Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

39 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Zoiets verwachtte ik al. 38 kantjes tekst met op pagina een begin waarin staat 'misschiien dat het het op deze manier werkt'.

Zo zit het niet in elkaar. Het wiskundig concept is klaar en staat geheel vermeld in het NASA-rapport. De hoeveelheid negatieve energie die benodigd was, zou de planeet Aarde overtreffen. Dat is niet praktiseerbaar. Dat hebben ze nu teruggebracht tot een aanvaardbare hoeveelheid, waardoor men in de praktijk op een andere manier te werk moet gaan. Men beweert eveneens dat een methode zonder negatieve energie mogelijk is, wat eveneens een andere werkwijze vereist. Wiskundig is er echter geen probleem, maar gezien de enorme praktische moeilijkheden zal het niet snel verwezenlijkt worden, als het ooit verwezenlijkt wordt.

Het is wiskundig echter geen probleem om zonder de lichtsnelheid te hoeven overtreden (hetgeen niet kan), toch de lichtsnelheid de baas te zijn. Dat impliceert dat dit eveneens het geval is op andere planeten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 107
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

En zo wordt er een fraai sprookje geschreven. Straks wordt er ook nog beweerd dat de mens het gevolg is van buitenaards bezoek. Zou de nephilim in het nibiru-sprookje een rol kunnen spelen? En buitena

אלהים verwijst simpelweg naar ''macht'', ''kracht''. Dat impliceert zowel hemelse als aardse machten: God, goden, engelen, menselijke machtshebbers, zelfs alle afgoden worden אלהים genoemd, zoals even

Mjah, ligt eraan waar je bent...  

22 minuten geleden zei Dat beloof ik:

 

Ach, de man die door TU Delft de deur uit is gezet vanwege zijn rare ideeën. 

 

De man is ruimtevaartdeskundige en  heeft de rechtzaak over zijn ontslag gewonnen, zijn ontslag was onrechtmatig. Helaas trek je dan tegenover de leugenaars die je werkgevers zijn alsnog aan het kortste eind, want men beweert dan gewoon dat de verhoudingen "verstoord" zijn en dan zetten ze je op een andere plek neer dan waar je thuis hoort.  Coen is de Waarheid trouw gebleven. Chapeau voor hem.

En wie jij met "onze" wetenschappers bedoelt, geen idee, maar dat zal dan het kamp zijn van de lieden die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden, aangezien je ze afzet tegen de heer Vermeeren. Overigens hebben religieus atheïsten dit gemeen met sommige orthodoxe gelovigen, want als hun beperkende dogmatiek, bv over een jonge aarde, of over het bestaan van ufo's, ondermijnd dreigt te worden, doet de waarheid er voor hen ook plotseling niet meer toe. Terwijl Jezus zei, Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Toch zijn sommigen bereid de waarheid onrecht aan te doen, omdat hun kaartenhuis anders in elkaar dreigt te storten.

bewerkt door Dolce Vita
Link naar bericht
Deel via andere websites

En zo wordt er een fraai sprookje geschreven. Straks wordt er ook nog beweerd dat de mens het gevolg is van buitenaards bezoek. Zou de nephilim in het nibiru-sprookje een rol kunnen spelen? En buitenaardse wezentjes die goud of andere kostbaarheden zochten op aarde? Misschien waren de aardbewoners slaven? Zomaar enkele suggesties, voor het geval het sommigen aan inspiratie ontbreekt....

bewerkt door WdG
Link naar bericht
Deel via andere websites
43 minuten geleden zei Dolce Vita:

De man is ruimtevaartdeskundige en  heeft de rechtzaak over zijn ontslag gewonnen, zijn ontslag was onrechtmatig. Helaas trek je dan tegenover de leugenaars die je werkgevers zijn alsnog aan het kortste eind, want men beweert dan gewoon dat de verhoudingen "verstoord" zijn en dan zetten ze je op een andere plek neer dan waar je thuis hoort. Coen is de Waarheid trouw gebleven. Chapeau voor hem.

En wie jij met "onze" wetenschappers bedoelt, geen idee, maar dat zal dan het kamp zijn van de lieden die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden, aangezien je ze afzet tegen de heer Vermeeren. Overigens hebben religieus atheïsten dit gemeen met sommige orthodoxe gelovigen, want als hun beperkende dogmatiek, bv over een jonge aarde, ondermijnd dreigt te worden, doet de waarheid er voor hen ook niet meer toe. Terwijl Jezus zei, Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Toch zijn sommigen bereid de waarheid onrecht aan te doen.

ALS het technisch mogelijk is interstellaire afstanden af te leggen in relatief korte tijd, dan staat niets in de weg voor verder ontwikkelde beschavingen ons te bereiken. En in een heelal met triljarden planeten en manen is het zeer wel mogelijk dat er beschavingen bestaan. Verder valt weinig te zeggen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
54 minuten geleden zei WdG:

Of wat als we niet in de zevende dag leven, maar al eeuwen op "friday the 13th", met de Annunaki in de hoofdrol?

Er is toch “iets” waar ik nooit mijn vinger op kreeg. 

En dermate ik ouder werd, te meer mijn leven op die film begon te lijken. Al was in die film iedereen mee in het complot en zou  in onze situatie een “ander soort mensen” in het complot zitten.

Wat speelt zich achter de schermen af? Wat ik heel mijn leven ervaar is dat de officiële verklaring 8 op 10 niet klopt. Wat als vorige beschavingen al aan ruimtevaart deden? Wat als de tech niet alien maar gewoon louter en alleen “ancient” is? 

Er zijn alleszins “aanwezigheden” die tech hebben wat niet in deze tijd thuishoort, quasi iedere regering bevestigt het nu. Dat wordt echt waargenomen. In de occulte wereld zijn die aanwezigheden doodnormaal. Veel worden ze in de slaapkamer uitgenodigd en gaan ze een dominante rol in 1s leven spelen. Als dit enige steek houdt.... :)

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Chaim:
10 uur geleden zei Dat beloof ik:

Zoiets verwachtte ik al. 38 kantjes tekst met op pagina een begin waarin staat 'misschiien dat het het op deze manier werkt'.

Zo zit het niet in elkaar. Het wiskundig concept is klaar en staat geheel vermeld in het NASA-rapport.

Helaas zit het zo wel in elkaar. Op pagina 1 staat 'misschien dat het op deze manier werkt' en vervolgens volgen er wel wiskundige berekeningen, maar daarvan weet men dus niet of het werkt. Er staat dus een wiskundig concept in, maar weet niet of het doet wat men er van verwacht.
En dat is vreemd, want als je goed en degelijk wetenschappelijk onderzoek doet, dan publiceer je resultaten met daarbij de te verwachten gevolgen.
Dat is hier NIET het geval, omdat men zelf schrijft niet zeker te weten of het werkt ('misschien dat dit werkt').
Het is dus helemaal niet aan anderen om te weerleggen, zoals jij dat hier wel vraagt:

Citaat

Ben echter wel benieuwd welk argument je hebt om hun concept te ontkrachten

Het antwoord op die vraag is : Dat argument geven ze zelf, ze weten niet of hun concept werkt.

10 uur geleden zei Chaim:

De hoeveelheid negatieve energie die benodigd was, zou de planeet Aarde overtreffen. Dat is niet praktiseerbaar. Dat hebben ze nu teruggebracht tot een aanvaardbare hoeveelheid, waardoor men in de praktijk op een andere manier te werk moet gaan. Men beweert eveneens dat een methode zonder negatieve energie mogelijk is, wat eveneens een andere werkwijze vereist.

Als je dit leest, lig je toch over grond van het lachen. Wat staat daar nou welbeschouwd, welnu, daar staat het volgende: 
- We hebben een hoeveelheid negatieve energie nodig. (Bij deze bewering ligt iedereen met 1 jaar natuurkunde middelbare school al omver: "Hoezo negatief, welke energie bedoel je", zal men terecht vragen) 
- Doe hoeveelheid hebben we niet, we hebben wel minder. (Tsja, dan werkt het dus niet, als de berekeningen aantonen dat je 2 liter water nodig hebt, dan is 1 liter onvoldoende)
- Dus moeten we op een andere manier te werk gaan. (Prima, welke manier dan ?........ Oeps, die is er niet.)
- Men beweert dat het ook op een andere manier en zonder negatieve energie kan (Prima, welke manier is dat dan? ........ Oeps, niets over te vinden)

Kortom: dit hele verhaal is volkomen nonsens. 

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei WdG:

Dat is nog geen reden om je tot fabelen te wenden. We kunnen zeker in dit topic het sprookje uitbreiden. Ik heb al enkele suggesties gegeven.

Het zijn niet zozeer Annunakis of aliens. Maar er is een interdimensionele kracht bezig op aarde. Vraag me niet wat. Die “fabels” zijn meestal wel ruimer dan hoe ze hier en nu benaderd worden. Persoonlijk hou ik me daar niet meer zo mee bezig. Solus Christus :)

Die interdimensionele “wezens” kunnen zich trouwens voordoen naar wat ge maar wilt. Als ze door muren kunnen kunnen ze zeker in uw hoofd. Het is in het occulte dat je daar deuren voor kan openen en die energie astraal kunt sturen. Een handjevol kan dat, maar de meeste passen het niet toe omdat ze nooit leerde die krachten te beheersen. 

Meer tussen hemel en aarde dan wij in onze stoutste dromen kunnen bedenken zei Plato al. Het is een mysterie waar ons menselijk brein in oorspronkelijke status niet bij kan. Die kennis is ons verboden en ontnomen zelfs.

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 uur geleden zei Chaim:

Volgens de relativiteitstheorie is het mogelijk om de afstand te verkleinen in plaats van deze af te leggen. Dan omzeil je de lichtsnelheid en kom je toch eerder aan dan het licht. NASA Eagleworks werkt momenteel aan zo'n concept en men geeft het ''een redelijke kans van slagen''. Het probleem is, dat de uitwerking zeker nog decennia zal duren. Onmogelijk is het allerminst, maar het zal dan wel een beschaving betreffen die veel verder is dan de huidige mens.

 

12 uur geleden zei Gaitema:

Nou weet je, het klinkt mooi, maar ik geloof niet dat het ooit mogelijk is. Maar je mag het van me geloven ;)

In theorie is het inderdaad mogelijk. In de praktijk niet gezien de hoeveelheid energie die nodig is. Een artikel wat uitgebreide uitleg geeft is Kun je sneller vliegen dan het licht? Ergens halverwege, onder het kopje "Maas in de wet" staat hoe het kan en ook waarom we het (waarschijnlijk) nooit voor elkaar gaan krijgen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei sjako:

Het is een hoax. Het zou een grote planeet die een gezamenlijke baan deelt met een tweeling ster van onze zon. Eens in de zoveel tijd zou die planeet rampspoed brengen. Het is grote onzin.

Ik denk het niet want dan zou je theologisch gezien een probleem hebben met de strijdvraag. Zou satan op die andere planeten dan ook de strijdvraag hebben opgeworpen. Zouden die wezens dan onsterfelijk zijn?

Het is dan heel mogelijk dat God met (een aantal van) die andere beschavingen een eigen verbond heeft gesloten, gebaseerd op hun staat van zijn en hun toegang tot het bovennatuurlijke en voor ons misschien (in eerste instantie) volstrekt onherkenbaar.
Het zou qua opbouw van de heilsgeschiedenis voor ons zelfs helemaal niet inconsistent zijn: het begon hier op aarde met twee mensen, toen een gezin, toen een familie, toen een volk, nu de hele wereld, straks het universum?
Steeds als in de bijbel een gemeenschap meent dat het toch vooral om háár draait, onthult God weer nieuwe gebieden vol mensen waar Hij ook een verbond mee wil sluiten of al gesloten heeft. Wie weet staat ons in de toekomst dus ook een dergelijke verrassing te wachten.

Zelf denk dat beschavingen zoals de onze buitengewoon zeldzaam zijn en dus nauwelijks tot niet voorkomen. Maar omdat het universum zo onvoorstelbaar groot is, moeten het er dan alsnog nog steeds miljarden zijn. Zelfs als slechts elke duizend sterrenstelsels er een zou hebben.
Maar het kan net zo goed zijn dat het barst van de beschavingen, dat in elk sterrenstelsel er miljoenen te vinden zijn. Wij mensen gaan dat denk ik voorlopig echter nog niet ontdekken.

12 uur geleden zei Gaitema:

Nou weet je, het klinkt mooi, maar ik geloof niet dat het ooit mogelijk is. Maar je mag het van me geloven

Wormgaten. ;)

De kwestie is dat het universum zo onvoorstelbaar groot is en voor ons nog zo vol geheimen, dat we volgens mij echt geen idee hebben wat er allemaal wel of niet mogelijk zou zijn. Misschien hebben we straks wel een compleet nieuwe wetenschappelijke methode nodig om haar geheimen te verkennen, want nu al loopt de methode van de bewijsvoering tegen haar grenzen aan en zijn we steeds meer aangewezen op wiskundige berekeningen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Robert Frans:

De kwestie is dat het universum zo onvoorstelbaar groot is en voor ons nog zo vol geheimen, dat we volgens mij echt geen idee hebben wat er allemaal wel of niet mogelijk zou zijn. Misschien hebben we straks wel een compleet nieuwe wetenschappelijke methode nodig om haar geheimen te verkennen, want nu al loopt de methode van de bewijsvoering tegen haar grenzen aan en zijn we steeds meer aangewezen op wiskundige berekeningen.

De kwestie van observatie is misschien het hele probleem. Hoewel ...

Ze dachten ooit dat de aarde het middelpunt was en alles rond de aarde draaide. Daarop is het heliocentrisch model gebouwd en als dat fout bleek te zijn, is men toch die wiskunde ervan blijven toepassen en heeft men het model aangepast. 

De wetenschappelijke methode is ieder mens betrokken partij maken. Met het belastingsgeld waarmee ze telescopen bouwen toegang aan iedereen verlenen. Ja het is leuk wat gedeeld te krijgen, maar zo eens full acces verlenen aan amateur astronomen gebeurt nooit. Why? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 minuten geleden zei Robert Frans:

Zelf denk dat beschavingen zoals de onze buitengewoon zeldzaam zijn en dus nauwelijks tot niet voorkomen. Maar omdat het universum zo onvoorstelbaar groot is, moeten het er dan alsnog nog steeds miljarden zijn. Zelfs als slechts elke duizend sterrenstelsels er een zou hebben.
Maar het kan net zo goed zijn dat het barst van de beschavingen, dat in elk sterrenstelsel er miljoenen te vinden zijn. Wij mensen gaan dat denk ik voorlopig echter nog niet ontdekken.

Ik denk idd dat het te complex is om er een duidelijk antwoord op te geven. Intelligent leven net als dat van ons denk ik haast niet vanwege die strijdvraag. Maar wellicht is dat bij meerdere culturen een issue. Ik sluit het niet uit. Als je visioenen over de hemel bekijkt dan lees je ook over vreemde wezens met havikhoofd enz. Misschien buitenaards voor ons... 

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 minuten geleden zei Robert Frans:

Het is dan heel mogelijk dat God met (een aantal van) die andere beschavingen een eigen verbond heeft gesloten, gebaseerd op hun staat van zijn en hun toegang tot het bovennatuurlijke en voor ons misschien (in eerste instantie) volstrekt onherkenbaar.

Ik kan nergens in de Bijbel lezen dat God elders in het heelal ook leven heeft geschapen waar wij op zoek naar zouden moeten gaan of die ons met bezoekjes komen vereren. God heeft enkel de mens geschapen naar Zijn beeld en op de aarde neergezet!

Gijlieden zijt den HEERE gezegend, Die den hemel en de aarde gemaakt heeft. Aangaande den hemel, de hemel is des HEEREN; maar de aarde heeft Hij den mensenkinderen gegeven. (Psalm115:15-16, SV)

De aarde is het middelpunt van de belangstelling van God. Daar wonen Zijn kinderen!

Link naar bericht
Deel via andere websites
36 minuten geleden zei sjako:

Intelligent leven net als dat van ons denk ik haast niet vanwege die strijdvraag.

Je redeneert echter daarmee helemaal vanuit onze eigen heilsgeschiedenis en je eigen visie daarop. Ook de Schrift zelf beschrijft enkel onze heilsgeschiedenis met God en spreekt logischerwijs niet over buitenaardse beschavingen, omdat zelfs dat concept al wereldvreemd zou zijn bij de gelovigen uit die tijd.
Je implicatie van 'bijbelse aliens' in de hemel is echter wel interessant. Mogelijk komen we in de hemel en straks op de nieuwe hemel en aarde, als het natuurlijke universum en het bovennatuurlijke koninkrijk van God één geheel vormen, wel veel andere beschavingen tegen.

Áls er echter andere beschavingen zijn met een godsverbond, dan zullen zij ongetwijfeld een heel eigen, unieke heilsgeschiedenis met Hem kennen en heel eigen voorwaarden voor het verbond.
Zij zullen de strijd tussen goed en kwaad, tussen God en de duivel, op een volstrekt andere, wellicht voor ons onherkenbare wijze omschrijven, in heel eigen mythen, verhalen, filosofische bespiegelingen, bewoordingen, rituelen en manifestaties van God zelf.
De grondtonen van dood en verrijzenis zullen misschien dezelfde zijn, omdat God overal Dezelfde is en zich altijd aan zijn geliefden volstrekt overgeeft, maar de openbaring van Hem en het (al dan niet aanwezige) Offer zal zich waarschijnlijk op voor ons onbekende wijze manifesteren.

Het is dan ook heel mogelijk en waarschijnlijk dat ook zij verdeeldheid kennen over het wel of niet bestaan van God en over de godsdienst(en) zelf.
En wellicht zijn er ook beschavingen waar men nooit in God gelooft heeft en ook nooit in Hem zal geloven, omdat zij dat niet nodig hebben.
Of beschavingen waar men veelal ronduit vijandig tegenover God staan en God vijandig tegenover hen, véél meer en absoluter nog dan de groote antitheïst hier.

Het blijft voor ons echter puur speculeren en wellicht is er een gegronde reden waarom wij andere beschavingen niet kunnen ontmoeten en andersom. Dat de afstanden tussen de planeten, sterren en sterrenstelsels misschien wel zo onbevattelijk groot zijn om elk intergalactisch contact te voorkomen.
De christelijke geloofstraditie is echter uitsluitend geënt op de relatie tussen God en mens en die heeft voor ons dan ook de eerste prioriteit. Wij dienen God lief te hebben op de manier zoals Hij samen met ons ontwikkelt heeft en verder zal Hijzelf zich wel bekommeren om eventuele andere beschavingen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
51 minuten geleden zei Robert Frans:

Ook de Schrift zelf beschrijft enkel onze heilsgeschiedenis met God en spreekt logischerwijs niet over buitenaardse beschavingen, omdat zelfs dat concept al wereldvreemd zou zijn bij de gelovigen uit die tijd.

Dat doet de Bijbel wel, want ze spreekt over 'God in de vergadering der Goden waar hij temidden van de andere Goden staat'. En aangezien volgens de Bijbel God de aarde schiep, wordt hier dus gesproken over een buitenaardse beschaving.
Verder heeft het OT het meer dan 200 (!) keer over hemelse heiren (legers). 

Tenzij je het anders uit kunt leggen, maar ik zou niet weten hoe ?

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites

God staat in de vergadering Godes; Hij oordeelt in het midden der goden; Hoe lang zult gijlieden onrecht oordelen, en het aangezicht der goddelozen aannemen? Sela. Doet recht den arme en den wees; rechtvaardigt den verdrukte en den arme. Verlost den arme en den behoeftige, rukt hem uit der goddelozen hand. Zij weten niet, en verstaan niet; zij wandelen steeds in duisternis; dies wankelen alle fondamenten der aarde. Ik heb wel gezegd: Gij zijt goden; en gij zijt allen kinderen des Allerhoogsten; Nochtans zult gij sterven als een mens; en als een van de vorsten zult gij vallen. Sta op, o God! oordeel het aardrijk, want Gij bezit alle natiën.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Fundamenteel:

Ja het is leuk wat gedeeld te krijgen, maar zo eens full acces verlenen aan amateur astronomen gebeurt nooit. Why? 

Omdat er nogal wat competitie is voor telescooptijd. Je moet een uitgebreid en gemotiveerd voorstel indienen dat aan allerlei eisen moet voldoen. De European Southern Observatory organisatie bestiert de Europese telescopen in Chili. Als je de site bezoekt kun je daar vinden wat je allemaal moet doen om in aanmerking te komen voor waarnemingstijd. Dat is niet gering. Als amateur kom je daar niet zomaar tussen.

Ik vind dat ook niet zo vreemd. De Extremely Large Telescope is sinds 2014 in bouw en wordt verwacht in 2024 klaar te zijn en heeft dan waarschijnlijk om en nabij de 1 miljard EURO gekost. Ik denk dat professionals beter weten hoe ze dat ding moeten gebruiken dan de meeste amateurs (hoewel daar natuurlijk ook wel een goede voorstellen vandaan kunnen komen).

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Mullog:

Omdat er nogal wat competitie is voor telescooptijd. Je moet een uitgebreid en gemotiveerd voorstel indienen dat aan allerlei eisen moet voldoen. De European Southern Observatory organisatie bestiert de Europese telescopen in Chili. Als je de site bezoekt kun je daar vinden wat je allemaal moet doen om in aanmerking te komen voor waarnemingstijd. Dat is niet gering. Als amateur kom je daar niet zomaar tussen.

Ik vind dat ook niet zo vreemd. De Extremely Large Telescope is sinds 2014 in bouw en wordt verwacht in 2024 klaar te zijn en heeft dan waarschijnlijk om en nabij de 1 miljard EURO gekost. Ik denk dat professionals beter weten hoe ze dat ding moeten gebruiken dan de meeste amateurs (hoewel daar natuurlijk ook wel een goede voorstellen vandaan kunnen komen).

Wat een verspilling van tijd, geld en energie toch. Al dat geloer in dat grote niets waar helemaal niets valt te vinden waar wij wat aan hebben. De mens kiest er bewust voor God niet te geloven en wend zich liever tot fabels en science fiction...

bewerkt door Kaasjeskruid
Link naar bericht
Deel via andere websites
31 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Dat doet de Bijbel wel, want ze spreekt over 'God in de vergadering der Goden waar hij temidden van de andere Goden staat'. En aangezien volgens de Bijbel God de aarde schiep, wordt hier dus gesproken over een buitenaardse beschaving.
Verder heeft het OT het meer dan 200 (!) keer over hemelse heiren (legers). 

Tenzij je het anders uit kunt leggen, maar ik zou niet weten hoe ?

De hemel natuurlijk. Kom, je loopt hier langer rond dan vandaag, dat had je wel kunnen nagaan hè? ;) Met goden kan dan zowel op engelen worden gedoeld als op aardse koningen, die in die tijd vanwege hun macht en aanzien zo werden genoemd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
59 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Wat een verspilling van tijd, geld en energie toch. Al dat geloer in dat grote niets waar helemaal niets valt te vinden waar wij wat aan hebben. De mens kiest er bewust voor God niet te geloven en wend zich liever tot fabels en science fiction...

Dat jij mij nu dit berichtje kunt sturen is een spin-off van al dat soort verspilling.

En als je, net als ik, niet gelooft dat God bestaat dan kan ik natuurlijk ook niet geloven wat hij zegt, want iets wat niet bestaat zegt nu eenmaal niks. Wat er dan overblijft is een hoop door mensen geschreven woorden uit een tijd waarin men dacht dat de aarde plat was. Laat mij me dan maar tot fabels en science fiction wenden :-) 

46 minuten geleden zei Robert Frans:

De hemel natuurlijk.

En dat is dan geen buitenaardse beschaving  :?

46 minuten geleden zei Robert Frans:

Met goden kan dan zowel op engelen worden gedoeld als op aardse koningen, die in die tijd vanwege hun macht en aanzien zo werden genoemd.

Inlegkunde ?

bewerkt door Mullog
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Robert Frans:
1 uur geleden zei Dat beloof ik:

Dat doet de Bijbel wel, want ze spreekt over 'God in de vergadering der Goden waar hij temidden van de andere Goden staat'. En aangezien volgens de Bijbel God de aarde schiep, wordt hier dus gesproken over een buitenaardse beschaving.
Verder heeft het OT het meer dan 200 (!) keer over hemelse heiren (legers). 

Tenzij je het anders uit kunt leggen, maar ik zou niet weten hoe ?

De hemel natuurlijk. Kom, je loopt hier langer rond dan vandaag, dat had je wel kunnen nagaan hè? ;) Met goden kan dan zowel op engelen worden gedoeld als op aardse koningen, die in die tijd vanwege hun macht en aanzien zo werden genoemd

Je weet net zo goed als ik dat daarmee geen aardse Koningen werden bedoeld.
En je gaat helemaal niet in op de hemelse heiren.
Kortom, jouw bewering dat de Bijbel het alleen over aards leven heeft, klopt niet. 
Dat zie je nu toch ook wel in ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Dat beloof ik:

Op pagina 1 staat 'misschien dat het op deze manier werkt' en vervolgens volgen er wel wiskundige berekeningen, maar daarvan weet men dus niet of het werkt. Er staat dus een wiskundig concept in, maar weet niet of het doet wat men er van verwacht.

1) Theoretisch is het geen enkel probleem om de snelheid van het licht de baas te zijn indien de afstand kan worden verkort. Dat is een feit dat wiskundig kan worden bewezen.

2) In de praktijk zijn er een aantal hypothesen die de NASA uitwerkt.

Aan nummer 1 valt niet te twijfelen. Nummer 2 is een geheel ander verhaal, aangezien men naar de juiste methoden zoekt om nummer 1 te verwezenlijken. Maar dat is een aards issue. Relevant is, dat wiskunde aantoont dat de limiet van de lichtsnelheid relativiteits-theoretisch geen onoverkomelijk hoeft te vormen bij overbrugging van afstanden, mits technologie het toelaat. Het argument ''Andere beschavingen zijn gebonden aan de limiet van de lichtsnelheid'' verliest z'n waarde, indien snelheid geen factor meer is die men hanteert bij de overbrugging van afstanden. Het probleem ligt nu bij de vraag naar de praktische verwezenlijking van 2. Indien mogelijk, dan is er niets dat beschavingen in de weg staat interstellaire afstanden af te leggen.

Citaat

 

Dat argument geven ze zelf, ze weten niet of hun concept werkt.

 

De vraag of een hypothese werkbaar is, kan uiteraard niet worden ontkracht door te stellen dat het slechts een hypothese is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid