Spring naar bijdragen

Heeft God ...


Aanbevolen berichten

20 uur geleden zei Bastiaan73:

Wat was volgens jou een passende reactie van haar geweest? Emotieloos als een cylon 'by your command' zeggen? 

Ik zie hier juist iets heel intiems en vertrouwds voor me. Sara schaamde zich voor haar gelach n.a.v. de nogal verrassende mededeling en ontkende het daarom. God was hier geen boze boeman maar juist liefdevol met een knipoog: je hebt wel gelachen. Eigenlijk had er een smiley ? achter moeten staan maar die bestonden toen nog niet.

Ik vind haar reactie wel gepast en grappig. Vergeet trouwens niet hoe Maria de vrucht van Jezus aan nam. Dat kwam neer op een “by your command”.

Die knipoog had inderdaad gepast :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 103
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Amen! Het geluid van een scheet is voor mij een bewijs dat God humor heeft.    

Humor en de Bijbel is geen combinatie. Daar waar er eens iemand wordt betrapt op lachen (bv Sara of Hagar) heeft dat direct negatieve gevolgen. Echter, sommige gelovigen kunnen wel degelijk humor he

Er is maar één iemand die echt geen greintje gevoel voor humor heeft en dat is de duivel. Met hem valt niet te lachen en hij heeft een hekel aan spot. Voor humor heb je immers relativeringsvermogen no

2 uur geleden zei Fundamenteel:

Ik vind haar reactie wel gepast en grappig. Vergeet trouwens niet hoe Maria de vrucht van Jezus aan nam. Dat kwam neer op een “by your command”.

Die knipoog had inderdaad gepast

De nuance zit soms in een detail. Daarom is inleving belangrijk. Dat is: dichterbij komen. Zó dicht dat je er als ware bij had kunnen zijn. Daarvoor is geen verstand nodig en zware redeneerkunst. Maar: dichterbij komen. Dat kan niemand anders voor je doen. Want als het gezien kan worden, kan het ook vertaald worden. En wat wordt vertaald, is in handen gegeven van een ander. Dan wordt het volgzaamheid, of geloof, of afhankelijkheid, of nog erger: dan wéét je het, zonder zelfs te beseffen, dat dat weten niet rust op kennis, maar op een aangedragen en aangenomen perspectief.
We leven in een bedeling dat ook de geheimen gekend kunnen worden; maar dat vraagt dan wel een naderbij komen. In kennis, in eerbied, in kritisch zijn in nuchterheid en waakzaamheid. En dan is het gebruik van de eigen waarneming volkomen afdoende. Want wat duister was, wordt dan verlicht.

Maria hoorde aan in geloof, en nam aan, en stelde vragen over welke wijze, maar geloofde, Lucas 1:34 en 38.
Zacharias hoorde aan in geloof, nam niet aan, en stelde vragen over welke bewijzen, en kreeg straf, Lucas 1:18 en 20.

Wie deze dingen nog niet onderscheidt, zal ook moeite hebben bij humor, spot en lachen. Darvoor is toenadering nodig tot het onderwerp, tot het wezen van de materie, en een samenhangend begrip.

Genesis 17:17 
Toen viel Abraham op zijn aangezicht, en hij lachte; en hij zeide in zijn hart: Zal een, die honderd jaren oud is, een kind geboren worden; en zal Sara, die negentig jaren oud is, baren? En Abraham zeide tot God: Och, dat Ismaël mocht leven voor Uw aangezicht!
Genesis 18:12 
Zo lachte Sara bij zichzelve, zeggende: Zal ik wellust hebben, nadat ik oud geworden ben, en mijn heer oud is?

Het is een kopie van het evangelie van Lucas: De een neemt aan in geloof, maar ziet de wonderlijke consequenties ervan,
en lacht of vraagt of verwondert zich. En de ander neemt niet aan in geloof en ziet de onzin ervan, en lacht, en...
zeg het maar..
 

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 9 months later...
Op 26-2-2019 om 11:25 zei Bastiaan73:

... humor?

Er zijn wel een paar verzen in de Bijbel met wat lijkt op een ironische humor vanuit Gods perspectief. 

Toen Adam viel in een miserabele toestand van de zondeval en hoorde dat van God, zei God tenslotte: "Toen zeide de HEERE God: Ziet, de mens is geworden als Onzer een, kennende het goed en het kwaad! " (3:22). Mens is geworden als één van Ons, zei God, terwijl Adam en Eva gekleed waren in de rokken gemaakt van de dierenhuid. En daarna zegt hij: "Nu dan, dat hij zijn hand niet uitsteke, en neme ook van den boom des levens, en ete, en leve in eeuwigheid"; alsof hij echt bang is dat mens vanzelf eeuwige leven krijgt door van de andere vrucht te eten. Het lijkt op een grap, omdat ook al zou de mens van de andere vrucht eten, kan hij geen eeuwige leven krijgen, tenzij God het hem schenkt.

bewerkt door Modestus
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid