Spring naar bijdragen

De verschillen van Joodse en Christelijke zienswijzen


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 306
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Is daar iets mis mee? In het Jodendom wordt het verschillend interpreteren van teksten juist aangemoedigd. Joden “lernen” Thora, Talmoed, etc. Dat “lernen” doe je nooit alleen maar met met meerdere pe

Het kan nooit kwaad zaken kritisch te onderzoeken. Als je dan kijkt naar het ontstaan van het jodendom en dat zij al zaken hebben overgenomen van omringende godsdiensten maakt het erg onwaarschijnlijk

Maar @sjakodit is toch geen onderbouwing ? Alleen zeggen dat ze het fout zagen en vervolgens dingen aangeven die geen onderdeel uitmaakten van de messias verwachting. Kun jij profetieën aang

6 minuten geleden zei sjako:

Vraag 1. Het gaat hier duidelijk over één persoon. Jij hebt het over meerdere personen. 

Vraag 2. Elk mens, zelfs een baby, heeft al een zonde bij zich. Overgeërfd van Adam. Iemand zonder zonde zou namelijk niet kunnen sterven. Het loon van de zonde is de dood. Daarom kan ook geen normaal mens voor de zonde sterven voor de ander. Jezus kon dat wel. Hij is Koning, Hogepriester en offer in één en is absoluut zonder zonde. Dus de enige persoon die dat kon in Jesaja 53 is de Messias. En laat de hele omschrijving in Jesaja 53 nu overeenkomen met het leven van Jezus. 

Vraag 3. David bijv zondigde ook en het werd hem uiteindelijk vergeven. Maar David is wel dood gegaan. Hij had namelijk de zonde overgeërfd van Adam, de eerste mens. De Adamitische zonde wordt dus niet vergeven totdat er een zoenoffer gebracht zou worden, Jezus. Heel veel Joodse rituelen wijzen naar Jezus. 

Vraag 4. Niemand kan volmaakt de Thora onderhouden. 

In zichzelf is het al een strik voor de christelijke theologie omdat toch alleen Jezus kan bemiddelen? (1 Timotheüs 2:5).

Dat je de erfzonde aan Jesaja 53 koppelt en Daniel 9 hebben we het al over gehad. Hoe valt Jezus perfect in het plaatje bijvoorbeeld in 3 Hij was veracht, en de onwaardigste onder de mensen, een Man van smarten, en verzocht in krankheid; en een iegelijk was als verbergende het aangezicht voor Hem; Hij was veracht, en wij hebben Hem niet geacht.

Je zegt de omschrijving komt over met Jezus zijn hele leven, maar één van de beginnende verzen begint dus al met een omschrijving die je alleen eventueel met het kruisiging verhaal kan koppelen. Het NT leert echter dat Jezus duizenden volgers had dus hoe precies is dat onwaardig of was zijn leven onwaardig? 

Dat is ook wel een andere discussie maar het klopt niet om te zeggen perfect thora houden in een christelijke context van zonde

Link naar bericht
Deel via andere websites
46 minuten geleden zei sjako:

Ja, die uitleg hebben ze later eraan gegeven. Ik heb me er in verdiept.

Niet perse je snapt het discussie pattern in de talmoed wellicht niet. Ik begrijp ook niet precies waar je met Shekalim 5:1 op doelt en het is van de mishnah niet Jeruzalem talmoed.

Je zegt er is een draai aangegeven omdat er ook commentaar is op de mashiach mbt Jesaja 53 alsof dat niet kan in de Talmoed? Er zijn zoveel verzen die op meerdere zaken ingaan vooral in de Talmoed. En ik kan trouwens geen citaat zo bedenken die het echt aanhaalt noch heb je er één gegeven. Je haalt het dus uit context en zegt het is verdraait en dat je je verdiept hebt?

bewerkt door nikie90
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

@nikie90 De volgendelink is ook wel interessant.

http://jodenvoorjezus.nl/dilemma-rabbijnen/

De volgende maar eens lezen:

http://www.robcassuto.com/jesaja.html

De bewering van jouw link dat iedereen in de eerste eeuwen de tekst als messianistisch lag wordt hier weerlegd. 

 

Of de volgende:

http://mjpaul.nl/wp-content/uploads/2013/08/6.-Knecht-des-Heren.pdf

Met daarin onder andere de tekst:

Na een bespreking van de teksten die in aanmerking komen, trekt M. Hengel de conclusie dat de verwachting van een toekomstige lijdende redder, in combinatie met Jes.53, niet met zekerheid aangetoond kan worden in de voorchristelijke periode. Toch zijn er wel allerlei aanwijzingen dat zulke verwachtingen er geweest kunnen zijn in de marge van de samenleving, naast andere opvattingen. Dat zou een verklaring geven van de vermeldingen van een lijdende of stervende Messias in de Tannaitische geschriften van de 2e eeuw, en van het feit dat Jes.53 messiaans geïnterpreteerd wordt in de Targum en in rabbijnse teksten.9

bewerkt door HJW
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 11-5-2018 om 18:07 zei nikie90:

In zichzelf is het al een strik voor de christelijke theologie omdat toch alleen Jezus kan bemiddelen? (1 Timotheüs 2:5).

Ja, Jezus is de Middelaar tussen mens en God. In de tijd van voor Jezus was dat een Hogepriester. Jezus is nu Hogepriester na de wijze van Melchizedek, dat wil zeggen Koning en Hogepriester. In de Bijbel is enkel Melchizek te vinden die dat ook was. Jezus is dan ook voor eeuwig onze Hogepriester. Een Hogepriester op aarde is daarom niet meer nodig en ook geen tempel. Een van de redenen dat de tempel is verwoest.

Op 11-5-2018 om 18:07 zei nikie90:

Hoe valt Jezus perfect in het plaatje bijvoorbeeld in 3 Hij was veracht, en de onwaardigste onder de mensen, een Man van smarten, en verzocht in krankheid; en een iegelijk was als verbergende het aangezicht voor Hem; Hij was veracht, en wij hebben Hem niet geacht.

Jezus had eigenlijk geëerd moeten worden. Hij had de hemel opgegeven om naar Zijn volk toe te gaan. En nog wel om zijn leven te geven als een zoenoffer voor de hele mensheid. De Joden hebben hem helaas veracht en ze achten Hem 'van geen belang'. Als volk in zijn geheel hebben de Joden Jezus verworpen. Tijdens Zijn bediening is Jezus af en toe ook zeker moe geworden, Hij was ook mens op dat moment. Hij raakte vertrouwd met de ziekten van degenen tot wie Hij predikte. Hij heeft die ziektes ook genezen. 

Op 11-5-2018 om 18:07 zei nikie90:

Dat is ook wel een andere discussie maar het klopt niet om te zeggen perfect thora houden in een christelijke context van zonde

 Jesaja 53:5 en 6 Toch werd hij doorstoken voor onze overtredingen.
Hij werd verbrijzeld voor onze fouten.
Hij onderging straf ter wille van onze vrede,
zijn wonden brachten ons genezing.
 6 Als schapen hebben we allemaal rondgedwaald,
iedereen is zijn eigen weg gegaan
en Jehovah heeft de fouten van ons allemaal op hem laten neerkomen.

Dit is een Hebreeuwse tekst. Maar je ziet dat die persoon plaatsvervangend lijdt voor anderen. Hoe kon een onvolmaakt mens onze fouten op hem nemen? Hij (JHWH) heeft de fouten (zonden) van ons allemaal op Hem laten neerkomen. Wat ik van Joden steeds hoor is dat dit niet kan. Maar het staat toch echt in een Joods geschrift dat de MESSIAS de zonden op zich zou nemen. Enkel op die manier is het mogelijk in een goede positie tov JHWH te komen. Enkel op die manier kan de mensheid zich verzoenen met God. Jezus was volkomen zondeloos. Maar toch werd Hij, onterecht, veroordeelt als een misdadiger. (vers ?

8 Door een onrechtvaardig vonnis werd hij weggenomen.
Wie zal zich met de bijzonderheden van zijn generatie bezighouden?
Want hij werd verwijderd uit het land der levenden. (Hij werd ter dood veroordeelt)
Vanwege de overtredingen van mijn volk werd hij geslagen.

Hij werd aan een martelpaal genageld als een misdadiger. (vers 9)

Hij kreeg een graf bij slechte mensen (aan een martelpaal tussen twee misdadigers)
en na zijn dood werd hij bij de rijken begraven, (Hij kreeg een graf van een rijk man)
hoewel hij niets verkeerds had gedaan (Hij was zondeloos)
en er geen bedrog in zijn mond was.
 


 

Link naar bericht
Deel via andere websites
45 minuten geleden zei sjako:

Jezus had eigenlijk geëerd moeten worden. Hij had de hemel opgegeven om naar Zijn volk toe te gaan. En nog wel om zijn leven te geven als een zoenoffer voor de hele mensheid. De Joden hebben hem helaas veracht en ze achten Hem 'van geen belang'.

Dit riekt aardig naar antisemitisme. Dat "de joden" hem veracht hebben is onzin. En historisch gewoon niet correct.

Jezus moest zijn leven als zoenoffer geven en dus wat is het probleem met het doden van hem ? Dat was toch juist de bedoeling.

45 minuten geleden zei sjako:

Dit is een Hebreeuwse tekst. Maar je ziet dat die persoon plaatsvervangend lijdt voor anderen. Hoe kon een onvolmaakt mens onze fouten op hem nemen?

Jesaja 53 gaat aantoonbaar over het volk Israel en niet over de messias. Plaatsvervangend lijden is in de tenach uitddrukkelijk veboden. Daarin wordt in de tenach geen onderscheid gemaakt tussen volmaakte danwel onvolmaakte mensen.

45 minuten geleden zei sjako:

Wat ik van Joden steeds hoor is dat dit niet kan. Maar het staat toch echt in een Joods geschrift dat de MESSIAS de zonden op zich zou nemen

Dat klopt, de joden hebben dan ook gelijk. Je hebt de arrogantie dat jij denkt dat jij het joodse geloof beter kent dan zijzelf. 

Nee, dat staat er dus niet. Het is aantoonbaar onjuist wat je hier beweert. Maar je blijft het gewoon herhalen. Maar daar wordt het niet meer waar van.

Je hebt duidelijk geen kennis van het joodse geloof en hebt daar blijkbaar ook geen interesse in. Dan zou enige bescheidenheid je sieren.

Hier vlak boven heb ik bronnen gegeven waaruit blijkt dat deze uitleg slechts bij een minderheid hoorde. 

45 minuten geleden zei sjako:

Maar toch werd Hij, onterecht, veroordeelt als een misdadiger.

Stel dat hij niet veroordeeld as, dan was hij dus NIET gestorven voor jouw zonden. Wees blij dat het gebeurd is.

bewerkt door HJW
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

Ja, Jezus is de Middelaar tussen mens en God. In de tijd van voor Jezus was dat een Hogepriester. Jezus is nu Hogepriester na de wijze van Melchizedek, dat wil zeggen Koning en Hogepriester. In de Bijbel is enkel Melchizek te vinden die dat ook was. Jezus is dan ook voor eeuwig onze Hogepriester. Een Hogepriester op aarde is daarom niet meer nodig en ook geen tempel. Een van de redenen dat de tempel is verwoest.

Jezus had eigenlijk geëerd moeten worden. Hij had de hemel opgegeven om naar Zijn volk toe te gaan. En nog wel om zijn leven te geven als een zoenoffer voor de hele mensheid. De Joden hebben hem helaas veracht en ze achten Hem 'van geen belang'. Als volk in zijn geheel hebben de Joden Jezus verworpen. Tijdens Zijn bediening is Jezus af en toe ook zeker moe geworden, Hij was ook mens op dat moment. Hij raakte vertrouwd met de ziekten van degenen tot wie Hij predikte. Hij heeft die ziektes ook genezen. 

 Jesaja 53:5 en 6 Toch werd hij doorstoken voor onze overtredingen.
Hij werd verbrijzeld voor onze fouten.
Hij onderging straf ter wille van onze vrede,
zijn wonden brachten ons genezing.
 6 Als schapen hebben we allemaal rondgedwaald,
iedereen is zijn eigen weg gegaan
en Jehovah heeft de fouten van ons allemaal op hem laten neerkomen.

Dit is een Hebreeuwse tekst. Maar je ziet dat die persoon plaatsvervangend lijdt voor anderen. Hoe kon een onvolmaakt mens onze fouten op hem nemen? Hij (JHWH) heeft de fouten (zonden) van ons allemaal op Hem laten neerkomen. Wat ik van Joden steeds hoor is dat dit niet kan. Maar het staat toch echt in een Joods geschrift dat de MESSIAS de zonden op zich zou nemen. Enkel op die manier is het mogelijk in een goede positie tov JHWH te komen. Enkel op die manier kan de mensheid zich verzoenen met God. Jezus was volkomen zondeloos. Maar toch werd Hij, onterecht, veroordeelt als een misdadiger. (vers ?

8 Door een onrechtvaardig vonnis werd hij weggenomen.
Wie zal zich met de bijzonderheden van zijn generatie bezighouden?
Want hij werd verwijderd uit het land der levenden. (Hij werd ter dood veroordeelt)
Vanwege de overtredingen van mijn volk werd hij geslagen.

Hij werd aan een martelpaal genageld als een misdadiger. (vers 9)

Hij kreeg een graf bij slechte mensen (aan een martelpaal tussen twee misdadigers)
en na zijn dood werd hij bij de rijken begraven, (Hij kreeg een graf van een rijk man)
hoewel hij niets verkeerds had gedaan (Hij was zondeloos)
en er geen bedrog in zijn mond was.
 


 

Wat een vreselijke vertaling..

Dus Jesaja 53:5-6 klopt niet omdat Jezus zijn leven anders verliep als dat het zou moeten lopen? Oké tot dusver alle geloofswaardigheid van de tenach als het op yeshu aankomt

Mbt Jesaja 53:5-6 ik zie niet in waarom je er een mensenoffer in leest. Als jij van mij steelt en ik zeg er niks van neem ik je zonde ook op mijn schouders, dat is een matig voorbeeld maar in context hoe Jesaja 53:5-6 daadwerkelijk leest. Een vrezend mens en onderdrukt mens laat de hoogmoed van de naaste mens vaker toe. Je leest eerder, in een dan kloppende vertaling, dat het hier om iemand gaat die heeft moeten lijden omdat zijn naaste mens vergeetachtig naar G-d was. En een vergeetachtig mens hoert zijn eigen kwade hart en nare inclinatie na, met als gevolg arrogantie en corrupte handelingen naar zijn naaste, zoals vandaag de dag de mens ook is

7, 8, 9,

Na het boven genoemde iemand die niks ervan zegt, want het is ook machteloosheid. Jezus was heel luidruchtig, iemand die graag wat ervan zei. Zoals in de Tempel. Hier ook dus komt Jezus totaal niet naar boven

 

 

En wie is rabbi akwa? Ik dacht ik overzie het maar en maakte er Akiva van maar na reflectie, je liep echt totale onzin te verkondigen is het niet? Vertel nou is sjako hoe ik je nog serieus kan nemen?

bewerkt door nikie90
Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei nikie90:

Oké tot dusver alle geloofswaardigheid van de tenach als het op yeshu aankomt

Als ik je goed begrijp dan wordt vanuit Tenach al vaak over Jezus gesproken. Zoals ik al eerder heb gezegd is het gebruik van bloed ook een vooruitwijzing voor het zoenoffer van de Messias. Maar blijkbaar is de uitleg ook hier van veranderd in het Judaisme. 

1 minuut geleden zei nikie90:

Voeg je dat zelf toe in vers 9? Of is het uit je vertaling?

De tekst die schuin staat heb ik er als uitleg bij gezet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei sjako:

Als ik je goed begrijp dan wordt vanuit Tenach al vaak over Jezus gesproken. Zoals ik al eerder heb gezegd is het gebruik van bloed ook een vooruitwijzing voor het zoenoffer van de Messias. Maar blijkbaar is de uitleg ook hier van veranderd in het Judaisme. 

Nee Jezus komt niet voor in de tenach, wel volgens sommige in deuteronomium 18:20 en hoe meer ik met christenen argumenteer hoe meer ik het daar mee eens ben. Leuk hoe je met twist erop in gaat om je afgoderij te rechtvaardigen

bewerkt door nikie90
Link naar bericht
Deel via andere websites
16 minuten geleden zei nikie90:

Mbt Jesaja 53:5-6 ik zie niet in waarom je er een mensenoffer in leest. Als jij van mij steelt en ik zeg er niks van neem ik je zonde ook op mijn schouders, dat is een matig voorbeeld maar in context hoe Jesaja 53:5-6 daadwerkelijk leest. Een vrezend mens en onderdrukt mens laat de hoogmoed van de naaste mens vaker toe. Je leest eerder, in een dan kloppende vertaling, dat het hier om iemand gaat die heeft moeten lijden omdat zijn naaste mens vergeetachtig naar G-d was. En een vergeetachtig mens hoert zijn eigen kwade hart na, met als gevolg arrogantie en corrupte handelingen naar zijn naaste, zoals vandaag de dag de mens ook is

Er staat ook dat JHWH alle fouten van ons op Hem heeft laten neerkomen. Alle fouten wil zeggen alle zonden, dus ook de Adamitische zonde. Hij werd daardoor weggenomen uit het ‘land der levenden’ dus werd gedood. De Messias was niet zomaar een mens. Hij werd ook niet geofferd door andere mensen. Hij gaf Zijn leven voor jou en mij. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei sjako:

Er staat ook dat JHWH alle fouten van ons op Hem heeft laten neerkomen. Alle fouten wil zeggen alle zonden, dus ook de Adamitische zonde. Hij werd daardoor weggenomen uit het ‘land der levenden’ dus werd gedood. De Messias was niet zomaar een mens. Hij werd ook niet geofferd door andere mensen. Hij gaf Zijn leven voor jou en mij. 

Verander de tekst maar weer om je jezus te rechtvaardigen. Natuurlijk, opeens alle zonde van de mensheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei nikie90:

volgens sommige in deuteronomium 18

Ja klopt, vers 15 Jehovah, je God, zal uit het midden van je broeders een profeet voor jullie laten opstaan zoals ik. Jullie moeten naar hem luisteren.

Nu moet je mij eens uitleggen dat geloof in de Messias in jou ogen afgoderij is. Hoe zou volgens jou God de wereld moeten redden en is het niet wat naïef dat alleen Israël kan claimen dat de Schepper van hemel en aarde er alleen voor hen is?

1 minuut geleden zei nikie90:

Verander de tekst maar weer om je jezus te rechtvaardigen.

Ik verander geen tekst ik leg hem uit. Wat is een fout in jou ogen dan?

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei sjako:

Ja klopt, vers 15 Jehovah, je God, zal uit het midden van je broeders een profeet voor jullie laten opstaan zoals ik. Jullie moeten naar hem luisteren.

Nu moet je mij eens uitleggen dat geloof in de Messias in jou ogen afgoderij is. Hoe zou volgens jou God de wereld moeten redden en is het niet wat naïef dat alleen Israël kan claimen dat de Schepper van hemel en aarde er alleen voor hen is? 

Je maakt deel uit van een moderne en compleet nieuwe denominatie. Dus jij kan zeggen dat je jezus niet aanbidt maar dat geldt niet voor 90% van de andere christenen die jezus zien als G-d of zich jezus mengen met G-d of als ze aan G-d denken ook aan jezus denken zoals bij JG dat laatste wel het geval is. Natuurlijk zie ik je als een afgoderij en praatjesmaker, omdat je ook niet eens eerlijk kan blijven.

En nee ik denk eerder aan deuter 18:20

bewerkt door nikie90
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei nikie90:

Je maakt deel uit van een moderne en compleet nieuwe denominatie. Dus jij kan zeggen dat je jezus niet aanbidt maar dat geldt niet voor 90% van de andere christenen die jezus zien als G-d of zich jezus mengen met G-d of als ze aan G-d denken ook aan jezus denken zoals bij JG dat laatste wel het geval is. Natuurlijk zie ik je als een afgoderij en praatjesmaker, omdat je ook niet eens eerlijk kan blijven.

Wij aanbidden idd Jezus niet. Dat is in tegenspraak met het feit dat God één is. Dus ik zie niet in dat ik aan afgoderij doe. Ik zeg alleen dat Jezus de Messias was/is. De Messias heeft een belangrijke plaats in Gods voornemen. Dat kom ik tenminste heel veel tegen in de Hebreeuwse geschriften.

Die laatste zin snap ik niet. Ik pleeg afgoderij omdat ik een praatjesmaker ben en niet eerlijk kan blijven? Ik heb een heel gladde rug hoor dus ik kan wel wat hebben, maar ik snap het verband niet en waar ben ik niet eerlijk?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei sjako:

Wij aanbidden idd Jezus niet. Dat is in tegenspraak met het feit dat God één is. Dus ik zie niet in dat ik aan afgoderij doe. Ik zeg alleen dat Jezus de Messias was/is. De Messias heeft een belangrijke plaats in Gods voornemen. Dat kom ik tenminste heel veel tegen in de Hebreeuwse geschriften.

Die laatste zin snap ik niet. Ik pleeg afgoderij omdat ik een praatjesmaker ben en niet eerlijk kan blijven? Ik heb een heel gladde rug hoor dus ik kan wel wat hebben, maar ik snap het verband niet en waar ben ik niet eerlijk? 

Dus je liep niet uit je nek te lullen op de vorige pagina mbt je talmoed bericht? Met shekalim en één of andere akwa? Ik zie elke vorm van christendom helaas wel als afgoderij ook de jg, gewoon puur omdat ze zich ook op de leugens beroepen van het nt

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei nikie90:

Dus je liep niet uit je nek te lullen op de vorige pagina mbt je talmoed bericht? Met shekalim en één of andere akwa?

Daar had ik toch de bron bij gezegd: oneforisrael. Ik ging ervan uit dat jij dat wel zou begrijpen.

7 minuten geleden zei nikie90:

Ik zie elke vorm van christendom helaas wel als afgoderij ook de jg, gewoon puur omdat ze zich ook op de leugens beroepen van het nt

Welke leugens bedoel je dan? Ik probeer het netjes te houden hoor. Het kan ook zo zijn dat wat jij als leugens ziet iets is wat jij niet goed begrijpt. Jij hebt je leven lang één visie gehoord, dus ik vind dat niet zo vreemd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei sjako:

Daar had ik toch de bron bij gezegd: oneforisrael. Ik ging ervan uit dat jij dat wel zou begrijpen.

Omdat je zegt dat je zelf je eigen verdiept hebt dat je dat losmaakte. Oneforisrael zeggen een hoop dingen, maar shekalim en akwa dat gaat te ver dus dat moet wel van jou afgekomen zijn geweest. Ik had het de doofpot in gegooid als je er achteraf niet hoogmoedig over was geweest

9 minuten geleden zei sjako:

Welke leugens bedoel je dan? Ik probeer het netjes te houden hoor. Het kan ook zo zijn dat wat jij als leugens ziet iets is wat jij niet goed begrijpt. Jij hebt je leven lang één visie gehoord, dus ik vind dat niet zo vreemd. 

Een aanname.

bewerkt door nikie90
Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik weet niet meer waar ik het heb gelezen maar 1 groot verschil tussen Jodendom en Christendom is dat Joden druk zijn met het dienen van God terwijl Christenen druk zijn met het bewerkstelligen van hun eigen persoonlijke heil. En daarmee zijn de laatsten zo druk dat ze elkaar helaas de tent uit vechten (mijn mening).

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Willempie:

Niet zo leuk! Zit ik hier ongeveer een half uur een uitgebreide reactie te typen en als ik hem wil plaatsen is hij weer weg.? Nou ja, misschien wil God wel niet dat ik hier zoveel tijd aan besteed.

Tip voor de volgende keer: als ik een lange reactie plaats, dan selecteer en kopieer ik altijd eerst de hele tekst met Ctrl+A en Ctrl-C, voordat ik het bericht laat plaatsen. Dan heb ik altijd de tekst achter de hand, mocht Credible in een destructieve bui zijn. Dat kun jij dus ook doen. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei Willempie:

Niet zo leuk! Zit ik hier ongeveer een half uur een uitgebreide reactie te typen en als ik hem wil plaatsen is hij weer weg.? Nou ja, misschien wil God wel niet dat ik hier zoveel tijd aan besteed.

Geeft niet Willempie. Je kan 100 boeken typen maar iemand als ik zal het toch niet serieus nemen. Ik ben niet compatibel met christendom. Betekent niet dat als je iets presenteert we het niet kunnen discussiëren

bewerkt door nikie90
Link naar bericht
Deel via andere websites
30 minuten geleden zei Willempie:

Niet zo leuk! Zit ik hier ongeveer een half uur een uitgebreide reactie te typen en als ik hem wil plaatsen is hij weer weg.? Nou ja, misschien wil God wel niet dat ik hier zoveel tijd aan besteed.

Dat spijt me. Misschien had ik eerst een voorwaarschuwing kunnen plaatsen; "Het gaat over een uur voorlopig dicht" of zoiets.

Ik hoop er aan te denken wanneer zich weer zo'n moderatiekwestie als nu voordoet.

Wacht, ik zal het topic nog weer even een uur open zetten, Willempie. Mogelijk staat de tekst van je bericht toch nog in het invulvak als je daarnaartoe gaat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid