Spring naar bijdragen

Heilige Geest volgens het jodendom


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 306
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bedankt voor je naslag werk.

God doet alles en zorgt er zelfs voor dat wij Hem kunnen liefhebben. Er is gewoon niets wat wij kunnen doen voor ons behoud! Wat een geruststellende gedachte.

Zal het je nog sterker vertellen. Plato had het er al over.  Philo (20 v.Chr. - 50 n.Chr.) had - onder invloed van Plato's Timaeus - de Joodse Bijbel zo gelezen dat God de kosmos had geschapen do

5 uur geleden zei thom:

Na een nachtje erover geslapen te hebben, meen ik dat blijven reageren toch de beste optie is.

Die Persoon is Jezus schrijf je.

Daar kan ik in meegaan, maar Jezus onderging/ontving de Geest Gods bij de doop in de Jordaan, waarbij bevestigd werd dat daardoor Jezus, de Christus, de Zoon is.

Dat dan de Zoon de Heilige Geest is, kan ik in meegaan, maar de Zoon is niets van zichzelf zegt de Zoon, maar doet wat de Vader doet.

Wie de Geest heeft, heeft zowel de Vader als de Zoon.

De Persoon de Heilige Geest, is dus de Vader en de Zoon en de Heilige Geest.

De Persoon de Heilige Geest komt gewoon niet en nergens voor in de Bijbel,

dan dat Deze Hem vertegenwoordigt in Woord en daad.

De letter doodt, maar de Geest maakt levend. 

Dat schrijft de Bijbel.

Is de Bijbel een Persoon?

 

 

 

 

 

Om eerlijk te zijn was het voor het eerst dat ik dat zo bedacht, het idee van Die Persoon van de Geest is Jezus.  @WdGnoemt De Geest een persoon. Maar de Heilige Geest is God Zelf. Is God een persoon? Zo zou ik het zelf nooit noemen..   Ik weet alleen dat Hij in mij leeft en me heel duidelijk Zijn aanwezigheid laat voelen.

1 minuut geleden zei Nicky O:

Wie de Geest heeft, heeft zowel de Vader als de Zoon.

Hier ben ik het helemaal mee eens.

bewerkt door Nicky O
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Kaasjeskruid:

Volgens mij wel. Het is niet een kwestie van samenwerken met God maar God het werk laten doen. Wij kunnen onmogelijk een eigen aandeel leveren.

 

Abram was letterlijk een slapende partner, maar wel een begunstigde van het verbond! Lees even mijn visie. Corrigeer me maar waar ik er naast zit, volgens jou.

God doet inderdaad het werk, dat ben ik met je eens: God de Vader en God de Zoon, twee Personen uit de Drie-ene God werken samen. Verdiep je eens iets meer in het betreffende verbond. Waarom de dode dieren, in stukken gedeeld? Hoe kwam een dergelijk verbond in het algemeen tot stand? Weet je dat?

In Genesis 15 vroeg Abraham aan God hoe hij zou weten dat hij het beloofde land zou erven:  "Hij zei: Heere HEERE, waardoor zal ik weten dat ik het in bezit zal krijgen?", en God antwoordde: "Haal voor Mij een driejarige jonge koe, een driejarige geit, een driejarige ram, een tortelduif en een jonge duif."

Een dergelijk verbond ging je normaal met zijn tweeën aan. Het vee werd in stukken gesneden. Daarna ging je met z'n tweeën tussen de kadavers door. Het verbond met de doormidden gesneden dieren wil zeggen, dat als iemand zich niet aan het verbond hield, het deze persoon zal vergaan als deze dieren. Echter, volgens de Bijbel bracht God Abraham in een diepe slaap, zoals we gelezen hebben! "En het gebeurde, toen de zon bijna onderging, dat er een diepe slaap op Abram viel. En zie, een grote, schrikwekkende duisternis viel op hem." En terwijl Abraham sliep, ging God alleen het verbond aan. Dat is zeer ongebruikelijk. Met Wie ging God dit verbond aan? Het wijst dus naar Jezus, als Plaatsvervanger voor Abraham! Zo laat dit beeld ons zien dat wij uitsluitend dit verbond kunnen handhaven door Gods kracht en Gods werk. Er zit inderdaad niets van ons bij. Onze eigen inspanningen doen niet ter zake. Het is puur Gods werk. Vandaar dat God "alleen" tussen de stukken doorging. Abram was letterlijk een slapende partner, maar wel een begunstigde van het verbond!

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Kaasjeskruid:

Nou, wat let je? Succes met die messiaanse rommel. Maar christelijk is het niet.

Dan maar niet. Dan ben ik maar Messiaans. Dit is duidelijk aangetoond de waarheid. En als dat niet zo is, dan zou Jezus het mijn vrouw of zelfs mij wel gezegd hebben. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Met een ieder die in Hem wil geloven.

Waarom werd Abram dan in slaap gebracht? Hij geloofde (in) Hem. Toch werd hij in slaap gebracht. Je mist mijn punt. Het gaat hier dus niet om geloven in, dat doen gelukkig toch nog velen. Maar, als God met jou of mij een verbond zou aangaan, was de kans erg groot dat we het verbond vroeg of laat zouden breken. We moeten ons dus beroepen op een Ander, op God Zelf, en in dit geval God de Zoon. De Drie-ene God in het OT is hetzelfde als de Drie-ene God in het NT.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei sjako:

Jezus maakt gebruik van de Heilige Geest. De Heilige Geest gaat uit van de Vader, maar Jezus heeft de HG gekregen van Zijn Vader. Daarom spreekt de Bijbel ook over de geest van Jezus. Daarmee stuurt Jezus ons direct aan. Dus de HG is geen apart persoon. In het volgende vers gaat de Geest van Jezus uit (dus niet vanuit een derde Persoon)

Handelingen 16:7

Toen ze bij Mysië kwamen, probeerden ze naar Bithynië te gaan, maar de Geest van Jezus stond hun dat niet toe.

 

 

Zo zien wij dat ook. We hebben niet direct contact met God omdat we bidden in Jezus naam, of bedoel je dat niet?

Ik bedoel eigenlijk dat we wel direct contact met God hebben, door de genade van Jezus Christus :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

 

5 minuten geleden zei WdG:

De Drie-ene God in het OT is hetzelfde als de Drie-ene God in het NT.

Dat is alleen in jouw geest, het boek Bijbel leert het absoluut niet, Waar je wel gelijk in hebt is dat God onverandelijk is De God van het OT is ook de God van het NT. maar in allebei is het een God (JHWH) oftewel Jehovah of Jaweh en een geschapen zoon Jezus

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei WdG:

Wie de zoon heeft heeft het leven, wie de Zoon niet heeft heeft het leven niet. Jakobus waarschuwt door te zeggen "Gij bidt, en gij ontvangt niet, omdat gij kwalijk bidt. "Wat zou Jakobus daarmee bedoelen? Ik denk dat er mensen zijn die niet ontvangen, omdat ze kwalijk bidden. Nu zijn er verschillende vormen van kwalijk bidden, en daarnaast is het zo dat "Al wat gij den Vader zult bidden in Mijn Naam, dat zal Hij u geven." Mijn Naam = Jezus' Naam. De Vader = God. Waarom dan de waarschuwing van Jakobus? Verschillende redenen. Een van de redenen is het loochenen van de Heilige Geest. Slechts weinigen weten Wie de Heilige Geest is. De Heilige Geest is de derde Persoon van de Drie-ene God. Dat betekent dat de Heilige Geest handelt, niet zoals een kracht, want een kracht handelt niet. De wind waait zonder te denken. De Heilige Geest waait niet zonder te denken. De Heilige Geest verstrekt gaven, de Heilige Geest is onze Trooster, onze Gids, de Heilige Geest onderwijst ons.

Je snapt niet wat de joodse opvatting is. Voor hen is het niet alleen de Adem van God, maar tevens God zelf. Echter gewoon één Wezen en geen twee personen. Dat is een invulling van het latere katholicisme. En Jezus staat in Johannes 1 wie Hij is. Het Woord van God die ons geschapen heeft en zelf God is.

4 uur geleden zei WdG:

Inderdaad. Humanisten zijn daar tot op zekere hoogte goed in. Het is gedoemd te mislukken.

De Heilige Geest leeft in jou!

Of weet gij niet, dat ulieder lichaam een tempel is van den Heiligen Geest, Die in u is.

Want gij zijt duur gekocht: zo verheerlijkt dan God in uw lichaam en in uw geest, welke Godes zijn.

Ja, Gods Geest leeft in mij, dat klopt. Dank je :)

3 minuten geleden zei WdG:

Had Abraham ook direct contact met God, door de genade van Jezus Christus?

Lijkt me wel. Want zijn geloof in de komende Messias heeft hem gered.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Gaitema:

En Jezus staat in Johannes 1 wie Hij is. Het Woord van God die ons geschapen heeft en zelf God is.

God is een, Jezus is geschapen en door bemiddeling van hem zijn alle andere dingen geschapen, het staat zo duidelijk in Johannes. nergens staar er dat hij de almachtige God is, of alleen door toevoegingen door mensen later ingebracht,  

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei Kaasjeskruid:

Omdat hij niets in te brengen had.

Omdat God het werk deed. De Vader sloot het verbond met de Zoon; Jezus, onze Plaatsvervanger, Die God is. Dat was in de tijd van Abraham zo, dat was bij Zijn werk aan het Kruis zo, en nu nog steeds. God sloot wel eens eerder een verbond met een mens, toch? We kennen de afloop. Mensen falen, God faalt niet.

Zojuist zei Gaitema:

Prima. In de vrijheid leven wij en geen dogma mag ons uit elkaar drijven broeder.

Inderdaad. Er zijn wel basis-beginselen. Een daarvan is dat Jezus eeuwig is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei antoon:

God is een, Jezus is geschapen en door bemiddeling van hem zijn alle andere dingen geschapen, het staat zo duidelijk in Johannes. nergens staar er dat hij de almachtige God is

Daarin verschillen we dan van mening. Ik lees daar dat Hij altijd al als het Woord van God bij God is en God is. Ik zie dat als in een huwelijk. Een man en vrouw die getrouwd zijn, zijn één voor God. Die eenheid heeft Hij met Zijn Zoon ook.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei WdG:

Omdat God het werk deed. De Vader sloot het verbond met de Zoon; Jezus, onze Plaatsvervanger, Die God is

Nergens wordt dat bevestigd, hou je liever bij dat wat geschreven staat, het zal je ook meer inzicht geven

4 minuten geleden zei Gaitema:

Daarin verschillen we dan van mening. Ik lees daar dat Hij altijd al als het Woord van God bij God is en God is. Ik zie dat als in een huwelijk. Een man en vrouw die getrouwd zijn, zijn één voor God. Die eenheid heeft Hij met Zijn Zoon ook.

In vervalsingen staat het zo, niet in de originele tekst, maar stel dat je gelijk hebt en het er zo staat en oorspronkelijk ook zo geschreven is dan staat de tekst alleen en is in tegenspraak met de rest van de schrift die over de positie van Jezus gaat

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Je verwerkt steeds mijn antwoorden in jou reacties maar dan net even anders, waarom? Dit komt toch op hetzelfde neer als Abraham die niets in te brengen had.

Dat doe ik zeker niet bewust. Ik probeer er achter te komen of we het met elkaar eens zijn. Ik vermoed van wel. God sloot het verbond met Zichzelf: de Vader met de Zoon, en dat is naar mijn mening ook een van de redenen waarom het zo belangrijk is te erkennen dat Jezus God is.

14 minuten geleden zei antoon:

In vervalsingen staat het zo

Jij mag het vervalsingen noemen. Ik heb de vrijheid "jullie boek" [de nieuwe wereldvertaling] geen Bijbel te noemen, maar een vervalsing.Protesteer dan niet dat ik vanaf nu jullie boek een vervalsing noem. Ik kan het ook redelijk goed aantonen, maar niet in dit topic. Hier gaat het over de Heilige Geest.

16 minuten geleden zei antoon:

Nergens wordt dat bevestigd, hou je liever bij dat wat geschreven staat, het zal je ook meer inzicht geven

Zeker wel. Laat je leiden door de Persoon de Heilige Geest, het zal je ook meer inzicht geven!

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei WdG:

Dat doe ik zeker niet bewust. Ik probeer er achter te komen of we het met elkaar eens zijn. Ik vermoed van wel. God sloot het verbond met Zichzelf: de Vader met de Zoon, en dat is naar mijn mening ook een van de redenen waarom het zo belangrijk is te erkennen dat Jezus God is.

God verbind Zich met ons zonder een inbreng van onszelf te verwachten/te eisen. Dat is namelijk onmogelijk voor ons.

bewerkt door Kaasjeskruid
Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei WdG:

God sloot het verbond met Zichzelf: de Vader met de Zoon, en dat is naar mijn mening ook een van de redenen waarom het zo belangrijk is te erkennen dat Jezus God is.

Je geeft zelf al aan dat het onlogisch is, een verbond met zichzelf, zo werkt God niet, deze mening kan ook nergens in de schrift met teksten ondersteund worden, wat vaak wel het geval is met andere ingrepen van de schepper , wat hij wel doet is bij zichzelf zweren dat iets of wat gedaan zal worden of profetisch uitkomt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
19 minuten geleden zei antoon:

Nergens wordt dat bevestigd, hou je liever bij dat wat geschreven staat, het zal je ook meer inzicht geven

In vervalsingen staat het zo, niet in de originele tekst, maar stel dat je gelijk hebt en het er zo staat en oorspronkelijk ook zo geschreven is dan staat de tekst alleen en is in tegenspraak met de rest van de schrift die over de positie van Jezus gaat

Ik denk dat het bij jullie mis gaat, dat je de eenheid van God met Zijn Zoon niet ziet. Als je hen uit elkaar trekt, zou dat Jezus ontgoddelijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Gaitema:

Ik denk dat het bij jullie mis gaat, dat je de eenheid van God met Zijn Zoon niet ziet. Als je hen uit elkaar trekt, zou dat Jezus ontgoddelijken.

Jij gelooft dus niet in de Drie-Ene God maar in een twee-ene.

bewerkt door Kaasjeskruid
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei antoon:

Je geeft zelf al aan dat het onlogisch is, een verbond met zichzelf, zo werkt God niet, deze mening kan ook nergens in de schrift met teksten ondersteund worden, wat vaak wel het geval is met andere ingrepen van de schepper , wat hij wel doet is bij zichzelf zweren dat iets of wat gedaan zal worden of profetisch uitkomt.

Ik denk dat jij niet weet hoe God werkt, omdat je een valse vertaling leest. Met alle respect, antoon, laat je leiden door de Heilige Geest. Ik gun het je van harte. Neem Jezus aan, niet alleen als Verlosser, maar ook als God. Verder is dit hier niet aan de orde. Laten we het verder bij het onderwerp houden. Je zou een topic kunnen starten, onder levensbeschouwing, over valse en echte geestelijke boeken. Het is maar een tip. Ik wens je Gods Zegen!

4 minuten geleden zei Gaitema:

Ik denk dat het bij jullie mis gaat, dat je de eenheid van God met Zijn Zoon niet ziet. Als je hen uit elkaar trekt, zou dat Jezus ontgoddelijken.

Inderdaad, je slaat de spijker op zijn kop! Jij kent de Zoon, je erkent Hem als God, en dat maakt jou mijn broeder! Niet onze verdienste, maar Zijn verdienste!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid