Spring naar bijdragen

Het boek Job


Aanbevolen berichten

10 minuten geleden zei sjako:
25 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Dit is ook niet van toepassing. Het volk Israel is een miniem klein deel van de mensheid. 

Je vergeet dat het Gods exclusieve volk was.

Niet van belang. Jij stelt hier dat 

Citaat

"God werkelijk het recht heeft om alleen te heersen over de mensheid zoals eigenlijk de bedoeling was"

en als ik dan vraag waar dat staat kom je met een heerser over Israel. Dat is niet de mensheid. Ook niet als je van mening bent het Israel een heel exclusief land is. Er 15 miljoen Joden (ongeveer). Dat is 0,002 % van de mensheid.

Waar staat het , dat "God werkelijk het recht heeft om alleen te heersen over de mensheid zoals eigenlijk de bedoeling was" ?  De vraag is vrij eenvoudig, maar het lijkt er op dat je het antwoord niet kunt geven?  

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 201
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

"Zelfs indien U mij wilt doden, dan nog zal ik op U vertrouwen." (Job) Eigenlijk krijgt Job geen directe antwoorden op de vragen die hij aan God stelt. Uiteindelijk is het feit dat God hem antwoordt v

Hè MN, waarom bannen? Het slowchatten, spammen en trollen gaat echt wel weer een keer stoppen. Ik zou jouw bijdragen erg missen, hoe vaak moet ik je nog nog liken ( maar deze post like ik niet)

En terecht. Daarmee zou hij satan eer geven die hem niet toekomt. Er worden in de hemel besluiten genomen door God en niet door satan.

15 uur geleden zei Peter79:

En zo wordt het boek Job in zijn tegendeel omgedraaid: Job had zijn lijden lijdzaam moeten ondergaan, zoals zijn vrienden hem voorhielden. Genegeerd wordt dat Job recht had gesproken ten aanzien van God en voor zijn vrienden moest bidden. 

Weet je Peter, als je gaat zoeken naar uitleg over het boek Job, dan lees je dat men het een zeer moeilijk en uitdagend boek vindt. De uitleg die ik presenteer is zoals ik er nu over denk. Misschien denk ik er over een half jaar compleet anders over. We doen er goed aan elkaars uitleg ruimte te geven. 

Er staat een mooie serie van 30 korte video's op YouTube van John Walton. Ook hij heeft het niet altijd bij het rechte eind maar iedere serieuze uitleg moet overwogen worden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid