Spring naar bijdragen

Laatste dagen - Openbaring


Aanbevolen berichten

9 minuten geleden zei Robert Frans:

Misschien, maar ook dan moet de uitleg van een symbolische omschrijving wel raakvlakken hebben met die omschrijving.

In Openbaring5:9 zie je iets dergelijks

9Ze zingen een nieuw lied: ‘U bent het waard de boekrol te nemen en de zegels te openen, want u bent geslacht en met uw bloed hebt u mensen voor God gekocht uit alle stammen, talen, volken en landen.

Hier wordt dit nieuwe lied ook in verband gebracht met nieuwe instructies, namelijk het openen van de zegels van de boekrol. In de boekrol staan nieuwe dingen voor de dag des Heren. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 554
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ik heb effe een paar andere woorden vet gemaakt ? : Galaten 5: 22. De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbe

Prachtig. Er staat op YT een mooi commentaar onder: As a youtube comment once said: "Children are afraid of the Dark, Adults are afraid of the Light."

Posted Images

De tweede trompet. 'En de tweede engel stak de trompet. En het was alsof een grote berg, laaiend van vuur, in de zee geworpen  werd. En een derde deel van de zee werd bloed, en een derde van de schepselen die in de zee leven, kwam om, en een derde van de schepen verging.' 

In vergelijking met de rampen van na de opening van de 4de zegel, waarbij een vierde deel van de aarde getroffen werd, wordt hier steeds een derde deel van de aarde getroffen. Dus de destructieve werking van de nieuwe plagen neemt steeds toe. Een grote massa, laaiend van vuur, wordt in de oceaan geworpen. En als gevolg werd een derde deel van de wereldwijde oceaan bloed. Het is alsof aan de zondaars worden hun zonden tegen de naaste getoond, met name moorden die ze letterlijk gepleegd hadden of waarvan ze indirect schuldig zijn door anderen onrecht te doen en onderdrukken. 'Opdat op u zal neerkomen al het onschuldige bloed dat op aarde vergoten is, vanaf het bloed van de onschuldige Abel tot aan het bloed van Zacharias, de zoon van Berekja, die gij vermoord hebt tussen de tempel en het altaar. Voorwaar, Ik zeg u: Dit alles zal neerkomen op dit geslacht! ' (Mattheüs 23:35-36). In de allegorische zin betekent die grote berg de duivel die zich als het ware voedt door Gods schepping te haten en zoveel mogelijk mensen te vernietigen. En als we onszelf affirmeren door anderen te vernederen, of te veroordelen, of te beroven; of als we leedvermaak zoeken door anderen te pesten, of te slaan, of te verkrachten..., dan worden we geïnspireerd door de duivel en zijn we deelachtig aan zijn kwaadaardigheid. Maar de duivel haat zelfs degenen die hem in deze zin navolgen.

bewerkt door Modestus
Link naar bericht
Deel via andere websites

De derde trompet. 'En de derde engel stak de trompet. En er viel een grote ster uit de hemel, brandend als een fakkel. En zij viel op een derde deel van de rivieren en op de waterbronnen. De naam van de ster is Alsem. En een derde deel van de wateren werd alsem, en vele mensen stierven van het water, omdat het bitter was geworden.' 

Alsem (Hebr. לַעֲנָה la’anah; Gr.: αψινθος apsinthos; Lat.: Artemisia herba-alba Asso; Eng. wormwood) is een bittere en schadelijke plant die op woeste plaatsen groeit. De naam 'alsem' wordt ook gebruikt voor het bittere aftreksel van de alsemknoppen. In het Oude Testament komt “alsem” 8 keer voor. Door de zeer bittere smaak en de giftige werking, wordt de plant in verschillende passages figuurlijk gebruikt in vervloekingen. Zie de verzen Deuteronomium 29:18, Amos 6:12, Jeremia 2:21; 9:15; 23:15, Klaagliederen 3:15; 3:19, Spreuken 5:4. Frappant is dat “Chernobyl”, de plaats in Sovjet Unie (Oekraïne) waar op 26 april 1986 een kernramp plaatsgreep, in het Oekraïens “alsem, bitter” betekent. Maar wat voor brandende grote ster is het? Meteoriet? Een planetoïde die in de eindtijd op de aarde zal inslaan? Op 27 januari 2012 scheerde een kleine planetoïde, 2012 BX34 genoemd, met een middellijn van ca. 10 meter, 'rakelings' langs de aarde, op een afstand van minder dan 60.000 kilometer - een zesde van de afstand tussen aarde en maan. In de allegorische zin symboliseert alsem de bitterheid van de zonde, die in het begin zoet lijkt te zijn. En de bitterheid van de drinkbare waterbronnen kunnen we vergelijken met de gezaghebbende of populaire denkers, filosofen, wetenschappers en leraren die de valse leer verkondigen en hun publiek met zich mee naar de duisternis trekken. Denk bijvoorbeeld aan de algemeen aanvaarde theorie van Charles Darwin, die nu in feite als een historische feit aangenomen wordt.=Alsem_Artemisia_Vulgaris_L.jpg

bewerkt door Modestus
Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Mullog:

Ik kan het nooit laten, als ik dit soort dingen lees, om dan heel praktisch te denken, hoe lang zingen ze dan, en wat zingen ze dan? Is het "Lang zal hij leven, in de gloria" of een meer verheven hymne? En als het dat laatste is, is de zangstem dan een criterium om tot de groep te worden toegelaten?

... 

????

Het is een nieuw lied. En trouwens, 'Lang zal die leven', zingen voor degene die eeuwig leeft is ietwat onnozel natuurlijk. ??

Wel is het zo dat een tekst zingen, in plaats van (op)lezen, een andere emotie, inzicht, waarde of soms zelfs betekenis kan geven. Dat is erg bijzonder. 

In de synagoge worden de te lezen stukken uit de Torah ook altijd "gelaajend" - dat is melodieus gereciteerd. Wanneer je bedenkt dat er "een nieuw lied" gezongen wordt als de messiaanse tijd aanbreekt, betekent het voor mij persoonlijk dat de woorden van de profeten waarheid worden: de Torah wordt in ons hart geschreven, en we hoeven 'm dus niet meer van papier te "zingen". 

?Lang zullen we leven! ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 12-2-2020 om 07:29 zei sjako:
Op 11-2-2020 om 22:19 zei Dat beloof ik:

Onzin.  Er staat letterlijk : degenen die zich niet met vrouwen hebben opgehouden dus nog maagd zijn. 

Ja hoor

Ja, je haalde de tekst zelf al aan, Openbaringen 14: 3 en 4.

Citaat

Niemand kon dat lied leren behalve de 144.000, die van de aarde zijn gekocht.  4 Zij zijn het die zich niet met vrouwen hebben verontreinigd — ze zijn maagden.

Als Levi daar dan terecht iets van zegt, kom je met een antwoord dat m.i. kant noch wal raakt. Je beweert dat het om 'geestelijke maagdelijkheid gaat' maar dat gaat niet op: er staat immers letterlijk dat het om lichamelijke maagdelijkheid gaat.

Op 11-2-2020 om 08:16 zei sjako:
Op 11-2-2020 om 08:06 zei Levi:

Waarom neem je het getal 144.000 wél letterlijk, maar de het feit dat ze maagd zijn niet? 

Goede vraag. Het gaat om geestelijke maagdelijkheid. Dat is noodzakelijk omdat de 144.000 de bruid van Christus vormen.

Dat Levi dit antwoord wel begrijpt, gaat er bij mij dus niet in. Een uitleg als onderstaande kán heel goed zijn: 

Citaat

De maagdelijkheid van de 144.000 heb ik hierboven uitgelegd. Een kwestie van uitzoeken wat onder maagdelijkheid in geestelijke zin in de Bijbel wordt gezegd. Dat bepaalde woorden overdrachtelijk gebruikt worden komt best wel vaker voor. Bijv doden, zijn soms ook niet letterlijke doden, maar geestelijke doden.

maar gaat niet op als het woord maagd vooraf wordt gegaan door 

Citaat

Zij zijn het die zich niet met vrouwen hebben verontreinigd

want dán gaat het dus wel om lichamelijke maagden.

 

Het lijkt er op dat je voornamelijk voorgekauwde antwoorden produceert.

Neem nu deze:
 

Op 11-2-2020 om 13:35 zei sjako:
Op 11-2-2020 om 13:33 zei Robert Frans:

Hoe maak je van een nieuw lied ineens nieuwe instructies? Hoe maak je die denkstap?

De 144.000 zijn mederegeerders die samen met Christus gaan regeren ten tijde van het 1000-jarige Rijk. Dat is een nieuwe periode, met nieuwe regels. Maar ook dit moet ik opzoeken om precies antwoord te geven. Openbaring is een complex boek.

Hier wordt gevraagd hoe JIJ een denkstap maakt, en je komt met het antwoord 'dat moet ik even opzoeken'. Dat laatste is een antwoord dat we hier vaker van jou of Antoon zien, maar in dit geval is het helemaal geen antwoord. De vraag was immers hoe JIJ een denkstap maakt. Zo'n antwoord moet je direct kunnen produceren, omdat het om je eigen denkproces gaat. 

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
12 uur geleden zei sjako:

In Openbaring5:9 zie je iets dergelijks

9Ze zingen een nieuw lied: ‘U bent het waard de boekrol te nemen en de zegels te openen, want u bent geslacht en met uw bloed hebt u mensen voor God gekocht uit alle stammen, talen, volken en landen.

Hier wordt dit nieuwe lied ook in verband gebracht met nieuwe instructies, namelijk het openen van de zegels van de boekrol. In de boekrol staan nieuwe dingen voor de dag des Heren. 

Er staat nergens dat de boekrol nieuwe instructies bevat. En wat zij zingen is inderdaad een lied, een gezang, dat ook in het getijdengebed regelmatig terugkeert, zoals afgelopen dinsdag in het avondgebed:

Lofzang Apok. 4, 11; 5, 9.10.12
De lofzang van de verlosten

Waardig zijt Gij, onze Heer en onze God,
te ontvangen de heerlijkheid en de eer en de macht.
 Want Gij hebt het heelal geschapen:
 door uw wil ontstond het en werd het gemaakt. _
Waardig zijt Gij, Heer, het boek te nemen
en zijn zegels te verbreken.
 Want Gij zijt geslacht en Gij hebt ons gekocht voor God met uw bloed
 uit elke stam en taal en volk en natie.
Gij hebt ons voor onze God gemaakt, °
tot een koninkrijk van priesters,
en wij zullen heersen op aarde.
 Waardig is het Lam dat geslacht werd °
 te ontvangen de macht en de rijkdom,
 de wijsheid en de kracht en eer en heerlijkheid en lof. _
Eer aan de Vader en de Zoon
en de heilige Geest.
 Zoals het was in het begin en nu en altijd
 en in de eeuwen der eeuwen. Amen.

De boekrol openbaart Christus zelf en heel de heilsgeschiedenis. Daarom is ook alleen Christus waardig hem te openen, omdat alleen Hij de gehele geschiedenis en heel het heelal in zijn hand heeft en daartoe het Offer ten volle heeft gebracht.

Het blijft dus een vreemd beginsel om 'een (nieuw) lied' te interpreteren als een set instructies voor een nieuwe wereld.
Je haalt daarmee mijns inziens ook alle muziek, poëzie en schoonheid uit de hemelse beelden van Openbaringen, alsof het enkel om een politieke regering zou gaan die zakelijke wetteksten formuleert en niet om een majestueuze, symfonische aanbidding en epifanie Gods, waarin de heilsgeschiedenis, het heden en de komende dageraad van het heil middels complexe bijbelse beelden op apocalyptische, zinnebeeldende wijze wordt geschilderd.

Liederen zijn liederen en wetteksten zijn wetteksten, dat is ook in de Schrift vrij duidelijk merkbaar. Ook als we een bijbelgedeelte plechtig gezongen reciteren, zoals zowel joden als veel christenen doen, is dat anders dan het daadwerkelijk zingen van een lied.
God zong niet tot Mozes toen Hij volgens het verhaal hem de wet gaf, maar sprák tot hem. Hij gaf hem geen nieuw lied, maar een nieuw woord, een wet voor de kinderen van Israël.
En toen de kinderen van Israël juichend over de bevrijding zongen nadat ze door de Rietzee getrokken waren, gaven ze elkaar geen instructies over wat ze nu moesten doen, maar bezongen ze Gods heilsdaden en macht.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei Dat beloof ik:

want dán gaat het dus wel om lichamelijke maagden.

Het zou niet best zijn dat enkel maagden in de hemel komen. Bovendien als je het woord 'maagd' onderzoekt dan betekent dat vaak rein van valse leer en ook letterlijk immoraliteit. Tegenover staat 'hoer', bijv de hoer van Babylon de Grote. Van haar wordt gezegd dat ze vol onreinheid zit en dat ze gehoereerd heeft met de wereld. Dit is ook geen letterlijke hoer, maar een stelsel van valse religie.  Zo is ook 'maagd' niet letterlijk te nemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
28 minuten geleden zei Robert Frans:

Er staat nergens dat de boekrol nieuwe instructies bevat. En wat zij zingen is inderdaad een lied, een gezang, dat ook in het getijdengebed regelmatig terugkeert, zoals afgelopen dinsdag in het avondgebed:

Jawel, waarom zouden dan de zegels bezongen worden die stuk voor stuk worden geopend. Daarvoor is de inhoud van de rol niet bekend. Openbaring beschrijft elke wee als er een zegel wordt verbroken, het zijn openbaringen.  Je kan in Openbaring bijna niets letterlijk nemen, maar de uitleg is altijd te vinden elders in de Bijbel. Je zegt zelf dat liederen vaak wetteksten zijn en aangezien het om een nieuwe periode gaat, de dag des Heren, zijn het dus nieuwe wetteksten of zoals ik ze noem instructies.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Waar staat dat ? 

Heel Openbaring door. Bij elke zegel die wordt geopend gebeurd er iets met de aarde. Bijv Openb. 5:6

23 minuten geleden zei Robert Frans:

tot een koninkrijk van priesters,
en wij zullen heersen op aarde.

Dit slaat idd op de 144.000, maar als ze gaan heersen over de aarde, moeten er wel onderdanen zijn op aarde, anders valt er niets te heersen toch? En die grote schare die niemand tellen kan zijn de onderdanen. Ik snap echt niet dat jullie dat niet zien.

Link naar bericht
Deel via andere websites
57 minuten geleden zei sjako:
1 uur geleden zei Dat beloof ik:

want dán gaat het dus wel om lichamelijke maagden.

Het zou niet best zijn dat enkel maagden in de hemel komen.

Ik zou niet weten waarom niet. Leg dat eens uit. Zit daar wellicht eigen belang bij, omdat je geen maagd meer bent? Zo komt het wel over.
Het staat er nu eenmaal en het was daarvoor ook al gebruikelijk om heel strenge eisen te stellen, zie bv. de tabernakel. Daar waren ook allerlei strenge eisen aan verbonden, stel dat de Joden toen hadden gedacht: "Ja mooi, maar dat is allemaal niet letterlijk bedoeld".

50 minuten geleden zei sjako:
51 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Waar staat dat ? 

Heel Openbaring door. Bij elke zegel die wordt geopend gebeurd er iets met de aarde. Bijv Openb. 5:6

Daarin staat niet dat in de boekrol nieuwe dingen staan voor de dag des Heeren. Daar staat alleen genoemd dat een lam de boekrol ontvangt. Er staat niet bij wat er in staat. 
Om kort te gaan: Dat dit in de boekrol staat is  nergens in Openbaring terug te vinden.
Hoe kom je daar eigenlijk bij ?
 

En hoe kun je nu op de vraag 'waar staat dat ' nu eigenlijk Openbaringen 5:6 antwoorden. Een kind kan zien dat dit niet klopt.
Het antwoord dat je geeft, komt over alsof het je helemaal niets kan schelen, en alsof je denkt dat anderen op dit forum alles maar voor zoete koek aan nemen. Het is bijna beledigend. Neem jij mensen van buiten je eigen geloof uberhaupt wel serieus?  

 

50 minuten geleden zei sjako:

Dit slaat idd op de 144.000, maar als ze gaan heersen over de aarde, moeten er wel onderdanen zijn op aarde, anders valt er niets te heersen toch? En die grote schare die niemand tellen kan zijn de onderdanen. Ik snap echt niet dat jullie dat niet zien.

Dat komt waarschijnlijk omdat de meesten hier deze teksten gewoon lezen zoals ze er staan, en niet gedwongen laten leiden door een groep Amerikanen die claimen een direct lijntje met God te hebben. Dit is niet beledigend bedoeld, maar wel de situatie zoals die is.

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Dat beloof ik:

Ik zou niet weten waarom niet. Leg dat eens uit. Zit daar wellicht eigen belang bij, omdat je geen maagd meer bent? Zo komt het wel over.
Het staat er nu eenmaal en het was daarvoor ook al gebruikelijk om heel strenge eisen te stellen, zie bv. de tabernakel. Daar waren ook allerlei strenge eisen aan verbonden, stel dat de Joden toen hadden gedacht: "Ja mooi, maar dat is allemaal niet letterlijk bedoeld".

Als je de 144.000 als letterlijke groep ziet die in de hemel net als de grote schare (volgens sommigen dezelfde groep) en als je maagd moet zijn, dan zullen er niet veel mensen in de hemel zijn, lijkt me. 

1 uur geleden zei Dat beloof ik:

Om kort te gaan: Dat dit in de boekrol staat is  nergens in Openbaring terug te vinden.

Die zegels die verbroken worden zijn van de boekrol. Zei voorbeeld die ik heb gegeven. Het lijkt me gewoon duidelijk. Maar het is een samenhangende studie waarbij het moeilijk is om bepaalde details uit te leggen zonder dat je de rest begrijpt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het (on)begrip over (en de pogingen tot uitleg van) de Openbaring van Johannes even terzijde: waarschijnlijk zijn 'de laatste dagen' nog lang niet aangebroken, voor zover ik Mattheüs 24:3-8 enigszins goed heb begrepen en in de juiste tijd kan plaatsen.

3 Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw komst en van de voleinding der wereld?
4 En Jezus antwoordde en zeide tot hen: Ziet toe, dat niemand u verleide!
5 Want velen zullen komen onder mijn naam en zeggen: Ik ben de Christus, en zij zullen velen verleiden.
6 Ook zult gij horen van oorlogen en van geruchten van oorlogen. Ziet toe, weest niet verontrust; want dat moet geschieden, maar het einde is het nog niet.
7 Want volk zal opstaan tegen volk, en koninkrijk tegen koninkrijk, en er zullen nu hier, dan daar, hongersnoden en aardbevingen zijn.
8 Doch dat alles is het begin der weeën.

Vers 5: is iets dergelijks al van toepassing (geweest)?

bewerkt door Bastiaan73
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:
2 uur geleden zei Dat beloof ik:

Ik zou niet weten waarom niet. Leg dat eens uit. Zit daar wellicht eigen belang bij, omdat je geen maagd meer bent? Zo komt het wel over.
Het staat er nu eenmaal en het was daarvoor ook al gebruikelijk om heel strenge eisen te stellen, zie bv. de tabernakel. Daar waren ook allerlei strenge eisen aan verbonden, stel dat de Joden toen hadden gedacht: "Ja mooi, maar dat is allemaal niet letterlijk bedoeld".

Als je de 144.000 als letterlijke groep ziet die in de hemel net als de grote schare (volgens sommigen dezelfde groep) en als je maagd moet zijn, dan zullen er niet veel mensen in de hemel zijn, lijkt me. 

Ik zou niet weten waarom niet. Zoals ik al zei: vermoedelijk komt het jouzelf goed uit om die maagden weg te denken.

1 uur geleden zei sjako:
2 uur geleden zei Dat beloof ik:

Om kort te gaan: Dat dit in de boekrol staat is nergens in Openbaring terug te vinden.

Die zegels die verbroken worden zijn van de boekrol. Zei voorbeeld die ik heb gegeven. Het lijkt me gewoon duidelijk. Maar het is een samenhangende studie waarbij het moeilijk is om bepaalde details uit te leggen zonder dat je de rest begrijpt.

Ja, de zegels die worden verbroken zijn van de boekrol. Maar dat is niet de vraag. 
De vraag is hoe jij bij de bewering komt te weten wat er in de boekrol staat. Dat staat namelijk nergens in Openbaring. 
Ook niet als je er een samenhangende studie op los laat.

Ik schreef al eerder dat het antwoord dat je geeft, overkomt alsof het je helemaal niets kan schelen, en alsof je denkt dat anderen op dit forum alles maar voor zoete koek aan nemen. Het is bijna beledigend. Neem jij mensen van buiten je eigen geloof uberhaupt wel serieus?  
Daar ga je niet op in en je komt simpelweg wederom met een nietszeggend antwoord dat de plank mis slaat. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei sjako:

Die zegels die verbroken worden zijn van de boekrol. Zei voorbeeld die ik heb gegeven. Het lijkt me gewoon duidelijk. Maar het is een samenhangende studie waarbij het moeilijk is om bepaalde details uit te leggen zonder dat je de rest begrijpt.

De boekrol is het energetisch lichaam van de mens, wat Paulus het soma pneumatikon noemt. De zeven zegels zijn de zeven chacra’s.  Wat nieuw is is het Koninkrijk binnenin de mens waarin Christus leeft. De nieuwe schepping die die mens is in Hem.

http://www.fractal.org/Bewustzijns-Besturings-Model/Pres-BBM-B/sld004.htm

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei sjako:

Dit slaat idd op de 144.000, maar als ze gaan heersen over de aarde, moeten er wel onderdanen zijn op aarde, anders valt er niets te heersen toch? En die grote schare die niemand tellen kan zijn de onderdanen. Ik snap echt niet dat jullie dat niet zien.

Omdat wij dat regeren heel anders interpreteren en niet zuiver politiek of monarchisch, zoals jij doet. Als je wil weten hoe dat moet, lees dan Genesis 1 en vraag jezelf af: waarover moest de mens toen heersen en wat betekent dat precies?
Zéker omdat jullie geloven dat alles weer zal worden zoals in Genesis 1 en 2, moet het geen probleem zijn om daarop antwoord te geven.
Daarbij zijn jullie niet eens consequent in het letterlijk nemen van dat getal, want de 144.000 zijn in Openbaringen heel concreet opgebouwd uit 12.000 gezalfden uit de 12 stammen van Israël. Zonder die getallen kun je niet tot 144.000 komen. Dus waarom 144.000 wél letterlijk nemen, maar die 12 x 12.000 ineens niet?

Het probleem met jullie tweeklassentheorie is verder dat jullie aan de hand daarvan allerlei andere bijbelse beloften en kenmerken van de Kerk uitsluitend op die klasse moeten toepassen, om jullie verhaal staande te houden.
Dan mogen ineens alleen die gezalfden aan het Avondmaal deelnemen, zijn ineens alleen zij de Bruid van Christus, zijn ineens alleen zij kinderen van God, ontvangen ineens alleen zij de heilige Geest en bidt ineens enkel in hen de heilige Geest, zijn ineens alleen zij losgekocht van de aarde, mogen ineens alleen zij in de hemel al biddend wachten op Christus' komst, noem maar op.
Daarvoor halen jullie dan Schriftgedeelten aan, waarin die kenmerken echter helemaal niet expliciet alleen op die gezalfden worden toegepast. Maar omdat jullie hebben besloten dat die gezalfdenklasse bestaat, moeten jullie wel die teksten enkel alleen daarop toepassen.
Dus als iemand bijvoorbeeld de heilige Geest ontvangt in een bijbelverhaal, dan besluiten jullie meteen dat dat wel een gezalfde zal zijn geweest, ook als dat helemaal niet genoemd wordt en zo'n uitleg zelfs vrij geforceerd overkomt.

Jullie gaan hiermee volstrekt tegen de christelijke geloofstraditie in, die vanaf het begin al deze teksten op álle gelovigen toepassen en die dus een heel andere, veel bredere kijk op Openbaringen heeft dan jullie.
Daarom zien wij niet wat jullie willen zien, omdat wij ons houden aan de leer van Christus, die al tweeduizend jaar getrouw is overgeleverd en wij mogen blijven vertrouwen op de prachtige, heerlijke beloften en genadegaven die Christus al tweeduizend jaar rijkelijk en mateloos schenkt aan álle gelovigen.
En wat een onvoorstelbaar licht en onvoorstelbare vreugde zal de dag zijn dat ook jij eens die waarheid juichend zult begroeten en ten volle zult ervaren wat het is om opgenomen te worden in de gemeenschapsvolle liefde en de bevrijdende waarheid die God is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Robert Frans:

Omdat wij dat regeren heel anders interpreteren en niet zuiver politiek of monarchisch, zoals jij doet. Als je wil weten hoe dat moet, lees dan Genesis 1 en vraag jezelf af: waarover moest de mens toen heersen en wat betekent dat precies?

Maar dat gaat niet op dus. Ze gaan samen met Christus als koningen en priesters heersen. Christus is duidelijk de Koning van Gods Koninkrijk, dat wordt op diverse plaatsen genoemd. De 144.000 hebben daar dus ook een aandeel in. Dus ik interpreteer 'heersen' dus idd als heersen over een koninkrijk. 

12 minuten geleden zei Robert Frans:

Dus waarom 144.000 wél letterlijk nemen, maar die 12 x 12.000 ineens niet?

Maar het getal is wel op die manier opgebouwd, dat ontken ik ook niet. Dat is zelfs heel belangrijk omdat je ziet dat het hemelse Jeruzalem dezelfde opbouw heeft. Je ziet daar ook 12 poorten.

13 minuten geleden zei Robert Frans:

Dan mogen ineens alleen die gezalfden aan het Avondmaal deelnemen, zijn ineens alleen zij de Bruid van Christus, zijn ineens alleen zij kinderen van God, ontvangen ineens alleen zij de heilige Geest en bidt ineens enkel in hen de heilige Geest, zijn ineens alleen zij losgekocht van de aarde, mogen ineens alleen zij in de hemel al biddend wachten op Christus' komst, noem maar op.

Ze zijn de Bruid van Christus. Dat is vrij makkelijk te beredeneren. Kom er later op terug omdat ik nu even geen tijd heb.

15 minuten geleden zei Robert Frans:

Jullie gaan hiermee volstrekt tegen de christelijke geloofstraditie in, die vanaf het begin al deze teksten op álle gelovigen toepassen en die dus een heel andere, veel bredere kijk op Openbaringen heeft dan jullie.

Daarom staat er ook dat pas in de tijd van het einde de betekenis pas echt duidelijk wordt. In de eerste eeuwen was het niet te begrijpen.

16 minuten geleden zei Robert Frans:

Daarom zien wij niet wat jullie willen zien, omdat wij ons houden aan de leer van Christus, die al tweeduizend jaar getrouw is overgeleverd en wij mogen blijven vertrouwen op de prachtige, heerlijke beloften en genadegaven die Christus al tweeduizend jaar rijkelijk en mateloos schenkt aan álle gelovigen.

De gelovigen die een aardse hoop hebben zijn niet minder goed af of zo. Ze worden ook rijkelijk beloond. Je kan er niet omheen dat er een aardse belofte is. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vierde trompet. 'En de vierde engel stak de trompet. En een derde deel van de zon werd getroffen, en een derde deel van de maan en een derde deel van de sterren, zodat een derde daarvan verduisterd werd, en de dag voor een derde deel geen licht gaf en zo ook de nacht.”' 

Waarschijnlijk werd het licht van de bovengenoemde hemellichamen voor een derde deel verzwakt, zodat ook de dag voor een derde deel minder licht werd. De profeten spraken over eclips als een teken van Gods Oordeelsdag:

Jesaja 13:9-10; Daar komt de dag van jahwe, ongenadig, een en al grimmigheid en vlammende gramschap, waarop Hij dit land verandert in een woestenij en er de zondaars verdelgt. De sterren en planeten aan de hemel geven geen licht meer; de zon is reeds bij haar opgaan verduisterd, de maan laat haar licht niet meer schijnen.

Jeremia 4:23; Ik keek naar de aarde: Ze was een woestenij, naar de hemel: Het licht was verdwenen. 

Ezech. 32: 7-8; Als uw levenslicht gedoofd wordt, befloers Ik de hemel en hul de sterren in rouw. De zon verberg Ik achter de wolken en de maan zal haar licht niet meer geven. Alle lichten aan de hemel zal Ik om u in rouw hullen en uw land zal Ik in het duister dompelen, luidt de godsspraak van Jahwe de Heer.

Joël 2:31; 3:15;  De zon en maan zijn zwart geworden, en de sterren hebben haar glans ingetrokken.

'Toen hoorde ik in mijn geestvervoering een adelaar die in het zenit vloog roepen met machtige stem: “Wee, wee, wee de bewoners der aarde, wanneer de trompetten zullen klinken van de drie engelen die nog komen!”'

De adelaar is waarschijnlijk de engel. Maar waarom in de gedaante van de adelaar? Het is een van de tekens van de eindtijd verwijzend naar wat Jezus zeide: 'Waar het lichaam is, aldaar zullen de arenden vergaderd worden.' (Lucas 17:37). 

Al die plagen en rampen die de onboetvaardige zondaars zullen moeten verduren zijn de gerechte vergelding voor hun daden en zijn bedoeld om hun verdoemenis in de hel minder onverdraaglijk te maken (sorry, ik moet het zeggen, ook al praat daar zelf niet graag over). Dat is ook de reden waarom de martelaren daar God om smeken. God en zijn heiligen worden dus niet gemotiveerd door kwaadaardige wraakzucht, maar juist door menslievendheid. En wie weet komen misschien sommige mensen tot inkeer als ze op aarde hun gerechte vergelding voor hun zondigheid ontvangen en worden ze zelfs gered door Gods genade als berouwvolle zondaars.

bewerkt door Modestus
Link naar bericht
Deel via andere websites
53 minuten geleden zei thom:
3 uur geleden zei Plume:

De boekrol is het energetisch lichaam van de mens, wat Paulus het soma pneumatikon noemt. De zeven zegels zijn de zeven chacra’s.  Wat nieuw is is het Koninkrijk binnenin de mens waarin Christus leeft. De nieuwe schepping die die mens is in Hem.

Mooi, die chakra's. Net als de Lotusbloem, die totaal open moet. Net als de kandelaar waarin alle kaarsen branden. 

De valkuil is, betreft chakra's, dat 'het ik' hiermee denkt verlichting te bereiken, en zichzelf groot wil maken door juist datgene te laten bloeien, wat zich moet overgeven, in plaats van kleiner worden.

Dan, na overgave van het ik, pas kan er ontvangen worden wat uit Hem is, en gegeven worden wat uit Hem is.

Chakra's... Dat is toch van Emile Ratelband? 

Chakraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Er is een alternatieve bundel uitgebracht waarin alleen dit woord 144.000 keer staat vermeld, verdeeld over 666 bladzijdes. De bundel heet 'De Lotusbloem' en is in de zevende druk in de vorm van een boekrol uitgegeven. Dat had nog wat vieze voeten in de aarde maar de uitgeverij zag uiteindelijk het licht: de voeten werden gewassen en de aarde bleek goed. De inhoudsopgave bevat 70 fractals die elk 24 karakters bevatten. 70 keer 24 is namelijk 1.680, precies het aantal dat twee keer 840 is. 840 is uiteraard 70 keer 12, het aantal discipelen dat werd uitgezonden maal het oorspronkelijke aantal apostelen. Zouden daar nog kinderen uit zijn geboren of zou er ergens sprake zijn geweest van abortus? Er staan 4 plaatjes in met elk 3 bazuinen en 3 plaatjes met elk 4 kandelaars. De kandelaars hebben allemaal 12 uitsteeksels waarin kaarsen van was gemengd met bloed, azijn, mirre en olijfolie op te zien zijn. 3 plus 4 is 7, 4 plus 3 ook. 3 maal 4 is 12, 4 maal 3 ook. 

Samengevat: 7 plus 12 is 19. '19' is een liedje uit 1985 van Paul Hardcastle. In de clip zijn ook helicopters te zien zodat er enigszins sprake is van een helicopterview maar dan anders.

?

 

bewerkt door Bastiaan73
Link naar bericht
Deel via andere websites
23 uur geleden zei sjako:

Het zijn dus letterlijke wezens, cherubs. In Ezechiël 10:20,21 staat het antwoord

20Het waren de levende wezens die ik onder de God van Israël had gezien bij de rivier de Ke̱bar. Zo kwam ik te weten dat het cherubs waren.21Alle vier hadden ze vier gezichten en vier vleugels en onder hun vleugels iets dat op mensenhanden leek. 

Hiermee is nog steeds niet verklaard waarom je de 144.000 letterlijk moet nemen, maar de 12.000 Israelieten per stam niet. En waarom de 24 oudsten niet letterlijk 24 oudsten zijn, maar symbolisch de 144.000 zouden zijn. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
25 minuten geleden zei thom:

Nee, maar een Bijbeltekst als onderdeel van de discussie waarin ik mee deed, over de zegels wat die inhielden; te ontvangen kwaliteiten ten gunste van het Koninkrijk, in plaats van de energie-zuigende werking van het opstandige ik.?

 

Is jouw ik per definitie opstandig?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Bastiaan73:

USB en HDMI poorten.

Jij mag gerust eeuwig liedjes gaan zingen voor 4 herkauwers en 144000 Jehova’s Getuigen. Je zou alvast via USB je repertoire kunnen opnemen op je computer en versturen naar het hoofdkantoor van het Wachttorengenootschap.  Als je goed je best doet nemen ze je liederen misschien alvast wel op in hun liedboek. 

:#

bewerkt door Plume
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid