Spring naar bijdragen

Een Christendom zonder Drie-eenheid is geen Christendom


Aanbevolen berichten

2 minuten geleden zei Kelderworm:

Je draait het om TCC.
G'd is wel de Vader, maar de Vader is niet G'd.
G'd is wel Yeshua, maar Yeshua is niet G'd.
G'd is de Heilige Geest maard e Heilige Geest is niet G'd.

Even een vergelijking:

De Krijgsmacht is de Koninklijke Landmacht, maar de Koninklijke Landmacht is NIET de (hele) Krijgsmacht.
De Krijgsmacht is de Koninklijke Luchtmacht, maar de Koninklijke Luchtmacht is NIET de (hele) Krijgsmacht.
De Krijgsmacht is de Koninklijke Marine, maar de Koninklijke Marine is NIET de (hele) Krijgsmacht.

Onderstaande is de stelling van Sjako.

  • De Vader is God, dus de Geest van de Vader.

Wie is nu die Vader?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 272
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bij christelijk geloven gaat het om openbaringskennis denk ik, voor een deel kan je het rationeel beredeneren en voor een ander deel schiet de ratio gewoon te kort, is het God die je verstand verlicht

Wat versta je onder Bijbelisme? Overigens geloof ik zeker dat een Christen buiten-Bijbelse zaken kan prakiseren. Of het goed is, blijft de vraag. Echter, een Christen is geen Christen omdat hij o

De christelijke kerk moet de JG-leer absoluut buitensluiten, want de leer is niet Schriftuurlijk. Niet voor niets past de JG hun eigen boek aan, aan hun JG leerstellingen. Die inmenging zou je als c

Een van de redenen dat drie-eenheid aanhangers weinig hebben, is omdat zij zich weleens verlagen tot een kinderachtige strategie, mensen worden weleens op een zodanige manier benadert dat hen de lust vergaat om nog te antwoorden, zo voelen zij zich sterk in hun opvatting, natuurlijk gaat dit ook weer niet voor allen op, gegeven karaktertrekjes waar men niet voor gekozen heeft spelen ook mee, ik denk dat ik er aardig doorheenkijk.

Op mij heeft het overigens weinig indruk, ik hou mij aan de Bijbelse normale rationele en realistische  leringen zoals het in iedere vertaling staat en wat ingegeven is door God zelf, wat kunnen mensen je aandoen, helemaal niets.

 

 

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Kelderworm:

Nee hier is door de JG wederom in hun eigen vertaling onjuist Vader toegevoegd, om zo de de JG bijbel aan te passen aan de JG leerstellingen.
Al het tweede voorbeeld ervan, van vele voorbeelden waar dat gebeurd. Iets om over na te denken Sjako.
Ik zie dat je van goede wil bent en ijverig de Heer zoekt. Des te meer zou ik het betreuren als je de plank toch mis zou slaan.

Correct. Het is een cirkel-redenering. Het boek van de Jehovah's getuigen ondersteunt de paradigma's, en de paradigma's vormen de basis voor een stukje mensenwerk. Ik kan niet beoordelen in hoeverre de wil goed is, en in hoeverre God gezocht wordt. Als je ditzelfde van moslims zegt, ben ik het met je eens. Mensen kunnen struikelen, zoals Petrus. Jezus is duidelijk:

Ga weg achter Mij, satan!  U bent een struikelblok voor Mij, want u bedenkt niet de dingen van God, maar die van de mensen.

De paradigma's van de Jehovah's getuigen zijn de dingen van mensen, niet van God. Ik hoop en bid dat zij zich bekeren van deze paradigma's!

38 minuten geleden zei antoon:

Op mij heeft het overigens weinig indruk, ik hou mij aan de Bijbelse normale rationele en realistische  leringen zoals het in iedere vertaling staat en wat ingegeven is door God zelf, wat kunnen mensen je aandoen, helemaal niets.

Ik twijfel niet aan jouw goede bedoelingen, antoon, maar, ik vrees voor jou dat je gevangen bent door de paradigma's van het genootschap. Immers als je uitgaat van de Bijbel kan je niet anders concluderen dan dat Jezus God is, dat de Heilige Geest God is, want drie zijn er die getuigen in de hemel: de Vader, het Woord en de Heilige Geest; en deze drie zijn één. En drie zijn er die getuigen op de aarde: de Geest, het water en het bloed; en deze drie zijn één. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei antoon:

Een van de redenen dat drie-eenheid aanhangers weinig hebben, is omdat zij zich weleens verlagen tot een kinderachtige strategie, mensen worden weleens op een zodanige manier benadert dat hen de lust vergaat om nog te antwoorden, zo voelen zij zich sterk in hun opvatting, natuurlijk gaat dit ook weer niet voor allen op, gegeven karaktertrekjes waar men niet voor gekozen heeft spelen ook mee, ik denk dat ik er aardig doorheenkijk. Op mij heeft het overigens weinig indruk, ik hou mij aan de Bijbelse normale rationele en realistische  leringen zoals het in iedere vertaling staat en wat ingegeven is door God zelf, wat kunnen mensen je aandoen, helemaal niets.

Deze processen en bijhorende strategieën worden allemaal vakkundig beschreven Antoon, religiositeit wordt hierdoor vervormd weergegeven waardoor het waarachtiger zelf in de verdrukking wordt geduwd. De Bijbel vertalen binnen een strikt lineair denkkader is, zoals meermaals aangetoond, te beperkt om enige verlevendiging toe te laten. De gevolgen zijn nefast en bedrieglijk voor al diegenen die spiritualiteit naar intrinsieke waarachtigheid valoriseren. En wie hier de vruchten van plukt mag duidelijk zijn, keer op keer.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 minuten geleden zei TTC:

Deze processen en bijhorende strategieën worden allemaal vakkundig beschreven Antoon

Klopt, en, ze zijn inmiddels doorzichtig geworden. We mogen van mening verschillen, maar, afspraak is afspraak, daartegen zullen we niet vechten. De Drie-ene God kunnen we in het onderdeel "geloof" niet ontkennen. Dit gebeurt tussen de regels door. De agenda is inmiddels duidelijk. Wanneer de discussie niet die kant op gaat, zoals "men" wenst, kruipt men in de slachtoffer-rol, de "beledigde". En, ook dat mag en kan, ware het niet dat toch de ware aap uit de mouw komt. Ik citeer uit de rubriek geloof:

1 uur geleden zei antoon:

Als er werkelijk een drie-eenheid bestaat moet dat aangetoond worden, dat doet men dus niet, volgens mij weet men ergens van binnen best wel wel dat de leerstelling aanvechtbaar is, maar toegeven is weer iets anders.

 

 

En dit is dus NIET de bedoeling. In Levensbeschouwing (hier dus) mag je dat doen. In de rubriek "Geloof" moet je eindelijk stoppen met de paradigma's van de Jehovah's getuigen!

De drie-eenheid hoeft in de rubriek "geloof" dus NIET aangetoond te worden. Daar steeds om vragen, lijkt me niet de bedoeling!

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei WdG:

Klopt, en, ze zijn inmiddels doorzichtig geworden. We mogen van mening verschillen, maar, afspraak is afspraak, daartegen zullen we niet vechten. De Drie-ene God kunnen we in het onderdeel "geloof" niet ontkennen. Dit gebeurt tussen de regels door. De agenda is inmiddels duidelijk. Wanneer de discussie niet die kant op gaat, zoals "men" wenst, kruipt men in de slachtoffer-rol, de "beledigde". En, ook dat mag en kan, ware het niet dat toch de ware aap uit de mouw komt. Ik citeer uit de rubriek geloof.

Tribalisme heeft door de eeuwen heen nog maar weinig zoden aan de dijk gebracht, het is het kapen van hogere impulsen voor de laagste doeleinden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei sjako:

Niet correct. Ik heb gezegd dat ik dat tussen haakjes heb gezet als uitleg. Niet de boel gaan verdraaien.

Het was een reactie op Kelderworm, niet op jou, en deze reactie klopt alszijnde correct op de door hem gegeven uitleg op de eerdere reactie van jou. In dat opzicht begrijp ik niet wat er niet correct aan is. Kan je dat onderbouwen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei WdG:

Het was een reactie op Kelderworm, niet op jou, en deze reactie klopt alszijnde correct op de door hem gegeven uitleg op de eerdere reactie van jou. In dat opzicht begrijp ik niet wat er niet correct aan is. Kan je dat onderbouwen?

Omdat er geen Vader staat, dus het is niet verkeerd vertaald. Er staat U. En die tekst is ondubbelzinnig. U=de Vader en dat is de enige ware God. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei thom:

De teksten worden zo begrijpelijk gemaakt, voor mij althans, als dit item van de drie-eenheid in één weg, of één doel, of één proces geplaatst kan worden wat die mens aangaat, die Hem bewust is geworden in zichzelf.

Dan veronderstel je wellicht dat die bewustwording ook heeft plaatsgevonden bij diegenen die hun claims hierover ten toon spreiden?

Link naar bericht
Deel via andere websites

WDG er worden weleens aanbevelingen gedaan en iemand het advies gegeven om zich te laten onderzoeken, meestal is dat met onderbuikgevoel en kan de persoon beter zelf naar de dokter, maar met jou is echt iets bijzonders aan de hand, en dan bedoel ik natuurlijk niet dat je gek zou zijn het verschil tussen gek en normaal is weleens flinterdun, gewoon niet te traceren, of is er gewoon niet, maar met uwer persoon is echt  iets bijzonders aan de hand, met kennis van de Bijbel, met daarbuiten trouwens ook nog een redelijk kennis, blijf je zonder enige onderbouwing doordrammen, je geeft geen antwoord op Bijbelse stellingen, je sluit je af als in een glazenstolp op je zelfbedachte ivoren toren, zelfs als de stelling waar zou zijn ben je dan gewoon verkeerd bezig.

Weet jij het beter dan God of de Bijbelschrijvers, ben jij de profeet, of ben jij de verlosser, dan moet je met  geloofsbrieven komen waar we vertrouwen in hebben,  die heb je niet, netzomin als enkele andere leden hier die het nogal eens enkel bij roepen houden.

 

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Kaasjeskruid:

Ik heb geen idee, ik vraag het jou. Kun je religie in de supermarkt kopen bij jullie?

De wedergeboorten, hebben het eerder al eens gehad over het proces van heiliging. Als we het vanop een afstand beschouwen dan blijkt dit forum een smeltkroes van heiligen, we mogen leven in hun aanschijn.

1 uur geleden zei antoon:

WDG er worden weleens aanbevelingen gedaan en iemand het advies gegeven om zich te laten onderzoeken, meestal is dat met onderbuikgevoel en kan de persoon beter zelf naar de dokter, maar met jou is echt iets bijzonders aan de hand, en dan bedoel ik natuurlijk niet dat je gek zou zijn het verschil tussen gek en normaal is weleens flinterdun, gewoon niet te traceren, of is er gewoon niet, maar met uwer persoon is echt  iets bijzonders aan de hand, met kennis van de Bijbel, met daarbuiten trouwens ook nog een redelijk kennis, blijf je zonder enige onderbouwing doordrammen, je geeft geen antwoord op Bijbelse stellingen, je sluit je af als in een glazenstolp op je zelfbedachte ivoren toren, zelfs als de stelling waar zou zijn ben je dan gewoon verkeerd bezig. Weet jij het beter dan God of de Bijbelschrijvers, ben jij de profeet, of ben jij de verlosser, dan moet je met  geloofsbrieven komen waar we vertrouwen in hebben,  die heb je niet, netzomin als enkele andere leden hier die het nogal eens enkel bij roepen houden.

Het wordt hallucinant, werkelijk.

2 uur geleden zei antoon:

Het is juist gewoon zo, Sjako ik en nog meer mensen die de lering ter discussie stellen, getuigen van het geven van Bijbelse grond hiervoor, van voorstanders van de lering hoor ik nagenoeg niets.

Is dat niet evident?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid