Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Zojuist zei Chaim:

Het lijkt me allemaal nogal off-topic. Ben reeds enige tijd vegetariër en heb nooit ijsberen gegeten, evenmin walvissen. Ooit in Yulin wel hondenvlees gegeten, maar vond het minder lekker smaken dan het eruit zag.

Vast een oude hond geweest. Tot en met een jaar of twee zijn ze nog wel lekker mals denk ik.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 76
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

https://beta.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/het-smelten-van-antarctica-is-niet-meer-te-stoppen~b5c1928c/ https://fenixx.org/2019/05/17/nasa-weerlegt-ipcc-wereldklimaatrapport-antarctische-ijskap-gr

Mij ook. Wat denkt de mens wel niet wat hij is? Arrogante prutsers die elkaar het liefst het hoofd op hol laat slaan om er vervolgens flink aan te verdienen. Ten koste van de zwaksten. Wat bedo

Zullen? We zullen zien. Ik lees in dat artikel niet zulke stelligheden, maar meer het woordje "als" en "zou kunnen". Vooralsnog lees ik enkel dat men het bij het verkeerde eind heeft gehad en komt er

38 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Vast een oude hond geweest. Tot en met een jaar of twee zijn ze nog wel lekker mals denk ik.

Geen idee. Ze schijnen er daar zo'n 10.000 tot 15.000 te slachten in 10 dagen en heb gehoord dat er soms zieke dieren bij zitten. Ze zien er lekker uit, maar smaken voor geen meter. Misschien dat een pup inderdaad beter had gesmaakt. Men zegt dat veulens en lammetjes lekkerder zijn dan paarden of schapen, maar of hetzelfde opgaat bij puppies weet ik niet. Het was eens maar nooit meer.

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei Chaim:

Het lijkt me allemaal nogal off-topic. Ben reeds enige tijd vegetariër en heb nooit ijsberen gegeten, evenmin walvissen. Ooit in Yulin wel hondenvlees gegeten, maar vond het minder lekker smaken dan het eruit zag.

 

En je hebt ook geen kinderen, je vliegt nooit, rijdt geen auto?

Link naar bericht
Deel via andere websites

 

Wat je wel of niet eet heeft geen invloed op de rode draak en wat er in zijn staart zit (meteorieten)..  

 

https://appie.abspoel.nl/nog-maar-weer-eens-over-planeet-x/

 

Joodse geleerden

Over planeet X is niet alleen door complotdenkers geschreven en gesproken; ook een breed scala van joodse geleerden bestudeert de planeet. Tot op heden is de grootste naam in verband met dit verhaal Rav Moshe Sternburg, een zeer prominente rabbijn in Jeruzalem. Hoewel hij geen apocalyptisch scenario heeft geverifieerd, vertelde hij zijn leerling, Rabbi Daniel Travis, dat er grote veranderingen komen in de wereld. Hij legde ook uit dat over de verschijning van een ster of planeet aan het einde der dagen duidelijk wordt gesproken in de Zohar, de eeuwenoude mystieke tekst binnen het Jodendom.

Rabbijn Travis

Een passage uit de Zohar: ‘Op het moment dat Melech Hamoshiach (Messias de Koning) zal ontwaken en zal komen van Gan Eden (de Hof van Eden) zal een ster komen vanuit het oosten, vlammende met allerlei kleuren, en zeven andere sterren zullen rond deze ster gaan en gedurende 70 dagen zullen alle mensen van de wereld het schouwspel zien.’ Rabbi Daniel Travis: “We moeten in ieder geval weten dat we niet in eenvoudige tijden leven. We zien dat veel van de tekenen van de komst van de Messias reeds zijn gebeurd.” Doorgaand met zijn commentaar zegt rabbijn Travis dat de persoon die leeft in de tijd van de Messias zowel te beklagen is als benijd kan worden. “Hashem (God) kijkt naar de wereld op het moment dat de Messias gaat komen en Hij ziet dat niemand waardig is. Hij zal dan enorme ‘yissurim’ (oordelen) over de wereld brengen voordat de Messias zal komen. Het gaat om een test in ‘emunah’ (geloof in God). Gelukkig is de persoon die zal leven in de tijd van de Messias. Wie het geloof in God vasthoudt gaat ongelooflijke dingen zien.”

De Zohar

Travis vertaalt de woorden van Rabbi Shimon bar Yochai, 2e eeuws auteur van de Zohar. “De taak is om gedurende deze tijd het geloof vast te blijven houden. We gaan dingen zien gebeuren die wij op geen enkele manier kunnen begrijpen. Het gaat om dingen die niet te geloven zijn. De uittocht uit Egypte zal vergeleken daarmee niets lijken. Elke dag zal erger zijn en we kunnen ons dan niet meer voorstellen hoe het leven eens was. Wie het geloof heeft behouden tot dat moment zal het verdienen om het einde te zien.” Travis verzekert zijn publiek dat Jeruzalem en het land Israël veilig zullen zijn. Hij citeert een vers van Psalm 126:2 “Toen werd onze mond vervuld met lachen, onze tong met gejuich.” Waarom zullen we lachen? Het zal een totaal andere wereld worden; grote dingen zijn op komst en we moeten er klaar voor zijn.”

Rabbijn Mattiyahu Glazerson

De bekende Bijbel Codes expert Rabbijn Mattiyahu Glazerson heeft een video uitgebracht over Planeet X/Niburu. De tabel (de Bijbelcodes worden gevonden in tabellen) komt uit het boek Deuteronomium. In deze video benoemt Glazerson Bijbel Codes voor “dreiging van een ster”, die kruist met het Hebreeuwse woord ‘shaveet’ (komeet). Deze codes zijn vlak bij elkaar te vinden, een indicatie van de kracht van hun relatie. Glazerson vond ook het woord Niburu. Dit koppelend aan de toekomst wijst Glazerson de Messias, de zoon van Jozef en de Messias, de zoon van David aan, alsmede 5776, het lopende Hebreeuwse jaar. Glazerson wijst op de Code die verwijst naar het jaar na de Shemita als een van de tekenen dat de Messias onderweg is. Glazerson stelt: “Alles wijst erop dat grote dingen gaan gebeuren.” In een tweede video, Glazerson wijst op een verwijzing naar de maand maart en de overeenkomstige Hebreeuwse maand Adar Bet en bevestigt dat dit alles past bij het gedeelte uit de Zohar over de ster.

Rabbijn Ovadia Yuval

Een derde rabbijnse stem om openlijk over Planeet X/Niburu spreken is rabbijn Ovadia Yuval, een maker van geestelijke films. In een radio-interview op 17 februari deelde Ovadia zijn bevindingen mee over Planeet X. Hij sprak over de ontdekking in 1983 en vertelt dat hij vele krantenartikelen over het bestaan van Niburu uit die tijd heeft. (google zelf maar eens op ‘1983 Nasa Niburu planet X’ en zoek op afbeeldingen…) “En toen” vervolgde Ovadia “gebeurde het. NASA ging over op een oorverdovende stilte. Ze wilden nergens meer over praten. Het leek alsof de ontdekte planeet plotseling alleen nog maar bestond in de gedachten van complotdenkers. Voor zover de wetenschap was planeet X helemaal verdwenen, alsof het nooit heeft bestaan. Hun enige commentaar was “Het is niet waar. Het is er niet.” Planeet X/Niburu wordt consequent ontkent door wetenschappers en journalisten. “Als die planeet echt bestond, dan zou de overheid ons toch wel inlichten?” Ja, vast…

bewerkt door Dolce Vita
Link naar bericht
Deel via andere websites
40 minuten geleden zei Dolce Vita:

Wat je wel of niet eet heeft geen invloed op de rode draak en wat er in zijn staart zit (meteorieten).. 

 

Nog nooit rode draak gegeten. Meteorieten? Bah!

49 minuten geleden zei WdG:

En je hebt ook geen kinderen, je vliegt nooit, rijdt geen auto?

Heb nog geen kinderen, vlieg echter zeer regelmatig, rijdt geen auto, maar kan daarentegen heel goed Donald Duck immiteren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Openbaring 6,12 En ik zag,toen Hij het zesde zegel opende, en daar geschiedde een grote aardbeving en de zon werd zwart als een haren zak en de maan werd geheel als bloed.

6,13 En de sterren des hemels vielen op de aarde,gelijk een vijgenboom zijn wintervijgen laat vallen.....(regen van meteorieten). 

6,14 En de hemel week terug als een boekrol, die wordt opgerold, en alle berg en eiland werd van zijn plaats gerukt.

Openbaring 8, 10 En de derde engel blies de bazuin, en er viel een grote ster, brandend als een fakkel uit de hemel, en zij viel op het derde deel der rivieren en op de bronnen der wateren

Matteüs 24, 29 Terstond na de verdrukking dier dagen zal de zon verduisterd worden en de maan zal haar glans niet geven en de sterren zullen van de hemel vallen en de machten der hemelen zullen wankelen.

 

bewerkt door Dolce Vita
Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Lobke:

Ik denk dat we het heel serieus moeten nemen de opwarming van de aarde, ach de meeste mensen weten dat ook wel. Je kunt het naast je neerleggen en je schouders over ophalen, je kunt ook denken;"ik hoop dat de mensen na ons nog een goed leven hebben''. Want op en wederkomst wachten terwijl we er zelf een zootje van hebben gemaakt dat wil er bij mij niet in. Wat als Jezus zegt; wat heb je met al die mestoverschotten gedaan, met die troep overal dumpen jullie rupsen nooitgenoeg??

Wat kan ik daar nog aan doen dan? Jezus zei zelfs een keer tegen mijn vrouw: "koop gerust een benzineauto, want de aarde is toch al naar de knoppen." ik weet dat je dit niet geloofd, maar ik vond het toch toepasselijk het te melden. We zijn immers al ruimschoots te laat om de aarde met zijn plastic soep nog te redden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Kaasjeskruid:

We spreken elkaar over dertig jaar wel weer. Komt men vast weer met eoa smoesje aanzetten. Net zoals dertig jaar geleden men van alles beweerde over het milieu met als datum vandaag waarop het allemaal mis zou moeten gaan. Men roeptoetert maar wat zonder werkelijk verstand van zaken te hebben. Maar wel geld vragen voor maatregelen die geen hol zullen uitmaken.

Ik ben vast lastig, maar volgens mij wordt het hier toch echt warmer in de zomers en winters. De elfstedentocht krijgen we misschien nooit meer.

Over 30 jaar is Jezus denk ik al terug gekomen, de aarde vergaan en zitten wij samen in de hemel hierover anekdotes te vertellen over onze meningsverschillen. ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Gaitema:

De elfstedentocht krijgen we misschien nooit meer.

Vanwaar deze pessimistische kijk op zaken? Omdat de laatste Elfstedentocht inmiddels al weer 22 jaar geleden is? Dat dacht men vast ook in 1985, en warempel; na 22 jaar werd er toch weer een Elfstedentocht gereden.

10 minuten geleden zei Gaitema:

Over 30 jaar is Jezus denk ik al terug gekomen, de aarde vergaan en zitten wij samen in de hemel hierover anekdotes te vertellen over onze meningsverschillen. ?

In de hemel zal er geen herinnering meer zijn aan deze vervloekte tijden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Vanwaar deze pessimistische kijk op zaken? Omdat de laatste Elfstedentocht inmiddels al weer 22 jaar geleden is? Dat dacht men vast ook in 1985, en warempel; na 22 jaar werd er toch weer een Elfstedentocht gereden.

Misschien dat we er nog één mee maken. Vlak voor de derde wereld oorlog ?. Maar serieus, de natuur is van slag. Het kan maar zo dat het deze zomer nog eens 40 graden wordt hier en dat we nog in de korte broek najaarsvakantie krijgen. Om vervolgens in mei een pak sneeuw te krijgen, na een hittegolf in april. Mij verbaast niets meer. 

2 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

In de hemel zal er geen herinnering meer zijn aan deze vervloekte tijden.

Dat gaan we dan onder het genot van een beker levend water maar eens verder uitdiepen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Dolce Vita:

Zo is dat. Ja, er is opwarming. Die opwarming is er in het hele heelal, en die opwarming ligt niet onder de controle van de mens. And it scares the hell out of mensen, want het blijkt dan niet maakbaar door de mens, dus moet het onder het tapijt.

https://www.justfacts.com/globalwarming.asp?fbclid=IwAR0v9AXPiBJBydpLMymCNV1g9BtFq4IdGzexTviYnbwsdHHjXl2nLJAt-KE#overview-greenhouse

Link naar bericht
Deel via andere websites
Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei WdG:

Ik weet wel zeker dat we de elfstedentocht misschien nooit meer krijgen.

??

 

6 uur geleden zei WdG:

Ik weet wel zeker dat we de elfstedentocht misschien nooit meer krijgen.

Dat is toch echt het gevolg van de opwarming van de aarde

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Andere planeten warmen ook op. En in september verwacht men, zoals aan het einde van de video verteld wordt,  een asteroide die rakelings langs de aarde zal scheren. De kans dat hij de aarde raakt is 1 op 7000. Maar die in Rusland uit 2013 was ook niet verwacht.

 

bewerkt door Dolce Vita
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
Op 23-6-2019 om 22:02 zei Gaitema:

Misschien dat we er nog één mee maken. Vlak voor de derde wereld oorlog ?. Maar serieus, de natuur is van slag. Het kan maar zo dat het deze zomer nog eens 40 graden wordt hier en dat we nog in de korte broek najaarsvakantie krijgen. Om vervolgens in mei een pak sneeuw te krijgen, na een hittegolf in april. Mij verbaast niets meer. 

heb jij profetische gaven

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei antoon:

 

Klopt, het is wel opmerkelijk, het zou inhouden dat het ieder jaar 2 graden warmer kan worden, de wereld is op hol, weet ik , maar om daar nu van uit te gaan, kweet niet

Vul in het zoekvenster van Youtube in  climate change claudia albers. Dan vind je alle verslagen van deze deeltjesfysica. Dan houden al je vragen en zorgen hierover op te bestaan, en dan kan geen groene politicus of milieupaus je nog wat op de mouw spelden,  want de grote klimaatveranderingen worden niet door de mens veroorzaakt. Deze doctor werd ontslagen door de universiteit waar zij werkte omdat ze bleef weigeren leugens te gaan verkopen aan haar studenten. Sindsdien is ze werkloos en zet al haar kennis en kunde in voor de leek op internet. Een gelovige christen bovendien, die haar werkende leven dus heeft gegeven voor Jezus, de Waarheid.

Laten we ons verheugen in Christus en ons niet laten meezuigen in de haat en de zorgen die van de wereld zijn.

bewerkt door Dolce Vita
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei antoon:
1 uur geleden zei Dolce Vita:

Gewoon cold reading. Vorig jaar werd het al 38 graden. Duhuh.

Klopt, het is wel opmerkelijk, het zou inhouden dat het ieder jaar 2 graden warmer kan worden, de wereld is op hol, weet ik , maar om daar nu van uit te gaan, kweet niet

Nee dat houdt het niet in.

Het oude record was zo'n 50 jaar oud. Dus 2 graden in 50 jaar, als je zo redeneert.
Of, het oude record was 1 dag oud,  dan is het 1 graad per dag, als je zo redeneert.
Van zulke redenaties kun je dus inderdaad niet uitgaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Van iemand de nu in Amerika zit zag ik foto's van Pando.
Voor degenen die het niet kennen, Pando is één van oudst levende organismen op aarde, minstens 80.000 jaar oud. 
Het lijken allemaal verschillende bomen, maar ze zijn afkomstig uit één worstelstelsel en zijn dus allemaal genetisch identiek.
Fascinerend.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pando_(tree) 

 Ook van Pando vreest men nu dat die bezig is om dood te gaan.

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid