Spring naar bijdragen

Laatste dagen - Openbaring


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 554
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ik heb effe een paar andere woorden vet gemaakt ? : Galaten 5: 22. De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbe

Prachtig. Er staat op YT een mooi commentaar onder: As a youtube comment once said: "Children are afraid of the Dark, Adults are afraid of the Light."

Posted Images

Citaat

Vergeet ook niet dat tweeduizend jaar geleden deze boeken ook niet begrepen konden worden omdat daar de tijd nog niet rijp voor was. Daniël zegt ook dat de boekrollen moesten worden gesloten en dat in de eindtijd hierover begrip zou komen. En dat geldt voor Openbaring ook. Alleen met Gods Geest kan je dit begrijpen en wel op het moment wanneer God dat wilt. En blijkbaar is dat nu.

hmm... Ik meen dit sterk te betwijfelen, sterker nog, ik durf zelfs het tegendeel te beweren... (Ik heb het hier uitsluitend over de apocalyps niet over Daniël, die trouwens zelfs door de joden niet als een profetisch boek wordt gezien, maar onder de geschriften is onderverdeeld)... De aopcalyps is doorspekt met taalspelen (zowel Hebreeuwse als Griekse), referenties naar mythologie en stadslegendes uit die tijd, etc... etc... etc... wij moeten die dingen bestuderen om ze te weten, vele van deze dingen waren voor de tijdgenoten van de apocalyps, parate kennis (zowel onder Joden als onder heidenen).

Link naar bericht
Deel via andere websites
51 minuten geleden zei sjako:

Ja, dat begrijp ik, maar je probeert wel alles voor jezelf recht te praten. Waar ben je bang voor?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze opmerking niet begrijp. Ik geef aan datr Daniel historisch gezien wel in een andre tijd geplaats kan worden, dat openbaringen voor hetzelfde geld geen onderdeel van de bijbel had kunnen zijn, daar zijn allemaal bronnen voor en nu probeer ik iets recht te oraten? Je bent me kwijt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Mullog:

Persoonlijk vind ik dan Tolkien helderder, spannender en leesbaarder met dezelfde ingredienten, als je begrijpt wat ik bedoel ;)

:# Eigenlijk zou er eens een mooie, Tolkien-achtige herschrijving van Openbaringen moeten komen. En dan niet met allerlei brave en doorwrochte theologische of morele beschouwingen tussendoor, maar gewoon echt puur de verhalen zelf. Het liefst door een niet al te orthodoxe katholiek of atheïst, want die zijn over het algemeen minder braaf in dat soort dingen en de katholieke kerk en het fantasy-genre vormen sowieso nog altijd een zeer hecht huwelijk met elkaar. ;)

1 uur geleden zei sjako:

En wie bepaalt welk boek belangrijker is dan het andere? Jezus had het in de evangeliën ook over de eindtijd, dus waarom zou Openbaring die helemaal over de eindtijd gaat niet belangrijk zijn?

Persoonlijk denk ik dat Openbaringen een epische, apocalyptische hervertelling is van het Evangelie, van kerst tot pasen, met de liturgie van de Kerk en de vervolging door het Romeinse rijk als belangrijke leidraden. Maar ja, dat ben ik dan weer hè?
En het is het christelijk geloof zélf dat het belang van de bijbelse geschriften bepaald. En de hiërarchie is niet zo heel moeilijk te begrijpen hoor: de woorden van Jezus Christus zelf zijn natuurlijk het belangrijkste van allemaal. Ziedaar, de evangelieën. Vervolgens ontkomen we niet aan de woorden van de apostelen, die ons de christelijke leer hebben overgeleverd en het Evangelie hebben verspreid. Zie daar, de rest van het Nieuwe Testament. Maar dit alles is gebouwd op de joodse geschiedenis, waaruit de Verlosser is gekomen. Zie daar, het Oude Testament.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Mullog:

 

Verder ben ik voorlopig in goed gezelschap, zo rond de 7 miljard, die allemaal nog niks gemerkt hebben van een vergane wereld terwijl dit toch al vanuit het christendom een kleine 2.000 jaar voorspeld wordt (en dat telkens weer uitgesteld blijkt te worden) 

Dat zeg je nou wel, doch een hele grote groep mensen, waar men nogal eens schamper (heb ik me zelf ook wel eens schuldig aan gemaakt) naar verwijst met "new age", bestaat voor het grootste deel uit mensen die zelfs nog niet één letter van de Bijbel kennen, en die allemaal rotsvast geloven dat deze wereld spoedig ten einde komt en dat zij voordien een ander lichaam zullen hebben ontvangen cq hun lichaam plotsklaps getransformeerd zal worden.    Een aardige samenvatting (toevallig op een van mijn favoriete muziekstukken gezet:

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Robert Frans:

Daniël en Openbaringen zijn vooral een must voor christelijke eindtijdpredikers, die daar maar al te graag naar believen uit citeren en het vervolgens maar niet met elkaar eens kunnen worden over hoe de eindtijd nu precies zal verlopen, terwijl het allemaal toch zo helder en duidelijk zou zijn voor elke verlichte geest. Op hen kun je dus ook niet echt aan.
Voor christenen in het algemeen zijn echter de vier evangelieën het belangrijkst, daarna de geschriften en brieven uit het Nieuwe Testament en daarna de geschriften uit het Oude Testament. Uiteraard tezamen met de Traditie en het kerkelijk leergezag, maar dat spreekt in elk geval voor de meeste christenen wel voor zich. ;)

Over de eindtijd wordt er niet zo veel meer gepreekt. Dat was iets wat vooral in de jaren 90 gebeurde in evangelische kringen. Ik merk dat er nog maar heel weinig mensen mee bezig zijn. In de evangelische gemeente waar wij bij horen heb ik slechts sporadisch iets er over gehoord. En dat hoog uit in twee zinnen in een preek. Het meeste over de eindtijd heb ik in de PKN van Nijverdal en de hervormde kerk (gereformeerde bond PKN) te Veenendaal over gehoord, in 2 kerken ervan die ik bezocht heb. Zij waren daar overigens glashelder en diep over. Vooral bij de Gereformeerde bond.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Waar ze de afgelopen week daadwerkelijk voor bijna 3 kwartier dachten dat het einde der tijden (of iig het aardse leven zou eindigen) zou aanbreken was Hawaï. Dat deed de mensen beseffen dat het belangrijk is geestelijk ook klaar te zijn voor de dood. Ik ben benieuwd hoe lang dit effect aanhoudt.

 

Vals atoomalarm leidt tot volle kerken en biechtstoelen

Het vals gebleken atoomalarm dat onlangs Hawaii opschrikte heeft tot onverwacht hoog Misbezoek en lange rijen biechtelingen geleid, meldt CNA.

Vorige week zaterdagmorgen werd Hawaii opgeschrikt door een serieus atoomalarm dat uitgezonden werd via televisie, radio en mobiele telefoons. “Zoek onmiddellijk beschutting. Dit is geen oefening”, luidde de melding.

Atoomdreiging

Tot 38 minuten later een officieel ‘vals alarm’ werd afgegeven waren de inwoners van het eiland in de Stille Oceaan ervan overtuigd dat er een Noord-Koreaanse atoomraket onderweg was, zoals eerder was gedreigd.

CNA berichtte over gezinnen die onmiddellijk rond een Mariabeeld de rozenkrans begonnen te bidden, wetend dat er geen plek veilig is en in navolging van een paar jezuïeten die de atoombommen op Japan zo hebben overleefd.

Volle kerken

Opvallend was dat de kerken op zondagmorgen, een etmaal na de melding, mudvol zaten en voor de biechtstoelen lange rijen stonden.

Sommige parochies organiseerden die zondag spontaan een barbecue om de spanning te ontladen en te vieren dat het een vals alarm was geweest. Volgens een van de parochianen was dat “heel therapeutisch”.

Rest; https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/vals-atoomalarm-leidt-tot-volle-kerken-en-biechtstoelen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat mij bij jouw houding totaal niet aanspreekt, dat is het niet toepassen van de bijbels Woorden op de dagelijkse praktijk van vandaag de dag.

Mij persoonlijk sprak als tiener de eindtijdvisie van de grote gros evangelischen erg aan. We keken naar een film van De Laatste Bazuin. Bij de jeugdvereniging van de Youth For Christ waren we daar een tijdje mee bezig.

Ik kreeg zelf later echter twijfels bij die visie, toen ik zelf de bijbel er bij na sloeg. Ik heb me laten inspireren door het boek Gelukkig Gereformeerd die ik als tip van Riemer Lap las en veronderstelde al dat het lijden van de kerken al wel eens de grote verdrukking kon zijn. Van ds. Pieter Boomsma kreeg ik bij persoonlijk navragen over de visie van de PKN over de eindtijd mee, dat de PKN de grote verdrukking ziet als de christenvervolging door de eeuwen heen. Zoals we dat dus ook lazen bij de christengemeentes in de bijbel. Openbaring zie ik ook als een boek dat gold voor die tijd. Eindtijdsperikelen zien we al 2000 jaar en dient allemaal om ons te wijzen op de komst van Jezus Christus op de wolken. Al 2000 jaar. 

Bij de PKN en de baptisten heb ik meerdere voorgangers trouwens letterlijk horen zeggen, dat ze denken dat het 5 voor 12 is. Het vergelijken van de Schrift met hedendaagse ontwikkelingen is misschien dan voor jou vreemd en iets voor clubjes evangelischen, ik ben er echter als PKNer er juist mee groot gebracht en voelde me persoonlijk herkenbaar aangesproken door bijbelse omschrijvingen over de aard van de mensen in de laatste dagen. Iets waar men zich 2000 jaar geleden zich ook al in herkenden. Daar dient het dan ook voor. Als bemoedigingen vol te houden in moeilijke tijden.. omdat Christus er boven staat en de zijnen verlossen zal.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Gaitema:

Ik reageer persoonlijk op jouw bericht. 

Maar Thorgrem wijst toch op hetzelfde als jij? Thorgrem wijst er toch op dat ieder mens in elke tijd voorbereid moet zijn op het einde van zijn grofstoffelijke wereld, namelijk zijn lichaam?  

Je was vandaag bij de  uitvaart van je schoonvader. Kan het zijn dat je misschien een beetje overprikkeld bent en daarom        een beetje overprikkeld reageert? Wees lief voor jezelf, neem je rust. *:}  We zijn allemaal mens. Doe alsjeblieft niet zo boos.

Link naar bericht
Deel via andere websites

De mailwisseling over de eindtijd met dominee Boomsma had ik voor een week terug naar aanleiding van een preek in de Hervormde oude kerk van Veenendaal, waar ik enkele weken ervoor een preek hoorde in een avonddienst. Mailen met vragen naar de kerk zelf leverde geen echt inhoudelijke reactie op. Dus mailde ik ds Boomsma maar. 

2 minuten geleden zei Dolce Vita:

Maar Thorgrem wijst toch op hetzelfde als jij? Thorgrem wijst er toch op dat ieder mens in elke tijd voorbereid moet zijn op het einde van zijn grofstoffelijke wereld, namelijk zijn lichaam?

Is me niet opgevallen. Ik zie hem vooral allergisch reageren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Thorgrem:

Waar ze de afgelopen week daadwerkelijk voor bijna 3 kwartier dachten dat het einde der tijden (of iig het aardse leven zou eindigen) zou aanbreken was Hawaï. Dat deed de mensen beseffen dat het belangrijk is geestelijk ook klaar te zijn voor de dood. Ik ben benieuwd hoe lang dit effect aanhoudt.

 

Vals atoomalarm leidt tot volle kerken en biechtstoelen

Het vals gebleken atoomalarm dat onlangs Hawaii opschrikte heeft tot onverwacht hoog Misbezoek en lange rijen biechtelingen geleid, meldt CNA.

Vorige week zaterdagmorgen werd Hawaii opgeschrikt door een serieus atoomalarm dat uitgezonden werd via televisie, radio en mobiele telefoons. “Zoek onmiddellijk beschutting. Dit is geen oefening”, luidde de melding.

Atoomdreiging

Tot 38 minuten later een officieel ‘vals alarm’ werd afgegeven waren de inwoners van het eiland in de Stille Oceaan ervan overtuigd dat er een Noord-Koreaanse atoomraket onderweg was, zoals eerder was gedreigd.

CNA berichtte over gezinnen die onmiddellijk rond een Mariabeeld de rozenkrans begonnen te bidden, wetend dat er geen plek veilig is en in navolging van een paar jezuïeten die de atoombommen op Japan zo hebben overleefd.

Volle kerken

Opvallend was dat de kerken op zondagmorgen, een etmaal na de melding, mudvol zaten en voor de biechtstoelen lange rijen stonden.

Sommige parochies organiseerden die zondag spontaan een barbecue om de spanning te ontladen en te vieren dat het een vals alarm was geweest. Volgens een van de parochianen was dat “heel therapeutisch”.

Rest; https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/vals-atoomalarm-leidt-tot-volle-kerken-en-biechtstoelen

 

Trouwens wel een merkwaardige zaak,  kort na Hawaii gebeurde hetzelfde in Japan. Sommige mensen die niet ver van Hawaii verwijderd waren, zeggen een meteor in de lucht te hebben gezien die werd opgeblazen.  Ook wel bijzonder toevallig vind ik het dat er enkele uren voor het alarm een NBC-Nieuwsploeg in de bunker op Hawaii aanwezig was, waarvandaan het alarm is afgegeven. Als het in werkelijkheid geen vals alarm is geweest, dan ligt het meer voor de hand dat het om een meteoor ging dan om een raket, want van een meteoor kan men enkele uren van te voren weten waar ie ongeveer neer gaat komen en er dus van te voren een NBC-Nieuwsteam naartoe sturen, maar van een oorlogsraket niet.

 

Mocht dit weer worden afgedaan als een onzinnige complottheorie, dan is de zaak - naar de stof bezien - alleen maar zorgwekkender, want kennelijk zijn onze Westerse luchtalarmen dan niet meer zo ehhh accuraat. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn ouders geloven trouwens ook dat het niet zo lang meer duurt voor Jezus terug komt en zij zijn heel actief in de PKN. Je hoeft daar helemaal niet evangelisch voor zijn. Ik geloof het ook al jaren.. terwijl ik nog maar 2 jaar evangelisch ben en juist in die evangelische  gemeente spreekt men er niet over.

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 uur geleden zei Dolce Vita:

Dat zeg je nou wel, doch een hele grote groep mensen, waar men nogal eens schamper (heb ik me zelf ook wel eens schuldig aan gemaakt) naar verwijst met "new age", bestaat voor het grootste deel uit mensen die zelfs nog niet één letter van de Bijbel kennen, en die allemaal rotsvast geloven dat deze wereld spoedig ten einde komt

ik dacht dat "new ager's" uitkijken naar een tijdperk van liefde en licht. Dat is toch heel wat anders dan verdrukking, anti-christ aan de macht, God die uitzoekt wie wel en wie niet in een vredesrijk mag gaan wonen en dat soort gedoe.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Daniel 6:

"Er wordt door mij bevel gegeven dat men in heel het machtsgebied van mijn koninkrijk zal beven en sidderen voor het aangezicht van de God van Daniël, want Hij is de levende God, en houdt voor eeuwig stand. Zijn koninkrijk gaat niet te gronde, en Zijn heerschappij duurt tot het einde. 

Hij verlost en redt, Hij doet tekenen en wonderen in de hemel en op aarde. Hij, die Daniël heeft verlost uit de klauwen van de leeuwen. En het ging Daniël voorspoedig onder het koningschap van Darius en onder het koningschap van Kores, de Pers."

 

Ik las dit vanmorgen en vroeg me af wat God mij hiermee wilde zeggen. Daarom heb ik heel Daniël 6 gelezen. 

Ik geloof dat ik als Daniël gewoon openlijk mijn geloof mag belijden en dat God wil dat ik voortdurend Hem in gebed in mijn leven bij de dingen betrek. Al kunnen mensen er niet tegen en al zouden ze zelfs plannen tegen mij smeden. Dat zie ik hier niemand doen gelukkig, dan hoef ik nog niet te zwijgen. God staat boven alles en zegent hen die open van Hem spreken en Hem blijven aanroepen vanuit een diep vertrouwen. 

 

Het is een zegen dat dit koninkrijk Daniel als bestuurder had en een koning die op zijn hand was. Ik geloof dat in moeilijke tijden die komen de christenen net als Daniël door God beschermd zullen worden. Als christenen ook in Europa vervolgd zullen gaan worden en van alles van het afgenomen zal worden, dan zal God hen beschermen. Dit verhaal roept op vast te houden aan het geloof en er van te blijven getuigen.

 

Ik sprak eens mijn achterneef, die tegen me zei dat als de Moslims een Jihad over Nederland zou gaan brengen, dat je dan maar beter Moslim kunt gaan worden, want anders vermoorden ze je. Deze achterneef is heel actief in de PKN gemeente waar ik uit kwam. Ik schrok van zijn antwoord. Ik had me voor genomen dat als er ooit mensen me met de dood zouden bedreigen vanwege mijn geloof, dat ik mijn geloof dan niet de rug zou toe keren. Want het is beter als christen te sterven, dan zonder God je leven te moeten rekken en zonder God dan heen moet gaan. Want bij de Vader is het goed! Daar waar mijn schoonvader nu naar toe is gegaan. En weet je, Daniël had voor die keuze gestaan. Hij echter bad niet eens in het geheim, maar openlijk! En hij werd gered!

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Mullog:

ik dacht dat "new ager's" uitkijken naar een tijdperk van liefde en licht. Dat is toch heel wat anders dan verdrukking, anti-christ aan de macht, God die uitzoekt wie wel en wie niet in een vredesrijk mag gaan wonen en dat soort gedoe.

Ja, maar "new agers" wisten en weten daarbij heel goed dat de gehele wereld daarbij door de verdrukking zou gaan en dat veel mensen voordien zouden sterven hoor. Daar gingen zo ongeveer alle berichten over van alle groepen.  Wat sommige christenen ongelovigen noemen (en daarbij zijn voor hen new agers meestal inbegrepen) dat noemen new agers  slapenden (en op hun beurt zijn sommige christenen daarbij inbegrepen in de new age visie).   Het begrip "preppers" komt volgens mij uit de new age hoek, die hebben volgens mij het preppen uitgevonden. :+  En dit al decennia voordat sommige (Amerikaanse) christelijke groepen gingen preppen.   Zelf ben ik helemaal geen prepper in stoffelijke zin, ook nooit geweest,  maar ik kijk er ook niet zo negatief tegenaan als sommige mensen doen.  De broers van Jozef waren maar wat blij met Jozefs graanschuren. Uiteindelijk is het God Zelve die voorzag en voorziet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Dolce Vita onze beelden van wat new age is of new agers zijn komen totaal niet met elkaar overeen. Uit jou beschrijving haal ik een soort van ex-religieuze eindtijd dwepers, die van mij zijn hippies die ervan uitgaan dat je alles met liefde kunt oplossen.

Preppers heeft volgens mij al helemaal niks met new age te maken (en indien wel dan is alles new age). Dat vind ik zo'n stelletje malloten. Ik heb op Discovery een keer een documentaire gezien waarbij een stelletje van die gekken 20 meter uit de kust op 3 meter diepte een container met van allerlei survival gedoe erin hadden vastgelegd met als doel dat men die na een tsunami kon opduiken om het materiaal te kunnen gebruiken. Verbijsterend! Geologen gaven aan dat in dat gebied nog nooit een tsunami was geweest, noch te verwachten was, en het was volstrekt onduidelijk waarom men het ding niet gewoon had ingegraven op de top van de pakweg 100 meter hoge heuvel die een paar honderd meter verderop lag. Dat het ding kansloos was tegen een echte tsunami (zoeen als toen met de kerst) hadden ze helemaal al niet begrepen. Het leek wel Monty Python.

Die graanschuren van Jozef kun je geen preppen noemen, dat is gewoon verstandig beleid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 minuten geleden zei Mullog:

@Dolce Vita onze beelden van wat new age is of new agers zijn komen totaal niet met elkaar overeen. Uit jou beschrijving haal ik een soort van ex-religieuze eindtijd dwepers, die van mij zijn hippies die ervan uitgaan dat je alles met liefde kunt oplossen.

Preppers heeft volgens mij al helemaal niks met new age te maken (en indien wel dan is alles new age). Dat vind ik zo'n stelletje malloten. Ik heb op Discovery een keer een documentaire gezien waarbij een stelletje van die gekken 20 meter uit de kust op 3 meter diepte een container met van allerlei survival gedoe erin hadden vastgelegd met als doel dat men die na een tsunami kon opduiken om het materiaal te kunnen gebruiken. Verbijsterend! Geologen gaven aan dat in dat gebied nog nooit een tsunami was geweest, noch te verwachten was, en het was volstrekt onduidelijk waarom men het ding niet gewoon had ingegraven op de top van de pakweg 100 meter hoge heuvel die een paar honderd meter verderop lag. Dat het ding kansloos was tegen een echte tsunami (zoeen als toen met de kerst) hadden ze helemaal al niet begrepen. Het leek wel Monty Python.

Die graanschuren van Jozef kun je geen preppen noemen, dat is gewoon verstandig beleid.

Tsja, je kunt van preppers allerlei extremen naar voren halen. Maar over de new age beweging kun je mij niets wijsmaken. Ik zat destijds op zo ongeveer elk groot new age forum (niet op de kleine meer occulte, maar wel op de grote new age fora die nu niet meer bestaan), en in yahoogroepen en op msn groepen, mijn boekenkast stond er vol mee. Alles ging over de eindtijd.  Als criticus stond ik wel zelf meestal overal buiten :+, de new age "kerk" was en is in dat opzicht niet anders dan sommige gewone kerken, waar men vroeger ook zijn verstand bij de kerkdeur diende achter te laten. De film "left behind" is daar nog maar een zachtgekookt eitje bij. Maar in de new age beweging werd alles gebracht met zachte woorden en vanuit een positieve insteek gebracht, waarbij men werd aangemoedigd om moed te houden. Moed, hoop, en geloof in "het goddelijke" en de goddelijke kracht, daar lag de focus. Het preppen van sommige mensen in de new age beweging ging nog een stapje verder hoor. Het was niet het verzamelen van potten en blikken, maar meer het verzamelen van kennis om bijvoorbeeld in je eigen huis voedsel te kweken en zo. Maar ook alternatieve ontsmettingsmiddelen, alternatieve energiebronnen e.d.  De meeste mensen gingen niet daadwerkelijk tot dat preppen over, maar het was wel een duidelijk onderwerp van interesse.

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei Mullog:

@Dolce Vita kan, ik heb alleen een ander beeld. Ik heb er nooit zo in gezeten dus waarschijnlijk heb je gelijk.

Als je je er niet echt mee bezig hebt gehouden, dan vind ik het wel logisch dat je een ander beeld hebt. Ik heb me er wel mee bezig gehouden, d.w.z. nam enige kennis van van alles en nog wat (maar ik paste er nooit tussen :#, was veel te kritisch). De term new age komt juist door de eindtijdverwachting die leidend was voor al het new age gedachtengoed. Zoals jij zelf al beschreef ging het om het aanbreken van een nieuw liefdevol tijdperk, maar dat ging wel gepaard met heel veel narigheid en de new ager die de ascensie zou meemaken, die dus een veranderd lichaam ontving, die was de gelukkige, die ging dat liefdevolle "tijdperk" (die als een andere dimensie werd gezien) binnen . De achterblijvers hadden pech dus :+.    

Binnen dat gedachtengoed waren er ook meerdere denkrichtingen. Een groep dacht dat de aarde letterlijk door geboorte een kind zou voortbrengen in de vorm van een nieuwe aarde met een eigen nieuwe hemel.  Alleen de geascendeerde mensen zouden met die nieuwe aarde en hemel meegaan en de rest bleef op de oude achter. Een andere denkrichting geloofde dat de oude aarde zelf opnieuw geboren zou worden en dat die geboorte een ascensie inhield, dus een soort upgrade. Als het ware Aarde 2.0 . En ook daarop zouden alleen de mensen overleven die zelf ook ascendeerden. Dus de wakkeren. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid