Spring naar bijdragen

Israël 2018


Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei Willempie:

Het boek "De Bijbel als mythe" is bekend, evenals het feit dat de schrijvers ervan de Bijbelse geschiedschrijving niet serieus nemen, evenals het feit dat sommige archeologen die met Finkelstein hebben samengewerkt, op grond van precies dezelfde ontdekkingen tot tegenovergestelde conclusies kwamen. Het is maar wat je graag wilt aantonen blijkbaar. Dus achterhaald? Nee, niet echt. Volgens sommigen wel en volgens anderen weer niet.

Zoals altijd heb je twee kampen, zo ook in de archeologie. In Israel heb je oa de universiteit van Tel aviv die Finkelstein / ongelovigen ondersteund en die van Jeruzalem

Bijbels archeologie. De laatste komt zeer regelmatig in het nieuws dat zij adv de Bijbel door een voorwerp, de echtheid en nauwkeurigheid van de Bijbel kunnen bewijzen.

Maar als je niet in de Bijbel of God geloofd dan kom je toch met andere theorieen die altijd wel door andere ongelovigen worden ondersteund.

Bijbels gezien is het land Israel met Libanon, Jordanie een deel van Egypte en Syrie onder Gods beheer en bepaald Hij wie er woont.

Dat Hij grotendeels 1 stam Judah (Joden) al heeft laten terugkeren in een deel daarvan, is geloof en een voorbode en of teken dat wat niemand voor mogelijk hield toch is gebeurd.

Dat Israel zelf het land wat niemand wilde hebben, wat volgens vele getuigen 1 dorre woestijn was, zelf voor een gedeelte woonbaar hebben gemaakt en terug hebben veroverd op Egypte, Jordanie en Syrie is menselijkerwijs een buitengewoon staaltje moed en  rechtmatige verovering.

Geen enkel land geeft veroverd land terug aan de overwonnen vijand, behalve israel onder druk van de (on) verenigde naties.

Is dit al de invulling van de belofte dat Israel weer terug komt in haar land => een klein deel ja maar overgroots nee.

Gaat dat wel gebeuren? Bijbels gezien ja maar als dat gebeurd dan is er werkelijk vrede en dat is niet een klein deel wat bloeit, maar heel Israel incl de gebieden die nu nog niet zijn teruggegeven. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 279
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Wat een ongelofelijke onuitgesproken hoeveelheid haat weet jij in een paar berichtjes te proppen; ik ben werkelijk overrompeld door de vijandige toonzetting van alle reacties van jou op elk bericht wa

1. De joodse godsdienst is nooit exclusief geweest. We weten dat bij de uittocht uit Egypte ook veel andere slaven(volkjes) en zelfs Egyptenaren mee gingen. Bij Sinai zijn er slechts een handjevol hun

Zo, dat is een gewaagd standpunt.  Was het niet Paulus die zei dat de christenen "als wilde tak" geënt zijn in de wijnstok? En maakte hij daarbij niet de kanttekening dat je het nooit in je hoofd

2 uur geleden zei Raymond B:

Dat Hij grotendeels 1 stam Judah (Joden) al heeft laten terugkeren in een deel daarvan, is geloof en een voorbode en of teken dat wat niemand voor mogelijk hield toch is gebeurd.

Het is Juda, Benjamin, een deel van de Levieten en ook leden van alle andere stammen. Met de rest van jouw reactie ben ik het wel eens (niet dat dat doorslaggevend zou moeten zijn natuurlijk). We hebben de geschiedenis en we hebben archeologie. De interpretatie van beiden wordt voornamelijk door vooroordelen bepaald. Je vindt wat je zoekt en toch al geloofde. Ik zie geen enkele reden waarom de Hebreeën en Israëlieten hun eigen geschiedenis vervalst zouden hebben, vooral ook omdat die geschiedschrijving hen niet verheerlijkt maar zelfs veroordeelt. Dat maakt de Bijbelse geschiedschrijving voor mij betrouwbaar en alle archeologische vondsten bevestigen die geschiedschrijving, tenzij je er niet in gelooft. Dan bevestigen de vondsten wat jij dan wel gelooft. Het is net als met bijvoorbeeld de evolutietheorie. De zogenaamde bewijzen zijn helemaal geen bewijzen maar dingen waarvan evolutionisten geloven dat het bevestigt wat ze toch al geloofden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 year later...
Op 16-9-2018 om 22:39 zei Gaitema:

Is het Israël van nu Bijbels gezien het beloofde land? 

Alleen als je het zo wilt zien. Maar eigenlijk was het beloofde land (Palestina, Canaan, Israel) een prefiguratie van Gods Koninkrijk waarin we het eeuwige leven zullen hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 26-6-2020 om 22:01 zei Modestus:

Alleen als je het zo wilt zien. Maar eigenlijk was het beloofde land (Palestina, Canaan, Israel) een prefiguratie van Gods Koninkrijk waarin we het eeuwige leven zullen hebben.

Mee eens. Al denk ik wel dat God ook met hun land plannen heeft voor de joden. Meer meer "voor" de wederkomst ten uitvoer gebracht, dan er pas "na".

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid