Spring naar bijdragen
WdG

5 broden en 2 vissen / lopen over het water

Aanbevolen berichten

Limiteren we God, door te kijken naar onze omstandigheden i.p.v. op God (Jezus)? Onderstaande ludieke video beschrijft de geschiedenis van de 5 broden en 2 vissen en lopen over het water, maar nu vanuit "onze" ogen! Kijken we in de meeste situaties niet teveel naar onszelf i.p.v. naar Jezus en Zijn volbrachte, perfecte Werk?

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoe wil je anders kijken dan vanuit onze eigen beperkte context? Waarom wordt er in de bijbel niet geschreven over Amerika, microben, atomen, ijsberen, celbiologie, DNA, erfelijkheid, zwaartekracht, het periodiek systeem, kapitalisme, communisme, democratie, oerknal, zwarte gaten, de manen van Jupiter, de Inca’s en nog een eindeloze hoeveelheid andere onderwerpen?

Om de simpele reden dat de schrijvers en/of de toenmalige mensheid nog geen idee had dat het allemaal bestond. Ze schreven niet meer op dan dat ze wisten en in zekere zin doen, of misschien beter nog, kunnen wij niet anders.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid