Spring naar bijdragen

't Stamcafé; we praten over van alles!


Aanbevolen berichten

Ter aanvulling, Openbaring 8:12

"12En de vierde engel stak de trompet. En een derde deel van de zon werd getroffen, en een derde deel van de maan en een derde deel van de sterren, zodat een derde daarvan verduisterd werd, en de dag voor een derde deel geen licht gaf en zo ook de nacht.” 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 1,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Het is de eerste week van advent.  En het is weer gezellig.  

moderatie: Dit topic heet 't Stamcafé; we praten over van alles! Wat dat betreft kunnen we hier misschien wel groots gaan wroeten in allerlei complotverhalen en ons wentelen in de modder die

Een café hier, gezellig!! En wat een ontspannen gesprekken, daar geniet ik weer eens van. Ik heb de wijn maar mee genomen, al zal hier ook wel een voorraadje zijn. Ik wilde ook kroketten bakken, maar

https://www.nu.nl/gezondheid/5116730/veteranen-gaan-mdma-gebruiken-stressstoornis.html

De elite maakt oorlogen, de slapende slaven voeren het  uit en komen als gevolg van hun eigen slaafs uitgevoerde zonden getraumatiseerd terug waarna de elite hen drogeert, met staatsgefabriceerde drugs. Het is net de bio-industrie maar dan met mensen.

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het "beeld" dat spreekt, krijgt ook een eigen leven. De wetenschapper vanaf de 5e minuut legt uit dat men nu in staat is of meent te zijn om  nieuwe levensvormen te creëren. De bedoeling is dat die nieuwe levensvormen (robots die bijna niet meer van mensen te onderscheiden  zijn) die veel meer zouden kunnen dan mensen, wel zullen "geven om de mensen". Daarom moeten zij onder de mensen opgroeien, zegt hij.

Ieder zou het beeld aanbidden......

en het lerarentekort kan er kennelijk ook mee opgeheven worden, want volgens deze griezel zouden robots kinderen moeten onderwijzen.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Antwoord aan TTC op de gecensureerde topic 

Obama heeft nog snel de netneutraliteit opgeheven door de beheerrechten van het internet aan de VN te geven. 

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/30/amerikaanse-weerstand-tegen-het-weggeven-van-internet-4522880-a1524034

In Amerikaanse handen was het internet het veiligst, omdat het internet beschermd werd door Artikel 1 van de Amerikaanse grondwet. 

Men draait steeds alles om en tracht steeds Trump als de boosdoener af te schileren, maar het is Obama en consorten en zijn voorgangers die de NSA aanstuurden, niet Trump. 

Veel Amerikanen zijn ervan overtuigd dat de elite, cq de cabal, cq de schaduwregering ook Noord Korea aansturen in hun oorlog tegen Trump.  De elite opereert in vele landen. De VS kan de mensen die het internet gebruiken nu niet meer beschermen met Artikel 1. De beheerdersrechten van het internet zijn nu van de VN.

Dus......tel maar uit. 

De gruwel der verwoesting kan mijns inziens op niets anders duiden dan Rome. Die hebben de tempels verwoest. En ik denk dat het verdrag met de antichrist in 2013 is getekend. Maar weten doe ik dat niet, omdat ik niet weet wat er in dat verdrag verder allemaal nog staat. Maar kijk....Bibi zou niet zomaar het land van Jeruzalem aan de paus geven.  Hij moet denk ik in het nauw hebben gezeten. Misschien, maar ik denk even hardop en kan er naast zitten, heeft het Vaticaan hem beloofd dat hij Jeruzalem zou bewaren en beschermen voor de Israëlieten.  Maar het Vaticaan gaat het in werkelijkheid verdelen. En dat weten we uit de Heilige Schrift, maar de VN en het Vaticaan roepen voortdurend nog steeds om een tweestatenoplossing.  Het is geen geheim dat de wereld, inclusief vaticaan en VN ook Jeruzalem in stukken wil verscheuren. https://www.unwatch.org/un-condemns-israel-6-times-uses-islamic-term-temple-mount-denying-jewish-christian-heritage/

En iedereen trapt erin.Islam is zielig (men heeft reeds Medina en Mekka, maar men is zielig en moet en zal ook Jeruzalem), palestijnen zijn zielig en de joden en de christenen die Israël steunen worden afgeschilderd als de boosdoeners.  Dus dat voldoet ook aan het plaatje. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een Bijbelstudie die mij persoonlijk bijzonder aanspreekt en corrigeert en tegelijkertijd een goede analyse is van de tijd waarin wij leven. Het spijt me voor diegenen die de Engelse taal niet goed genoeg beheersen maar ik heb nog geen Nederlandse prediker of voorganger ontdekt die de het e.e.a. zo duidelijk uitlegt. Het zal zo langzamerhand wel eens tijd worden, denk ik. Zodra ik die ontdek zal ik het met jullie delen.

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
3 uur geleden zei JoostG:

@Thinkfree, hoewel ik het waardeer dat je dit topic op gang probeert te krijgen is het bewuste filmpje niet echt geschikt voor een christelijk forum (1 Samuel 28:12-15, Deut. 18:10,11).

Deze dus verwijderd.

Nee je hebt gelijk alhoewel ik dat totaal niet aanmoedig, geeft het stof tot nadenken dat zelfs demonen jezus erkennen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Men gaat voedsel verbouwen op de Maan en daarna op Mars. 

"President Trump heeft NASA de opdracht gegeven Amerikaanse astronauten opnieuw naar de maan te sturen, om vanaf daar de reis naar Mars te beginnen. Een ambitieus plan, maar door recent onderzoek wordt een Marsmissie steeds realistischer. Ecoloog Wieger Wamelink doet onderzoek naar het groeien van planten op Mars- en maangrond. 'Ik zie de reis naar Mars als een van de grootste avonturen van deze eeuw.'l

https://www.ans-online.nl/opinie-achtergrond/interviews/10808-moestuin-op-mars

https://www.nasa.gov/feature/nasa-plant-researchers-explore-question-of-deep-space-food-crops

https://www.mars-one.com/faq/health-and-ethics/will-the-astronauts-have-enough-water-food-and-oxygen

 

Stel dat ze dit lukt, en ze nemen het genetische materiaal mee van apen en andere levende wezens, dan zouden ze met behulp van hun eigen dna en dat van apen een nieuwe mensensoort kunnen creëren, die hen dan kan dienen met allerhande rotwerk, zoals mijnbouw, zodat zijzelf zich met ingewikkeldere zaken kunnen bezighouden. Waarschijnlijk zou die nieuwe primitieve mensensoort dan, mits ze dom gehouden worden en in een soort tuin maar dan van Heden gehouden worden,  denken dat die mensen die hen hebben gemaakt en die rondvliegen in ruimtevaartuigen, een soort goden zijn.  Maar een oprecht goed en van God bewust mens zou hen ook leren dat er maar 1 God is, en dat deze alle leven heeft geschapen en dat er niets is geworden dat geworden is, zonder Hem. En dat zij die God niet zijn. 

:+

Maar goed, de mens meent naar Mars, de planeet van rode stof, te gaan en heeft heel wat in zijn Mars. :#  Tis d'r wel een beetje kkkkkkkoud, maar met een kunstzon en wat ledlampjes schijnt men de boel wel vlot te denken te trekken. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 30-10-2017 om 20:56 zei Kaasjeskruid:

Vroeger was alles beter, vonden vrouwen een kat nog leuk. Nu nemen ze een hond ter compensatie van hun bindingsangst. Deze zijn ze vaak niet de baas en de hond verdwijnt in het asiel. Hoewel, als je het volgende moet geloven:

http://www.gezondtotaal.nl/wat-is-dat-toch-vrouwen-en-katten/

Er is een nieuw boek(je) van Myrthe van der Meer uit, dat gaat over het houden van mannen. Hilarisch.:#

https://www.bol.com/nl/p/het-houden-van-mannen/9200000087866950/?suggestionType=suggestedsearch&bltgh=0a158e50-0b25-4b2c-ba84-edb647dfa5cf.1.4.ProductImage

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 months later...

Het komt hier in Europa nauwelijks in het nieuws maar, voor wie het volgen, komen er momenteel dingen aan het licht die je je gewoon niet had kunnen voorstellen. In de Verenigde Staten is er een soort burgeroorlog aan de gang (tot nu toe zonder wapens maar er verdwijnen en "verongelukken" wel belangrijke getuigen) tussen de "deep state" (het was dus geen complottheorie) en de huidige regering. Heel spannend en zelf apocalyptisch allemaal.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

En voor de geïnteresseerden in het bovenstaande voorbeeld: Er zijn drie redenen waarom ik dit niet als onzin beschouw.

Ten eerste zijn er een heel aantal serieuze wetenschappers die zich met dit fenomeen bezighouden. Ten tweede geloof ik niet in toeval. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom ik niet in de evolutieleer geloof, waar de Schepper nadrukkelijk wordt buitengesloten. Ten derde vind je in de schepping/kosmos eveneens allerlei onverklaarde wiskundige patronen terug. We ontdekken steeds meer. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 4-6-2018 om 16:27 zei Willempie:

Het komt hier in Europa nauwelijks in het nieuws maar, voor wie het volgen, komen er momenteel dingen aan het licht die je je gewoon niet had kunnen voorstellen. In de Verenigde Staten is er een soort burgeroorlog aan de gang (tot nu toe zonder wapens maar er verdwijnen en "verongelukken" wel belangrijke getuigen) tussen de "deep state" (het was dus geen complottheorie) en de huidige regering. Heel spannend en zelf apocalyptisch allemaal.

 

Euh ja, als ik filmpjes zie denk ik gelijk ' Ah, complot theorie dus' . Die dingen hebben vaak namelijk geen artikelen met voetnoten. Die hele deelstate is l een complot theorie decennia geleden. Er zit iets in, het ambtelijk apparaat heeft invloed. Maar momenteel speelt de Trump administration de slachtoffer kaart, terwijl die in feite aan de macht is. Maar helaas is de VS een democrate dus je bent als president niet almachtig. Makkelijk anderen de schuld te geven, terwijl een Obama net zo goed een hoop niet voor elkaar gekregen heeft doordat er tegenwerkende krachten bestonden. 

In zoverre vind ik "christelijk"(1) ' Murica wel hypocriet omdat ze hun mond vol hebben als een president eigenlijk niet altijd een voorbeeldig leven heeft (denk aan Clinton die vreemd ging), maar bij een Trump met x aantal huwelijken, de Stormy affaire, enz enz enz dat allemaal maar lijkt te pikken.
Gelijke monniken gelijke kappen? 
Ik ben die Trump zo Beu. Ik ken die gast dus al van voor hij kandidaat was. Ik mocht hem toen al niet en ben ook al eens in zijn mecholomane Trump Tower geweest, met z'n dresscode voor schoenen. Ik snap oprecht niet wat die mensen in die gast zien. Alles waar hij nu ' huilie huilie' over doet, deed hij toen tegen zijn voorganger. Goede narcist ook. Bij de ingang kon je de Trump boekenlegger kopen; bestaande uit een uitsnede van Trump himself.

Laten we voor de grap eens aannemen dat dat al het ' fake news' werkelijk fake news is: Hij is dan de bedenker. Herinner zijn "Obama is geen Amerikaan" geneuzel. Lang voor hij kandidaat was... 

(1) Onzin, zat christenen daar die niks met hem op hebben. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
24 minuten geleden zei Willempie:

Willempie,

aan de ene kant ben je scherp op onzinnige zaken, aan de andere kant ben je ook erg ontvankelijk voor anderen onzinnige zaken.

Je hebt weer één person gevonden met een onzinnig verhaal. Wees toch verstandig en duik daar niet overal op in.

De datering van de uittocht is helemaal niet bekend. Er zijn zoveel flauwekul verhalen in omloop. Hecht er toch geen waarde aan.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei HJW:

Willempie,

aan de ene kant ben je scherp op onzinnige zaken, aan de andere kant ben je ook erg ontvankelijk voor anderen onzinnige zaken.

Je hebt weer één person gevonden met een onzinnig verhaal. Wees toch verstandig en duik daar niet overal op in.

De datering van de uittocht is helemaal niet bekend. Er zijn zoveel flauwekul verhalen in omloop. Hecht er toch geen waarde aan.

 

Ach ja. Ik neem gewoon graag overal kennis van. Of het onzinnig is of niet kan ik nu nog niet zo snel beoordelen. Ik vind het gewoon interessant om te delen en mogelijk heeft iemand hier meer informatie over. Bedankt voor jouw mening in ieder geval. Je kunt best gelijk hebben maar misschien ook wel niet. Ik geloof in ieder geval niet in toeval en dat is waarschijnlijk een belangrijk verschil in denken tussen ons. Ik geloof werkelijk dat de Schepper zijn hele schepping in de hand heeft, al zien we dat nu nog niet overal zo duidelijk, en dat de hele kosmos een soort blauwdruk is van Zijn almacht en wijsheid. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Willempie:

Ach ja. Ik neem gewoon graag overal kennis van. Of het onzinnig is of niet kan ik nu nog niet zo snel beoordelen. Ik vind het gewoon interessant om te delen en mogelijk heeft iemand hier meer informatie over. Bedankt voor jouw mening in ieder geval. Je kunt best gelijk hebben maar misschien ook wel niet. Ik geloof in ieder geval niet in toeval en dat is waarschijnlijk een belangrijk verschil in denken tussen ons. Ik geloof werkelijk dat de Schepper zijn hele schepping in de hand heeft, al zien we dat nu nog niet overal zo duidelijk, en dat de hele kosmos een soort blauwdruk is van Zijn almacht en wijsheid. 

Meerdere van dit soort berichten breng je alsof het allemaal prachtige mooie zaken zijn.

Dat is meer dan “overal kennis” van nemen. Dan is de kans groot dat je dingen gaat zien die er niet zijn.

Waar baseer je je op dat ik in toeval geloof ?

Ik geloof in een scheppende kracht en dat we daar onlosmakelijk onderdeel van zijn. En ik geloof dat de bijbel geen accurate beschrijving geeft van die scheppende kracht. Het is een weergave van (beperkte en cultureel gekleurde) menselijke gedachten over wat toen als bovennatuurlijk werd beschouwd. Interessant en boeiend maar wel beperkt.

Dat is heel wat anders dan in toeval geloven.

 

bewerkt door HJW
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei HJW:

En ik geloof dat de bijbel geen accurate beschrijving geeft van die scheppende kracht.

En ik geloof dat de Bijbel daar juist een zeer accurate beschrijving van geeft. Dat is het verschil :) Sterker nog: Ik geloof zelfs dat de Bijbel, net zoals de rest van de schepping, een blauwdruk is van God's almacht en wijsheid, en dat daar nog ontzettend veel in is te ontdekken. Ik geloof zelfs dat er geen letter te veel of te weinig in de Bijbel staat. Dat is versterkt doordat ik Weinreb lees en andere Joodse geleerden. In de Torah staan sommige letters heel groot en andere juist klein, sommige staan ondersteboven, sommige letters staan dubbel en andere ontbreken. Ik ben zelf, zoals voor mij vele joden, tot de conclusie gekomen dat dat allemaal een betekenis heeft. Dat is wat ik bedoel als ik zeg niet in toeval te geloven. Alles in de schepping heeft een betekenis.  

1 uur geleden zei HJW:

Meerdere van dit soort berichten breng je alsof het allemaal prachtige mooie zaken zijn.

 

Interessante zaken. Voor mij althans, en wellicht ook voor anderen. Dat betekent niet dat ik alles maar klakkeloos aanneem of de bedoeling heb dat anderen dat doen. Wel vind ik het persoonlijk waardevol er kennis van te nemen en het wellicht verder te onderzoeken. Wij zijn opgegroeid met een zeer eenzijdig, naturalistisch wereldbeeld. Dat beeld vind zijn oorsprong in het Griekse en Helleense denken. Eigenlijk is dat wereldbeeld mij altijd al vreemd geweest. Ik ben zelfs zo gek dat als ik met een probleem word geconfronteerd dat ik niet zelf kan oplossen, in mijn werk of elders, daar dan voor ga bidden. :#

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
37 minuten geleden zei Willempie:

Ik geloof zelfs dat de Bijbel, net zoals de rest van de schepping, een blauwdruk is van God's almacht en wijsheid, en dat daar nog ontzettend veel in is te ontdekken. Ik geloof zelfs dat er geen letter te veel of te weinig in de Bijbel staat. Dat is versterkt doordat ik Weinreb lees en andere Joodse geleerden. In de Torah staan sommige letters heel groot en andere juist klein, sommige staan ondersteboven, sommige letters staan dubbel en andere ontbreken. Ik ben zelf, zoals voor mij vele joden, tot de conclusie gekomen dat dat allemaal een betekenis heeft. Dat is wat ik bedoel als ik zeg niet in toeval te geloven. Alles in de schepping heeft een betekenis.  

De bijbel is een interessant boek en je kunt er klaarblijkelijk veel kanten mee op. Je kunt echter ook teveel betekenissen in ontdekken. Vroeger op de middelbare school moisten we aan gedichtenverklaringen doen. Wat de dichter bedoeld had met teksten. Waarop een dichter ooit zei: als ik zie wat ze er allemaal uithalen wat ik er helemaal niet in gestopt heb.

37 minuten geleden zei Willempie:

Interessante zaken. Voor mij althans, en wellicht ook voor anderen. Dat betekent niet dat ik alles maar klakkeloos aanneem of de bedoeling heb dat anderen dat doen. Wel vind ik het persoonlijk waardevol er kennis van te nemen en het wellicht verder te onderzoeken. Wij zijn opgegroeid met een zeer eenzijdig, naturalistisch wereldbeeld. Dat beeld vind zijn oorsprong in het Griekse en Helleense denken. Eigenlijk is dat wereldbeeld mij altijd al vreemd geweest.

Maar als ik zie dat jij eerder stelde dat Trump een werktuig in Gods handen is en die idioot kinderen van ouders scheidt, dan draaf je heel erg door en wordt het mijns inziens zelfs gevaarlijk.

DAT wereldbeeld is mij dan weer volkomen vreemd. Ik geniet van je grote hart, maar houd mijn hart vast voor het doorschieten wat je regelmatig doet.

Ik geniet van je grote hart. Maar houd aub je kop erbij, want dat mis ik wel eens bij je.

bewerkt door HJW
Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid