Spring naar bijdragen

Het Levende WOORD van het BEGIN


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 132
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Serieus mensen, kijk gewoon eens in een woordenboek voor de betekenis van een woord.

Zo, daar zijn we weer snel over eens. ?

Voor de vraag of Yeshua JHVH is kunnen we -- aanvaardende de Drie-eenheid*) -- het bovenstaande schema gebruiken. Bij Der Vater links bovenaan kunnen we ook JHVH invullen en rechts waar Der Sohn

Posted Images

6 uur geleden zei Dat beloof ik:

Ik weet niet waar in de Bijbel staat dat er iemand naast God stond voordat de aarde was gevormd ?
Er zijn een paar Christelijke stromingen waarin men denkt dat Jezus God is, maar niet allemaal.

Vreemd genoeg staat er in het OT van alles over God's zonen (=meervoud) of meerdere Goden, maar daar hoor je nou nooit eens een Christen over.
In Job bv, wordt er diverse keren melding gemaakt van een samenkomst van de kinderen (wederom meervoud) van God.
In Psalm 82 staat God 'in de vergadering van Goden'.
Verder wordt in het OT op meer dan 200 plaatsen melding gemaakt van 'Heere der Heirscharen', ofwel: de aanvoerder van een heel leger.
Kortom:  gezelschap genoeg om 'naast God te staan' , op welk moment dan ook.

Ik pretendeer niet het beter te weten dan jij.  Ik heb regelmatig echter wel het gevoel dat dit zo is, en snap daarom wel dat jij dat van mij ook denkt.
Vermoedelijk komt dit om dat jij er allerlei zaken bij haalt (al dan niet onder indoctrinatie van het Bestuurlijk Lichaam) die niets met de teksten in de Bijbel te maken hebben. Nu ook weer: Je stelt de vraag "wie zou er anders naast god staan". Waarschijnlijk denk je dat hier maar 1 antwoord op mogelijk is (Jezus), maar als je de Bijbel inhoudelijk beschouwt zie je dat hier een heleboel antwoorden op mogelijk zijn

Spreuken 8 is duidelijk toch?

Jehovah bracht mij voort als het begin van zijn weg,het eerste van zijn werken van lang geleden.  23 In het verre verleden ben ik aangesteld,vanaf het begin, vanaf tijden eerder dan de aarde.  24 Ik werd voortgebracht toen er nog geen diepe wateren waren,toen er geen bronnen waren, overlopend van water. 

Jezus wordt als het begin van Zijn weg genoemd. Jezus heeft de hoogste rang na God. Hij wordt de eerstgeborene genoemd. In Openbaring wordt Jezus het begin van Gods schepping genoemd. Openbaring 3:14

Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodice̱a: Dit zegt de Amen, de trouwe en ware getuige, het begin van de schepping door God:  

Door de hele Bijbel door wordt Jezus het Begin genoemd, of eerstgeborene of de eerste. Daarom wordt Jezus de Zoon van God genoemd. Engelen worden ook zonen van God genoemd, alleen engelen zijn via Jezus geschapen, Jezus is rechtstreeks door God voortgebracht. Dat is het grote verschil.

In het Hebreeuws worden hooggeplaatste personen als koningen en rechters ook goden genoemd. Dat is het geval in Psalm 82.

Jezus haalde het nog aan toen Hij beschuldigd werd door het volk dat Hij zich tot God zou maken.

34Jezus antwoordde: ‘Staat er niet in jullie wet geschreven: “Ik heb gezegd: ‘Jullie zijn goden’”?35Een Schriftgedeelte kun je niet ongeldig verklaren. Als degenen tegen wie het woord van God gericht was “goden” werden genoemd,

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Raymond B:

Idd waarom kwam Hij als Hij alleen mens was? aangezien geen enkel mens zonder zonde was en is, is niemand uitgesloten, ook Jezus niet als Hij alleen mens was.

Hij was dus ook niet enkel mens anders was Hij niet zondeloos.

5 uur geleden zei Raymond B:

En YHWH kan inderdaad niet sterven daarom nam Hij een menselijk lichaam aan, dat het YHWH was die dan de Naam Yeshua krijgt is overduidelijk te zien in het NT.

3) en als laatste; Als niemand YHWH heeft gezien wie zouden ze dan hebben gezien? Bijv. Mozes, 70 Oudsten, Jozua etc., het klopt nl wat je zegt dat niemand YHWH kon zien en leven maar het klopt ook dat al die mensen YHWH hebben gezien en toch waren blijven leven! 

 

Dus als JHWH een menselijk lichaam heeft aangenomen om te sterven, wie heeft Hem dan uit de doden opgewekt?

Handelingen 2:32 staat Daarom voorzag hij de opstanding van de Christus en sprak hij erover. Hij zei dat de Christus niet achtergelaten zou worden in het Graf en dat zijn lichaam niet tot ontbinding zou overgaan.  32 God heeft deze Jezus opgewekt, en daar zijn wij allemaal getuigen van. 

Dus dat kan niet, want God was levend toen Hij Jezus uit de doden opwekte. Onthoud ook dat de Vader de enige ware God wordt genoemd. 

5 uur geleden zei WdG:

Waarom kon een mens dit niet? Omdat geen mens de Vader gezien heeft, alleen God de Zoon (= Jezus) zelf:

Nee, omdat geen mens de zonde van Adam kon compenseren omdat niemand volmaakt is net als Adam.

5 uur geleden zei WdG:

Jezus bevestigt het Zelf:

Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien.

Jezus was een volmaakte afdruk van Zijn wezen. (Hebreeen 1:5) Hij weerspiegelde vokmaakt Zijn Vader. Wat de Vader doet dat doet Jezus ook. 

5 uur geleden zei WdG:

Als we jouw dwalingen gaan volgen, sjako, kunnen we ook concluderen dat God iedere willekeurige engel had kunnen sturen! Immers, engelen zijn ook niet belast met de erfzonde. Noch een engel, noch een mens kon de straf die voor de mens bedoeld was dragen. Alleen God Zelf kan dit!

Maar dat heeft Hij niet gedaan, maar Zijn eigen Zoon, Degene die het dichtst bij Hem stond. Zo lief heeft Hij de wereld gehad dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gezonden.... Hier spreekt de liefde voor de mensheid uit. Jezus was het volmaakte offer en Hij heeft zichzelf aangeboden.

5 uur geleden zei WdG:

Het is ronduit lasterend Jezus Christus, onze Verlosser, als geschapen wezen neer te zetten. Een Christelijk forum onwaardig!

Onzin natuurlijk. Jezus was niet zomaar een schepping. Hij is de enige die door God rechtstreeks is voortgebracht. Het is de Bijbel zelf die dit getuigd.

Hebreeën 1:5 is duidelijk

Hij is de weerspiegeling van Gods glorie en zijn volmaakte evenbeeld, en door zijn krachtige woord houdt hij alle dingen in stand. Nadat hij ons van onze zonden had gereinigd, heeft hij plaatsgenomen aan de rechterhand van de Majesteit hoog daarboven.  4 Hij is dus beter geworden dan de engelen in die mate dat hij een naam heeft geërfd die hun naam overtreft. 5 Tegen wie van de engelen heeft God bijvoorbeeld ooit gezegd: ‘Jij bent mijn zoon, vandaag ben ik je vader geworden’? Of: ‘Ik zal zijn vader worden, en hij zal mijn zoon worden’?  6 Maar als hij zijn Eerstgeborene de bewoonde aarde weer binnenleidt, zegt hij: ‘En al Gods engelen moeten hem eer bewijzen.’

Of andere vertaling

‘Want tegen wie van de engelen heeft God ooit gezegd: U bent Mijn Zoon, heden heb Ik U verwekt? En verder: Ik zal voor Hem tot een Vader zijn, en Hij zal voor Mij tot een Zoon zijn?’
‭‭Hebreeën‬ ‭1:5‬ ‭HSV‬‬
http://bible.com/1990/heb.1.5.

ps Hoe kon Jezus aan de rechterhand van de Majesteit (God) plaatsnemen als Hij God zelf is?

5 uur geleden zei Raymond B:

en als laatste; Als niemand YHWH heeft gezien wie zouden ze dan hebben gezien? Bijv. Mozes, 70 Oudsten, Jozua etc., het klopt nl wat je zegt dat niemand YHWH kon zien en leven maar het klopt ook dat al die mensen YHWH hebben gezien en toch waren blijven leven! 

God is zo heilig, almachtig, vol energie, je zou het niet kunnen verdragen. Een beetje te vergelijken met naar de zon kijken vanuit de ruimte maar dan vele malen krachtiger.

Op 3-1-2019 om 17:33 zei thom:

Ik maak nu van deze ''discussie'' gebruik om afscheid te nemen hier.

 Ik kan er niet meer tegen betreft het kleineren van anderen door de eigen onwetendheid en dogmatiek groot te maken.

 Gegroet.

Ik zou dat heel jammer vinden thom. Sta er boven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Dat beloof ik:

Dat klopt niet, het was Eva, dus ook jouw reactie klopt niet.
Genesis 3:6.
Wie plukte de vruchten en gaf ze aan de ander?

 De bijbelkennis van sommige mensen hier is abominabel.

De man staat aan het hoofd van de vrouw. Als laatste at Adam van de vrucht, dus toen heeft de mensheid ongehoorzaam gehandeld en de mensheid in de ellende gestort.

5 uur geleden zei WdG:

Jezus was niet zonder zonden, OMDAT Hij geen erfzonde had. Schaam je, sjako! Jezus IS zonder zonden, OMDAT Jezus God is! De Drie-eenheid is een fundamenteel onderdeel van het Christen zijn!

Ik schaam me niet hoor. Waarom moest Jezus mens worden?

5 uur geleden zei WdG:

Klopt! Van de rest van je verhaal klopt weinig. Sterker nog, het zijn verzinsels.

Romeinen 5:12

Dus door één mens is de zonde in de wereld gekomen en door de zonde de dood, en zo heeft de dood zich tot alle mensen uitgebreid omdat ze allemaal hebben gezondigd.  

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 uur geleden zei Raymond B:

Voor de duidelijkheid; ik ben dit Topic begonnen juist om vast te stellen dat Yeshua = YHWH = van eeuwigheid tot eeuwigheid.

De onderstaande tekts maken duidelijk dat Yeshua de Schepper is van alle dingen.

Als Hij dus de Schepper is dan is Hij niet geschapen maar was Hij er al, bij ons bekend als eeuwig

 

1 In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. 2 Dit was in den beginne bij God.

3 Alle dingen zijn door Hetzelve gemaakt, en zonder Hetzelve is geen ding gemaakt, dat gemaakt is.

10 Hij was in de wereld, en de wereld is door Hem gemaakt; en de wereld heeft Hem niet gekend.14 En het Woord is vlees geworden, en heeft onder ons gewoond.

 

Ik heb al meerdere malen aangegeven dat Johannes om precies die reden (dat Yeshua de Schepper is)  hiermee begon 

Topic ontspoort; voorlopig dicht.

@Raymond B

Wat wil je precies bespreken en wat wil je als vaststaande basis niet bespreken?

Er ontstaat geharrewar over wat er wel of niet besproken gaat worden en mag worden.

Kun je aangeven wat je als vaststaande basis wilt hebben en wat er het discussie-onderwerp moet zijn.

Graag een PB hierover zenden. Dan kan het topic wellicht weer open (eventueel na verplaatst te zijn naar een ander gedeelte).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het topic gaat weer open.

Het is verplaatst naar het gedeelte Levensbeschouwing en daar in het subforum Godsdienst en spiritualiteit.

De topic-starter heeft me een email gezonden en de vraag waarover we het in dit topic hebben is Waarom is Yeshua dezelfde als YHWH, of is dat niet zo?

Voor de verplaatsing stond het topic in het gedeelte Geloof waar gezien de regels daar sommige dingen niet goed gezegd konden worden met in acht nemen van de bedoelingen daar. Bedenk dat wanneer je voorgaande berichten in dit topic doorneemt. Bezwaren, geuit in voorgaande berichten in het topic, kunnen door de huidige nieuwe plaatsing van het topic soms niet meer van toepassing zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

 

Drie-eenheid1.png.593b46e224e0141197498b0ce7db48aa.png

Voor de vraag of Yeshua JHVH is kunnen we -- aanvaardende de Drie-eenheid*) -- het bovenstaande schema gebruiken.

Bij Der Vater links bovenaan kunnen we ook JHVH invullen en rechts waar Der Sohn staat Yeshua.

Via de balken naar het midden zien we dat beiden God zijn.

Is de Vader nu ook de Zoon? Nee, ze zijn beiden God, maar de Vader is niet de Zoon (zie bovenste balk).

_____

*) Het dogma luidt dat God bestaat uit God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest en dat deze drie Personen (personae) weliswaar zijn te onderscheiden maar niet zijn te scheiden, oftewel God is Één.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 uur geleden zei Trajecto:

 

Drie-eenheid1.png.593b46e224e0141197498b0ce7db48aa.png

Voor de vraag of Yeshua JHVH is kunnen we -- aanvaardende de Drie-eenheid*) -- het bovenstaande schema gebruiken.

Bij Der Vater links bovenaan kunnen we ook JHVH invullen en rechts waar Der Sohn staat Yeshua.

Via de balken naar het midden zien we dat beiden God zijn.

Is de Vader nu ook de Zoon? Nee, ze zijn beiden God, maar de Vader is niet de Zoon (zie bovenste balk).

_____

*) Het dogma luidt dat God bestaat uit God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest en dat deze drie Personen (personae) weliswaar zijn te onderscheiden maar niet zijn te scheiden, oftewel God is Één.

 

Beste Trajecto,

Dit is net als ieders mening, een van de visie's, welliswaar voor een groot deel geaccepteerd.

Daar kan je mee eens zijn of niet.

Ja YHWH= onder andere Yeshua= de HG maar voor mij stopt het hier niet.

Zo wie zo kunnen wij niet bevatten hoe God is, maar de Bijbel is op 1 punt zeer duidelijk en dat is er is maar 1 God. 

Waarbij die ene God zich manifesteerd in verschillende " lichamen" , niet alleen in de drie bekende vormen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid