffff, gelukkig".   Ze zag mijn tekendoos en de onafgemaakte mandala op tafel, en was opgelucht.  De moderne spirituele mens is doodsbenauwd voor de benauwde koude kille protestantse schraalheid en de angstspookbeelden.  Mandala tekenen is van de duivel. Muziek is van de duivel. Een schilderij van een grote geestelijke leraar van vijfhonderd jaar voor Christus, van de duivel.  Sport is van de duivel. Volgens mij vergeet ik nu nog veel op te noemen dat ook van de duivel is. :+ Je kunt het zo gek niet verzinnen, of het is van de duivel. En ja, ik ken de verschillen. Ik heb namelijk zelf een goed eigen verstand en kan zelf wel onderscheiden wat juist is of goed en wat niet juist is of niet goed. 

De geestelijke verarming en verschraling in de kerken heeft veel mensen weggejaagd.    Doordat die mevrouw die dingen aantrof in mijn christelijk huis, was er ontspanning, en een ingang voor een fijn gesprek. Zij voelde zich niet bij voorbaat al afgewezen.  Als je geen contact hebt, kun je ook niet praten en dan kun je het met je evangelie ook wel vergeten.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het is slechts een eenmalige toelichting van mij. Meer niet. En dat doe ik frontaal, omdat ik de pb en mail uitgezet heb en uit laat.  Ik heb alle christenen even lief (dat heb ik al in een andere topic geschreven), inclusief de Jehova's Getuigen, ook al deel ik op een aantal belangrijke punten hun geloof niet. Als ze door een pak wolvengedrag helemaal in een hoek worden gedreven, dan kan en zal ik dat niet met lede ogen blijven aanzien en dan zal ik daar zeker en indien nodig stevig iets van zeggen.  Maar ik zit dus kwa persoonlijk geloof reeds enige jaren (tegen mijn eigen vroegere verwachting in trouwens) dichter bij de RKK dan bij het protestantisme.  Ik ben het dus met Flash Gordon in behoorlijk hoge mate eens in dezen. En dat wilde ik maar even toelichten. That's it.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Karin-:

Misschien vind jij mij nu te persoonlijk worden. Als dat zo is, mijn excuses.
Ik weet niet waarom, maar deze reactie voelt oprechter en meer open aan van jou.
Iedereen heeft muren als een zelfbescherming mechanisme. 
Vandaar dat je misschien nogal fel reageert hier op het forum.
Ik voel mij persoonlijk niet aangetrokken hoor, want ik herken mij daar in.
Dus sorry is niet nodig. :)
Ik weet nog goed dat Jehova lieden mij vertelde dat ik in het vuur gegooid zou worden, omdat ik had gezondigd. Ik was toen 16.
Ik werd daar altijd zo boos om, want God houd van zijn kinderen.
Ik kon gewoon niet begrijpen dat mensen zoiets konden zeggen midden op straat.
En dan de Katholieke kerk die bij de doop van mijn zusje haar een folder mee gaf met regels waaraan ze nu moest voldoen.
Onderdanig zijn aan de mannen in haar leven als voorbeeld. Ze was zeven jaar.
Vandaar dat ik persoonlijk ook moeite heb om welke geloofsstroming te volgen en mij alleen kan vinden in de woorden van Jezus.
Maar ik heb in vele stromingen gelopen van gelovige en overal zijn parels te vinden. 
Je herkent een goed persoon niet aan hun geloof, maar aan hun daden en medeleven.
Iemand die jou accepteert om wie jij bent en jou ook gunt om die persoon te zijn.

Soms zie je God meer in een atheist dan in een Christen, dus verhard je hart niet.
Een glimlach delen is altijd beter dan een sneer.
 

Het sorry was eigenlijk voor Hendrik-NG bedoeld. Want ik kan al die termen niet uit elkaar houden en weet dus niet wanneer ik welke zou moeten gebruiken.  Behalve gereformeerd heb je ook nog Nederlands gereformeerd dus (als in tegenstelling met Duits gereformeerd? ik weet het echt niet, bedoel het niet spottend). Een kennis van ons is baptist. Wat dat dan weer precies is, geen idee. 

Ik ben het met je eens dat religie (niet het christelijk geloof dus maar religie) meer kapot maakt dan je lief is.  Ook de atheistische religie trouwens.

Toen ik op een protestants christelijke school ging werken, noemden een paar (oude mannen)  collega's  mij "paaps".  Jij bent duidelijk een paapse.  Ik wist bij God niet wat ze bedoelden, maar gelukkig ben ik Germaniste, en viel het kwartje even later dat ze daarmee op de paus cq de RKK doelden.  Zij zagen toen kennelijk al waar ik zelf pas twintig, vijfentwintig jaar later achter zou komen.  Maar ik kon het met de gereformeerde of reformatorische (alle meisjes altijd lange rokken en lange haren, vaak geen radio en  tv in huis, weet niet welke denominatie dat exact is?) kinderen heel goed vinden, terwijl die collega's hen smalend "de lange rokken brigade" noemden.  Gooi het maar in mijn pet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid