Spring naar bijdragen

Kwaad in de wereld en de liefde van God voor de wereld


Aanbevolen berichten

31 minuten geleden zei TTC:

Misschien heeft onze democratie enkel een facelift nodig, iets dat veel eenvoudiger wordt wanneer we de herstelgedachte centraal stellen. Ik denk dat zoiets begint in het hart des mensen, het vinden van de bereidheid daartoe. 

Of misschien erkennen we dat ook een democratie niet werkt en plaatsen deze naast het communisme? In feite is een democratie niet te rijmen met een monarchie. Wat wel blijkt te werken in de democratie is een republiek, maar dan moet je al bijna als dictator tekeer gaan om minderheden op hun plaats te drukken.

in feite werkt niets, ik denk ook dat God ons dat wil tonen. Dat God ooit zal zeggen: “Jullie mensen mochten alles met je vrije wil maar zonder Mijn leiding dwalen jullie alleen maar.” Alleen God kan ons nog redden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 290
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

En toch is dat wat er volgens de Bijbel na de zondvloed gebeurde. Gewoon weer opnieuw beginnen. Vandaar dat ik schreef "Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg" (of zoie

Er komt daarmee nooit een einde aan het spel. Er zijn altijd individuen die wel of niet ergens in te passen zijn. Daarmee bestaat er ook niet zoiets als een eindtijd of duizendjarig vredesrijk want da

Het is als een rechte op de aarde proberen te trekken, gedoemd om te mislukken. Het is toch dezelfde Bijbel als weleer?

1 uur geleden zei Fundamenteel:

Of misschien erkennen we dat ook een democratie niet werkt en plaatsen deze naast het communisme? In feite is een democratie niet te rijmen met een monarchie. Wat wel blijkt te werken in de democratie is een republiek, maar dan moet je al bijna als dictator tekeer gaan om minderheden op hun plaats te drukken. in feite werkt niets, ik denk ook dat God ons dat wil tonen. Dat God ooit zal zeggen: “Jullie mensen mochten alles met je vrije wil maar zonder Mijn leiding dwalen jullie alleen maar.” Alleen God kan ons nog redden.

  • Communisme gekaapt door egocentrisme leidt tot onderdrukking
  • Kapitalisme gekaapt door egocentrisme leidt tot onderdrukking
  • Democratie gekaapt door egocentrisme leidt tot onderdrukking
  • God gekaapt door egocentrisme leidt tot onderdrukking
  • Niets werkt

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

En hoe kan God dan leiden tot egocentrisme? Paradoxale vraag, I know. Maar bedenk het eens, hoe kan je egocentrisme met God rijmen? @TTC

Mijn eerste les in de protestantste kerk tijdens de bijbelstudie: Een christen ben je niet halftijds en als christen trek je een kruis door je ego/bestaan, je neemt het kruis van Christus op en stelt Hem overal voorraan als leider van je keuzes.

Misschien moet ik straks nog maar eens naar de kerk gaan, .... 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Fundamenteel:

En hoe kan God dan leiden tot egocentrisme? Paradoxale vraag, I know. Maar bedenk het eens, hoe kan je egocentrisme met God rijmen? @TTC Mijn eerste les in de protestantste kerk tijdens de bijbelstudie: Een christen ben je niet halftijds en als christen trek je een kruis door je ego/bestaan, je neemt het kruis van Christus op en stelt Hem overal voorraan als leider van je keuzes. Misschien moet ik straks nog maar eens naar de kerk gaan, .... 

Er zijn mensen die hogere impulsen aanwenden om anderen te misleiden, op die manier krijg je tribalisme en onderling strijdende religies. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 minuten geleden zei TTC:

Ik zie het al zo voor me, morgen start het Jubeljaar. Ben je zeker?

Zeker van wat? Van mensen waar Christus eerst staat? Niet altijd en heb me wel al eens vergist. Maar waar Christus echt eerst staat en Hij de kerk leidt, daar is vrede. 

Tegelijk heb ik al elders gepleit dat segregatie meer ruimte tot samenleven zal bieden dan gedwongen mekaars tradities te respecteren. Niemand is daar warm voor te krijgen :) maar waarom gedwongen in stress samenleven als ieder zijn eigen administraties kan regelen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Fundamenteel:

Zeker van wat? Van mensen waar Christus eerst staat? Niet altijd en heb me wel al eens vergist. Maar waar Christus echt eerst staat en Hij de kerk leidt, daar is vrede. Tegelijk heb ik al elders gepleit dat segregatie meer ruimte tot samenleven zal bieden dan gedwongen mekaars tradities te respecteren. Niemand is daar warm voor te krijgen :) maar waarom gedwongen in stress samenleven als ieder zijn eigen administraties kan regelen?

Valt het je niet op dat we vandaag nog moeten spreken over ideeën die al eeuwen oud zijn? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei TTC:

Valt het je niet op dat we vandaag nog moeten spreken over ideeën die al eeuwen oud zijn? 

Waarom moet het ook nieuw zijn? Waarom niet millennia oud? Die technologische revolutie is niet voor mij weg gelegd, op gamen na dan :)

Het zijn altijd dezelfde geweest, van wo1 tot wo3. Er zijn mensen die de wereld voor zich willen en controle over iedereen willen uitvoeren. Of zij werken voor iets dat dat wil. 

Alleen God kan ons redden TTC 

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 minuten geleden zei Fundamenteel:

Waarom moet het ook nieuw zijn? Waarom niet millennia oud? Die technologische revolutie is niet voor mij weg gelegd, op gamen na dan. Het zijn altijd dezelfde geweest, van wo1 tot wo3. Er zijn mensen die de wereld voor zich willen en controle over iedereen willen uitvoeren. Of zij werken voor iets dat dat wil. Alleen God kan ons redden TTC 

We zullen wachten tot na WOIII, dan wordt communicatie veel eenvoudiger.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei TTC:

We zullen wachten tot na WOIII, dan wordt communicatie veel eenvoudiger.

Markus 13:12-13.

“En de ene broeder zal den anderen overleveren tot den dood, en de vader het kind; en de kinderen zullen opstaan tegen de ouders, en zullen hen doden. En gij zult gehaat worden van allen, om Mijns Naams wil; maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.”

Al dit moet passeren, het zijn de voorweeën van Zijn wederkomst. De derde tempel, wereldoorlog, Armageddon, vrede.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei TTC:

Zou de mens niet slimmer kunnen zijn en eerst met vrede beginnen, misschien dat die wereldoorlog dan niet nodig is.

Mij goed, zullen we de wereldleiders uitnodigen op koffie en het hen eens goed uitleggen? :)

Helaas TTC, koninkrijk zal tegen koninkrijk staan (bedoelen ze daar ook hemel en aarde mee), hongersnoden, ziekteuitbraken, ...

We staan machteloos, maar het is het einde niet. De wederopstand schept ons een betere wereld. Ik denk dat je voor peace of mind dit aards wereldbeeld (matrix of the devil) beter loslaat. Hij heeft zijn pionnen, paarden, koningen en konigingen opgesteld op het schaakbord. Alleen God kan dit schaakmat zetten, ik denk niet dat daarna nog veel van onze materiele wereld overeind zal staan.

Ik wou ook dat het zonder slag of stoot ging, maar mensen die de wereld voor zich willen en absolute controle willen? Daar is gewoon niet mee te praten. Ze zijn blind en stellen hun eigen ego voorop, Christus regeert niet over het kapitalisme, dat is de duivel. Waarom vasthouden aan iets dat onze omgeving en mede aardbewoners vergiftigt? Denk je dat dit de eerste beschaving is die ten onder gaat? Weet je trouwens wat de ondergang van de Romeinen was? :) Grappig en volledig in lijn met deze tijd.

 

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei TTC:

Je kan al eens beginnen met ze uit te nodigen, misschien hebben ze niet eens tijd om naar de bevolking te luisteren.

Precies mijn punt, en die spelen met speelgoed waarvan als je zou weten wat nooit meer in vrede slaapt. Maar ze sijpelen enigszins toch veel subliminaal door. Iets met verbergen in het openbare. 

Daarom, Christus, niemand anders en er is geen betere weg. Niet de democratie, niet het communisme, niets anders dan het Vleesgeworden Woord zal voldoen. Hij die was, is en komt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
24 minuten geleden zei Fundamenteel:

Precies mijn punt, en die spelen met speelgoed waarvan als je zou weten wat nooit meer in vrede slaapt. Maar ze sijpelen enigszins toch veel subliminaal door. Iets met verbergen in het openbare. Daarom, Christus, niemand anders en er is geen betere weg. Niet de democratie, niet het communisme, niets anders dan het Vleesgeworden Woord zal voldoen. Hij die was, is en komt.

De Duivel leeft in onzekerheid, die creëert hij zelf door z'n onwetendheid. Het is bijna te absurd voor woorden, toch gebeurt het.

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei TTC:

De Duivel leeft in onzekerheid, die creëert hij zelf door z'n onwetendheid. Het is bijna te absurd voor woorden, toch gebeurt het.

Het is net andersom, de mens is onwetend van de duivel en onzeker in angst. De mensheid laat invloed over zich uitoefenen waarmee onze menselijkheid systematisch gestript wordt. Niet of wel geloven maakt voor die duivel niets uit, welke kanalen en middelen we gebruiken, hoe alles verdeeld wordt; is de manier waarop de duivel werkt. Ik zou deze niet onderschatten. Het is pas door wetend over de duivel te worden en deze herkennen in de symboliek, numerologie, occulte symbolen op tv en dergelijke 1 kan zien hoe diep genesteld het is. Het is een web met een gedreven structuur dat vele zielen intoxiceert en vangt. 

Alleen God kan ons redden.

bewerkt door Fundamenteel
Erkennen = herkennen geworden
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 24-1-2019 om 11:36 zei Dat beloof ik:
Op 24-1-2019 om 11:15 zei Kelderworm:
Op 23-1-2019 om 15:52 zei Bastiaan73:

Hoe lees je Romeinen 2 (HSV) dan? 

Zoals het er staat:

14 Want wanneer heidenen, die de wet niet hebben, van nature doen wat de wet zegt, zijn zij, hoewel zij de wet niet hebben, zichzelf tot wet.
15 Zij tonen dat het werk van de wet geschreven is in hun hart. Daar getuigt ook hun geweten van, en hun gedachten onderling beschuldigen of ook verontschuldigen elkaar.

Dezen kennen de Joodse Wet van G'd niet, maar leven er wel naar en hebben dus in feite de Joodse Wet van G'd.
Zelfde discussie bestaat ook buiten de Genade in Yeshua.
Er zijn citaten dat wie Yeshua niet aanneemt al verloren is.
Maar in Romeinen 11 geeft G'd weer aan dat Israel Genade zal ontvangen.

Daaruit zou je het volgende kunnen concluderen:
-G'd heeft als Yeshua het Offer gebracht en verleent in beginsel Genade aan het Joodse volk Israel, immers zij worstelden met de Wet van G'd die buiten Israel niemand kende (maar soms wel deden).
-Die Genade in Christus is OOK aan ons de heidenen verleend, ongeacht de daden, met Christus als Fundament ben je vrijgesproken van schuld over de zonden.
-G'd haat wie Hij wil en heeft lief wie Hij wil,

Kortom, G'd heeft algemene regels gemaakt voor genade maar kan in alle Rechtvaardigheid daarbuiten Genade verlenen aan wie Hij wil.
G'd is daarover geen verantwoording verschuldigd aan wie dan ook.

Je schrijft wel 'zoals het er staat', om vervolgens met een redenatie te komen die totaal niet strookt met wat er in Romeinen 2 staat...:

Daarin staat nl niet dat God genade verleent aan wie hij wil, zonder daarover verantwoording verschuldigd te zijn. Die handelswijze heeft ook niets met rechtvaardigheid (met of zonder hoofdletter) te maken: rechtvaardig is dat wat volgens het recht is gevaardigd, dus dat wat volgt uit het recht. Het volgt dus uit bepaalde regels, en dat is heel iets anders dan 'genade verlenen zoals hij zelf wil zonder daarover verantwoording af te leggen'.

Romeinen 2:6 zegt dat God ieder mens naar zijn daden beloont.: wie het goede doet, krijgt het eeuwig leven. Dat lijkt me vrij duidelijk, en dan kun je dus niet stellen dat God zelf wel bepaalt wie hij gendade verleent, en dat dit is zoals in Romeinen 2 staat.

De Schrift is groter dan Romeinen 2:
Lees ook eens Romeinen 7

13  Zoals geschreven staat:  Jakob heb Ik liefgehad en Ezau heb Ik gehaat.
 14  Wat zullen wij dan zeggen?  Is er onrechtvaardigheid bij God? Volstrekt niet!
 15  Want Hij zegt tegen Mozes:  Ik zal Mij ontfermen over wie Ik Mij ontferm en zal barmhartig zijn voor wie Ik barmhartig ben.
 16  Zo hangt het dan niet af van hem die wil, ook niet van hem die hardloopt, maar van God Die Zich ontfermt.
 17  Want de Schrift zegt tegen de farao:  Juist hiertoe heb Ik u verwekt: dat Ik in u Mijn kracht bewijzen zou, en dat Mijn Naam verkondigd zou worden op de hele aarde.
 18  Dus Hij ontfermt Zich over wie Hij wil, en Hij verhardt wie Hij wil.

 

Het Fundament staat hier beschreven

1 Korintiërs 3
11 Want niemand kan een ander fundament leggen dan  wat gelegd is, dat is Jezus Christus.
11 Want niemand kan een ander fondament leggen, dan hetgeen gelegd is, hetwelk is Jezus Christus.
12 Of nu iemand op dit fundament bouwt met goud, zilver, edelstenen, hout, hooi of stro,
12 En indien iemand op dit fondament bouwt: goud, zilver, kostelijke stenen, hout, hooi, stoppelen;
13 ieders werk zal openbaar worden.  De dag zal het namelijk duidelijk maken, omdat die in vuur verschijnt. En hoe ieders werk is, zal het vuur beproeven.
13 Eens iegelijks werk zal openbaar worden; want de dag zal het verklaren, dewijl het door vuur ontdekt wordt; en hoedanig eens iegelijks werk is, zal het vuur beproeven.
14 Als iemands werk dat hij op het fundament gebouwd heeft, standhoudt, zal hij loon ontvangen.
15 Als iemands werk verbrandt, zal hij schade lijden. Hijzelf echter zal behouden worden, maar wel zo: als door vuur heen.

bewerkt door Kelderworm
Link naar bericht
Deel via andere websites
52 minuten geleden zei Fundamenteel:

Het is net andersom, de mens is onwetend van de duivel en onzeker in angst. De mensheid laat invloed over zich uitoefenen waarmee onze menselijkheid systematisch gestript wordt. Niet of wel geloven maakt voor die duivel niets uit, welke kanalen en middelen we gebruiken, hoe alles verdeeld wordt; is de manier waarop de duivel werkt. Ik zou deze niet onderschatten. Het is pas door wetend over de duivel te worden en deze herkennen in de symboliek, numerologie, occulte symbolen op tv en dergelijke 1 kan zien hoe diep genesteld het is. Het is een web met een gedreven structuur dat vele zielen intoxiceert en vangt. Alleen God kan ons redden.

Wat hebben we aan een God die allerhande plannen openbaart en mensen die er niets mee doen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei TTC:

Wat hebben we aan een God die allerhande plannen openbaart en mensen die er niets mee doen?

Ik heb er veel aan. Hopelijk jij ook? De huidige beschaving is van den duivel, waarom daar aan vasthouden? Op 60 jaar tijd zijn we verdubbeld in aantal en met het globaliseren van goederen zijn boeren alleen maar armer geworden. Zelfs vlees opgeven en overschakelen op soja is een nefast voor klimaat, milieu, boeren, dieren, ...

wees verheugd dat u zich niet kan aanpassen op deze wereld, u zal vernieuwd worden. Weesg verheugd honger en dorst te hebben, want wij zullen onze honger en dorst stillen met het Woord.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Fundamenteel:

Ik heb er veel aan. Hopelijk jij ook? De huidige beschaving is van den duivel, waarom daar aan vasthouden? Op 60 jaar tijd zijn we verdubbeld in aantal en met het globaliseren van goederen zijn boeren alleen maar armer geworden. Zelfs vlees opgeven en overschakelen op soja is een nefast voor klimaat, milieu, boeren, dieren, ... wees verheugd dat u zich niet kan aanpassen op deze wereld, u zal vernieuwd worden. Weesg verheugd honger en dorst te hebben, want wij zullen onze honger en dorst stillen met het Woord.

De afgelopen paar eeuwen heeft men er ook niets mee gedaan, wat laat je vermoeden dat het morgen anders zal zijn? Gaat plots iedereen de Bijbel lezen dan?

6 minuten geleden zei Fundamenteel:

Zelfs vlees opgeven en overschakelen op soja is een nefast voor klimaat, milieu, boeren, dieren, ...

Wellicht wil je hier verwijzen naar kweekvlees?

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei TTC:

De afgelopen paar eeuwen heeft men er ook niets mee gedaan, wat laat je vermoeden dat het morgen anders zal zijn? Gaat plots iedereen de Bijbel lezen dan?

Wellicht wil je hier verwijzen naar kweekvlees?

Ik bedoel dat men veel ontbost voor die veganisten hun soyaproducten. Boeren in Zuid Amerika kunnen niet meer kiezen wat te telen en zijn verplicht gmo zaden te kopen. Ze mogen hun eigen zaden niet meer opkweken. (Zie docu We feed the world).

Mensen hadden voor en tijdens wo2 ook geen zicht op beterschap, nu komt de derde en daarna de Armageddon. Het zal eerst veel slechter worden alvorens het beter kan worden. Is de Heer uw herder dan niet meer die U zal hoeden door deze tribulatie?

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Fundamenteel:

Ik bedoel dat men veel ontbost voor die veganisten hun soyaproducten. Boeren in Zuid Amerika kunnen niet meer kiezen wat te telen en zijn verplicht gmo zaden te kopen. Ze mogen hun eigen zaden niet meer opkweken. (Zie docu We feed the world). Mensen hadden voor en tijdens wo2 ook geen zicht op beterschap, nu komt de derde en daarna de Armageddon. Het zal eerst veel slechter worden alvorens het beter kan worden. Is de Heer uw herder dan niet meer die U zal hoeden door deze tribulatie?

WOII had er helemaal niet hoeven te zijn, tenzij de Bijbel nu plots een flutverhaal blijkt te zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei TTC:

WOII had er helemaal niet hoeven te zijn, tenzij de Bijbel nu plots een flutverhaal blijkt te zijn.

Er zou zoveel onrecht niet moeten zijn broeder. De kloof tussen God is groot en de duivel zijn toorn tiert weeldig door onze wereld.

wat doe jij ermee? Ik heb dit nog niet tegen je gezegd, maar bij deze mag de wereld het weten. Je weet dat ik me lang door de wereld liet vormen en dit extreem kon uiten. Ik deed aan godslastering door mijn wantrouwen in Zijn plan en afgodderij door mijn mening voorop te stellen. Ik had gelijk en de wereld kon sch... krijgen. Zo was mijn belevenis. Tot je natuurlijk,op de piek van je eigen waanzin komt, Jezus is tot mij gekomen. Niet fysiek, maar ik voelde zijn aanwezigheid, ging nederig tot de grond en huilde alles als een lammetje ter plaatse uit. Huilen als een echte huilbaby. Een warme gloed overkwam mij en Jezus droeg mijn lasten, mijn demonen kwamen eruit en ik heb weken in M haar armen gehuild. Daarna heb ik nog enkele aanvallen van de duivel gekend, maar ik heb nu de gehele wapenuitrusting God aan. Deze duivel zal altijd op de loer blijven en mij listig verleiden/misleiden. Maar het ging nooit zo goed als nu, ook geen alcohol meer. Gewoon leven vanuit de liefde en ik poog Christus bij iedere keuze eerst te plaatsen. De wereld vormt mij niet langer, Christus doet dat. Ik wens iedereen Zijn genade toe.

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei Fundamenteel:

Er zou zoveel onrecht niet moeten zijn broeder. De kloof tussen God is groot en de duivel zijn toorn tiert weeldig door onze wereld. wat doe jij ermee? Ik heb dit nog niet tegen je gezegd, maar bij deze mag de wereld het weten. Je weet dat ik me lang door de wereld liet vormen en dit extreem kon uiten. Ik deed aan godslastering door mijn wantrouwen in Zijn plan en afgodderij door mijn mening voorop te stellen. Ik had gelijk en de wereld kon sch... krijgen. Zo was mijn belevenis. Tot je natuurlijk,op de piek van je eigen waanzin komt, Jezus is tot mij gekomen. Niet fysiek, maar ik voelde zijn aanwezigheid, ging nederig tot de grond en huilde alles als een lammetje ter plaatse uit. Huilen als een echte huilbaby. Een warme gloed overkwam mij en Jezus droeg mijn lasten, mijn demonen kwamen eruit en ik heb weken in M haar armen gehuild. Daarna heb ik nog enkele aanvallen van de duivel gekend, maar ik heb nu de gehele wapenuitrusting God aan. Deze duivel zal altijd op de loer blijven en mij listig verleiden/misleiden. Maar het ging nooit zo goed als nu, ook geen alcohol meer. Gewoon leven vanuit de liefde en ik poog Christus bij iedere keuze eerst te plaatsen. De wereld vormt mij niet langer, Christus doet dat. Ik wens iedereen Zijn genade toe.

We zijn op dit moment een leger psychologen aan het verzamelen om tegen zogeheten christenen te zeggen wat ze niet zien.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid