Spring naar bijdragen

De Bijbel, gezondheid en genezing


Aanbevolen berichten

Volgens mij heeft Kaasjeskruid gelijk, wat is de toegevoegde waarde van die zogenaamde genezingen, waarom zou God ingrijpen in deze wereld terwijl het mandaat nod steeds bij Satan is, dan zou hij Satan een handje helpen , God gaat wel ingrijpen als de nieuwe wereld orde begint en Satan in ketens gebonden is

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 349
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Beter een schamel bezit en ontzag voor de HEER dan grote rijkdom en veel onrust. Spreuken 15:16 Dat herken ik enorm.. ik kijk vaak om me heen, zie al die welvaart, al die afleiding in mi

Ik weet niet hoe jullie hierop komen, dus ik kan niet navolgen of de aanleiding reden geeft voor zorg, maar ik reageer wel. Lijden is wel degelijk een gericht geven. Een brandweerman geeft zijn leve

Zelfs groter dan de Zijnen. Dus kom maar op en laat maar zien die hordes uit de dood opgewekte mensen, complete ziekenhuizen die failliet gaan wegens gebrek aan patiënten etc... Praatjes vullen g

8 minuten geleden zei antoon:

Volgens mij heeft Kaasjeskruid gelijk, wat is de toegevoegde waarde van die zogenaamde genezingen, waarom zou God ingrijpen in deze wereld terwijl het mandaat nod steeds bij Satan is, dan zou hij Satan een handje helpen , God gaat wel ingrijpen als de nieuwe wereld orde begint en Satan in ketens gebonden is

Spoedig, er zullen onder U zijn die dit nog mee gaan maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
47 minuten geleden zei Nicky O:

Goedemorgen allemaal. Ik heb de vraag voorgelegd aan een priester en kreeg dit antwoord, waar ik mij volledig in kan vinden:1

"Hoi Nicky. De hele scheppingsorde is verstoord geraakt. Ziektekiemen en bacteriën bestonden al toen de mens geschapen werd. Ze hadden evenwel, doordat de mens in God leefde geen toegang tot zijn wezen. Toen onze stamouders zich losrukten uit God, kregen ze te maken met de condities van een leven buiten God, buiten het paradijs: ziekte, lijden en dood. God had het voorspeld 2, maar ze wilden niet luisteren. God zij dank hebben wij in en door de persoon van Jezus, de mogelijkheid om door het doopsel de band van vriendschap met God weer te herstellen en kunnen wij nu en tot in eeuwigheid, diep innerlijke, weer delen in Zijn Liefde, in Zijn kracht. Met name in protestante / evangelische kringen, is men nogal eens de mening toegedaan dat Satan de oorzaak is van ziekte en lijden. Dat is een verkeerde en ook gevaarlijke opvatting. Ook Jezus en Maria, die op deze wereld leefden, waren waarlijk mens en aan de condities van ons bestaan onderworpen. Dat betekent dat ook zij verkouden konden zijn en de griep konden krijgen. Zeker kan God wonderen doen, maar het is niet zo dat wij door  te bidden, zoals bepaalde christelijke groeperingen menen, ziekten en alle lijden kunnen opheffen of voorkomen. Dat kunnen zij ook niet. Ook zij worden oud en krijgen te maken met de problemen van de ouderdom. Op een dergelijke manier bidden, kan heel gemakkelijk tot een afkeer van God leiden. Zeker kan God wonderen doen, maar die doet Hij niet op bestelling 3. Veel vermeende genezingen in sektarische bewegingen zijn suggestief. Veel van de menselijke problemen en genezingen bevinden zich in het gebied 'intra aures', 'tussen de oren'. Veel belangrijker dan te bidden om genezing is het om te bidden om de kracht van het kruis. Om te bidden voor éénwording met Jezus op het kruis, om, diep innerlijk, te delen in die Kracht die Hij zelf is, waarin Satan volkomen verslagen is. Wie in die kracht leeft is nergens meer bang voor. Zeker niet voor de duivel. Die wel een zekere macht heeft, maar absoluut machteloos is tegen de Kracht, het Licht en de Liefde waarin wij, diep innerlijk, leven.   De kracht van Zijn liefde. Het kruis is de verborgen poort naar de hemel, naar het paradijs. Jezus zegt: "Het koninkrijk der hemelen is midden onder u". 

1: Uiteraard kun je je hier volledig in vinden, het is jouw priester en dus geef je die gelijk. Maar kun je ook naar anderen luisteren, zelf nadenken en zelf de argumenten van anderen beoordelen? 
2: Dit heeft God niet voorspeld. Dat staat niet zo in Genesis. Dood? Ja. Ziekte en lijden? Nee. Het staat er simpelweg niet. Je priester vertelt hier iets dat domweg niet waar is. Daarmee maakt hij zich als priester ongeloofwaardig. Op zijn minst zou je van zo iemand moeten verwachten dat hij weet wat er in de Bijbel staat. 
3: Wederom laat jouw priester zien de Bijbel niet te kennen, God doet geen wonderen op bestelling? Kom op zeg, zomaar wat teksten om het tegendeel te illustreren:
- Daarom zeg ik jullie: alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen. (Marcus 11:24)
- En omdat we weten dat hij naar ons luistert, wat we hem ook vragen, weten we ook dat we alles al hebben gekregen wat we hem gevraagd hebben. (1 Johannes 5:15)
- Beken elkaar uw zonden en bid voor elkaar, dan zult u genezen. Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet.(Jakobus 5:16)
- En wat jullie dan in mijn naam vragen, dat zal ik doen, zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt. (Johannes 14:13)
en natuurlijk de duidelijkste van allemaal:
- Alles waarom jullie in je gebeden vragen zullen jullie krijgen, als je maar gelooft. (Matteüs 21:22)

Kortom: het is mij een raadsel waarom je die man gelijk geeft, als hij in zo'n kort stukske de plank verschillende keren volledig mis slaat.
Ik kan me zo voorstellen dat de priester dit zegt, omdat hij vast wel eens iets heeft gevraagd in een gebed dat niet is uitgekomen. Welnu: zie de laatste tekst, daaruit volgt dat je priester dus niet gelooft.  

33 minuten geleden zei antoon:

Volgens mij heeft Kaasjeskruid gelijk, wat is de toegevoegde waarde van die zogenaamde genezingen, waarom zou God ingrijpen in deze wereld terwijl het mandaat nod steeds bij Satan is, dan zou hij Satan een handje helpen , God gaat wel ingrijpen als de nieuwe wereld orde begint en Satan in ketens gebonden is

Omdat het in de bijbel staat wellicht?
Zie ook hierboven.
Alles waarom jullie in je gebeden vragen zullen jullie krijgen, als je maar gelooft. (Matteüs 21:22)
Dus ofwel jouw standpunt klopt niet, of deze tekst klopt niet. Welke van de twee is het, @antoon?

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites

Belangrijk  is geloof en wel het juiste geloof  waarin je vraagt, accepteer je dan ook de ordening van dingen, of vraag je uit eigen belang, in het onze vader staat ook veel daarover, je kan bidden om genezing van iets, als je oprecht ben zal god niet genezen of niet altijd genezen in die zin zoals wij willen, maar wel een uitweg bieden in je kwaal 

Ik had een zeer zware lichamelijke kwaal zeer zware hoofdpijn , ik ben niet genezen maar kan er veel beter mee omgaan 

Maar toegegeven om te zeggen dat God niet geneest is dan misschien niet helemaal waar, het is ook hoe je het bekijkt

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites

Sommige christenen menen dat God altijd en alle gelovigen geneest of wil genezen, als je er maar om vraagt. Alleen als je dat dan doet en je geneest niet, dan zou je er niet goed genoeg om vragen, of had je het zelfs moeten bevelen in Jezus' Naam (letterlijk zo gehoord).
Het komt er dan altijd op neer dat als je niet geneest, het altijd direct of indirect jouw schuld is, want God geneest immers altijd. Wát je ook doet en hoe sterk je ook gelooft, er is altijd weer een verborgen vereiste die dan als een duveltje uit een doosje springt, waardoor je toch niet geneest.
God kan zo nooit kwaad doen en nooit teleurstellen, want jij voldoet niet aan de voorwaarden, die er dan wel degelijk toch zijn. "Onvoorwaardelijk genezen" houdt dan vooral in dat de voorwaarden op voorhand niet bekend zijn of worden gemaakt.
Vergelijk het met de zinssnede "Als je écht van God houdt, dan..." waarna alsnog een set geboden vormt die je zou moeten gehoorzamen uit echte liefde voor Hem, in plaats van dat men gewoon eerlijk zegt dat God zélf zus en zo gebiedt.

Deze gelovigen kunnen dus niet aanvaarden dat God simpelweg vaak níét geneest op de wijze zoals zij dat voor zich zien, omdat Gods genezing dieper gaat dan enkel het fysieke gebeuren. Hij geneest van hoogmoed, wanhoop, onrust, kwade neigingen en ten diepste dus van de zonde. Door die genezing wordt lijden op den duur geen lijden meer, maar iets dat je sterker maakt en je band met God doet toenemen.
Zelfs de dood verliest dan haar angel, want zij wordt immers de poort naar Gods Rijk in de hemel.
Fysieke genezingen kunnen daar zeker in bijdragen en die zal God ook geven als ze nodig zijn, soms zelfs op mirakuleuze wijze. Maar vaker staat Hij het lijden toe om ons sterker in het geloof te maken, of simpelweg omdat lijden bij het leven hoort en we dat óók te accepteren hebben.
Hij maakt dus niet actief ziek, maar laat alles wat ons overkomt ten goede keren. Daar is Hij weliswaar soms schijnbaar érg langdradig in, maar uiteindelijk komt het wel goed en rekent Hij het je niet aan als je het lijden eens níét in rust en vrede kunt dragen.

Wat deze discussie ook kan bemoeilijken, zijn de verschillende gebedsgenezers die actief zijn en menen dat God speciaal hen gezalfd hebben om in zijn Naam mensen te genezen. Zij en hun volgelingen zeggen vervolgens dat er vele wonderen gebeuren bij en rondom de genezers.
De kwestie is vervolgens dat het dan niet de bedoeling is dat je die claims net zo zorgvuldig en kritisch onderzoekt als "normale" gezondheidsclaims of niet-christelijke gebedsgenezers of sjamanen, maar dat je ze in geloof moet aanvaarden. De gebedsgenezer zelf bekritiseren is niet zelden dan ook uit den boze, want je raakt dan aan de gezalfde van de Heer.
Bewijsvoering is over het algemeen dan ook erg mager tot afwezig, waardoor het dus inderdaad puur op vertrouwen aankomt. Een vertrouwen dat niet zelden uitloopt op teleurstellingen als blijkt dat de gebedsgenezer toch niet iedereen geneest, ook de echt sterke gelovigen niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Dat beloof ik:

1: Uiteraard kun je je hier volledig in vinden, het is jouw priester en dus geef je die gelijk. Maar kun je ook naar anderen luisteren, zelf nadenken en zelf de argumenten van anderen beoordelen? 

1. Godzijdank kan ik zelf nadenken.

 

5 uur geleden zei Dat beloof ik:

2: Dit heeft God niet voorspeld. Dat staat niet zo in Genesis. Dood? Ja. Ziekte en lijden? Nee. Het staat er simpelweg niet.

Genesis 3: 16-19     

En tot de vrouw heeft Hij gezegd: `Zeer zwaar zal ik maken de lasten van uw zwangerschap: met pijn zult gij kinderen baren. Naar uw man zal uw begeerte uitgaan, hoewel hij over u heerst.' En tot de man heeft Hij gezegd: `Omdat gij hebt geluisterd naar uw vrouw en hebt gegeten van de boom die Ik u had verboden, zal de grond vervloekt zijn omwille van u! Zwoegend zult gij van hem eten, alle dagen van uw leven. Distels en doornen zal hij voortbrengen, met veldgewas moet gij u voeden. In het zweet zult ge werken voor uw brood, tot gij terugkeert naar de grond, waaruit gij zijt genomen: gij zijt stof, en tot stof keert gij terug.'

5 uur geleden zei Dat beloof ik:

- Alles waarom jullie in je gebeden vragen zullen jullie krijgen, als je maar gelooft. (Matteüs 21:22)

'Uw wil geschiede op aarde', dus niet onze wil. We krijgen heus alles wat we vragen, maar op het moment dat Hij het wil en niet op de wereldse manier.

1 Johannes 5:14                                  

Ons vertrouwen op God geeft ons de zekerheid dat Hij naar ons luistert, als wij Hem iets vragen overeenkomstig zijn wil.

bewerkt door Nicky O
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Nicky O:
6 uur geleden zei Dat beloof ik:

- Alles waarom jullie in je gebeden vragen zullen jullie krijgen, als je maar gelooft. (Matteüs 21:22)

'Uw wil geschiede op aarde', dus niet onze wil. We krijgen heus alles wat we vragen, maar op het moment dat Hij het wil en niet op de wereldse manier.

1 Johannes 5:14                                  

Ons vertrouwen op God geeft ons de zekerheid dat Hij naar ons luistert, als wij Hem iets vragen overeenkomstig zijn wil.

Is bidden dan niet 'proberen af te stemmen op de wil van God' i.p.v. überhaupt ergens om vragen? Want als het niet overeenkomstig de wil van God is gaat het toch niet gebeuren.

Citaat

‘Want uw Vader weet wat u nodig hebt, voordat u tot Hem bidt’ (Matth. 6:8).

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Bastiaan73:

Is bidden dan niet 'proberen af te stemmen op de wil van God' i.p.v. überhaupt ergens om vragen? Want als het niet overeenkomstig de wil van God is gaat het toch niet gebeuren.

Helemaal goed!

bewerkt door Nicky O
Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Nicky O:

'Uw wil geschiede op aarde', dus niet onze wil. We krijgen heus alles wat we vragen, maar op het moment dat Hij het wil en niet op de wereldse manier.

Ooit gehoord van het welvaartsevangelie? Bijbels gezien is dit prima te verantwoorden maar puur menselijk gezien doet dit toch mijn wenkbrauwen fronzen. Privé-vliegtuigje van 2,5 miljoen euro om 'het evangelie te verkondigen'; zou Jezus het beamen of zeggen 'ga weg van Mij, Ik heb u nooit gekend'?

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 minuten geleden zei Bastiaan73:

Ooit gehoord van het welvaartsevangelie? Bijbels gezien is dit prima te verantwoorden maar puur menselijk gezien doet dit toch mijn wenkbrauwen fronzen. Privé-vliegtuigje van 2,5 miljoen euro om 'het evangelie te verkondigen'; zou Jezus het beamen of zeggen 'ga weg van Mij, Ik heb u nooit gekend'?

Of het Bijbels zo verantwoord is weet ik niet. Ik betwijfel het. Maar ik denk dat je als woordvoerder of boegbeeld van het christendom alle schijn zou moeten willen vermijden dat het om geld te doen is. Je stoot hierdoor m.i. veel mensen bij het evangelie vandaan. Dit is mijn mening. Ik durf geen oordeel uit te spreken over mensen. Ik snap ook vaak niet wat ze beweegt.  

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
36 minuten geleden zei Bastiaan73:

Privé-vliegtuigje van 2,5 miljoen euro

Beter een schamel bezit en ontzag voor de HEER
dan grote rijkdom en veel onrust.

Spreuken 15:16

18 minuten geleden zei Willempie:

Ik durf geen oordeel uit te spreken over mensen. Ik snap ook vaak niet wat ze beweegt. 

Dat herken ik enorm.. ik kijk vaak om me heen, zie al die welvaart, al die afleiding in mijn ogen.. en snap er niets van. Zelf leef ik graag in eenvoud, ik geef niets om geld.  Mijn rijkdom is God, mijn zoontje en een rijk innerlijk leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Robert Frans:

Door die genezing wordt lijden op den duur geen lijden meer, maar iets dat je sterker maakt en je band met God doet toenemen.

Dat is de metamorfose waar ik eerder over sprak. Lijden in en door Christus is geen lijden meer. Het wordt een vrijwillig mee-dragen, zo ervaar ik dat. De Heilige Geest geeft kracht, omdat Hij Liefde is, God zelf. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Want, voorwaar, Ik zeg u: wie tegen deze berg zal zeggen: Word opgeheven en in de zee geworpen, en niet zal twijfelen in zijn hart, maar zal geloven dat wat hij zegt, gebeuren zal, het zal hem gebeuren wat hij zegt.


Dit is een cruciaal onderdeel van geloof! Spreken tegen problemen? Dood en macht liggen letterlijk op het puntje van onze tong? Hoe moeten we deze teksten interpreteren?

Van de vrucht van iemands mond wordt zijn buik verzadigd, hij wordt verzadigd van de opbrengst van zijn lippen. Dood en leven zijn in de macht van de tong, wie hem liefheeft, zal de vrucht ervan eten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei Bastiaan73:

Ooit gehoord van het welvaartsevangelie? Bijbels gezien is dit prima te verantwoorden maar puur menselijk gezien doet dit toch mijn wenkbrauwen fronzen. Privé-vliegtuigje van 2,5 miljoen euro om 'het evangelie te verkondigen'; zou Jezus het beamen of zeggen 'ga weg van Mij, Ik heb u nooit gekend'?

Deugd zeker niet. Je kan geen twee meesters dienen. Of je dient God of je dient het geld. Dat zogenaamde welvaartsevangelie is ronduit duivels.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er lopen nu toch enkele zaken door elkaar. Even om misverstander te voorkomen: ik heb niks tegen artsen of een medische behandeling. Inderdaad, het dienen van geld is een kwalijke zaak. De Bijbel is helder daarover! Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle andere afgoden. Echter, deze staan hier niet ter discussie. Graag beperk ik me tot het topic, en wel:

 

1. De Bijbel en gezondheid.

2. De Bijbel en genezing.

 

ad. 1: Ik geloof dat de Bijbel duidelijke richtlijnen geeft over gezondheid. Wanneer we die richtlijnen volgen, zullen we m.i. een gezonder en fitter leven leiden dan wanneer we afwijken van deze richtlijnen. Denk daarbij aan verslavingen, waar de Bijbel duidelijk over is, maar denk ook aan ons geestelijk voedsel, voeding, enz. Ik geloof niet dat het Gods bedoeling is dat we dieren fokken, mishandelen om in grote hoeveelheden te consumeren. Iets dat "mag" hoeft nog niet "goed" te zijn.

 

ad. 2: De Bijbel zegt toch ook wel iets over genezing! Denk aan het genezen van zieken, handen opleggen, zieken verzorgen, gebed.

 

Misschien kunnen we eens aan de hand van de Bijbel nagaan wat en of de Bijbel richtlijnen geeft m.b.t. gezondheid en genezing? Graag beperk ik me tot Bijbelse standpunten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

In de openingspost heb ik een flink aantal Bijbelcitaten geplaatst m.b.t. gezondheid en genezing. Ik pak er een uit:

Mijn zoon, sla acht op mijn woorden, neig je oor tot wat ik zeg. Laat ze niet wijken van je ogen, bewaar ze in het binnenste van je hart. Ze zijn immers leven voor wie ze vinden, en genezing voor heel hun vlees.

In welk opzicht geloven we dat Gods Woord genezing is voor ons vlees? En, hoe vindt deze genezing in de praktijk plaats?

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei WdG:

n welk opzicht geloven we dat Gods Woord genezing is voor ons vlees? 

Waar het hart vol van is, daar loopt de mond over. Als we luisteren naar wat uit onze mond komt, dan weet we waar ons hart van vol is.

De ingangen tot het hart zijn de zintuigen. Vooral wat we horen, lezen en zien ziet bepalen wat er in ons hart leeft. Als we zorgen dat we het Woord horen en lezen, kunnen we daarmee ons hart vullen.

Het hart is de bron van het leven. Ik geloof dat als je je hart aan Jezus geeft en je Zijn Woord volgt, dat je langzaam maar zeker geneest van hoogmoed, lust, begeerte en andere zonden.

Ik geloof zelfs dat de Liefde van God in je hart op celniveau een verandering teweeg kan brengen omdat ik geloof dat mensen die zich geliefd voelen gezonder zijn. 


 

bewerkt door Nicky O
Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei Nicky O:

Het hart is de bron van het leven. Ik geloof dat als je je hart aan Jezus geeft en je Zijn Woord volgt, dat je langzaam maar zeker geneest van hoogmoed, lust, begeerte en andere zonden.

Dat is waar. Maar, de door mij geciteerde tekst spreekt toch over genezing van het vlees! Ze zijn leven en genezing, twee aspecten!

Mijn zoon, sla acht op mijn woorden, neig je oor tot wat ik zeg. Laat ze niet wijken van je ogen, bewaar ze in het binnenste van je hart. Ze zijn immers leven voor wie ze vinden, en genezing voor heel hun vlees.

Citaat

Ik geloof zelfs dat de Liefde van God in je hart op celniveau een verandering teweeg kan brengen omdat ik geloof dat mensen die zich geliefd voelen gezonder zijn. 

Ook dit is waar. Immers, en ook hier spreekt de Bijbel over fysieke genezing, en anderzijds de verdorring van beenderen (botten), dat misschien duidt op een verband tussen depressies en reumatische klachten?

Een blij hart bevordert de genezing, maar een neerslachtige geest doet de beenderen verdorren.

Verder beperk ik me tot de Bijbel:

Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Alles wat u de Vader zult bidden in Mijn Naam, zal Hij u geven.

Dat betekent dat God voorziet in mijn levensonderhoud, gezondheid, vrede en geluk. Ik kan en wil het niet anders lezen. Ik geloof in en vertrouw op God in alles!

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Nicky O:

Wil je ons iets vertellen over jouw ervaring met genezingen@WdG

Dat wil ik best wel, maar, een aantal punten moet je wel beseffen:

1. Ik (we) heb(ben) zeer goede ervaringen en resultaten. Desondanks wil ik mensen niet bij reguliere zorg wegtrekken! Ik zal NOOIT iemand afraden een arts te bezoeken.

2. Ik ben benieuwd naar je interesse. Is deze oprecht? Ik bedoel dit niet vervelend, maar, uit ervaring weet ik dat er veel gespot wordt. Ook in de Bijbel gebeurde dit al. Zelfs/ook Jezus werd bespot.

Denk aan "schriftgeleerden", die Jezus bespotten: En de schriftgeleerden die uit Jeruzalem gekomen waren, zeiden:  Hij heeft Beëlzebul, en: Door de aanvoerder van de demonen drijft Hij de demonen uit. En Hij riep hen bij Zich  en zei tegen hen in gelijkenissen: Hoe kan de satan de satan uitdrijven?

Denk aan Stefanus, die grote wonderden deed, maar, bespot werd. Er werden zelfs VALSE getuigen opgeroepen om hem te dwarsbomen: 

En Stefanus, vol geloof en kracht, deed wonderen en grote tekenen onder het volk. En enigen van hen die behoorden tot de zogenoemde synagoge van de Libertijnen, van de Cyreneeërs, en van de Alexandrijnen en van hen die uit Cilicië en Asia afkomstig waren, stonden op en redetwistten met Stefanus. Zij waren echter niet in staat de wijsheid en de Geest, door Wie hij sprak, te weerstaan.... En zij lieten valse getuigen optreden, die zeiden: Deze man houdt niet op lasterlijke woorden te spreken tegen deze heilige plaats en tegen de wet.

Jezus kon geen wonderen doen in Zijn eigen plaats! Jezus verwonderde zich zelfs over het ongeloof. Jezus werd bespot, Hij was slechts het "timmermannetje...": 

Is Dit niet de timmerman, de Zoon van Maria en de Broer van Jakobus en Joses en van Judas en Simon? En zijn Zijn zusters niet hier bij ons? En zij namen aanstoot aan Hem. En Jezus zei tegen hen:  Een profeet is niet ongeëerd, behalve in zijn vaderstad en bij zijn familie en in zijn huis. En Hij kon daar geen kracht doen, maar Hij legde slechts enkele zieken de handen op en genas hen. En Hij verwonderde Zich over hun ongeloof.

Ik verzeker je, Nicky O: als ik ervaringen met jou/jullie deel, komen er reacties, en zeker ongeloof. Men zal het niet geloven!

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei WdG:

Dat betekent dat God voorziet in mijn levensonderhoud, gezondheid, vrede en geluk. Ik kan en wil het niet anders lezen. Ik geloof in en vertrouw op God in alles!

Ik ook.. 

Maar bovenal heeft Hij me gered van het vlees (genezen van het vlees) door me te verlossen uit de zondeval, mijn zonden te vergeven en mij het eeuwig leven te schenken door Christus, onze Heer. 

3 minuten geleden zei WdG:

Ik ben benieuwd naar je interesse. Is deze oprecht?

Mijn interesse is oprecht. Je hebt misschien een beetje gelezen hoe ik in het geloof sta. Voor mij is de belangrijkste waarheid dat God Liefde is. Daar hoort de liefde voor de medemens bij en het geloof dat in Hem alles mogelijk is. Ik hoor graag je verhaal om er van te leren. 

bewerkt door Nicky O
Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Nicky O:

Ik ook.. 

Maar bovenal heeft Hij me gered van het vlees (genezen van het vlees) door me te verlossen uit de zondeval, mijn zonden te vergeven en mij het eeuwig leven te schenken door Christus, onze Heer. 

Vergeving is het grootste wonder, en het belangrijkste. Beter ziek en ellendig het Koninkrijk van God binnen stappen (waar je een nieuw lichaam ontvangt!), dan gezond de hel in geworpen worden. Maar, waarom ellende meemaken, als het niet nodig is????

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei WdG:

Maar, waarom ellende meemaken, als het niet nodig is????

Daar denk ik anders over.. dat heb ik eerder al aangegeven.

11 minuten geleden zei WdG:

Ik verzeker je, Nicky O: als ik ervaringen met jou/jullie deel, komen er reacties, en zeker ongeloof. Men zal het niet geloven!

Vertel wat je wilt vertellen.. het hoeft niet, het mag wel. Je kunt ervoor bidden en God vragen om jou te gebruiken om op de juiste manier harten en ogen te openen.  Mijn geloof is in ieder geval ijzersterk. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei WdG:

Mijn zoon, sla acht op mijn woorden, neig je oor tot wat ik zeg. Laat ze niet wijken van je ogen, bewaar ze in het binnenste van je hart. Ze zijn immers leven voor wie ze vinden, en genezing voor heel hun vlees.

 

De woorden van God werken als een medicijn. Het voorkomt stress, Hij helpt de gebrokenen van hart en het geeft geluk. Je geest heeft invloed op je lichaam. Dus als je gelukkig bent heeft dat een positieve invloed op je 'vlees'. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Nicky O:

Daar denk ik anders over.. dat heb ik eerder al aangegeven.

Dat mag. Je mag geloven wat je wil natuurlijk. En, als jij gelooft dat je ellende "moet" meemaken, of dat je daardoor in je geloof gesterkt wordt of bent, dan zij dat zo. Ik geloof in de volledige ruil. Dat betekent NIKS uit mijzelf, ALLES uit Hem (Christus), met als gevolg dat ik in ALLES voorzien wordt. God is een Liefdevolle God die Zijn kinderen niet martelt, ziek maakt of straft. Kastijding is iets totaal anders, zie het als disciplinering. Jezus heeft de wet vervuld, ook voor jou en mij. Wat betekent dit? En, ik beperk me tot wat de Bijbel zegt, niet tot dat wat mensen zeggen. En, omdat Christus gehoorzaam is, en God mij door Hem ziet, zijn de zegeningen voor ons allen:

 

Gezegend zult u zijn in de stad, en gezegend zult u zijn op het veld. Gezegend zal zijn de vrucht van uw schoot, de vrucht van uw land en de vrucht van uw vee, de dracht van uw koeien en de jongen van uw kleinvee. Gezegend zal zijn uw korf en uw baktrog. Gezegend zult u zijn bij uw komen, gezegend zult u zijn bij uw weggaan. De HEERE zal geven dat uw vijanden die u aanvallen, door u verslagen worden; over één weg zullen zij tegen u uittrekken, maar over zeven wegen zullen zij voor u wegvluchten. De HEERE zal de zegen over u gebieden in uw schuren en in alles wat u ter hand neemt. Hij zal u zegenen in het land dat de HEERE, uw God, u geeft. De HEERE zal u voor Zichzelf bevestigen  tot een heilig volk, zoals Hij u gezworen heeft, als u de geboden van de HEERE, uw God, in acht neemt en in Zijn wegen gaat. En alle volken van de aarde zullen zien dat de Naam van de HEERE over u uitgeroepen is, en zij zullen voor u bevreesd zijn. En de HEERE zal u een overvloed ten goede geven, in de vrucht van uw schoot, in de vrucht van uw vee en in de vrucht van uw land, in het land dat de HEERE uw vaderen gezworen heeft u te zullengeven. De HEERE zal voor u Zijn rijke schatkamer, de hemel, openen, door uw land regen te geven op zijn tijd en door al het werk van uw handen te zegenen. U zult aan vele volken  uitlenen, maar u zult zelf niet hoeven te lenen. De HEERE zal u tot een hoofd maken en niet tot een staart, en u zult uitsluitend omhoog gaan en niet omlaag, als u gehoorzaam bent aan de geboden van de HEERE, uw God, waarvan ik u heden gebied dat u ze in acht neemt en houdt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid